שרשור תגובות: פרטנר מודיעים על שידורי המונדיאל ב-4K
- eabramov
- חבר פעיל

- תגובות: 66
- שם מלא: Eran Abramovitz
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 19 פעמים
@asaf23
·
לא נכון. יהיו גם שידורים ב-4K דרך האתר בחינם ללא צורך להיות מנוי של חברה רב ערוצי.
אני חושב שכאן פועלים יחסית בסדר כי לשדר בלווין עמוס ערוץ 4K או לשדר באופן ניסיוני במערך עידן פלוס נראה לי בשלב הזה גדול עליהם.
כמובן שב 2022 אני מצפה שהדברים יראו אחרת וב2022 אולי כבר יהיו שידורים באיכות 8K...ימים יגידו.
צריך לזכור בסופו של יום אנחנו מדינה יחסית קטנה ומשאבי השידור הציבורי יחסית מוגבלים.
אפשר לעשית הכל השאלה היא באיזה מחיר.
לעניות דעתי לתאגיד חשוב מאוד לשמור על אחריות תקציבית על מנת למנוע את הביזיונות שהיו בימי רשות השידור.
·
לא נכון. יהיו גם שידורים ב-4K דרך האתר בחינם ללא צורך להיות מנוי של חברה רב ערוצי.
אני חושב שכאן פועלים יחסית בסדר כי לשדר בלווין עמוס ערוץ 4K או לשדר באופן ניסיוני במערך עידן פלוס נראה לי בשלב הזה גדול עליהם.
כמובן שב 2022 אני מצפה שהדברים יראו אחרת וב2022 אולי כבר יהיו שידורים באיכות 8K...ימים יגידו.
צריך לזכור בסופו של יום אנחנו מדינה יחסית קטנה ומשאבי השידור הציבורי יחסית מוגבלים.
אפשר לעשית הכל השאלה היא באיזה מחיר.
לעניות דעתי לתאגיד חשוב מאוד לשמור על אחריות תקציבית על מנת למנוע את הביזיונות שהיו בימי רשות השידור.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
לצערי זה נראה שכאן לא ישדרו את המונדיאל ביוטיוב כפי שעשו בעבר עם גביע הקונפדרציות. נראה שהפעם זה יונגש רק דרך אתר כאן וזו חתיכת בעיה, הן מבחינת גישה (אין נח יותר מגישה ליוטיוב, אפשר במחשב אישי, אפשר בסמארט בטלויזיות ואפשר מהסמארטפון הנייד) והן מבחינת איכות ויציבות השידור (כשזה ביוטיוב אפשר להיות שקטים שהסטרים לא יקרוס פתאום בגלל עומס על שרת ושהביטרייט יהיה סביר ומעלה, בטח ובטח אם מדברים על 4K).
בקיצור, אם אכן זה לא יהיה ביטיוב - באסה (לפחות לי).
בקיצור, אם אכן זה לא יהיה ביטיוב - באסה (לפחות לי).
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78933
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
@oferlaor
·
עפר, אתה נראה לי בן אדם רציני שיודע עם מי לדבר ועל מה...
האם יש סיכוי שתמצא את האחראי (או לפחות מישהו טכני שיודע לתת תשובות) בתאגיד 'כאן' ולקבל תשובות בנושאים:
על בסיס מה ישודר המונדיאל (יוטיוב / מערך אחר כלשהו), באיזה פלטפורמות יהיה ניתן לראות (למשל, הבנתי שאפשר יהיה לראות באפליקציית האנדרואיד שלהם, האם באיכות 4K? האם תעבוד בסטרימרים Android/Apple - TV, נכון לעכשיו באנדרואידTV לא עובדת האפליקציה של כאן).
האם הם מודעים לכך שרוב הסיכויים שהם יקרסו אם הם יעשו את זה על מערך משלהם ולא דרך חברה כמו יוטיוב?
(להזכיר שב2014 היו המון בעיות עם זה, אתה יכול לראות את המשחק, הוא נתקע, אתה מרענן ואז אומרים לך שיש עומס ואתה לא יכול לצפות)
כל השאלות האלו הפנתי לאתר הפייסבוק של 'כאן'(בהודעה אישית), הם אמרו שיבדקו ויחזרו אלי, לא חזרו. אבל יש לי תחושה שאתה יכול לברר את זה יותר מהר ממני.
אגב, שמעתי גם שמועה שתהיה אפליקציית 'כאן' למסכי סמסונג. במידה וזה נכון, זה די מפריע לי שתאגיד 'כאן' סוגר כזאת עסקה (מניח שסמסונג תשלם על הפיתוח) במקום לעבוד לטובת הכלל ולא אנשים ספציפים.
תודה רבה.
·
האם יש סיכוי שתמצא את האחראי (או לפחות מישהו טכני שיודע לתת תשובות) בתאגיד 'כאן' ולקבל תשובות בנושאים:
על בסיס מה ישודר המונדיאל (יוטיוב / מערך אחר כלשהו), באיזה פלטפורמות יהיה ניתן לראות (למשל, הבנתי שאפשר יהיה לראות באפליקציית האנדרואיד שלהם, האם באיכות 4K? האם תעבוד בסטרימרים Android/Apple - TV, נכון לעכשיו באנדרואידTV לא עובדת האפליקציה של כאן).
