ראוטר לסיבים אופטים של פרטנר fiber
אצלי ה DECO AX20 משמש גם כראוטר (אני מחובר לסיב של פרטנר במהירות של ג'יגה).
ה DECO מחובר מצד אחד לסיב האופטי (באמצעות המתאם שקיבלתי מפרטנר) ומצד שני לסוויץ' ששולח אינטרנט קווי לכל הבית. התוצאה מעולה מכל הבחינות.
רק בעיה טפשית אחת שאולי תוכלו לעזור לי בה: אני רוצה לבטל בDECO הראשי (ורק בראשי) את ה WIFI כי הוא נמצא בארון התקשורת שני מטר מהחדר של הבנות שלי. לא מצליח לעשות את זה. מישה יודע איך מבטלים את ה WIFI ב DECO הראשי אך משאירים אותו פועל בשאר מכשירי ה DECO?
תודה!!!
ה DECO מחובר מצד אחד לסיב האופטי (באמצעות המתאם שקיבלתי מפרטנר) ומצד שני לסוויץ' ששולח אינטרנט קווי לכל הבית. התוצאה מעולה מכל הבחינות.
רק בעיה טפשית אחת שאולי תוכלו לעזור לי בה: אני רוצה לבטל בDECO הראשי (ורק בראשי) את ה WIFI כי הוא נמצא בארון התקשורת שני מטר מהחדר של הבנות שלי. לא מצליח לעשות את זה. מישה יודע איך מבטלים את ה WIFI ב DECO הראשי אך משאירים אותו פועל בשאר מכשירי ה DECO?
תודה!!!
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46351
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5072 פעמים
כי אני לא רוצה לחשוף את הבנות שלי לקרינת WIFI כל כך קרובה (כאמור 2 מטר מהמיטות שלהן) 24 שעות ביממה. קראתי ביממה האחרונה המון מאמרים בנושא ורוב המאמרים המרגיעים אומרים ש"אין הוכחה שWIFI גורם נזק". אני מבין שהסיכוי נמוך מאד אבל לא בא לי לעשות עליהן ניסוי.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

אין גם הוכחה שמים, אויר, עננים, נדנדות בגן שעשועים או דשא עושים נזק ובכל זאת אתה עושה "ניסויים" כאלו כל יום על הבנות שלך, נכון?
אתה קורא במקורות הלא נכונים.
בכל מקרה, אין בעיה בריאותית עם Wi-Fi ואין דרך לכבות את זה בנתב שלך.
יש נתבים שמאפשרים לכבות את ה- Wi-Fi בהם לפי Scheduler, הנתבים של Synology למשל הם כאלו.
יש נתבים שמאפשרים לכבות את ה- Wi-Fi בהם לפי Scheduler, הנתבים של Synology למשל הם כאלו.
- shaboxi
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 4
- שם מלא: asaf
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
אני מעוניין לקנות את הdeco x20 ולהחליף אותו בראוטר הדיפולטי של פרטנר, אתה יכול להרחיב על איך ההתקנה?20/11/2021 12:00max2003 כתב: אצלי ה DECO AX20 משמש גם כראוטר (אני מחובר לסיב של פרטנר במהירות של ג'יגה).
תודה!!!...
פשוט לחבר את הפייבר לממיר הזה שפרטנר מביאים ואת החיבור מהממיר אני מחבר לdeco?
תכלס חשבתי לקנות את זה - https://www.bug.co.il/brand/tplink/vdsl ... 0/deco/x20, פשוט לקנות אותו ולבקש ממיר מפרטנר?
Re:
20/11/2021 12:39ziv_r כתב: אין גם הוכחה שמים, אויר, עננים, נדנדות בגן שעשועים או דשא עושים נזק ובכל זאת אתה עושה "ניסויים" כאלו כל יום על הבנות שלך, נכון?
יש נתבים שמאפשרים לכבות את ה- Wi-Fi בהם לפי Scheduler, הנתבים של Synology למשל הם כאלו....
קלטתי את הלגלוג אבל בכל זאת אענה ברצינות: אני פחות חושש ממים ואויר. מ WI-FI, קצת כן. אחוז מסויים באוכלוסיה, אמנם נמוך, סובל מתסמונת של רגישות ל WI-FI שמתבטאת בכאבי ראש, עייפות וכו'. תראה למשל את ההרצאה הזאת, על הבמה המכובדת של tedex:
אם לתמצת אותה במשפט: המרצה בעצמו מספר שהוא סובל מרגישות כזאת ל WI-FI ומציע כמה דרכים להקטין את הסיכון.
ההגיון אומר שאם אנשים מסויימים רגישים ל WI-FI יתכן שהגוף מאותת שיש סכנה בריאותית כלשהי.
שוב - בכלל לא בטוח, והסיכון מאד נמוך וכו וכו' אבל מעדיף לא לסכן את הבנות שלי
כן. לא ממיר. מתאם. פרטנר מספקים אותו בחינם. זו יחידה קטנה שמתחברת מצד אחד לסיב ומצד שני לראוטר.20/11/2021 12:50shaboxi כתב: אני מעוניין לקנות את הdeco x20 ולהחליף אותו בראוטר הדיפולטי של פרטנר, אתה יכול להרחיב על איך ההתקנה?
פשוט לחבר את הפייבר לממיר הזה שפרטנר מביאים ואת החיבור מהממיר אני מחבר לdeco?
תכלס חשבתי לקנות את זה - https://www.bug.co.il/brand/tplink/vdsl ... 0/deco/x20, פשוט לקנות אותו ולבקש ממיר מפרטנר?...
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

