@FLATFACE
אמור לעבוד, אצלי המתכון הזה חיסל כמה קינים תוך 48 שעות.
רעיון נחמד גם הפטנט של @b2k עם החלמון במקום המים שמטפל גם בג׳וקים. לא ניסיתי אבל אנסה כשיהיה רלוונטי
בוראקס זה קסם
@BarDar
אוקיי בינתיים לא ראיתי נמלים איפה ששמתי להם אתמול את החומר (מחוץ לחדר שלי )
אבל היום הנכנתי אחד חדש והם פשוט לא עפים על זה , פיזרתי כמה נקודות , בהתחלה בקושי התקרבו לזה , ואחרי שראיתי נמלה 2 מתקרבים לזה ועושים מה שהם עושים עם החרא הזה, עכשיו יש נמלים בסביבה אבל אף נמלה לא אוכלת מזה , למה?
ראיתי שיש גם נמלים שנראה לי נקראות נמלות אש, נמלים שקופות כאלו (בבקשה לא לעלות תמונות של זה אם יש בכוונתכם לעשות את זה ) יש לי חרדת חרקים.
@BarDar
·במקום ההוא יותר , אבל יש נמלים במקום אחר שנכנסות לחדר שלי והם פשוט לא נוגעות בסירופ (זה מרגיז)
יש לך רעיון למה זה קורה?
חצי כפית מים חצי כפית סוכר על כפית בוראקס. אותו הדבר עשיתי כל הזמן ובפעם הראשונה אכלו..
@b2k
·הכנתי ואכלו, ראיתי את פתח הקן שלהם ושמתי שם , יצאו דיי קצת נמלים במיוחד עבור זה ועכשיו הם נטשו.
אפשר לומר שהקן שלהם יחוסל? אם הם אכלו? כפית בורקס+כפית סוכר +חלמון אחד.
בנוסף מה אפשר לעשות ?על חלק מהמשקוף שפונה מחוץ לחדר ובתוך החדר הם לפעמים מסתובבות יש להן פתח מחוץ ומבפנים , וזהיתי נמלת אש אחת ..
מה אני יכול לעשות כדי שלא יהיו לי מעל לראש , אני נורא מוטרד מהעניין ..
חושב על להזמין מדביר בדחיפות.
מרוב אובססביות פיזרתי קינמן איפה שהן מסתובבות ובהתחלה זה הפריע קצת ואחרי זה הם פשוט פוסחות עליו
אם יש לך מקום ברור שבו נכנסות נמלים מבחוץ אז יש לך פתרון מאוד אפקטיבי לחסימת המסלול המסוים הזה וזה לפזר אבקת "אופיגל" (קונים בחנויות לבעלי חיים) בפתח. זה לא רעל שהן אוכלות (ומחזירות לקן) אבל הן לא עוברות את זה וממשיכות לחיות.
הבעייה: הנמלים, מן הסתם, ימצאו במהרה מסלול חדש לתוך הבית, אז גם זה מאבק בלי סוף.
אופיגל זה גם פתרון, אבל זה כבר רעל אמיתי (אומנם חלש אבל עדיין רעל) לא בריא לפזר בבית (או בחוץ). מצד שני הוא מאבד אפקטיביות במגע עם מים אז תמיד תוכל לשטוף אותו.
מדביר אמין לא ינסה אפילו לטפל בנמלים, כיוון שאין פתרון ארוך טווח לנושא. רעלים מבוססי בוראקס הכי יעילים במקרה הזה. אתה יכול גם לפזר מעט אופיגל ליד הקן אבל אל תשים את זה בתוך הבית כי זה אבקה כמו טלק ולא בריא לנשימה.
@BarDor באמת לא מומלץ לנשום אופיגל ובגלל זה לא נושמים אותו. כמו כן, לא מומלץ לשתות אקונומיקה ובגלל זה לא שותים אותה:roll: , אבל עדיין היא בשימוש נפוץ בבתים לצרכי ניקיון.
משתמע ממה שכתבת שיש בשמוש באופיגל כפי שתואר סכנה מיוחדת, שאין בשימוש בבוראקס, ולא כך הדבר.
תודה על הסרקזם, אבל אני דיי בטוח שזה לא מגיע לי.
