מס מיוחד על מסכי טלוויזיה מעל 50" - עד מתי ?!
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
האדם הממוצע רוכש טלביזיה אחת ל 7-10 שנים.
הכמה מאות שקלים האלה לא משנים דבר וחצי דבר. מצד שני לוקחים לנו ( או לא נותנים לנו , זה אותו דבר )
שירותים בסיסיים כגון בריאות, חינוך ורווחה. היתי מוכן לשלם גם מס של 100% על טלביזיה ובתמורה לקבל עוד שעתיים חשבון לילדי כיתה ה' למשל ..
אבל זה רק אני.
הכמה מאות שקלים האלה לא משנים דבר וחצי דבר. מצד שני לוקחים לנו ( או לא נותנים לנו , זה אותו דבר )
שירותים בסיסיים כגון בריאות, חינוך ורווחה. היתי מוכן לשלם גם מס של 100% על טלביזיה ובתמורה לקבל עוד שעתיים חשבון לילדי כיתה ה' למשל ..
אבל זה רק אני.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9321
- נתן תודות: 1555 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
jacko-il
לדעתי, הממשלה לא צריכה להטיל מס חריג על שום מוצר.
לא לוקחים בחשבון שיש נניח מכוניות או טלוויזיות יוקרה, שאנשים מהמעמד הבינוני-נמוך רוצים דווקא לרכוש, כי זה מאוד מאוד חשוב להם.
הם חוסכים גרוש ללירה למען השגת היעד הנכסף, ואז עוד תוקעים להם את המס הארור הזה, שלמיטב ידיעתי לא קיים בשום מקום אחר בעולם!
אם כבר רוצים לגבות מס מעשירים, שיגדילו את מס ההכנסה מבעלי ההכנסות המאוד גבוהות.
שיעזבו את המוצרים בשקט.
המע"מ זה כבר די והותר!!!
לדעתי, הממשלה לא צריכה להטיל מס חריג על שום מוצר.
לא לוקחים בחשבון שיש נניח מכוניות או טלוויזיות יוקרה, שאנשים מהמעמד הבינוני-נמוך רוצים דווקא לרכוש, כי זה מאוד מאוד חשוב להם.
הם חוסכים גרוש ללירה למען השגת היעד הנכסף, ואז עוד תוקעים להם את המס הארור הזה, שלמיטב ידיעתי לא קיים בשום מקום אחר בעולם!
אם כבר רוצים לגבות מס מעשירים, שיגדילו את מס ההכנסה מבעלי ההכנסות המאוד גבוהות.
שיעזבו את המוצרים בשקט.
המע"מ זה כבר די והותר!!!
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
·Lior_M כתב:האדם הממוצע רוכש טלביזיה אחת ל 7-10 שנים.
אבל זה רק אני....
15% נוספים זה לא כמה מאות. (כאילו זה יכול להיות כמה מאות, אבל זה יכול גם להיות כמה אלפים לא מבוטלים)
האדם הממוצע מחליף רכב אחת ל-3 שנים בערך, האם זה מפריע למדינה לגבות מס כולל של כמעט 100% על רכב חדש? לא.
למה העובדה שאדם ממוצע קונה טלוויזיה פעם בעשור (מאיפה הסטטיסטיקה?) אמורה להצדיק מס מוגזם וכזה שנכון להיום כבר משפיע על כולם, ולא רק על "העשירים" החצופים?
- bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

·AP4 כתב:העשירים בישראל משלמים גם ככה את מס ההכנסה הגבוה בעולם על הכנסותיהם. אז אתה רוצה לקחת מהם עוד כדי שתוכל לרכוש מסך יוקרה בזול יותר? מה ההיגיון?...
מצידי שלא יהיה מיסים בכלל, אוקיי?
אבל אם כבר מתעקשים לגבות מס מעשירים, אז מה יותר קובע לאיזה מעמד כל אדם שייך, מאשר רמת ההכנסה שלו?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@bariko
.
אני מסכים עם זה שמס על מסכים בגודל מעל "50 בימינו הוא הזוי. הוא היה הזוי כשהחליטו עליו, אבל היום, כשמסכים בגודל "50 הם כבר קטנים וזולים ומרבית האוכלוסיה יכולה להרשות לעצמה לרכוש מסכים בגדלים האלה, הגיע הזמן לעדכן ו\או לבטל אותו.
את המסים על ציוד אודיו הקטינו, אין סיבה שלא יקטינו את המס הנ"ל.
בנוגע לגביה של יותר מס הכנסה מה"עשירים", לא צריך ללכת לשם.
"עשירים" משלמים מס הכנס+ביטוח לאומי המגיע לכ-50% או יותר מהכנסת הברוטו שלהם, שזה מקומם בפני עצמו. להציע להעלות את המסים עוד יותר זה כבר לא הגיוני.
.
אני מסכים עם זה שמס על מסכים בגודל מעל "50 בימינו הוא הזוי. הוא היה הזוי כשהחליטו עליו, אבל היום, כשמסכים בגודל "50 הם כבר קטנים וזולים ומרבית האוכלוסיה יכולה להרשות לעצמה לרכוש מסכים בגדלים האלה, הגיע הזמן לעדכן ו\או לבטל אותו.
את המסים על ציוד אודיו הקטינו, אין סיבה שלא יקטינו את המס הנ"ל.
בנוגע לגביה של יותר מס הכנסה מה"עשירים", לא צריך ללכת לשם.
"עשירים" משלמים מס הכנס+ביטוח לאומי המגיע לכ-50% או יותר מהכנסת הברוטו שלהם, שזה מקומם בפני עצמו. להציע להעלות את המסים עוד יותר זה כבר לא הגיוני.
- bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

