חיבור לאנלימיטד-unlimited

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #21 

דיברתי עם 018 לגבי הip הקבוע, מן הסתם.. עלה 14.90, לגבי איך האינטרנט בפועל אדע רק בערב.
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

ThePrince פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 30
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #22 

eran405 כתב:@ThePrince
·

יש פה קצת בילבול של דברים. אתה מדבר פה על 3-4 דברים שהם לא באמת קשורים אחד לשני: המהירות שאתה מקבל מהתשתית של unlimited, המהירות ב-fast.com שזה תלוי בעיקר בספק 015, המהירות שאתה מקבל בחיבור אלחוטי והכיסוי של הרשת האלחוטית (שתי הנקודות האחרונות כן קשורות כי שתיהם קשורות לציוד תקשורת שאתה מתקין אצלך בבית אבל הם נקודות שונות).

לפני שנתחיל, גילוי נאות: אצלנו עדיין בשלבי התקנה של unlimited אז עוד אין לי ניסיון אישי, אני כותב ממה שקראתי/שמעתי + הניסיון שלי מתשתיות בזק/הוט.

נעבור אחד אחד:

א. מהירות של התשתית של unlimited:
אתה מקבל סה"כ קצבים יפים ב-speedtest, אל אף שבבדיקה בארץ הייתי מצפה לראות 200/200 ולא 200/150. תוודא שאתה בודק בחיבור קווי, ללא כל מכשיר תוכנה אחרת שמשתמשים באינטרנט. שווה לנסות גם עם האפליקציה של speedtest ל-desktop (אם אתה לא עושה זאת עדיין). לבסוף תבדוק שרתים שונים בארץ, במיוחד במהיריות כאילו הרבה פעמים זה פשוט השרת שלא עומד בקצב.

כל הבדיקות למעלה נעשו בחיבור אלחוטי (iPhone 6s).

ב. מהירות ב-fast.com:
בהנחה שאתה מקבל קצב טוב ב-speedtest, הסיבה לתוצאה הירודה ב-fast.com זה הספק 015. יש את השירשור הזה שמדבר על הנושא בהרחבה. אתה יכול לבדוק לאן fast.com מנותב אצלך כמו שמוסבר בפוסט כאן , אני מנחש שאתה מנותב לארה"ב ובגלל זה הקצב הנמוך.
אם חשוב לך הקצב ל-fast.com/netflix אני חושב שהאופציה היחידה שלך היא לעבור ל-018 ולחיות עם ה-NAT שלהם או לשלם על ip קבוע בשביל לצאת ממנו. שם לב של-018 יש שרת netflix מקומי אז אתה אמור לקבל ב-fast.com את המקסימום של התשתית (200 מגה במקרה שלך).

עכשיו אני בודק במחשב (ב-Fast.com) ויוצא לי 53Mbps - לא שיניתי שום דבר

ג. המהירות שאתה מקבל באלחוטי והכיסוי שאתה מקבל בחיבור אלחוטי (שני דברים שונים):
בשביל מהירות באלחוטי אתה צריך ציוד שתומך בתקן העדכני של AC, גם ראוטר/AP וגם ציוד קצה. לפחות באופן כללי, החלפת הראוטר למשהו יותר איכותי/חזק לא באמת משפרת את הכיסוי אלא רק את הקצב והיציבות. מאד בתיאוריה יכול להיות שה-ZTE שיש לך כרגע משדר מאד חלש והמצב יהיה יותר טוב עם ציוד אחר, אני לא מכיר אותו אז אני לא יכול להגיד.

הציוד שבדקתי איתו אכן תומך AC ומחובר לרשת 5G

בשביל פתרון אמיתי לכיסוי אתה צריך לפרוס מספר APs לפי הצורך בחיבור קווי. נקודה.
את החלק של להתקין עוד APs אי-אפשר לעקוף. אם ממש אין לך אופציה לחיבור בכבל רשת (בין ה-APs), תשקול פתרונות אחרים כמו מתאמים על רשת הטלויזיה (moca), או על רשת החשמל. האופציה הכי פחות יציבה היא פתרונות אלחוטיים כמו מגדילי טווח או פתרונות mesh (עדיף כמובן פתרונות mesh).

פחות רוצה להשתמש בAPs - אני לא רוצה להעביר כבלים בכל הדירה
אני משתמש כרגע במגדיל טווח וזה לא נותן מענה מספיק טוב

באופן מעשי, בהנחה שאתה יכול להרשות לעצמך, הייתי מתחיל מלהחליף את הראוטר של unlimited לציוד פרטי איכותי. תתחיל מראוטר בודד ותראה איך הכיסוי שלו. תתחשוב מראש על האופציה שתצטרך להוסיף APs נוספים בשביל להגדיל את הכיסוי (לדוגמא אם חשוב לך roaming אתה צריך לחקור את הנושא לפני שאתה קונה את הראוטר הראשון כי רק שילובים מסויימים של מכשירים יתמכו בזה).

