פיוזים , בולמים וארון ציוד.

כבלים, מתאמים, מחברים, מפצלים, מעמדים וכו'
נמר פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7772
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #21 

שלמה.
כמו שאמרתי , אני מחפש כזה בשביל לנסות , אולי לא ארגיש שום הבדל , אולי זה רק יהרוס.

לכן אני מעדיף להיתנסות בפיוז כסף אחד , פיוז זהב אחד ואז להחליט. (Y)
"מערכת סטריאו טובה לא מרכיבים בניחושים".

diz1
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1022
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 28 פעמים

סטנד למערכת

שליחה #22 

לא מזמן היה כאן משתתף שיצר בסיס לפטיפון DIY מפלטות עץ ליבנה
זה הזכיר לי את הסטנד הבא
http://www.6moons.com/audioreviews/canary4/903.html
מה עם לבצע פרויקט כזה?

נמר פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #23 

גידי.

נראה אחלה. (Y)

אני מחכה לקבל את הרמקול החדש ואז אני אעשה משהו דומה באותו צבע.

מה לגבי בולמי זעזועים לקדם מגבר מנורות שלי?
האם ללכת על בולם יציב או בולם צף?
היתנסת באחד מהם?

Eyal_W
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 7639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שליחה #24 

גדי הדבר המרשים ביותר שיש בלינק שצרפת
תנחש מהו....
:lol:
כמובן , הרמקולים (Y)
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.

: Amarra Dealer

http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים

נמר פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #25 

אייל אתה מדבר על ה-WLM שהיו שם? :D

רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5684
נתן תודות: 1133 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #26 

לא הבנתי כלום מהשירשור הזה :lol:

נמר פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #27 

רונן.

זה בגלל שאלה שמבינים הרבה מהשירשור הזה לא גולש כאן. :?

צפיד
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2856
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 64 פעמים

שליחה #28 

נמר כתב:מבקש המלצות לפיוזים לכל חלקי המערכת .
בולמי זעזועים , וארון ציוד איכותי ממה שיש לי.

תקציב עד 10K .

הארון צריך להיות 4 מדפים לפחות , האם מישהו היתנסה בארון ציוד של מייפל שד? אם כן מה התובנות ?

(Y)
...
אהלן נמר,

בניתי סטנד לא מזמן לפי הקונספט ה"מייפל שיידי"
ואני יותר ממליץ לך ולכל אחד שחושב שמגיע לציוד שלו לשבת על משהו ראוי ויפה(אימרה סובייקטיבית משהו ...) לחשוב על בנייה סטנד שכזה.
אני משער שקראת את מה עומד ומי עומד מאחורי אותו קונספט(אני מדבר בעיקר על מייפל ותכונותיו) ולכן אני לא ארחיב על כך.
אני החלטתי שאני רוצה סטנד למערכת שבנוי בצורה זו בעיקר בגלל הצורך בלאכסן את המערכת בצורה הראוייה היפה (לטעמי),אני מאוד אוהב שילוב של עץ טבעי, - במיוחד המייפל ,יש לו טקסטורה פנטסטית ומאוד ייחודית.
מעמדים אחרים שראיתי מעוצבים בצורה "טכנולוגית" מדי,מגושמים,מתכתיים כאלה שמזכירים עגלות כלים בחדרי ניתוח.
אחרי שראיתי באתר של מייפל שייד את הסטנדים כמעט והזמנתי אחד ,המחיר הוא מאוד גבוה ובצדק,חומרי הגלם מאוד מאוד יקרים,עיבוד העץ והצביעה וכ' תהליך לא פשוט ויקר.
כל אחד יגיד לך שסטנד צריך להיות כבד ,בין אם זה לרמקולים או למערכת - משקל וכמה שיותר.
לכן להבדיל מהסטנד של מייפל שייד הלכתי על נירוסטה - יקר מאוד ,דורש עבודה ולא אצל מסגר ממוצע אך זה יפה ,שומר על עצמו לאורך שנים....וכבד!!!
בקיצור בפרוייקט הזה מעורבים הרבה עניינים אך התוצאה מפצה על העמל הקשה,סטנד שלדעתי לא היה מבייש שום תצוגה !

