דרישות ברורות לרסיבר לשמיעת מוזיקה - מה אתם ממליצים?

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
Rekcuf
טרול
טרול
תגובות: 1098
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #21 

הנה הטיפ שלי: עבור מוסיקה, לא ההיתי מתקרב לשום מוצר הגברה של פיוניר או אונקיו של היום... לך על חברה רצינית ומתמחה בתחום כגון NAD או מראנץ, או ימהה. רק לא ג'אנק מסחרי...

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2641
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 303 פעמים

שליחה #22 

טלHD כתב:
...
...
·
כי שדוחסים לקופסא 5 או 7 הגברות במקום 2 באותו מחיר....מתפשרים על משהו. זה די ברור.
איכות ההגברה/ DAC/ ורכיבים נוספים.
ברסיבר הפרוססור הוא מרכיב חשוב, בסטריאו לא. נשאר "תקציב" להשקיע במרכיבים אחרים שחשובים בסטריאו.
בדרך כלל, אם רוצים לקבל איכות סטריאו מרסיבר ששווה באיכותו למגבר סטריאו, צריך להשקיע לפחות כפול.
...
·

הסתכלת פעם בלוח האם שבמחשב שלך? ראית כמה רכיבים מיקרו אלקטרוניים דחפו לשם? ועוד יש כל מיני כרטיסים מוזרים וספק חשמל וכו', מפחיד! למה אתה לא מתפלא שהמחשב שלך עושה את החישובים בצורה נכונה למרות עומס הרכיבים שבו? אפילו הצלחת לפרסם את הפוסט הזה מבלי שהוא התחרבש בדרך.

הפחד מעומס רכיבים בעולם האודיופיליה אינו רציונלי. בתחום הזה יש מספיק ידע שהצטבר עם השנים כדי לגרום גם לקופסה עמוסה יחסית להגביר ולעבד סאונד מבלי להכניס לאות אודיו מה שלא צריך להיות בו.

ZiggyMan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2833
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

שליחה #23 

Rekcuf כתב:הנה הטיפ שלי: עבור מוסיקה, לא ההיתי מתקרב לשום מוצר הגברה של פיוניר או אונקיו של היום... לך על חברה רצינית ומתמחה בתחום כגון NAD או מראנץ, או ימהה. רק לא ג'אנק מסחרי...
...
·
הרי ידוע שמרנץ, ימהה וNAD הן קואופרטיבים פילנטרופיים זעירים שמתקיימים מתרומות.
..

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #24 

evgenetic כתב: הסתכלת פעם בלוח האם שבמחשב שלך? ראית כמה רכיבים מיקרו אלקטרוניים דחפו לשם? ועוד יש כל מיני כרטיסים מוזרים וספק חשמל וכו', מפחיד! למה אתה לא מתפלא שהמחשב שלך עושה את החישובים בצורה נכונה למרות עומס הרכיבים שבו? אפילו הצלחת לפרסם את הפוסט הזה מבלי שהוא התחרבש בדרך.

הפחד מעומס רכיבים בעולם האודיופיליה אינו רציונלי. בתחום הזה יש מספיק ידע שהצטבר עם השנים כדי לגרום גם לקופסה עמוסה יחסית להגביר ולעבד סאונד מבלי להכניס לאות אודיו מה שלא צריך להיות בו.
...
הידע ישנו, אבל ממשים אותו רק בדגמי הדגל של החברות, לא במוצרי ה- low end ודגמי הביניים.
חייבים שיהיה מה שמבדיל בין רמות המכשירים.
בדיוק כמו שהידע על אמצעי בטיחות ברכב מומצאים וממומשים קודם כל במכוניות המירוץ והספורט, ורק אח"כ זולגים למכוניות הכביש היקרות, ובסוף גם אל המכוניות הקטנות.
זאת כשעדיין נשמר פער באמצעי הבטיחות במכוניות סדרתיות, לעומת הקיים במכוניות המירוץ.

עולה הרבה יותר לתכנן מעגלים שבהם מקפידים על הפרדה ועל אורך שווה בדיוק של קווי מוליכים שרצוי שיהיו באותו אורך בדיוק,
ורחוקים ומופרדים מקווים ורכיבים שיוצרים הפרעה.
נערך לאחרונה על ידי Amir64 ב 25/05/2018 14:46, נערך פעם 1 בסך הכל.