ד. מבחינת איזה ראוטר לקנות, יש המון דעות ושירשורים בנושא כאן בפורמים (וגם באינטרנט בכלל). לדעתי בסופו של דבר הכי שווה לקנות ראוטר מוביל של חברה כמו asus/netgear/linksys מאחד האמזונים באירופה (אמזון ארה"ב אפילו יותר טוב אבל לדעתי הם לא שולחים היום לארץ). לדעתי ה-R7800 הוא קצת overkill ומספיק ראוטר AC1900 (או אפילו AC1750), נגיד ה-R7000 אם אתה רוצה משהו של netgear. תשמור את הכסף להוסיף AP נוסף במקרה הצורך.

שירשורים נוספים רלוונטים שהצלחתי למצוא במהירות:
https://www.hometheater.co.il/vt297686.html
https://www.hometheater.co.il/vt297670.html
https://www.hometheater.co.il/vt298628.html
https://www.hometheater.co.il/vp2791578#2791578
https://www.hometheater.co.il/vp2788991#2788991
...
·
תודה, בסוף הזמנתי את ה- R7800.
חשבתי על זה בתור השקעה לטווח ארוך - הוא יוכל להתאים לי גם אם ארצה לשנות את המהירות בעתיד.
קיבלתי המלצות עליו מהרבה אנשים שמבינים בתחום וע"פ מה שראיתי אצלם - הוא יספק לי את הכיסוי שאני צריך

yuval2d
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 644
שם מלא: יובל דולב
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #23 

סליחה על ההקפצה, אני בתהליך חיבור הבניין גם. חפרתי לנציגי אנלימיטד חודשים כדי שיסכימו לחבר ושכנעתי את כל דיירי הבניין להצטרף כדי שיסכימו לחבר אותנו! התקינו ארון תקשורת אך חברת החשמל עוד לא חיברה את הארון לעמוד בכביש. מישהו יודע מה הצפי של החיבור הזה? הנציג באנלימיטד אומר שיש איתם הרבה עיכובים ושאין צפי לחיבור הארון עצמו.

דבר נוסף, בהנחה שאני רוצה לחבר נטפליקס... מה זה ה-IP הקבוע ומה הוא נותן? למה בעצם לעשות אותו ולא להישאר על חבילה רגילה של 500 מגה דרך אקספון?

אשמח לתשובות

ThePrince פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #24 

@yuval2d
·
היי יובל,

זה יכול לקחת זמן... זה יכול לקחת בין שבועיים לבין 3-4 חודשים... אני יכול להגיד לך שרק אחרי שפניתי למנהל האזורי - שבוע אחרי כבר חיברו אותנו.
בקשר לנטפליקס - זה לא משנה לך ה-IP זה יעבוד גם ככה וגם ככה, אתה יכול להישאר על 500 באקספון.

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #25 

@yuval2d
IP קבוע כלומר שכתובת IP מסויימת מוקצת לך באופן קבוע וגם אם תנתק את החיבור ותחבר אותו שוב אחרי זמן מסויים אז תקבל שוב את אותו IP.
לכשלעצמו זה בגדול לא סופר שימושי למי שלא מריץ שרת כלשהו (בעצם באנלימיטד זה בהחלט אפשרי), העניין הוא אחר - שאצל רוב הספקים באנלימיטד אתה לא מקבל IP חיצוני בכלל, אלא הם דוחפים אותך מאחורי NAT, ככה שאתה חולק IP חיצוני עם עוד לקוחות אחרים שלהם. אם זה נטפליקס זה פחות בעייתי אבל באפליקציות אחרות (ביטורנט) זה מאוד פוגע בביצועים כי מכיוון שה-NAT הוא אצלהם ולא רק בראוטר שלך אז אין לך שליטה עליו ואין לך אפשרות לפתוח פורטים פנימה בכלל. הסיבה שמדברים על IP קבוע היא שהם כורכים את שני הדברים ביחד, כלומר הדרך היחידה שאתה יכול לקבל מהן IP חיצוני היא ללכת על IP קבוע, כמובן בתשלום. יוצאת הדופן היחידה היא 015, שתמיד נותנת IP חיצוני (קבוע או לא).

rbh3
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 561
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #26 

אני מאחורי הNAT של אקספון, ביצועי הטורנטים פשוט מדהימים, אני מנהל גם סייד בוקס וגם מוריד ומעלה המון ולא נתקלתי בבעיות שאנשים מתארים פה. ממליץ לנסות לפני שרצים לשלם- ישראלים הם שלמנים, אוהבים לשלם כדי להגיד שיש להם אייפי קבוע

yuval2d
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 644
שם מלא: יובל דולב