אופיגל מגיע באבקה מאוד דקה, כמו טלק. מעט רוח והוא מתפזר באויר. פעם היו מוכרים אותו כשמפו יבש לכלבים נגד קרציות ופרעושים. אח"כ הבינו שזה מאוד בעייתי ואסרו על השימוש בו בצורה כזו. אם לא תגע באקונומיקה היא לא תזיק. אם תפזר אופיגל חלק ממנו גם יגיע לאויר שאתה נושם. זה רעיל, ולכן צריך לנקוט אמצעי זהירות ולהרחיק מילדים ואיזורים עם רוח כמו חלונות.
לא אמרתי "לא להשתמש באופיגל", החומר עצמו מאוד יעיל להדברת נמלים. אני מעדיף להמליץ על פתרונות פחות רעילים ולא פחות אפקטיביים. כאלה שמתאימים לרוב האנשים ולא מצריכים הבנה בטיפול בחומרי הדברה.
אז תתעלם מההתחלה אבל תקרא שוב את המשפט האחרון שלי.
אתה מתאר את האפיגל כמשהו מאוד רעיל שאם תנשום איזה חלקיק במקרה אז זה יהיה מסוכן ולא כך הדבר. כמובן אל תשים את זה איפה שיש רוח חזקה.
חומרי הדברה וחומרי ניקיון הם רעילים כעיקרון, וכן גם חלק מחומרי הבנייה והשיפוץ. זה לא אומר שהם מסוכנים לשימוש אם משתמשים בהם כראוי. המילה רעיל לא שקולה למילה מסוכן לשימוש.
מוצרים שהם מאוד רעילים וכן מהווים סיכון, לרוב אסורים למכירה לציבור הרחב.
ובלי סרקזם, החזקת אקונומיקה כמעט בכל בית בישראל היא בוודאי יותר מסוכנת בדיוק בגלל התפוצה של זה. כל מה שצריך זה פעוט קטן שיחליט לטעום ושהוריו מאחסנים את זה במקום שנגיש לו. הסכנה לא נובעת רק מפרמטרים כימיים של החומר עצמו, היא בעיקר נובעת מההסתברות שחומר יגיע לגופם של אנשים .
במשפט הראשון שלי ציינתי שזה רעל חלש- "אופיגל זה גם פתרון, אבל זה כבר רעל אמיתי (אומנם חלש אבל עדיין רעל)". תקרא קצת על החומר הפעיל בו ותחזור עם קצת יותר הבנה לגבי הסכנות הכרוכות בשימוש בו.
ההמלצה שלך החסירה פרטים מהותיים כמו
1. נמכרות שקיות עם אופיגל 10, 20, 50. סתם זרקת "אופיגל" בלי לציין מינון.
2. כמה לשים, איפה לשים (אסור בבית לדוגמא. ידעת?)
3. אם יש לך אקוואריום או בריכת דגים, אתה יכול להרוג אותם בשימוש בחומר.
קיצר אתה מייעץ לאנשים להשתמש בחומר רעיל, בלי להבין עליו מספיק או לדעת בעצמך איך להשתמש בו. לי אישית אין חשק להיכנס לפירוט כזה בפורום אינטרנטי כאשר אין לי מושג מי מקבל את העיצה ועד כמה הוא יסודי בהכנות שלו. אני רוצה שתבין שמה שאתה יכול להציע לחברים שלך שאתה יכול לפקח על הפעולות שלהם, שונה מאוד ממה שכדאי שתציע לזרים בפורום.
בברכת שבת שלום
תראה, כל השרשור הזה (כמו שרשור הנמלים הקודם) מורכב מעצות של אנשים על רעלים שונים. מה לעשות, אבל נמלים לא ימותו מסוכר או פירורי לחם, אלא מרעל (ומתנצל על הסרקזם אבל הוא פשוט מתבקש).
בוראקס, עליו המלצת, הוא גם רעל. אחרת לא היית משיג את מטרתך. האם אתה חושב שבגלל שזה חומר טבעי (במובן שנמצא בטבע) אז הוא לא רעיל? גם מלח לימון זה רעל ופטריות רעל הן רעל קטלני במיוחד.
אני רק העלתי את האפשרות לשימוש ב״אופיגל״, לא נתתי הנחיות מדויקות כי אתה צודק שאני לא מוסמך לכך. זו אחריות של כל אחד בעצמו.
דווקא אתה הוא זה שנתת הנחיות מדויקות בפוסט הראשון שלך לגבי הפתרון שהצעת, אז מוזר שדוווקא אתה מזהיר אותי על נתינת עצות לזרים בפורום.
ולכל הקוראים, האחריות לקבל הנחיות מדויקות מאדם או גוף מומסך היא שלכם, וזה נכון לכל העצות פה.