ולחלק החשוב מבחינתך- סאונד
לפני שבניתי את הסטנד שמתי את היד ליד הפטיפון -(בזמן עבודה,טורנס 160) ויכולתי להרגיש ממש רעידות כאלה קטנות,כיום אין מצב שמשהו זז אני בהחלט מאמין ש"קרקע איתנה" ובעלת תכונות אקוסטיות לבודד ויברציות ויוצרת שקט במכשירים בהם יש פעולות מכניות כמו סיבוב .
אין לי רפרנס כעת,בניית המעמד נעשתה במקביל לשדרוג ומכירה כך שהמערכת החדשה זכתה למשכן חדש ובתול. מה שהכי קל היה לבדוק זה את הפטיפון ואני אומר בפה מלא- יש הבדל ואין סיכוי שהרעידות והאי שקט הזה שהיה לפני לא גרע בסאונד.
אני בכל אופן ממליץ לך לבנות ,כך את המחיר שלהם באתר (גירסאת 4 מדפים) ותחצה אותו בחצי ותקבל את המחיר של הסטנד .שווה ? לדעתי ולטעמי(מדגיש טעמי) מאוד!!!
ואין צורך להזכיר שכל עזרה שתבקש ,קיבלת!

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46331
נתן תודות: 1965 פעמים
קיבל תודות: 5069 פעמים

שליחה #29 

צפיד,
אחרי הודעה כזאת אין תמונה? :)

רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5684
נתן תודות: 1133 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #30 

צפיד,

אני מצדיק את העיקרון שיש להשקיע במוצרים עליהם "מונחים" הרכיבים,

לדעתי , מחירי המוצרים של מייפל שייד ( כוונתי לפלטות ) מוגזמות.

במקרה שלי , הלכתי לנגר ,הזמנתי פלטות ומדפים ממייפל , קניתי בהום סנטר צבע "לזור 2000 " ,

התוצאה לדעתי , זהה, אבל שילמתי עשירית מהמחיר ועוד יש לי סיפוק מהצביעה , והתכנון,

( אה , נכון , הרסתי מכנסיים בצביעה, אבל זרקתי אותם לפני שההנהלה תגלה :wink: )

לאחר שבוע בדיוק , ההנהלה שאלה היכן המכנסיים האפורים :lol: ....

http://img95.imageshack.us/my.php?image=cyrus1bm7.jpg

קבל

(b)

צפיד
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #31 

ziv_r כתב:צפיד,
אחרי הודעה כזאת אין תמונה? :)
...

האמת עכשיו הסטנד די מיותם,אנחנו כרגע גרים במקום זמני ואין לי מקום להכניס את הסטנד אז כרגע הרמקולים בצידי מזנון ....והמערכת עליו.

והסטנד מכוסה מחכה לגמרי לאחסן את המערכת...
אני העליתי בזמנו מדריך מפורט כמו שצריך.
אבל רק בגלל שאתה מבקש....
חכה תראה אותו יחד עם השאר ....יאממי יאממי (Y)
הטקסטורה של מייפל
 הטקסטורה של מייפל

צפיד
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #32 

רונן כתב:צפיד,

אני מצדיק את העיקרון שיש להשקיע במוצרים עליהם "מונחים" הרכיבים,

לדעתי , מחירי המוצרים של מייפל שייד ( כוונתי לפלטות ) מוגזמות.

במקרה שלי , הלכתי לנגר ,הזמנתי פלטות ומדפים ממייפל , קניתי בהום סנטר צבע "לזור 2000 " ,

התוצאה לדעתי , זהה, אבל שילמתי עשירית מהמחיר ועוד יש לי סיפוק מהצביעה ,

(b)
...
מאוד יפה רונן!!!
ממש יפה איך שכל הסט נראה מתאים ... (Y)
אם זאת (אם יורשה לי) אתה לא יכול להגיד שעשית סטנד ממייפל במחיר עשירית.
אני מדבר איתך על מדף בעובי חמש ס"מ(!),זה יקר פי כמה מונים ממדף קונבנציונאלי,כל היתרונות שמדברים עליהם זה שהמייפל עבה .
כדי להגיע לרוחב מדף בתצורה כמו שלי ,אתה יכול לקנות בו'צר (שזה פאזל של חתיכות קטנות של מייפל ,יפה אבל לא לשם אנחנו חותרים)או קרשים ...
הם לבד עולים בסביבות על 1300 ש"ח++ הקצעה ...הדבקה בPRESS
וקידוח ב CNC לברגים 350 שקל.
תוסיף פרופיל נירוסטה 1.5 צול עם עובי דופן עבה(משקל ביקשנו לא?),פרזול של המעמד,הלחמה וכ'- 1200 ש"ח(מחיר מוזל).
אלקטרו פוליש =תהליך כימי להברקה מיוחדת של הנירוסטה - 600 שקל.
רגליות מתברגות (כדי לאזן)- כל אחת מחיר "פיצוץ"- 100 שקל וזה בקומבינה.
קפות למעלה שמתברגות למדף האחרון בחריטה ,גם כן מנירוסטה- 400 שקל.
שיוף והכנה לצבע,בייץ',יסוד לעץ, לכה דו רכיבית והרבה הרבה זיעה ואבק...
לא סתם מייפל שייד מבקשים 12K על סטנד ...

