האודיסי לא מגלה תסאב

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1538
נתן תודות: 195 פעמים
קיבל תודות: 211 פעמים

שליחה #21 

הרסיבר מגביל אותך בעוצמה כי אודיסי לא יכול לכייל את הסאב ברגע שהווליום שלו מעל 75db.

אתה חייב שהווליום יהיה בטווח הירוק של בין 74-77db כדי להתחיל כיול. ואחרי זה מומלץ לא לגעת בווליום מהכפתור שעל הסאב אלא להגביר רק דרך ה Levels בתפריט של הרסיבר עצמו.

תרגע, הכל בסדר, ככה המערכת הזו עובדת, אתה לא יכול לשים פשוט את הכל על פול ווליום ולצפות שזה יעבוד. אודיסי מכוון את הרמקולים ככה שכשהרסיבר על 0db הווליום בחדר שלך יהיה 75db.

תכוון נכון, תכייל ותתחיל משם.

GMTK פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1973
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 72 פעמים

שליחה #22 

Zachn כתב:הרסיבר מגביל אותך בעוצמה כי אודיסי לא יכול לכייל את הסאב ברגע שהווליום שלו מעל 75db.

אתה חייב שהווליום יהיה בטווח הירוק של בין 74-77db כדי להתחיל כיול. ואחרי זה מומלץ לא לגעת בווליום מהכפתור שעל הסאב אלא להגביר רק דרך ה Levels בתפריט של הרסיבר עצמו.

תרגע, הכל בסדר, ככה המערכת הזו עובדת, אתה לא יכול לשים פשוט את הכל על פול ווליום ולצפות שזה יעבוד. אודיסי מכוון את הרמקולים ככה שכשהרסיבר על 0db הווליום בחדר שלך יהיה 75db.

תכוון נכון, תכייל ותתחיל משם.
...
·
אה אז האודיסי מגביל אותי בגלל ה75 DB?
איך אני יודע שהאודיסי עובד בכללי? ואיך אני למשל מבטל את האודיסי ?
ראיתי מכל מיני פונקציות בהגדרות של האודיסי HQ וכל מיני כאלה מה מומלץ?
אז בכללי 75 DB זה המקסימום בחדר שלי? אני רוצה לשמוע למשל סרטים ביותר עוצמה ממה שנותן לי האודיסי.
ברגע שאני מגביר מהLEVELS אז הוא מוריד לי תווליום בכללי ומה עשיתי בזה ?
חחח וכבר הגברתי תסאב מאחורה אחרי הכיול של אודיסי חחח אני אוהב שהסאב שלי מרפרף לי תחדר.
ומה עושה הדולבי ויזן ? והאם יצא עידכון ל4300 שתומך בזה כבר כי אני יודע שב3400 ו4400 יש?
תודה שוב

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #23 

@GMTK

עשית סלט של אלף שאלות...

בוא נתחיל מהבעיה הראשונית שעליה פתחת את הפוסט ונתקדם משם. שלב 1: אתה מחבר את המיקרופון של אודיסי לרסיבר, להתחיל כיול, אודיסי מודד לך את הסאב, ואז הוא אומר לך שהווליום של הסאב גבוה מדי, אתה רואה את המסך הזה:

[img2=800x533]http://manuals.denon.com/avrx4100w/NA/E ... evnntm.png[/img2]

אם כן, אתה צריך ללחוץ על SW Level Matching ואז לכוון את הווליום של הסאב עד שיהיה רשום לך 75db על רקע ירוק בצד שמאל למטה במסך הבא.

אודיסי עושה כיול ראשוני שיתן לך עוצמה של 75db בחדר, כאשר המגבר שלך על 0db. אתה לא חייב להשאר עם העוצמות שאודיסי קבע, ואתה יכול לשנות אותן במסך הזה:

[img2=400x225]https://www.audioholics.com/frequent-qu ... e_preview2[/img2]

אתה יודע שהאודיסי עובד כי יהיה רשום לך על הצג של הרסיבר AUDYSSEY, אתה יכול לכבות את אודיסי אם אתה עובר למצב DIRECT ברסיבר.

תעשה כיול שוב ואל תגביר את הסאב מאחורה, במקום זה תגדיר את הווליום שלו מהמסך שצירפתי למעלה איפה שמכוונים את העוצמות של כל הרמקולים. ברגע שאתה מגביר אותו פיזית מאחורה אתה דופק את הכיול שאודיסי עשה.

Dolby Vision הוא פורמט של HDR, כמו HDR10. כן, יצא עדכון ל-4300 שתומך בדולבי ויז'ן.