האם הם מודעים לכך שרוב הסיכויים שהם יקרסו אם הם יעשו את זה על מערך משלהם ולא דרך חברה כמו יוטיוב?
(להזכיר שב2014 היו המון בעיות עם זה, אתה יכול לראות את המשחק, הוא נתקע, אתה מרענן ואז אומרים לך שיש עומס ואתה לא יכול לצפות)
כל השאלות האלו הפנתי לאתר הפייסבוק של 'כאן'(בהודעה אישית), הם אמרו שיבדקו ויחזרו אלי, לא חזרו. אבל יש לי תחושה שאתה יכול לברר את זה יותר מהר ממני.
אגב, שמעתי גם שמועה שתהיה אפליקציית 'כאן' למסכי סמסונג. במידה וזה נכון, זה די מפריע לי שתאגיד 'כאן' סוגר כזאת עסקה (מניח שסמסונג תשלם על הפיתוח) במקום לעבוד לטובת הכלל ולא אנשים ספציפים.
תודה רבה.
-
oferlaor
- מנהל

אולי רציני אבל לצערי לא מכיר שם אף אחד (בתחילת הדרך היו לי אנשי קשר, אבל התחלופה שם די גבוהה).shayp כתב:@oferlaor
·
תודה רבה....
כמה נקודות למחשבה:
1. אנדרואיד - מרביתה סטרימרים והמכשירים לא יתמכו בשידור 4K שכן בשביל לראות באיכות סבירה וקצב נתונים שלא יגרום לקריסה, נדרש שידור על בסיס VP9 או HEVC מתקדם, שמרבית המכשירים לא תומכים בו. למיטב זכרוני אין לכאן אפליקציה שמסוגלת לטפל ספציפית ב-4K ולכן להערכתי זה לא יהיה אפשרי.
2. אין להם כיום אף תמיכה בפלטפורמה טלויזיונית - אין להם אפליקצית אנדרואידTV תקין או אפליקציית AppleTV...
3. לגבי עמידה בעומס. יש בגדול שתי שיטות, מי שיש לו תוכן עם עומסים לא רגילים (כמו במקרה הזה) ניתן להשתמש ב-CDN. יש בישראל לא מעט CDN מקומיים, וגם בין לאומיים (אמאזון פופולרי מאוד עם cloudfront) ומשולבים (cloudflare הישראלים). כך שקל יחסית להרים מערכת גדולה ולהתכונן לעומס רב ואז לסגור את זה בתום השידורים.
4. לגבי פיתוח אפליקציות. מסכים חכמים כיום מתחלקים ל-3 קטגוריות שמכסות את מרבית השוק: אפליקציות TIZEN (עבור סמסונג), אפליקציות WebOS (עבור LG) ואפליקציות AndroidTV (עבור מרבית השאר). כל פרוייקט כזה הוא מורכב ויקר ולכן לרוב כל חברה רוצה לבצע את זה עושה מחקר שוק ומפתחת אפליקציות לפי אחוז הלקוחות שהיא יכולה לקבל בדרך זו.
·
@oferlaor
·
אני יודע מה יש כיום, זה בדיוק מה שהייתי שמח (במידה והיית יכול) לברר.
1. הם טוענים בפרסומים כי "באתר ובאפליקציה" נוכל לראות ב4K (כמובן לבעלי מכשירים תואמים...כלומר טבלטים/מכשירים עם רזולוציה וחומרה מתאימה..או לפחות כך אני מניח).
2. אין, זה נכון וזה מה שמוזר שבתור חברת טלויזיה (ציבורית) הם לא מוכנים להשקיע בכך (מניח שזאת זכותם)
YOUTUBE נתמך בכל הפלטפורמות (אין טלויזיה 4K היום שאין בה לפחות יוטיוב).
3. מניח שהם עשו משהו כזה במונדיאל הקודם (כשעוד היה רק HD), וכן, אולי היו מסקנות ואולי היו שיפורים מאז אבל בשורה התחתונה, זה לא עבד טוב, לעומת זאת, יוטיוב לא יקרסו והם פלטפורמה מוכחת ונפוצה (סעיף קודם). אז פשוט חבל, במיוחד אם זאת הוצאה חד פעמית.
4. במידה וזה יקרה רק עם סמסונג, זה עוד יותר מוזר שהם מוכנים למהלך שיווקי (ואולי כלכלי, יש סיכוי שהם גם יקבלו על זה כסף..לפחות על העבודה בין אנשי התוכנה שלהם לאנשי התוכנה של סמסונג) "על הגב שלהם" ולעשות 'הפליה' (או לפחות כך אני רואה את זה).
עוד משהו שכתבתי להם, זה שידורי ניסיון, אנחנו חודשיים לפני המונדיאל ושידורי (או תכני) הניסיון שלהם, הם ביוטיוב.
