שרשור תגובות: CES: חברת LG מציגה את חזון המסכים שלה לשנת 2018
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73257
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3156 פעמים
LG מכריזה על אינטגרציה של הסייעת של גוגל ו Alexa בטלוויזיות שלה:
https://www.theverge.com/circuitbreaker ... d-ces-2018
https://www.theverge.com/circuitbreaker ... d-ces-2018
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
חזון אחרית הימים. לא פחות.
LG "נשברה" והוסיפה השנה לראשונה את שיטת ה- Black Frame Insertion (שיטת BFI) למסכי ה- OLED !!
לאורך השנים התלונה (אולי העיקרית) של אנשים היא של "תנועה מרצדת" במסכי OLED של LG (ובכלל במסכים של LG, גם ב- LCD). בעוד הרבה יצרניות אחרות הציעו בתפריטים גם אפשרות להפעיל BFI (בצורה ושם כזה או אחר) ב- LG התעקשו שאין צורך ודגלו ב- Sample and Hold הפשוט והקלאסי.
נראה שהשנה LG סוף סוף הסכימו להוסיף את האפשרות הזו למי שחפץ בה. חשוב לזכור שלא הכל דבש עם BFI ושיש לה שתי מגרעות עיקריות - ראשית, מתקבלת תמונה מעט חשוכה יותר בגלל שלממוצע נכנס גם פריים שחור בין הפריימים עם המידע (ל- SDR לא אמורה להיות בעיה שכן יש מספיק רזרבות מבחינת עצמת הארה לפאנלים). שנית, לחלק מהאנשים דווקא ה- BFI נראה מרצד ומציק בעין, אז זה עניין אינדבדואלי לגמרי. אבל לפחות יש עכשיו את אפשרות הבחירה, בדיוק כמו בסוני, בפנסוניק וכן הלאה..
הפיצ'ר הוכנס לתוך הגדרות בקרת התנועה של ה- Trumotion ונקרא Motion Pro.
לא ברור כרגע אם הפיצ'ר יוכנס גם למסכי ה- LCD בליינאפ השנה, נראה בהמשך.
ראו ראיון של וינסנט מ- HDTVtest ב- CES
LG "נשברה" והוסיפה השנה לראשונה את שיטת ה- Black Frame Insertion (שיטת BFI) למסכי ה- OLED !!
לאורך השנים התלונה (אולי העיקרית) של אנשים היא של "תנועה מרצדת" במסכי OLED של LG (ובכלל במסכים של LG, גם ב- LCD). בעוד הרבה יצרניות אחרות הציעו בתפריטים גם אפשרות להפעיל BFI (בצורה ושם כזה או אחר) ב- LG התעקשו שאין צורך ודגלו ב- Sample and Hold הפשוט והקלאסי.
נראה שהשנה LG סוף סוף הסכימו להוסיף את האפשרות הזו למי שחפץ בה. חשוב לזכור שלא הכל דבש עם BFI ושיש לה שתי מגרעות עיקריות - ראשית, מתקבלת תמונה מעט חשוכה יותר בגלל שלממוצע נכנס גם פריים שחור בין הפריימים עם המידע (ל- SDR לא אמורה להיות בעיה שכן יש מספיק רזרבות מבחינת עצמת הארה לפאנלים). שנית, לחלק מהאנשים דווקא ה- BFI נראה מרצד ומציק בעין, אז זה עניין אינדבדואלי לגמרי. אבל לפחות יש עכשיו את אפשרות הבחירה, בדיוק כמו בסוני, בפנסוניק וכן הלאה..
הפיצ'ר הוכנס לתוך הגדרות בקרת התנועה של ה- Trumotion ונקרא Motion Pro.
לא ברור כרגע אם הפיצ'ר יוכנס גם למסכי ה- LCD בליינאפ השנה, נראה בהמשך.
ראו ראיון של וינסנט מ- HDTVtest ב- CES
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

@gofmarat
·
לא רואה סיבה טכנית מדוע לא. זו שיטה די פשוטה לביצוע למען האמת.
האם הם יכניסו את זה לעדכון תכנה לסדרות דורות קודמים? קשה לדעת כרגע.
·
האם הם יכניסו את זה לעדכון תכנה לסדרות דורות קודמים? קשה לדעת כרגע.
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9017
- נתן תודות: 1575 פעמים
- קיבל תודות: 1348 פעמים
הרבה זמן לא דנו על ה-5% אפור...
אני מניח שהמעבד החדש a9 עם היכולות שהוצגו, יידע להעלים את הבנדינג הזה לחלוטין. האם אני צודק ?
כלומר ייתכן ויהיה מעבר וחוסר אחידות אבל בין מצ אחד לשני יווצר מצב של מעיין FADE כך שלא ישימו לב ?
אני מניח שהמעבד החדש a9 עם היכולות שהוצגו, יידע להעלים את הבנדינג הזה לחלוטין. האם אני צודק ?
כלומר ייתכן ויהיה מעבר וחוסר אחידות אבל בין מצ אחד לשני יווצר מצב של מעיין FADE כך שלא ישימו לב ?