אתם אומרים בטח "מי זה הגנוב הזה היה קונה סטנד מוכן ועוד היה נשאר לו עודף ..." :roll:
אני אגיד לכם שאתם צודקים :mrgreen: - לא תיארתי לעצמי שאגרר ככה ,אני מאוד פרפקציוניסט 8) ואני אומר אם כבר עושים אז עושים,רוב העבודה מאוד נהניתי - למדתי הרבה,אחרי הפרוייקט יכולתי להנחות חבר לבנות פינת אוכל שלא היתה מביישת את שומרת הזורע... :mrgreen:
אני יותר ממבטיח לכם שהוא ברמה הרבה יותר גבוה מרוב הסטנדים שפגשתם ,התיכנון והגימור שלו ברמה גבוהה ביותר,התמורה שלו כסטנד בכך שהוא מסיבי היא החשובה ביותר-כמובן לא על חשבון אסטטיקה!
רק להמחיש את עובי המדף
 רק להמחיש את עובי המדף
לפני אלקטרו פוליש
 לפני אלקטרו פוליש
הרגליות מיוחדות והקפות של המדף הגבוהה.
 הרגליות מיוחדות והקפות של המדף הגבוהה.

InbarHovav
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3252
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #33 

נמר,
בקשר לפיוזים ממתכות כסף וזהב.

אחת הבעיות של פיוזים עם מוליכות מעולה זה שהם פשוט "איטיים" יותר מפיוזים רגילים (בדיל / ניקל / כרום /טיטיום) ואז אם באמת יש תקלה והפיוז לא נישרף מיד האלקטרוניקה עלולה להנזק.

יש פיתרון יותר מסובך אבל יעיל מאוד שהוא מערכת שמבוססת על SCR שמנתק את החשמל בצורה אלקטרונית ומהירה יותר בשעת עומס. החיסרון שזה דורש אספקת מתח עצמאית.

בקשר לארון, לא ממש הבנתי מה המתרה שלו בדיוק.. אם זה יותר בכיוון של עיצוב או יעילות (חום/ חשמל סטטי/ חשמל מיוצב..)
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"

כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות

KOOKE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2262
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #34 

עינבר

הרעיון של הארון/ הסטנד הייחודי והייעודי למערכת הוא מניעת ויברציות מרכיבי המערכת מפני שויברציות עלולות להשפיע על איכות הצליל.

יש מחלוקת עד כמה אם בכלל ויברציות משפיעות על הצליל ברכיבי מערכת שונים אבל לא כאן המקום למחלוקת זו.

שלמה

צפיד
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #35 

KOOKE כתב:עינבר

הרעיון של הארון/ הסטנד הייחודי והייעודי למערכת הוא מניעת ויברציות מרכיבי המערכת מפני שויברציות עלולות להשפיע על איכות הצליל.

יש מחלוקת עד כמה אם בכלל ויברציות משפיעות על הצליל ברכיבי מערכת שונים אבל לא כאן המקום למחלוקת זו.

שלמה
...
שלמה,
אני משער שכל אדם באשר הוא לא יכול להתכחש שלמשל פטיפון יוצר ויברציות ובצורה הכי פחות מתונה מיתר הרכיבים,,נמר הוא חובב מושבע של הסאונד האנלוגי לכן בהקשר הזה אני מאוד ממליץ.
גם ב CD קיימות ויברציות ואני משער שטיפול בהם יתרום היות ומדובר במכשיר עם קריאה מאוד מדוייקת וכל הרעידות משפיעות- להגיד שבחנתי את זה....ממש לא, ואין לי דיעה בעניין.
יש גם מספיק מבינים בחשמל שאומרים שיש רעש עצמי של מגברים ,אך בשלב זה אין לי ידע מספיק לבסס זאת.
נערך לאחרונה על ידי צפיד ב 03/05/2007 11:55, נערך פעם 1 בסך הכל.

KOOKE
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2262
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שליחה #36 

צפיד

אני בהחלט מסכים איתך - לכן כתבתי לגבי רכיבי אודיו שונים

אכן אין מחלוקת שפטיפונים רגישים לויברציות, גם ציוד אודיו הכולל מנורות יכול להיות רגיש לויברציות, לגבי נגני CDP רגילים (שאינם כוללים מנורות) ולגבי הגברה המבוסססת על טרנזיסטורים הדיעות חלוקות.

אנא אל תסיט את הדיון לעניין המחלוקות (יש רגישות לנושא) פשוט מסרתי את האינפורמציה כפי שאני מכיר אותה וציינתי שיש מחלוקות.

