מסך אב טיפוס בעל יכולות מעניינות שהוצג ב- CES ולא הוזכר כאן בסיקור התערוכה

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5012

שליחה

גיל - תמיד מעניין לקרוא את הפוסטים שלך (ושל עוד כמה.. שחר .. לאור וכו..)
בנושא הזה של עוצמת תאורה - דנו אני ואתה ב-4 עיניים (אולי ב-6) ואכן אני משער שברגע שרואים מסך עם כזו עוצמת תאורה ,
ובהנחה שהצבעים ושאר הפרמטרים מדוייקים , והתוכן מתאים - אז אני חושב שקשה אח"כ לחזור "אחורה" לדגמים שאנו מכירים .
זה מזכיר את נושא המקרנים - ב-JVC 7500 - לדוגמה .. אחרי שאתה רואה תמונה שלו לאחר שהוא מכווייל ועם הקונטרסט שלו ,
מעט קשה לחזור אחורה למקרנים כדוגמת האפסון , סוני (מאותה שנה ובאותה קטגוריית מחיר)

לגבי עוצמות ההארה המטורפות האלה 05000 והלאה) הכל שאלה של זמן ומחיר - זה יגיע לדעתי תוך שנתיים-שלוש ..

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9067

שליחה

@movieman
היו ת'אמת 8 עיניים, אבל מי סופר... :P

אגב הדוגמא שנתת, באנלוגיה למי שהרגיש סאב של SVS מול כל השאר (רק באנלוגיה - בלי "מכות" והשוואה לסאבים אחרים יקרים שיכולים לתת את אותו אפקט אבל לא באותו VFM... (Y))
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

rwg1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1630

שליחה

@Eliran15

לא הייתי הולך כל כך רחוק ואומר שלטכנולוגיית ה- OLED אין עתיד, אך יש לה בעיה בתחום הזה אם לא תהיה פריצת
דרך מבחינת החומרים האורגניים שמשתמשים בהם בטכנולוגיה זו. הבאתי בעבר קישור לוידאו הבא :

https://www.hometheater.co.il/vp2481546#2481546

בוידאו יש ראיון עם מדען שמפתח חומרים ל-QD וגם עבד בפיתוח של אותם החומרים האורגניים שבהם משתמשים
ב- OLED והוא גם מסביר שם על אותה הבעיה.

דבר אחד שכן דיברו עליו בעבר בנושא של OLED זה לשנות את כל התת- פיקסלים לכחולים ולהחליף את הפילטרים
שעל תת-הפיקסלים ב- OLED לשיכבה של QD בדומה לטכנולוגיית QDCF ששחר כתב עליה בתגובה קודמת שלו.
אך לפי מה שהבנתי גם עם זה יכולות להיות בעיות וכבר כשנה שלא שמעתי דבר נוסף בעניין זה של OLED.

@avihuli

לפי מה שאני מבין מהשאלה שלך, כשאתה כותב על כיסוי טווח נרחב יותר מהסטנדרט אתה כנראה מתכוון לגאמוט
יותר רחב. ואם כן אז אני לא שמעתי התייחסות לרוחב הגאמוט של מסך זה ואני מניח שהוא כנראה מגיע לסביבות
ה- P3.

@movieman

לשמחתי יצא לנו לדבר על הנושאים הללו בהרבה מהמפגשים של השנים האחרונות, אז תגיד לי לאיזה מפגש
אתה מתכוון ואני אומר לך בכמה עיניים:D .

אני מסכים עם כל מה שאתה כותב בנושא, ובדברים שלך אתה מזכיר עוד נושא חשוב שמאוד קשור לנושא
הזה והכוונה שלי היא נושא הקונטרסט. לדעתי (וכתבתי על זה הרבה בעבר) אנחנו לא מדברים על קונטרסט
בצורה נכונה ונושא השירשור הזה יכול גם להראות דוגמא אחת מאוד טובה לזה.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352

שליחה

@Eliran15
·
האמת היא שקשה לי להאמין שיש לאולד עוד הרבה לאן להתקדם בהיבט הזה. יש לאולד הרבה יתרונות, אבל עצמת הארה ומרחב הצבע הם לא הנקודות החזקות.
לדעתי האישית בלבד, האולד יצא מעט מאוחר מידי לשוק כמוצר מוגמר. זו טכנולוגיה מדהימה עבור SDR וגם ב HDR עד היום חילצו ממנה תמונה מעולה (ואני בכנות מאמין שהתמונה פנטסטית, אחרת לא הייתי מחליף EC939 ב B7 ושלם עם זה לחלוטין) אך נראה שהטכנולוגיה הגיעה לאיזשהי נקודת סטגנציה. לדעתי, זה בערך AS GOOD AS IT GETS, פחות או יותר. אז אולי בדור הבא ישפרו נניח לאלף ניטס או מעט יותר, אבל קשה לי (מאד) להאמין שנראה מסכים באזור ה 2000 ניטס וצפונה. ויש גם את עניין החתימה הספקטרלית שמהווה גם כן מגבלה בהיבט של נפח הצבע האפשרי.