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

@avihuli
·
אין קשר בין אחידות הפאנל [דברים כמו הקווים האנכיים (שמכונים גם באנדינג) ו/או אחידות הגוונים] לבין עיבוד התמונה ומעבד כזה או אחר. הבעיות שיש עם אחידות הפאנלים קשורות ישירות לאחידות ויציבות בתהליך הייצור ומה היצרן מגדיר כקביל בעיניו ומה לא.
אגב, יצרן הפאנלים הוא LG Display שמשווק את הפאנלים גם ל- LG וגם ליצרנים אחרים - כך שלא ממש משנה איזה עיבוד תמונה ואלקטורניקה מוסיפים לו בהמשך, בעיות האחידות הן בכלל בפאנלים עצמם.
·
אין קשר בין אחידות הפאנל [דברים כמו הקווים האנכיים (שמכונים גם באנדינג) ו/או אחידות הגוונים] לבין עיבוד התמונה ומעבד כזה או אחר. הבעיות שיש עם אחידות הפאנלים קשורות ישירות לאחידות ויציבות בתהליך הייצור ומה היצרן מגדיר כקביל בעיניו ומה לא.
אגב, יצרן הפאנלים הוא LG Display שמשווק את הפאנלים גם ל- LG וגם ליצרנים אחרים - כך שלא ממש משנה איזה עיבוד תמונה ואלקטורניקה מוסיפים לו בהמשך, בעיות האחידות הן בכלל בפאנלים עצמם.
·avihuli כתב:הרבה זמן לא דנו על ה-5% אפור...
כלומר ייתכן ויהיה מעבר וחוסר אחידות אבל בין מצ אחד לשני יווצר מצב של מעיין FADE כך שלא ישימו לב ?...
אני שם לב שאתה כמעט תוקף כל מי שדן על אפור באולד שלו
מציק לך שאנשים מתרגשים ממוצר איכותי חדש? מה מפריע לך שהם בודקים את הגבולות הקיצוניים של יכולת המסך?
אני לפני קבלת אולד מחפש מידע על אפורים בפורום וכל תגובה אתה לאחרונה אתה דוחף עקיצה.
אנשים קנאים לטלווזיה שלהם, לא כולם יכולים להחליף אולד כל השקה
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9017
- נתן תודות: 1575 פעמים
- קיבל תודות: 1348 פעמים
@איתמר123
אתה יכול להיות רגוע, לא תוקף אף אחד... נאמר בהלצה / עקיצה כפי שרשמת.
הכל בסדר, ומפרגן לכולם כמובן שיתחדשו ושיהנו מהמסך כפי שהייתי רוצה שיפרגנו לי על מוצרים חדשים שרכשתי / שארכוש.
לא מפריע לי וישן היטב בלילה, אבל מה "שמזיז" לי זה ההתעסקות (לדעתי) המיותרת והסזיפית הזו אצל חלק מהמשתמשים באופן עקבי כאן (זכותם).
כל אחד יכול לבדוק את נקודות הקיצון של הציוד שהוא קונה, גם אני עשיתי את זה בבדיקת פיקסלים שרופים ב- OLED שקניתי לפני שנתיים, וגם בסאב שרכשתי וגם ברסיבר וכדו'...
אבל אחרי הבדיקה, זה לא משתחרר וחופרים על זה כאשר מאבדים את התמונה הגדולה.
הטכנולוגיה לא מושלמת, ויש חסרונות כמובן ועדיין יש דברים שניתן לשפר אני שוב חוזר על מה שכתבתי כבר בעבר.
התופעות והחסרונות הללו כמעט ולא נראים בצפייה בתוכן רגיל בשוטף.
אז ברור שיכולה להיות סצינה ספציפית שהמסך יציג תמונה לא טובה או בפסקול שהרסיבר יזייף / קליפינג או הסאב ייחנק ועוד.
המהות של מה שהתכוונתי היא: תעשו את הבדיקות, תידעו את החסרונות (וגם היתרונות) והכי חשוב - זה תיהנו ממה שיש לכם.
ואם אתם לא נהנים אז תנסו לתקן במידה ואפשרי או תחליפו למשהו אחר.
הפספוס פה לדעתי שאנשים שוכחים ליהנות ממה שיש להם כי זה לא מושלם.
אין מושלם וגם אף פעם לא יהיה - זה מה שדוחף את כולם קדימה להשתפר.
לסיום אציין כי כיוון שהפריע לך וכנראה אולי לעוד כמה אחרים כאן לא תשמע / תראה ממני התייחסות "עוקצנית" בנושא.
שחר - תודה על ההסבר שבעיית האחידות נובעת מהפאנל עצמו, לא היה ברור לי...
אתה יכול להיות רגוע, לא תוקף אף אחד... נאמר בהלצה / עקיצה כפי שרשמת.
הכל בסדר, ומפרגן לכולם כמובן שיתחדשו ושיהנו מהמסך כפי שהייתי רוצה שיפרגנו לי על מוצרים חדשים שרכשתי / שארכוש.
