בעלי c7 / b7.. על איזה מצב תמונה אתם רואים?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20197
- שם מלא: ארתור ליברמן
בשידורי HDR10 ו-HLG, ה-OLED חייב להיות על 100, כך גם הCONTRAST. לדאוג להפעיל את Dynamic Contrast על Low.
ב-DV ה-OLED על 100, ו-CONTRAST על 50. ב-DV ה-Dynamic Contrast צריך להיות כבוי.
ב-DV ה-OLED על 100, ו-CONTRAST על 50. ב-DV ה-Dynamic Contrast צריך להיות כבוי.
- Zachn
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1538
Rtings ידועים באהבה שלהם לתמונה "משעממת" וחשוכה, ולא מתלהבים מצבעים חיים. ההגדרות כיול שלהם עבדו לי לא רע בכלל בסוני הקודמת, אבל ב-C8 הלכו לאיבוד מבחינתי גם. אחפש מקור יותר מתאים לצרכים שלי.pixies כתב:אני התחלתי לנסות אותן - למשל, כיביתי ביטול רעשים ו-TruMotion.
אבל אז הגעתי לסעיף של הנמכת עוצמת ה-OLED מברירת המחדל של 90 ל-19, ופה איבדתי אותם כי התמונה כמעט "נעלמה".
זה כנראה כיול המותאם לצפייה בחשיכה מוחלטת, וזה לא מתאים לי.
אשמח ללינק עם המלצות לכיול עבור סלון מואר (לא באור יקרות אלא תאורת הלוגן מעומעמת ורכה) ולא חדר חשוך....
אגב אין שום קונפליקט בין שאר ההגדרות להגדרת OLED LIGHT, היא לא משפיעה על איכות התמונה ושאר הכיול, רק קובעת את הבהירות של תאורת ה-OLED, אתה רשאי לקבוע את הערך הזה למה שנראה לך הכי טוב בשילוב עם שאר ההגדרות שלהם.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

הגדרות התמונה של RTINGS מכוונות לכיול מדויק (לפאנל שלהם) עבור תוכן SDR בחדר חשוך.
הכיול שלהם לא בהכרח יתאים למי שיש אור בחדר או מי שלא רוצה לצפות בתוכן SDR כפי ש"התכוון המשורר", אין שום קשר ל"שיעמום".
הכיול שלהם לא בהכרח יתאים למי שיש אור בחדר או מי שלא רוצה לצפות בתוכן SDR כפי ש"התכוון המשורר", אין שום קשר ל"שיעמום".
- asd1301
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 299
אצלי
אצלי:
בחיבור למחשב מצב "רגיל"
בחיבור לסטינג טי וי רק אפקט HDR על אופציה "חזק"
ככה רואים הכי טוב חי ואותנטי ... (לפי דעתי כמובן)
בחיבור למחשב מצב "רגיל"
בחיבור לסטינג טי וי רק אפקט HDR על אופציה "חזק"
ככה רואים הכי טוב חי ואותנטי ... (לפי דעתי כמובן)
- moranbh
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 158
@pixies
אם אתה מוצא הגדרת כיול נורמלי אשמח לשמוע, אני גם עם B7 65
אם אתה מוצא הגדרת כיול נורמלי אשמח לשמוע, אני גם עם B7 65
- Miki_Elephant
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 14
@TheCoolest
·
אשמח אם תסביר מדוע ה-OLED חייב להיות על 100 ב-HDR ו HLG, כך גם הCONTRAST. לדאוג להפעיל את Dynamic Contrast על Low?
ומדוע ב-DV ה-OLED על 100, ו-CONTRAST על 50. ב-DV ה-Dynamic Contrast צריך להיות כבוי?
·
אשמח אם תסביר מדוע ה-OLED חייב להיות על 100 ב-HDR ו HLG, כך גם הCONTRAST. לדאוג להפעיל את Dynamic Contrast על Low?
ומדוע ב-DV ה-OLED על 100, ו-CONTRAST על 50. ב-DV ה-Dynamic Contrast צריך להיות כבוי?
- Zachn
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1538
רק לידע כללי הגדרת OLED LIGHT ו-Contrast על ערכים בין 90-100 יכולים להאיץ ולהגביר את הסיכון לצריבות מסך והתבלות הפיקסלים.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

@Miki_Elephant
·
אני לא זוכר כרגע את הערכים המדוייקים, אבל בכל פורמטי ה-HDR הם צריכים להשאר על ברירת המחדל.
בקצרה? ע"מ להגיע לתמונה כמה שיותר מדוייקת, מבחינת רמות הארה בתוכן. כיוון הערכים האלה במצב HDR משפיע בצורה שונה על התמונה ממה שרואים בתכני SDR.
Dynamic Contrast - בסדרה 7 בלבד (בסדרה 8 לכיוון הזה יש תפריט משלו) זה מאפשר מיפוי חכם של רמות הבהירות בתוכן HDR ליכולות של הטלוויזיה. זה מאפשר לקבל תמונה בהירה יותר (איפה שצריך) מבלי לפגום בסצינות כהות.
ב-DV אין מה לגעת בכלל כי ה-metadata בתוכן מתאים את עצמו לניצול מירבי של יכולות המסך.
·
אני לא זוכר כרגע את הערכים המדוייקים, אבל בכל פורמטי ה-HDR הם צריכים להשאר על ברירת המחדל.
בקצרה? ע"מ להגיע לתמונה כמה שיותר מדוייקת, מבחינת רמות הארה בתוכן. כיוון הערכים האלה במצב HDR משפיע בצורה שונה על התמונה ממה שרואים בתכני SDR.
Dynamic Contrast - בסדרה 7 בלבד (בסדרה 8 לכיוון הזה יש תפריט משלו) זה מאפשר מיפוי חכם של רמות הבהירות בתוכן HDR ליכולות של הטלוויזיה. זה מאפשר לקבל תמונה בהירה יותר (איפה שצריך) מבלי לפגום בסצינות כהות.
ב-DV אין מה לגעת בכלל כי ה-metadata בתוכן מתאים את עצמו לניצול מירבי של יכולות המסך.
- Miki_Elephant
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 14
@TheCoolest
·
תודה על ההסבר, אבל אצלי ברגע שעבר בפעם בראשונה שהטלויזיה (B7) עברה ל- HLG HDR, ונאמר במוד STANDRAD, ה-OLED LIGHT היה על 100, מאז הורדתי את זה ל-70 כי היה מואר מידי לטעמי, לא נגעתי בשאר הפרמטרים.
לגבי DV אותו דבר...
במילים אחרות, מה שאתה ממליץ הוא לחזור לברירת המחדל ב-HDR וב- DV ולבחור את התמונה שמתאימה לי לפי האפשרויות שהטלויזיה נותנת (STANDRD, GAME, EXPERT)?
·
תודה על ההסבר, אבל אצלי ברגע שעבר בפעם בראשונה שהטלויזיה (B7) עברה ל- HLG HDR, ונאמר במוד STANDRAD, ה-OLED LIGHT היה על 100, מאז הורדתי את זה ל-70 כי היה מואר מידי לטעמי, לא נגעתי בשאר הפרמטרים.
לגבי DV אותו דבר...
במילים אחרות, מה שאתה ממליץ הוא לחזור לברירת המחדל ב-HDR וב- DV ולבחור את התמונה שמתאימה לי לפי האפשרויות שהטלויזיה נותנת (STANDRD, GAME, EXPERT)?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

כל אחד יכול לעשות מה שמתאים לו, רק תדע שאתה הורס את אפקט ה-HDR כשאתה מתחיל לשחק עם OLED LIGHT ועם CONTRAST.