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5166
נתן תודות: 1064 פעמים
קיבל תודות: 702 פעמים

שליחה #25 

אמיר חבל המאמץ...
יש אנשים שיש להם אסכולות משלהם,
הבעייה היותר רצינית היא שהם דואגים להפיץ אותה ב- נחרצות!
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #26 

Amir64 כתב:
...
...
הידע ישנו, אבל ממשים אותו רק בדגמי הדגל של החברות, לא במוצרי ה- low end ודגמי הביניים.
חייבים שיהיה מה שמבדיל בין רמות המכשירים.
בדיוק כמו שהידע על אמצעי בטיחות ברכב מומצאים וממומשים קודם כל במכוניות המירוץ והספורט, ורק אח"כ זולגים למכוניות הכביש היקרות, ובסוף גם אל המכוניות הקטנות.
זאת כשעדיין נשמר פער באמצעי הבטיחות במכוניות סדרתיות, לעומת הקיים במכוניות המירוץ.

עולה הרבה יותר לתכנן מעגלים שבהם מקפידים על הפרדה ועל אורך שווה בדיוק של קווי מוליכים שרצוי שיהיו באותו אורך בדיוק,
ורחוקים ומופרדים מקווים ורכיבים שיוצרים הפרעה.
...
·

לא צריך ללכת לאנלוגיות מרוחקות, אנסח את זה ככה - אני מקווה ששנינו מסכימים על כך שהשמיעה האנושית אינה בלתי סופית ואפשר לספק אותה במלואה עם ציוד נכון. אז לדעתך כמה ידע וכסף צריך כדי לייצר את אותו ציוד נכון, שיגביר ויעבד את האות ככה שלא תוכל לשים לב לכל מיני רעשים ועיוותים שהציוד הזה עלול להכניס?

dragon
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 154
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שליחה #27 

Rekcuf כתב:הנה הטיפ שלי: עבור מוסיקה, לא ההיתי מתקרב לשום מוצר הגברה של פיוניר או אונקיו של היום... לך על חברה רצינית ומתמחה בתחום כגון NAD או מראנץ, או ימהה. רק לא ג'אנק מסחרי...
...
בבל"ט.
.Anything can be done, but it's only done if it's done

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #28 

@evgenetic
השאלה היא לא כמה כסף וידע צריך כדי לייצר.
השאלה היא איך מכניסים כמה שיותר כסף לחברה, תוך כדי פיתוח פתרונות שיהיו זולים מספיק לחלק מהאנשים, אילו עם הדרישות הנמוכות, או המחסור בכיס מכוון אותם נמוך.
והשקעה במערכות היותר יקרות, עבור האנשים שיכולים ומעוניינים לשלם את הפרמיה הנדרשת כדי לקבל מוצר עם תכנון טוב יותר, רכיבים טובים יותר, תוכנה טובה יותר, וכו'.

השמיעה האנושית מגיבה באופן יותר דומה לאנאלוגי מאשר דיגיטאלי, ולכן, אפשר להגיד שהשמיעה האנושית היא בלתי סופית (בתחום תדרי השמע האנושי, כמובן).
אם אתה לוקח קטע שמע מורכב, עם באסים וצלילים גבוהים, ושומע עם רמקולים איכותיים:
עם רסיבר זול, חלק מהצלילים בתחום המיד וההיי, נבלע\נעלם בתוך האודיו הכללי שאתה שומע.
אותו תוכן, באותו סטאפ, אבל עם רסיבר איכותי, אתה מקבל פירוט הרבה יותר טוב של הצלילים, שקודם התחבאו.
ואז שוב, את אותו תוכן, באותו סטאפ, אבל עם מגבר סטריאו טוב, שוב תשמע צלילים נוספים או בהפרדה טובה יותר, שלא שמעת קודם.

שמעתי ככה פעם סצינה של גשם.
ברסיבר זול, שומעים שזה גשם.
ברסיבר יקר, ההפרדה הרבה יותר טובה.
במגבר סטריאו, היה אפשר לשמוע איך כל טיפה משמיעה צליל שונה.
אתה מקבל הפרדה טובה יותר, ממערכת יקרה יותר, ולכן היצרן דורש מחיר פרימיום על המוצר.
וזה רק בגלל התכנון המוקפד יותר, מכל הבחינות, של מערכות יקרות יותר.