שלמה

drambuie
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 818
קיבל תודות: 0

שליחה #37 

KOOKE כתב:צפיד

אני בהחלט מסכים איתך - לכן כתבתי לגבי רכיבי אודיו שונים

אכן אין מחלוקת שפטיפונים רגישים לויברציות, גם ציוד אודיו הכולל מנורות יכול להיות רגיש לויברציות, לגבי נגני CDP רגילים (שאינם כוללים מנורות) ולגבי הגברה המבוסססת על טרנזיסטורים הדיעות חלוקות.

אנא אל תסיט את הדיון לעניין המחלוקות (יש רגישות לנושא) פשוט מסרתי את האינפורמציה כפי שאני מכיר אותה וציינתי שיש מחלוקות.

שלמה
...
שלמה

קבל ח"ח על נסיון הרגעת הרוחות והסטת השיחה לפוריות ולא לוויכוחים.

(Y) (Y) (Y)
"להתעצבן זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים"

Every passing moment is another chance to turn it all around" Vanilla sky"

צפיד
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #38 

KOOKE כתב:צפיד

שלמה
...
הדבר האחרון שאני יעשה זה לעורר מחלוקות,לא היתה זו כוונתי ואני חוזר- מכבד כל אדם ודעתו,כפי שכתבתח ותמיד הדגשתי במילים "לדעתי/נסיוני" מה שלא נוסה או נבחן מצידי בתור אחד שכן השקיע מספיק זמן וכסף במעמד לא נכתב והדגשתי זאת .
לגבי עניין שנבדק מצידי-כתבתי.
ועניין שהוא טריביאלי כמו דברים שיוצרים ויבראציות גם ציינתי,לדעתי אין מחלוקות לגבי פטיפון שיוצר ויבראציות,יש מחלוקות לתמורות שיש במעמד X או Y.
בכל אופן שלמה,אני הרחבתי והסברתי מנסיוני עבור פותח השרשור לרגע לא מתעמת עם אף אחד אם זה הולך להתפתח בחזית הזאת אני אערוך וימחוק את ההודעה.

Tsfir
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 280
קיבל תודות: 0

שליחה #39 

צפיד כתב:
KOOKE כתב:עינבר

שלמה
...
שלמה,
אני משער שכל אדם באשר הוא לא יכול להתכחש שלמשל פטיפון יוצר ויברציות בצורה הכי רצינית,נמר הוא חובב מושבע של הסאונד האנלוגי לכן בהקשר הזה אני מאוד ממליץ.
גם ב CD קיימות ויברציות ואני משער שטיפול בהם יתרום היות ומדובר במכשיר עם קריאה מאוד מדוייקת וכל הרעידות משפיעות- להגיד שבחנתי את זה....ממש לא, ואין לי דיעה בעניין.
יש גם מספיק מבינים בחשמל שאומרים שיש רעש עצמי של מגברים ,אך בשלב זה אין לי ידע מספיק לבסס זאת.
...
חברה,
נראה לי שיש להכניס את ההודעה של צפיד לשרשור דביק "דוגמה לכתיבה נכונה של פוסטים בפורום אודיו!" מה דעתכם :o ?

יותר מדי אנשים שתמכו בהחלפת פיוזים מבחינת שיפור איכות הצלילים, להבדיל, מלנמר , רציתי לחזק את דעתה של עינבר בנושא :החלפת פיוזים לזהב...
למרות שלא בדקתי אישית, אבל לפי זכרוני, נתקלתי בטענה מסוג זו שטענה עינבר,
בזמנו התענייתי בנושא וערכתי חיפוש באינטרנט, לא רק זו שלא מצאתי צאתי אנשים שהזהירו מבחינת בחירת הפיוזים האודיופיליים מבחינת ביצועיי הפיוז. שכן לפחות חלקם נוטים להיות פחות ביטיחותיים לאלקטרוניקה מאשר פיוזים סטנדרטיים.
למרות שהתקציב בזמנו היה נמוך משמעותית מהתקציב שאתה מתכנן להוציא על השדרוגים המדוברים, אבל בסופו של דבר הגעתי למסקנה שהתעסקות מיותרת בפיוזים עלולה לגרום למאשר התועלת שבדבר, ולכן החלטתי לרדת מהעניין.

בנתיים החלתנו להתקדם עם מדף מייפל לשיפור האקוסטיקה.
נירית ואני יצרנו קשר עם נגריה באזורנו בנוגע לסטנד מייפל עם הצעת מחיר סבירה.
לפרטים נוספים צור קשר בפרטי.
צפיר.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #40 

איך פיספסתי את הסטארטאפ שלי. את הפיוזים האודיופילים הגיתי לפני שנים כשלא היה דבר כזה בשוק.
קראתי לזה: אודיופיוז.
היום כבר עלו על הרעיון ולוקחים על זה רק 10$ לפיוז.
לדעתי זה לא תפס כי זה זול מידי....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

שלח תגובה

חזור אל “כבלים ואביזרים”