ארתור,
אין בעיה, שיחפשו להם מקורות אחרים להעשיר את קופת המדינה.
העיקר שיבטלו כבר את המס הדיבילי הזה על מסכים גדולים.
בכלל אין שום סיבה שכמעט כל מוצר אלקטרוני יתומחר בארץ בעשרות אחוזים יותר מאשר בחו"ל.
נוהגים להאשים את היבואנים בהפרשים הבלתי נתפסים האלה.
יתכן שגם להם יש חלק מסוים בכך, אבל קודם כל זה מתחיל במיסוי ההזוי,שאין כדוגמתו בשום מקום אחר
אין בעיה, שיחפשו להם מקורות אחרים להעשיר את קופת המדינה.
העיקר שיבטלו כבר את המס הדיבילי הזה על מסכים גדולים.
בכלל אין שום סיבה שכמעט כל מוצר אלקטרוני יתומחר בארץ בעשרות אחוזים יותר מאשר בחו"ל.
נוהגים להאשים את היבואנים בהפרשים הבלתי נתפסים האלה.
יתכן שגם להם יש חלק מסוים בכך, אבל קודם כל זה מתחיל במיסוי ההזוי,שאין כדוגמתו בשום מקום אחר
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@bariko
·
אני מסכים, אבל אני לא רוצה להכנס לדיונים פוליטיים מדוע הדברים בארץ מתנהלים כפי שהם מתנהלים.
אני לא חושב שמשהו ישתנה כאן לטובה (באופן כללי, וגם בנושא הזה בפרט) בזמן הקרוב.
·
אני מסכים, אבל אני לא רוצה להכנס לדיונים פוליטיים מדוע הדברים בארץ מתנהלים כפי שהם מתנהלים.
אני לא חושב שמשהו ישתנה כאן לטובה (באופן כללי, וגם בנושא הזה בפרט) בזמן הקרוב.
- bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

אכן.
אנחנו לחינם שופכים פה קיטור, ממילא שום דבר לא יעזור.
ולא ממש משנה איזה מפלגה מרכיבה את הממשלה, כי מאז שאני זוכר את עצמי, המצב תמיד היה ככה...
אנחנו לחינם שופכים פה קיטור, ממילא שום דבר לא יעזור.
ולא ממש משנה איזה מפלגה מרכיבה את הממשלה, כי מאז שאני זוכר את עצמי, המצב תמיד היה ככה...
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
·bariko כתב:·......
מצידי שלא יהיה מיסים בכלל, אוקיי?
אבל אם כבר מתעקשים לגבות מס מעשירים, אז מה יותר קובע לאיזה מעמד כל אדם שייך, מאשר רמת ההכנסה שלו?...
אני מניח שלא שמעת על אלו שמקבלים קצבת השלמת הכנסה ובאים לקבל אותה עם רכב ששווה 700 אלף שקל ..
גביית המיסים מבוססת גם על מס ישיר וגם על מס עקיף. בדרך כלל המס העקיף ״צודק״ יותר כי אף אחד לא יכול לברוח ממנו. לגבי מס ישיר על השכר , ובכן יש לא מעט אנשים שעובדים ב"שחור״.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
·האמת אי אפשר לדעת,אבל גם אף אחד לא חשב שיורידו פעם מ"ס על טלפונים סוללרים,וזה קרה בהפתעהTheCoolest כתב:@bariko
·
אני לא חושב שמשהו ישתנה כאן לטובה (באופן כללי, וגם בנושא הזה בפרט) בזמן הקרוב....