אז כן האולד עוד חי ובועט והוא יהיה איתנו עוד כמה שנים טובות, אך זה עניין של לא עוד הרבה זמן עד שנראה טכנולוגיות שיחליפו אותה. ואני בטוח לחלוטין שגם LG עובדים עליהן, הן פשוט לא חושפות כרגע כלום כדי לא לבלבל את הצרכנים עוד יותר וכדי לא לגרום לבהלה שהנה עוד שנתיים-שלוש הם כבר יקדמו טכנולוגיה אחרת.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

yuria
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4181

שליחה

מסך אולד LG65C8.
רסיבר Marantz SR7015
רמקולים פולק אודיו S20+S30.
סראונד ביפולר מוניטור אודיו.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78952
שם מלא: עפר לאור

שליחה

ראיתי את המסך. האמת שזה מרשים אבל אחרי שראיתי פורטוטייפ של מסך 8k oled הלסת שלי נפלה כל כך חזק לרצפה ששכחתי לגמרי מהמסך הזה...

Eliran15
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2213

שליחה

@oferlaor
·עם כל עוצמת ההארה של סוני האולד הרשים אותך יותר?תוכל להסביר קצת יותר?

חשבתי הסוני גנבה את ההצגה לכולם שם שוינסנט דיבר היו קטעים שהוא נשמע כאילו זה הרגע הוא היה עם אשה

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78952
שם מלא: עפר לאור

שליחה

ראיתי כבר כמה תצוגות בעבר עם תאורה כזו (אבי טיפוס). המסך של סמסונג היה מרשים יותר מבחינת עוצמה. האמת שגם ה oled של סוני היה מאוד מרשים.

rwg1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

כמובן שאני מכבד את הדעתו האישית של עפר בעניין זה. באותו הזמן מה שיש לי לכתוב לכל קוראי השירשור הזה
שחושבים שזהו כן נושא חשוב, זה שבתחילת השירשור הבאתי דעות מכמה אנשים שמייצגים פורומים די מקצועיים, ואני
בטוח שלהם גם יצא לראות לא פעם הדגמות של תצוגה עם רמות הארה גבוהות (אמנם לא כזו כי זו הפעם הראשונה
שמציגים מסך בעל כזו רמת הארה) כמו גם את כל התצוגות האחרות בתערוכה. ניתן לשמוע ולקרוא מה להם יש לומר
על התצוגה, ויש עוד הרבה מאוד דעות דומות שנכתבו בפרסומים שונים.

מה שאני כן יכול לומר זה שלדעתי האישית היה מקום גם להזכיר את תצוגה זו בסיקור של התערוכה, ומסיבה
זו פתחתי את השירשור. ומכיוון שלא יצא לי לראות את התצוגה הזו בעצמי, ואני מניח שלרוב הקוראים את השירשור
הזה גם לא יצא, אני רק יכול להשאיר לכל אחד מכם להגיע בעצמו למסקנות.

BABOLAT
טרול
טרול
תגובות: 2

שליחה

המסקנות ברורות וחד משמעיות:
עד שלא יהיה זמין מסך self emission עם עוצמת הארה 4000 ניט ומעלה לשוק הצרכני קונים OLED.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352

שליחה

דעות הן דבר גמיש, יום אחד אתה בדעה אחת ויום לאחר מכן אתה משנה את דעתך.

כל עוד מדברים על קולור-גריידינג/מאסטרינג שנעשים על מוניטורים עם 1000 ניטס במרחב צבע DCI P3 (כמו רבים מהסרטים כיום) אז ל- OLED בהחלט יש מה לתת - לעשות TONE MAPPING מעט מטה ליכולות של המסך זה לא אישיו וכמעט ולא מוותרים על כלום. זהו בדיוק האזור בו ה- OLED מככב וכל היתרונות שלו באים לידיי ביטוי. אבל אם מדברים על סרטים שעוברים את הקולור-גריידינג/מאסטרינג שלהם על מוניטורים של 4000 ניטס (ויש כבר תכנים כאלה כיום) הסיפור מתחיל מעט להשתנות. כאן כבר יש קושי גדול יותר לביצוע TONE MAPPING מבלי לוותר על משהו (וראינו כבר מספר גישות לסוני, LG ופנסוניק גישות מעט שונות) - או שבוחרים לשמר את כל המידע שקיים ב- HIGHLIGHTS הבהירים ואז מקבלים תמונה ממוצעת חשוכה יותר או שמוותרים על מידע שקיים באזורים הבהירים ומקבלים תמונה ממוצעת בהירה משמעותית. אי אפשר לאכול את כל העוגה ולהשאיר אותה שלמה, חייבת להיות פשרה במיפוי הצבעים והעוצמות.