כתבתי להם שהיה נחמד מאוד אם לפחות יפעילו כבר עכשיו את הנגן באתר על 4K (כיום רק על 720, אפילו לא 1080) כדי שנראה (ונתריע במידת הצורך) על איכות השידור.
חבל שאין להם תשובות על זה, אני עוד ממתין לתגובה שלהם בפייסבוק..מקווה שהתשובות יגיעו.
·
אני יודע מה יש כיום, זה בדיוק מה שהייתי שמח (במידה והיית יכול) לברר.
1. הם טוענים בפרסומים כי "באתר ובאפליקציה" נוכל לראות ב4K (כמובן לבעלי מכשירים תואמים...כלומר טבלטים/מכשירים עם רזולוציה וחומרה מתאימה..או לפחות כך אני מניח).
2. אין, זה נכון וזה מה שמוזר שבתור חברת טלויזיה (ציבורית) הם לא מוכנים להשקיע בכך (מניח שזאת זכותם)
YOUTUBE נתמך בכל הפלטפורמות (אין טלויזיה 4K היום שאין בה לפחות יוטיוב).
3. מניח שהם עשו משהו כזה במונדיאל הקודם (כשעוד היה רק HD), וכן, אולי היו מסקנות ואולי היו שיפורים מאז אבל בשורה התחתונה, זה לא עבד טוב, לעומת זאת, יוטיוב לא יקרסו והם פלטפורמה מוכחת ונפוצה (סעיף קודם). אז פשוט חבל, במיוחד אם זאת הוצאה חד פעמית.
4. במידה וזה יקרה רק עם סמסונג, זה עוד יותר מוזר שהם מוכנים למהלך שיווקי (ואולי כלכלי, יש סיכוי שהם גם יקבלו על זה כסף..לפחות על העבודה בין אנשי התוכנה שלהם לאנשי התוכנה של סמסונג) "על הגב שלהם" ולעשות 'הפליה' (או לפחות כך אני רואה את זה).
עוד משהו שכתבתי להם, זה שידורי ניסיון, אנחנו חודשיים לפני המונדיאל ושידורי (או תכני) הניסיון שלהם, הם ביוטיוב.
כתבתי להם שהיה נחמד מאוד אם לפחות יפעילו כבר עכשיו את הנגן באתר על 4K (כיום רק על 720, אפילו לא 1080) כדי שנראה (ונתריע במידת הצורך) על איכות השידור.
חבל שאין להם תשובות על זה, אני עוד ממתין לתגובה שלהם בפייסבוק..מקווה שהתשובות יגיעו.
-
oferlaor
- מנהל

ההימור שלי שהם לא ישדרו כלום ב-4K באתר או באפליקציה שלהם אלא רק HD ברזולוציה 720P או משהו כזה וישארו את שידורי ה-4K לכל חברות הלויין והכבלים.
-
oferlaor
- מנהל

הפיד מגיע מכאן, אבל ה-CDN כנראה יהיה של פרטנר.Nissim כתב:האם פרטנר יעבירו פיד שלהם או ישתמשו בפיד של כאן?...
כאן טוענים באתר המונדיאל שלהם שהם ישדרו אותו באינטרנט ב-4k.
https://www.hometheater.co.il/vp2743241.html
בגלל שהם שידרו את גביע הקונפדרציות ביוטיוב לייב ב-HD אני מנחש שהם ישדרו גם את המונדיאל ביוטיוב לייב 4k.
https://www.hometheater.co.il/vp2743241.html
בגלל שהם שידרו את גביע הקונפדרציות ביוטיוב לייב ב-HD אני מנחש שהם ישדרו גם את המונדיאל ביוטיוב לייב 4k.
- Cable_Guy
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 612
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 97 פעמים
- קיבל תודות: 33 פעמים
פרטנר מדברים על 4K בזמן ששידורי ה HD שלהם הם באיכות ירודה בהשוואה לשאר המתחרים והם לא באמת HD.
עופר, האם יששיפור בנושא מאז הסקירה שעשית בזמנו?
עופר, האם יששיפור בנושא מאז הסקירה שעשית בזמנו?
נערך לאחרונה על ידי Cable_Guy ב 11/04/2018 20:56, נערך פעם 1 בסך הכל.
@oferlaor
·
זה כבר ברמת פרסום מטעה אם זה מה שיקרה (שלא ישדרו באתר 4k\גרסה שלהם למונח 4k) ומי יודע, אולי איזה תביעה יצוגית.
הם ציינו את זה הרבה פעמים במספר כתבות (עם ציטוטים) ובדף הפייסבוק של 'כאן' ובדף הפייסבוק של 'כאן מונדיאל'
·
זה כבר ברמת פרסום מטעה אם זה מה שיקרה (שלא ישדרו באתר 4k\גרסה שלהם למונח 4k) ומי יודע, אולי איזה תביעה יצוגית.
הם ציינו את זה הרבה פעמים במספר כתבות (עם ציטוטים) ובדף הפייסבוק של 'כאן' ובדף הפייסבוק של 'כאן מונדיאל'