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #24 

GMTK כתב:כן אני שומע חזק מאוד ואני לא רגיל לעוצמה הנמוכה הזאת גם מהרמקולים.....
...
זו תופעה ידועה בתחום השמע.
אתה שומע בווליום חזק מידי,
האוזניים נפגעות ומאבדות רגישות,
אתה שומע פחות טוב,
מגביר ווליום.
ושוב זה קורה, ושוב,
ועוד כמה פעמים, עד שאתה לא שומע כלום יותר.
(נעשה חירש, אם לא הבנת)

אם אחרי הכיול אתה יכול לשבת בחדר כשהרסיבר בווליום 0,
משהו לא בסדר אצלך.
זה ווליום שאמור להיות כמעט בלתי אפשרי לשהות בו לאורך זמן (אורך סרט, נגיד).

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7651
נתן תודות: 486 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #25 

בדקת שהעוצמה במקור לא הונמכה בטעות?
למשל אם מחובר למחשב אז לבדוק שבחלונות הווליום על 100% וכו'.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7438
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #26 

אנשים לא מבינים ששמיעה לאורך זמן ב SPLים גבוהים מידי (רעש),
גומר את האוזניים וכפי שאמיר רשם ואני מסכים איתו בהחלט גם גורר לחירשות חלקית.

ממליץ מידי שנה - שנתיים להבדק ולעשות בדיקת שמיעה שמטרתה להפיק לקחים להמשך התנהלות רפואית במידה ומצריך ולהיות אמיתי עם עצמך וכאמור להפיק לקחים נוספים.

הנ"ל לחלוטין לא נכתב בציניות.

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6304
נתן תודות: 577 פעמים
קיבל תודות: 932 פעמים

שליחה #27 

itay123 כתב:אנשים לא מבינים ששמיעה לאורך זמן ב SPLים גבוהים מידי (רעש),
גומר את האוזניים וכפי שאמיר רשם ואני מסכים איתו בהחלט גם גורר לחירשות חלקית.

ממליץ מידי שנה - שנתיים להבדק ולעשות בדיקת שמיעה שמטרתה להפיק לקחים להמשך התנהלות רפואית במידה ומצריך ולהיות אמיתי עם עצמך וכאמור להפיק לקחים נוספים.

הנ"ל לחלוטין לא נכתב בציניות.
...
מסכים ומחזק.
אני בעברי התמודדתי בתחרויות SPL (לרכב) בחו"ל, מה שפגע לי בשמיעה בהמשך הדרך.
אוזן אחת מתפקדת פחות טוב, תדרים גבוהים זה ממנה והלאה...
כבר שנים אני מקפיד לשמוע בווליום סביר, ובסרטים או משחקי אקשן מעלה מעט יותר גבוה מהסביר, אך בטוב טעם וברמה סבילה לגמרי גם לסובבים.
לכן אני מחזק את ההמלצה, בעיקר למי שאינו נבדק על בסיס קבוע כמו זקנים שכמותי.. :lol:

GMTK פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #28 

קודם כל תודה לכם!
אני יודע שזה עושה בעיות אבל כרגע זה ממש חלש לי לפחות.
@Zachn
טוב אז ככה קיבלתי את ההודעה הזאתת אבל פשוט עשיתי ביטול הלכתי להגביר את הסאב או הורדתי את העוצמה שלו עד שזה עבר.
לא ידעתי שיפתח לי חלון חחח.
הגעתי לטסט טון הגברתי את הסאב אבל עדיין הוא לא נותן לי לעלות עוצמה.
אז רק בדירקט מצב אודיסי מבוטל בכללי הוא פועל כל הזמן?
אני אמור ליראות אותו על הצג?

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #29 

אתה לא עושה כיול נכון וחבל עם רסיבר כמו שיש לך... תעקוב אחרי ההוראות ותאמין לי שהכל ישמע טוב בסוף. יותר מדי ווליום לא אומר איכות טובה יותר. ומה הכוונה לא נותן לך לעלות עוצמה? אתה יכול להגיע שם עד 12db+ בכיוון של הסאב.

ולשאלות האחרונות שלך, כן וכן.

GMTK פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #30 

Zachn כתב:אתה לא עושה כיול נכון וחבל עם רסיבר כמו שיש לך... תעקוב אחרי ההוראות ותאמין לי שהכל ישמע טוב בסוף. יותר מדי ווליום לא אומר איכות טובה יותר. ומה הכוונה לא נותן לך לעלות עוצמה? אתה יכול להגיע שם עד 12db+ בכיוון של הסאב.