דברים יתחילו לזוז ולהשתנות מהר יותר (במוצרים לשוק הפרטי) כאשר א'- האולפנים יעברו לעשות את כל תהליך הקולור-גריידינג/מאסטרינג על מוניטורים עם יכולות גבוהות יותר (נניח 4000 ניטס ומעלה) וב' (ואולי אף יותר מהותי מ-א') - כאשר יהיו קיימים בשוק מסכים שכן ידעו לתת טווח דינאמי רחב בהרבה ואז זה לדעתי נקבל עם (ולא בהכרח רק) QDCF בשילוב עם FALD איכותי (דעה אישית - "מאות" אזורים לא יהיה מספיק). זה יקרה. עניין של בין שנה לשלוש שנים.

לגבי נושא השרשור עצמו, מסך עם כיסוי HDR מלא (ו- 10000 ניטס),
אמנם לא ראיתי את המסך אך נראה לי שהוא היה מדהים אותי. כמובן שלא ריאלי לדון בזה כאילו מדובר במסך סופי לצרכן (גם לא לצרכן שהוא אולפן מקצועי) וכמו שאני רואה את זה, כפי שרשמתי קודם, זו אימרה של סוני - תצוגת תכלית של יכולת פיתוח וייצור כמו גם להראות מה מעניין את החברה להמשך הדרך.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46462

שליחה

אני ראיתי את המסך בתערוכה, בהחלט משהו שגרם לי לעצור ופשוט לבהות בו. הריאליסטיות שמשיגים עם ערך ניט כל כך גבוה ביחד עם הרזולוציה הגבוהה, נותנת תחושה שאנחנו מסתכלים מחוץ לחלון. הבוהק שיש בקצוות של טיפות המים או כאשר מכונית עוברת והשמש משתקפת מעל מכסה המנוע, גרמו לכולם לעצור ולבהות.
תכלס, צריך גם לחשוב עד כמה בריא לעין לצפות בנקודות כאלו בוהקות לאורך זמן.

rwg1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

@ziv_r

תודה זיו שאתה גם משתף אותנו בחוויה שלך מצפיה בתצוגה הזו, ואתה באמת נגעת באחת הנקודות הכי חשובות כאן
והיא שתהיה למסך את האפשרות להראות תמונה כמה שיותר ראליסטית אם זה מה שיוצרי התוכן רוצים.

בקשר לכמה הדבר בריא לעין לצפות בנקודות כאלו בוהקות לאורך זמן, כאן לא אמורה להיות בעיה כי עוצמות האור שהעין
חשופה אליהן בכל יום ובמיוחד כשנמצאים בחוץ בשעות היום הן גבוהות בהרבה מעוצמת ההארה שמסך כזה יכול להגיע
אליה. בעיות שצפיה בתוכן בעוצמות כאלה כן יכול לגרום להן זה עייפות של העיניים אם צופים בו בחדר חשוך, וכדי
להתגבר על זה, ומעוד כמה סיבות, כדאי יהיה להשתמש ב- bias lighting בעוצמות נכונות כשצופים בתוכן כזה בחדר
חשוך, דבר שנכון לגבי צפיה בכל סוג של תוכן על כך מסך בחדר חשוך, אך כאן זה יהיה יותר חשוב.

@jacko-il

לגבי מה שאתה כותב על GRADING. נכון שכרגע רק חלק קטן מהתוכן הקיים עובר GRADING על מסך מיוחד של
דולבי שמגיע ל- 4000 ניט, והרבה מהתוכן עובר GRADING על אותו מסך OLED של סוני שמגיע רק עד ל- 1000 ניט
וגאמוט P3, אך זה כנראה מתחיל להשתנות אחרי שכמה חברות הציגו בשנה שעברה מסכים ל- GRADING שמגיעים
ל- 2000 ניט ול-P3, וכמו שאתה אומר, זה ימשיך לעלות עם הצגתם של מסכים עם יכולות להגיע לרמות הארה יותר
גבוהות.

rwg1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

בתחילת השירשור הבאתי גם קישור לכתבה מ- AVForums שבסופה של אותה הכתבה הם כותבים על התצוגה שהיא
נושא השירשור הזה בקצרה. היום הם פירסמו וידאו בו הם מסכמים את מה שעניין אותם בתערוכה וגם מספרים יותר
באריכות על נושא השירשור הזה.

ההסבר מתחיל בערך ב- 21:10.

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”