לא מפריע לי וישן היטב בלילה, אבל מה "שמזיז" לי זה ההתעסקות (לדעתי) המיותרת והסזיפית הזו אצל חלק מהמשתמשים באופן עקבי כאן (זכותם).
כל אחד יכול לבדוק את נקודות הקיצון של הציוד שהוא קונה, גם אני עשיתי את זה בבדיקת פיקסלים שרופים ב- OLED שקניתי לפני שנתיים, וגם בסאב שרכשתי וגם ברסיבר וכדו'...
אבל אחרי הבדיקה, זה לא משתחרר וחופרים על זה כאשר מאבדים את התמונה הגדולה.
הטכנולוגיה לא מושלמת, ויש חסרונות כמובן ועדיין יש דברים שניתן לשפר אני שוב חוזר על מה שכתבתי כבר בעבר.
התופעות והחסרונות הללו כמעט ולא נראים בצפייה בתוכן רגיל בשוטף.
אז ברור שיכולה להיות סצינה ספציפית שהמסך יציג תמונה לא טובה או בפסקול שהרסיבר יזייף / קליפינג או הסאב ייחנק ועוד.
המהות של מה שהתכוונתי היא: תעשו את הבדיקות, תידעו את החסרונות (וגם היתרונות) והכי חשוב - זה תיהנו ממה שיש לכם.
ואם אתם לא נהנים אז תנסו לתקן במידה ואפשרי או תחליפו למשהו אחר.
הפספוס פה לדעתי שאנשים שוכחים ליהנות ממה שיש להם כי זה לא מושלם.
אין מושלם וגם אף פעם לא יהיה - זה מה שדוחף את כולם קדימה להשתפר.
לסיום אציין כי כיוון שהפריע לך וכנראה אולי לעוד כמה אחרים כאן לא תשמע / תראה ממני התייחסות "עוקצנית" בנושא.
שחר - תודה על ההסבר שבעיית האחידות נובעת מהפאנל עצמו, לא היה ברור לי...
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
@gofmarat
.
סביר להניח שכן, אבל הם לא בהכרח ירצו לעשות את זה לדגמים ישנים.
עריכה: כנראה שאני צריך לזכור לעשות ריענון לדפים בפורום לפני שאני מפרסם תגובה.
.
סביר להניח שכן, אבל הם לא בהכרח ירצו לעשות את זה לדגמים ישנים.
עריכה: כנראה שאני צריך לזכור לעשות ריענון לדפים בפורום לפני שאני מפרסם תגובה.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73257
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3156 פעמים
·jacko-il כתב:@gofmarat
·
האם הם יכניסו את זה לעדכון תכנה לסדרות דורות קודמים? קשה לדעת כרגע....
כשהגיהנום יקפא. הם רוצים שתרכוש את הדור החדש, למה שיכניסו לך פיטצ'רים חדשים בדור קודם? איך זה יעודד אותך לרכוש מוצר נוסף?
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

@Huber
·
הם דווקא נוטים להוציא מגוון עדכונים נחמדים לאחר שהמסכים יוצאים לשוק. הרבה נקודות רעות שהעלו להם בביקורות זכו לאחר מכן לעדכוני תכנה שמוסיפים פיצ'רים מסויימים או משפרים ביחס לקודם. מהוספת מצבי התמונה של טכניקולור ועד לעדכונים שמקטינים אינפוט לאג וכן הלאה.. הם דווקא יחסית בסדר בהיבט הזה ביחס לאחרים.
אך לא יודע אם הם אכן יוסיפו או לא. גם אם לא יוסיפו אין לי שום בעיה אם זה. למה? ראשית כי מעולם לא דברו על הפיצ'ר הזה לפני כן ואף אחד לא הבטיח שדבר כזה אולי יתווסף בעתיד ושנית כי התרגלתי לתנועה של Sample and Hold ואני כלל לא בטוח שאשתמש במנגנון BFI אם אכן יתווסף כזה.
·
הם דווקא נוטים להוציא מגוון עדכונים נחמדים לאחר שהמסכים יוצאים לשוק. הרבה נקודות רעות שהעלו להם בביקורות זכו לאחר מכן לעדכוני תכנה שמוסיפים פיצ'רים מסויימים או משפרים ביחס לקודם. מהוספת מצבי התמונה של טכניקולור ועד לעדכונים שמקטינים אינפוט לאג וכן הלאה.. הם דווקא יחסית בסדר בהיבט הזה ביחס לאחרים.
אך לא יודע אם הם אכן יוסיפו או לא. גם אם לא יוסיפו אין לי שום בעיה אם זה. למה? ראשית כי מעולם לא דברו על הפיצ'ר הזה לפני כן ואף אחד לא הבטיח שדבר כזה אולי יתווסף בעתיד ושנית כי התרגלתי לתנועה של Sample and Hold ואני כלל לא בטוח שאשתמש במנגנון BFI אם אכן יתווסף כזה.