ולשאלות האחרונות שלך, כן וכן.
...
·
כן אבל אני שומע מוזיקה שחורה ואין הדף הסאב מרוסן.
עכשיו אני אראה סרט ואגיד לכם אם חסר או לא חסר.
הבנתי את הכוונה אבל לא ידעתי עד כמה זה משפיע חשבתי זה סתם הDB של הרעש.
שאני אומר להעלות עוצמה אני מתכוון לעוצמה של הרסיבר עצמו מ0 ל100 הוא עוצר לי ב66 לפעמים ב78 תלוי אני מגביר תסאב הוא מוריד ווליום אני מגביר רמקולים הוא מוריד וולים מדובר על הרסיבר עצמו כן ברגע שאני מעלה להם DB

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #31 

@GMTK

אין 100, המקס זה 98, ובהגדרות אתה יכול לשנות את זה שיציג ב-db במקום עד 98:

http://manuals.denon.com/AVRX4300H/EU/E ... fimgdw.php

עדיף לעבוד עם פורמט של 79.5db- עד 18db ולהגביל את הווליום המקסימלי ל 0db.

אם אתה מגיע לעוצמה כזו והרסיבר מנמיך אותך, אתה כבר בקליפים, אם עוד לא הבנת, אתה בווליום גבוה מדי שמאמץ יותר מדי את המגבר והוא מגן על עצמו מלהשרף או לשרוף לך את הרמקולים.

בקיצור, תנמיך.

Rekcuf
טרול
טרול
תגובות: 1098
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #32 

GMTK כתב:טוב עכשיו הבעייה כזאת הוא הגביל אותי בעוצמה.....
מה אני עושה ?חחחח
עוד שאלה איך אני יודע שהוא פועל ? שומעים טוב כן אבל אני מרגיש כאילו הסאב שלי בקושי פועל ...
ברגע שאני מעלה אותו בDB לבד ל+12 הוא לא נותן לי לעלות עוצמה ברסיבר עצמו אני מותש כבר .
כן אני שומע חזק מאוד ואני לא רגיל לעוצמה הנמוכה הזאת גם מהרמקולים.......... אוף לצבוע בכחול ולזרוק לים פשוט ככה אני מרגיש
...
·
כפי שרמשתי לך בהתחלה, אודיסי זה הרבה רעש ואפס תוצאות.. תכייל ידנית לפי האוזן, מנסיון עם רסיבר אונקיו 809 שהיה לי, תוצאות הרבה יותר טובות ממה שהאודיסי נותן בכיול אוטמטי שתמיד הורג את הסאב... זה כנראה בגלל מקרופון לא איכותי שמזהה עודף נמוכים באופן שגוי.. אולי בהרצה עם חצובה מבודדת מביברציות יתקבלו תוצאות יותר טובות.. אבל אם אתה כמו כולם מניח את המיקרופון על עריבת ספרים על הספה, עדיף כיול ידני...

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #33 

Rekcuf כתב:
...
...
·
כפי שרמשתי לך בהתחלה, אודיסי זה הרבה רעש ואפס תוצאות.. תכייל ידנית לפי האוזן, מנסיון עם רסיבר אונקיו 809 שהיה לי, תוצאות הרבה יותר טובות ממה שהאודיסי נותן בכיול אוטמטי שתמיד הורג את הסאב... זה כנראה בגלל מקרופון לא איכותי שמזהה עודף נמוכים באופן שגוי.. אולי בהרצה עם חצובה מבודדת מביברציות יתקבלו תוצאות יותר טובות.. אבל אם אתה כמו כולם מניח את המיקרופון על עריבת ספרים על הספה, עדיף כיול ידני...
...
אולי אצלך זה נתן 0 תוצאות, הרבה אחרים מקבלים תוצאות טובות.
כיול ידני זה רק עוצמות ומרחקים.
מסכים בהחלט לגבי נושא החצובה.

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #34 

Rekcuf כתב:
...
...
·
...
שמע הכמות שטויות שאתה כותב, אני לא מבין אותך.

כיול ידני זה ווליום ומרחק בלי תיקון עקומת תדרים. אודיסי לא הורג את הסאב אם אתה מכוון לו את הווליום כמו שצריך, ובאופן כללי אודיסי זו המלצה לנקודת התחלה. משם זה אחריות של המאזין לעשות כיוונים נוספים עד שהוא מגיע לסאונד הרצוי.

אצלי האודיסי עובד והכיול לא הרג את הסאב ולא כלום. אחרי הכיול הגברתי את הסאב לעוצמה שנראית לי טובה בטווח שבין 3db- לבין 3db ותאמין לי שהסאב עובד ושומעים הכל מעולה.