Re: Re:
זה שיש הרצאה ב- TED לא אומר שזה נכון. למעשה, כל עוד לא מדברים על פוליטיקה או דת, אפשר לדון שם על הכל.20/11/2021 13:10max2003 כתב: קלטתי את הלגלוג אבל בכל זאת אענה ברצינות: אני פחות חושש ממים ואויר. מ WI-FI, קצת כן. אחוז מסויים באוכלוסיה, אמנם נמוך, סובל מתסמונת של רגישות ל WI-FI שמתבטאת בכאבי ראש, עייפות וכו'. תראה למשל את ההרצאה הזאת, על הבמה המכובדת של tedex:
אם לתמצת אותה במשפט: המרצה בעצמו מספר שהוא סובל מרגישות כזאת ל WI-FI ומציע כמה דרכים להקטין את הסיכון.
ההגיון אומר שאם אנשים מסויימים רגישים ל WI-FI יתכן שהגוף מאותת שיש סכנה בריאותית כלשהי.
שוב - בכלל לא בטוח, והסיכון מאד נמוך וכו וכו' אבל מעדיף לא לסכן את הבנות שלי...
בכל מקרה, מכיוון שאתה לא רוצה "לסכן", אז אין ברירה ואתה חייב להחליף את הנתב - עכשיו נראה אם האמונה שלך בנזק מ- Wi-Fi כל כך חזקה על מנת שתוציא את הארנק.
- shaboxi
- חבר שרק התחיל

ובראוטר אני פשוט מחבר את זה לאחת מהיציאות lan? אין חיבור נוסף שצריך לעשות? כאילו במדריך של tp-link כתוב שצריך לחבר גם למודם אבל אני לא חושב שיש מודם כשמדובר על fiber20/11/2021 13:12max2003 כתב: כן. לא ממיר. מתאם. פרטנר מספקים אותו בחינם. זו יחידה קטנה שמתחברת מצד אחד לסיב ומצד שני לראוטר....
סליחה אם אני שואל שאלות דביליות אני פשוט רוצה להיות בטוח לפני שאני עושה את הקנייה
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

אתה מחבר את הכבל שיוצא ממתאם הפייבר למחבר ה- WAN בנתב הפרטי שלך.
- shaboxi
- חבר שרק התחיל