שליחה #27 

ThePrince כתב:@yuval2d
·
היי יובל,

זה יכול לקחת זמן... זה יכול לקחת בין שבועיים לבין 3-4 חודשים... אני יכול להגיד לך שרק אחרי שפניתי למנהל האזורי - שבוע אחרי כבר חיברו אותנו.
בקשר לנטפליקס - זה לא משנה לך ה-IP זה יעבוד גם ככה וגם ככה, אתה יכול להישאר על 500 באקספון.
...
·אני כל היום חופר להם בלי סוף, מדבר עם המנהל שטח, הם אומרים שאין צפי כי זה תלוי בחברת חשמל. התייאשתי. אין לי אינטרנט בבית כרגע...

ThePrince פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #28 

@yuval2d
·
מאיזה איזור אתה?
תתחבר לאינטרנט רגיל בינתיים (הוט, בזק) - מה שנותן לך רוחב פס טוב יותר עד שיחברו את הבניין שלכם.

אין מה לעשות - זה לוקח זמן ומייגע אבל שווה כל מאמץ!

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1538
נתן תודות: 195 פעמים
קיבל תודות: 211 פעמים

שליחה #29 

התחברתי לפני שלושה ימים לאנלימיטד על חבילת 200\200 וספק אקספון. רכשתי ראוטר באופן עצמאי Linksys EA6350 והכל עובד מדהים. הגעתי למהירות הורדה של 45 מגה לשניה בטורנטים! גם בנטפליקס הסטרים מתחיל כמעט תמיד ישר ב-2160 או 1080 בלי תקיעות הכל עובד מעולה.

מה העניין עם ה-NAT של אקספון ולמה הוא יכול להועיל לי? אשמח לקצת פרטים כי ראיתי שאתם מתעסקים בענייני ה-IP

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #30 

@Zachn
·

ה-NAT לא מועיל לך רק מזיק (הוא עוזר לספק לחסוך בקניית כתובות IP "אמיתיות"). בגדול אם אין לך צורך לפתוח פורטים אתה לא אמור להרגיש את ה-NAT ובתקווה אתה יכול לחיות איתו. אם אתה כן צריך לפתוח פורטים, הכי פשוט וזול לעבור ל-015 ואז אתה מקבל כתובת חיצונית (ללא NAT) ואפשר לפתוח פורטים. באקספון למיטב ידעתי האופציה היחידה בתשתית ללא חייגן (כגון unlimited) לקבל כתובת ללא NAT היא להוסיף להם כסף על כתובת IP קבועה.

marakzah
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 49
נתן תודות: 6 פעמים

שליחה #31 

NAT מאוד השפיע אצלי על משחק רשת שמבוסס על P2P , הפורטים חייבים להיות פתוחים כדי למצוא אחרים ואצל 018 זה היה סיוט.

עברתי ל015 וזה הסתדר, הם נותנים כתובת IP חיצונית בסטנדרט.

ThePrince פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #32 

@marakzah
·
תבדוק את האינטרנט שלך בשעות הערב: 20:00-00:00

כשהייתי ב015, בשעות האלה (שמתי לב ממש במונדיאל) הגיע לי מהירות:
הורדה: בקושי 10MB
העלאה: 160MB+

בשעות היום היה לי 150-180 העלאה והורדה

רק אחרי שעברתי לאקספון (018) יש שיפור משמעותי (150-180בכל שעות היום)
גם עם אקספון היה לי בעיות - הייתי צריך IP חיצוני כדי שה-VPN בעבודה יקבל אותי.
אנלימיטד עזרו לי (אין לי מושג איך) אבל יש לי IP חיצוני לא קבוע! דרך אקספון ואני לא משלם יותר מ-99ש"ח.

rbh3
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 561
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #33 

אקספון בלבד. 015 על הפנים בעומס

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #34 

rbh3 כתב:אקספון בלבד. 015 על הפנים בעומס
...
אצלי 015 עובד יופי, לא רואה שום הבדל במהירות בזמנים שונים.
אגב, גם אין צורך בחבילות גיימרים - אתמול הייתי איזה 5 שעות על FFXI על שרת אמריקאי, חלק לגמרי.

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #35 

אקספון עובד מעולה אצלי מבחינמת מהירות, אני כמעט תמיד מקבל הורדה של +180MB והעלאה של 190-200MB.

האם לבקש מאנלימיטד שיגדירו לי IP חיצוני כמו ש @ThePrince ביקש?