ואני כיילתי עם החצובת קרטון שהגיעה עם הרסיבר. קיצר תתחיל לכתוב דברים לעניין.

Rekcuf
טרול
טרול
תגובות: 1098
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 101 פעמים

שליחה #35 

Zachn כתב:
...
...
שמע הכמות שטויות שאתה כותב, אני לא מבין אותך.

כיול ידני זה ווליום ומרחק בלי תיקון עקומת תדרים. אודיסי לא הורג את הסאב אם אתה מכוון לו את הווליום כמו שצריך, ובאופן כללי אודיסי זו המלצה לנקודת התחלה. משם זה אחריות של המאזין לעשות כיוונים נוספים עד שהוא מגיע לסאונד הרצוי.

אצלי האודיסי עובד והכיול לא הרג את הסאב ולא כלום. אחרי הכיול הגברתי את הסאב לעוצמה שנראית לי טובה בטווח שבין 3db- לבין 3db ותאמין לי שהסאב עובד ושומעים הכל מעולה.

ואני כיילתי עם החצובת קרטון שהגיעה עם הרסיבר. קיצר תתחיל לכתוב דברים לעניין.
...
·

אפשר לכייל כל פרמטר באופן ידני בלי בעיה! יש לי קטעי מוסיקה בסטריאו שמקודדים ל MULTICHANNEL PCM בכל פעם זוג ערוצים אחר פועל, ואני מכייל את ה EQ אחרי כיול עוצמות ומרחקים ידני, לפי האוזן. לאחר סיום כיול EQ אני שוב מכייל את העוצמות והמרחקים. בצורה זאת אתה מכייל לא רק בכדי לפצות על הנחתה של תדרים שמקורה ברמקול ובחדר, אלא גם על הנחתה בתדרים שמקורה באוזן שלך... יש תוכנה חינמית שמקודדת קובץ WAV סטריאו ל 7.1 ערוצי דמה, כאשר אתה יכול לבחור לאן לנתב את זוג ערוצי הסטריאו (היא של חברה בשם TASCAM אם אני זוכר נכון, מאפשרת אפילו לערוך קבצי DSD). אין כיול יותר אמין מלהאזין למוסיקה בסטריאו בעיקר קטעים שאתה מכיר היטב. זה כמובן יעבוד רק ברסיברים שמאפשרים לשחק עם ה EQ בזמן אמת כאשר משהו מנוגן ברקע. אחרת אפשר לכייל, לעצור להאזין, ולחזור ולתקן. אפילו בצורה הזאת מקבלים תוצאות יותר אמינות מכיול אוטומטי...

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #36 

לרוב האנשים אין את הידע והזמן לעשות את זה, כמו שאתה רואה הוא מסתבך עם כיול פשוט של אודיסי. אני לא מנסה להעליב רק אומר שזה לא ככ פשוט וטריביאלי לכולם לעשות את זה. לכן אין טעם שהוא יוותר על אודיסי.

SHLOMIS1Z
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1124
נתן תודות: 157 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #37 

היי ,
אני רוצה להבין משהוא...
לאחר כיול האודיסי , מגיע השלב (אצלי בכל אופן) לשנות ידנית .
אני אמור להריץ שוב כיול של האודיסי ?
שדרגת היא מחלה מדביקה וממכרת שאותך לא עוזבת

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #38 

SHLOMIS1Z כתב:היי ,
אני רוצה להבין משהוא...
לאחר כיול האודיסי , מגיע השלב (אצלי בכל אופן) לשנות ידנית .
אני אמור להריץ שוב כיול של האודיסי ?
...
תבהיר, מה אתה מתבקש לשנות ידנית? ווליום / אקולייזר דינמי? זה לא קשור לכיול.

אם בדקת שהמרחקים שנמדדו הם נכונים אין לך מה לכייל שוב.

Bi-Amp
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 377
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

שליחה #39 

@Rekcuf
·

היי חיים,

יש לי שאלה לגבי דרך הכיול שלך.

אם הבנתי נכון , יש ברשותך רסיבר Yamaha (תוכל בבקשה לפרט איזה דגם ? ) ,
ואתה בעצם לא משתמש בכיול YPAO/YPAO R.S.C הסטנדרטי עם מדידות המיקרופון.

במקום זאת, אתה מבצע כיול ידני לחלוטין על סמך האזנה בלבד באמצעת קטעי מוסיקה שונים המשודרים לכל רמקול בנפרד ?

הבנתי נכון ? או שאתה כן מבצע את הכיול האוטומטי ולאחר מכן מבצע תיקונים ב EQ על סמך ההאזנה ?

אודה לתשובתך.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”