לפי התמונות של המוצר אין פורט ייעודי לWAN, אבל לפי הדף מוצר נראה שאין בעיה שאני אחבר לאחד מהפורטים את מה שיוצא מהמתאם פייבר לאחד מהחיבורי רשת והמכשיר יזהה לבד מה הפורט של הWAN, אני פשוט רוצה להיות בטוח שזה המצב
https://www.tp-link.com/us/deco-mesh-wi ... o-x20-dsl/
https://www.tp-link.com/us/deco-mesh-wi ... o-x20-dsl/
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- MiGHTyDuCK
-
- חבר פעיל

- תגובות: 94
- נתן תודות: 3 פעמים
היי כולם,
תודה רבה על השרשור המעולה.
קראתי את כולו ואני מרגיש שקצת נאבדתי
אני היום בפרטנר עם הראוטר שלהם עד 1000 מגה.
מקבל אחלה מהירות.
יש ברשותי TENDA MW6 שתי יחידות שעובדות נהדר.
אני רוצה להפטר מהראוטר שלהם ולהפסיק לשלם להם שכירות.
ניסיתי להגדיר את ה TENDA במקום הראוטר עם המתאם ללא הצלחה (זה אפשרי בכלל ולקבל תוצאות טובות?)
מתוך קריאה בפורום ובכלל הגעתי ל4 דגמים אפשריים להחלפת הראוטר במידה ואי אפשר עם ה TENDA
TP-Link Archer C7 או TP-Link Archer C6
Xiaomi AX 1800
Xiaomi AX 3600
HUAWEI AX3
הבנתי שHUAWEI דיי מומלץ פה בפורום (קצת הסתבכתי עם למה עדיף גרסה סינית ומה נמכר ב KSP)
אני מעדיף לקנות בארץ גם אם המחיר יותר יקר.
בסוף אני רוצה משהו שיהיה קל להחליף עם אפשרות MESH עתידית.
אם אפשר לעשות את זה עם ה TENDA הקיים אשמח להסבר כיצד, אם לא אודה להכוונה מה כדאי לקנות בארץ.
תודה רבה !
תודה רבה על השרשור המעולה.
קראתי את כולו ואני מרגיש שקצת נאבדתי
אני היום בפרטנר עם הראוטר שלהם עד 1000 מגה.
מקבל אחלה מהירות.
יש ברשותי TENDA MW6 שתי יחידות שעובדות נהדר.
אני רוצה להפטר מהראוטר שלהם ולהפסיק לשלם להם שכירות.
ניסיתי להגדיר את ה TENDA במקום הראוטר עם המתאם ללא הצלחה (זה אפשרי בכלל ולקבל תוצאות טובות?)
מתוך קריאה בפורום ובכלל הגעתי ל4 דגמים אפשריים להחלפת הראוטר במידה ואי אפשר עם ה TENDA
Xiaomi AX 1800
Xiaomi AX 3600
HUAWEI AX3
הבנתי שHUAWEI דיי מומלץ פה בפורום (קצת הסתבכתי עם למה עדיף גרסה סינית ומה נמכר ב KSP)
אני מעדיף לקנות בארץ גם אם המחיר יותר יקר.
אם אפשר לעשות את זה עם ה TENDA הקיים אשמח להסבר כיצד, אם לא אודה להכוונה מה כדאי לקנות בארץ.
תודה רבה !
- carmonle
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1403
- שם מלא: ערן כרמון
- נתן תודות: 94 פעמים
- קיבל תודות: 118 פעמים
לא יודע באם עונה לתוכניות העתידיות שלך אבל אני משתמש בחיבור פרטנר בנתב ששכב לי בבית TP-Link N750 או בשמו האחר TL-WDR430020/02/2022 21:35MiGHTyDuCK כתב:
Xiaomi AX 1800
Xiaomi AX 3600
HUAWEI AX3
...
יש לי נקודת גישה בסלון בחיבור ישיר שנגישה מכל נקודה בבית