(אפשר להגיד, אם אתה רוצה להיות רע, שהיצרן מקלקל בכוונה את השמע במערכות הזולות, ע"י שימוש ברכיבים זולים, ופחות השקעה בתכנון, לעומת מה שהוא יודע לעשות, רק כדי שהמערכת תהיה מספיק זולה, כך שאנשים שרוצים רסיבר חדש ב- 200$, ימצאו רסיבר כזה לקנייה)

ולא, אני לא חושב שבגלל זה כולם צריכים מגבר סטריאו.
לא כולם מחפשים את המושלם.
לי אין מגבר סטריאו, ואני שומע יופי סטריאו עם המערכת שלי.
יודע שאקבל יותר ממגבר סטריאו טוב, אבל לא בא לי לשלם על זה, כי אני יודע לשים גבול.
בדיוק כמו שאני לא אקנה את הרכב היכי יקר שאני יכול לקנות, למרות שאני בטוח שהייתי נהנה ממנו יותר.

evgenetic
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #29 

Amir64 כתב:@evgenetic

השמיעה האנושית מגיבה באופן יותר דומה לאנאלוגי מאשר דיגיטאלי, ולכן, אפשר להגיד שהשמיעה האנושית היא בלתי סופית (בתחום תדרי השמע האנושי, כמובן).
...
·

אז זה בסיס המחלוקת. אני לפחות לא מכיר/לא ראיתי/לא קראתי על מישהו שיוכל להבחין במגבר עם THD של 0.001 מול 0.000001. או במגבר עם SNR של 110 אל מול 120 (בהנחה שכל הפרמטרים האחרים טובים). בשני המקרים הפרמטרים האלה עולים על יכולות השמיעה האנושית, ולכן אין הגיון לרדוף אחרי מספרים יותר טובים אחרי שכבר סיפקת באופן מלא את השמיעה האנושית.

לגבי הדוגמאות שלך - אתה בטח כבר מכיר את עמדתי בעניין, מעשיות ואנקדוטת הם לא הוכחה לשום דבר מבחינתי (ומבחינת כל מי ששיטה מדעיות חשובה לו). אם תמצא דוגמאות לכך שמגובות במבחן עיוור מסודר - אז נדבר.

MuliGome פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 318
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #30 

צר לי לקטוע את הדיון הפורה ולהחזיר אותו לשאלתי:
אני מצרף צילום של הרמקולים שיחוברו בשלב ראשון (בחלוקה ל-2 איזורים: בשלב ראשון רמקולים חוץ - למרפסת).
בשלב השני יחובר האיזור השני (הסלון) עם רמקולים + סאב (יירכשו בהמשך).

מזכיר שוב את הצרכים:
תקציב סביבות עד 2,000 ש"ח (מאמזון).
השימוש העיקרי יהיה להשמעת מוזיקה בסטריאו.
חשוב לציין שלא מדובר באודיופיל כאן (מברר עבור חבר), אלא בהאזנה חובבנית למדי.
יש כאן יותר חשיבות לפיצ'רים שמאפשרים חיבוריות גמישה (בלוטוס, רדיו אינטרנטי, USB) ושליטה נוחה באמצעות אפליקציה.
וחלוקה לשני איזורים.

ZiggyMan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2833
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

שליחה #31 

אוקיי. זה רמקולים חיצוניים סיניים זולים מאוד. או שתקנה את הדבר הכי זול שתמצא ותמשיך משם, או שתתכנן החלפה עתידית. כל הדיבורים פה פשוט לא רלוונטיים לרמקולים כאלה.
..

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

שליחה #32 

כמו שאמרתי, רסיבר סביר כניסה או אחד מעל. מאמזון.
אבל, אם אין צורך בתמיכה בפורמטים החדשים ודברים כמו אטמוס, אז רסיבר יד שניה פה בארץ יתן לך תמורה מעולה. או רסיבר סטריא פשוט ולחבר לו רכיבים בהתאם, כמו מקלט BT.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”