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #36 

Zachn כתב:אקספון עובד מעולה אצלי מבחינמת מהירות, אני כמעט תמיד מקבל הורדה של +180MB והעלאה של 190-200MB.

האם לבקש מאנלימיטד שיגדירו לי IP חיצוני כמו ש @ThePrince ביקש?
...
אם אתה צריך חיבורים נכנסים מכל סיבה שהיא - ביטורנט, VPN וכו', כל מה שדורש פתיחת פורט אז כן. אם לא אז אין צורך.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #37 

@Zachn
·

לצערינו זה לא כזה פשוט. אני לא יודע איך ThePrince הצליח אבל אני ועוד רבים אחרים ניסינו והם פשוט מסרבים לתת.

בעקבות הפוסט של ThePrince, ניסיתי בימים האחרונים עוד פעם, ו"רבתי" איתם כמה שאפשר (בלי לאיים להתנתק כי אם אני מאיים אני באמת מוכן להתנתק ומה לעשות אני לא באמת מוכן לחזור לבזק) ופשוט אין אופציה כזו.

בסוף נשברתי והתחברתי לאקספון בשביל לבדוק עד כמה הם באמת יותר מהירים מ-015 ואני משלם עוד 15 ש"ח על IP קבוע.

לבינתיים חוץ מהבדיקת מהירות ב-fast אין שום דבר יותר טוב:

א. אפילו כשמוכנים לגניבה לאור יום של 15 ש"ח לחודש על IP קבוע זה לוקח 48 שעות להתעדכן אז אני לבינתיים מאחורי NAT! אחרי לחץ שלי בנושא, אנלימיטד ניסו להזין לי במקביל חבילה של אקספון (בנוסף ל-015 שגלשתי דרכה עד היום) והיום העבירו אותי לחבילה של אקספון שכבר קיימת יומיים ועדיין ה-IP הוא מאחורי NAT....

ב. בגלישה "כללית" לא מרגיש שום הבדל.

ג. "בדיקות" מהירות כביכול אמיתיות (להוריד דברים בשביל לבדוק מהירות, כמו ה-iso של ubtunu אם ובלי טונרטים) אם כבר יש יתרון ל-015.

ד. בדיקת fast זה הדבר היחיד שיותר מהיר אצל אקספון (כי יש להם שרת מקומי ולא בגלל חיבור לחו"ל יותר טוב).

זה בינתיים רושם מאד מאד ראשוני. אני אהיה איתם לקצת זמן בשביל לקבל רושם יותר טוב. כמו שזה נראה כרגע, אני מעדיף את 015.

ThePrince פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #38 

@eran405
·
לדעתי הבדיקות שצריך לעשות:
בדיקות בשעות הבוקר ובשעות הערב (כפי שאמרתי בפוסטים הקודמים היו לי בעיות בין 20:00 ל- 00:00.
בבדיקות שאני עושה, אני בוחר בספידטסט שרתים של Speedtest.net בחו"ל, לרוב, אחד באירופה ואחד בארה"ב.

תנסה ותראה איזה שרת נותן לך קצבים טובים יותר.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #39 

@ThePrince
·

האמת שבדיקות speedtest לא מעניינות אותי. אפילו ל-fast.com יש איזושהיא משמעות לפחות למי שמשתמש ב-netflix אבל speedtest לחו"ל זו בדיקה לחלוטין חסרת משמעות שרק בודקת עד כמה הספק מתעדף את התקשורת של speedtest.

אני יכול להבטיח לך שבזמנו כשהתחברתי ל-015 בדקתי גם את זה וקיבלתי מאות מגה לשרתי speedtest באירופה - (בארה"ב נדמה לי היו תוצאות פחות טובות אבל לא זוכר כמה). בכל מקרה קיבלתי יותר מ-200 מגה ובגלל שיקולי עלות (אקספון מחייבים עוד 15 ש"ח בשביל IP קבוע), הייתי צריך לשנמך לחבילה של 200 אז לא אוכל לקבל קצבים דומים אצל אקספון.

בינתיים אקספון רק מוכיחים עד כמה השירות שלהם הולך ומדרדר. התמיכה הטכנית שלהם לא מצליחה "להפעיל" לי את ה-IP קבוע גם אחרי יותר מ-48 שעות שאני משלם להם עליו.... לבינתיים התשובה שלהם זה שיחזרו אלי מחר ויסדרו את הבעיה. מעניין מה עושה לקוח עסקי שרוצה חיבור כזה בשביל להריץ שרת כלשהו? העסק שלו מושבת ל-3 ימים (לפחות)?

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #40 

מעניין מה שאתה אומר, אני אשקול מעבר ל-015 ונראה איך הביצועים, האמת שאני בינתיים נורא מרוצה מאקספון.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”