המלצה על משקל

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
TsurTriger
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום
תגובות: 2096

שליחה

אגירה לדעתי זה דבר מאוד פשוט לחישוב (ויש על זה דיונים פילוסופיים באורך הגלות משום מה)
לוקחים מטחנה ומנקים אותה לגמרי
לוקחים כמות מדודה של פולי קפה וטוחנים עד שמפסיק לצאת קפה טחון
שוקלים שנית כמה גרם של קפה טחון יצא
וההפרש זו האגירה של המטחנה.

מטחנה לא יכולה לאגור מעבר למה שהיא אוגרת מרגע שהיא נקייה. כי אז למעשה תצטבר כמות אינסופית של קפה בתוך המטחנה.
אפשר לטעון שהאגירה הזו היא שולית , כי היא רק "אגירה ראשונה". אך אין זה נכון, כי למעשה אתה מקבל קפה טחון מעורבב עם קפה ישן מטחינה קודמת, כפי שצוין מעל. אז מה צריך לעשות כדי להיפטר ממנו? בדיוק... להוסיף את ההפרש או קצת יותר של האגירה. מטחנה שאוגרת 2 גרמים של קפה, אזי בשביל לקבל מנה של 16 גרם, ככל הנראה תצטרכו קודם לטחון 2-3 גרם של קפה כדי לנקות את הקפה הישן (מי אמר שזה יספיק?) ואז רק לטחון את המנה של ה16 גרם כדי לקבל מנה שהיא (ברובה) קפה טחון טרי.

מטחנות עם אפס אגירה, כגון הHG1 או הסטה, בזכות טחינה ישירה ללא צוואר, סובלות לרוב מחשמל סטטי, אך לפחות מאפשרות לשקול במדויק מראש וקבל עקביות בסינגל דוזינג כל פעם מחדש.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

The-Fox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2046

שליחה

צור, האגירה שציינת היא רק אחת מ 3 סוגי אגירות.
1. אגירה סטאטית: קפה שנשאר במטחנה ולא זז לשום מקום.
2. אגירה דינאמית: קפה שיושב במעברים ותעלות, הקפה (הישן) הזה יצא ראשון כשיטחן קפה חדש.
3. עקביות אגירה: למעשה זאת העקביות של האגירה הדינאמית, שגורמת לכמות קפה משתנה שנשאר/יוצא בכל טחינה.

השיטה שתיארת למדוד אגירה כוללת את סוגים 1 ו 2.
בפועל מה שמפריע בשימוש שוטף זה סוג 2 ואותה קשה למדוד, מה שבטוח שהיא זהה או קטנה מסוג 1.
מי שמודד במטחנה לא נקיה (שטחנו בה כבר כמות מכובדת של קפה) כמה גרם נכנס וכמה יצא מודד את סוג 3 שהוא בדרך כלל הכי נמוך והכי פחות מעניין.

chomergir
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 344

שליחה

אני שוב נוטה להסכים עם "השועל".

באובל שלי האגירה הראשונית היא כמעט 10 גרם (!!!):
https://www.htcafe.co.il/modules.php?na ... c&start=15

לאחר שימוש מתמשך האגירה מתאזנת, אך לאחר ניקוי שוב עניין האגירה מתעורר.

Engineer
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 746

שליחה

אבל משתמש ממוצע לא מנקה את המטחנה שלו כל יום ביומו , אז האגירה היא כביכול כמות הקפה שיוצא לעומת כמות הקפה שנכנס לא? (סעיף 3 של "השועל")

shlomima
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 344

שליחה

רעיון נחמד שראיתי ברשת למדוד את (2) הוא לבצע סינגל דוזינג עם קפה ירוק. מתחילים לטחון בפולסים קצרים כדי להבחין מתי מתחילים לצאת גרגירים ירוקים. שוקלים וזה הקפה הישן שקיבלנו בהתחלת טחינה חדשה.

TsurTriger
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום

שליחה

The-Fox כתב:צור, האגירה שציינת היא רק אחת מ 3 סוגי אגירות.
1. אגירה סטאטית: קפה שנשאר במטחנה ולא זז לשום מקום.
2. אגירה דינאמית: קפה שיושב במעברים ותעלות, הקפה (הישן) הזה יצא ראשון כשיטחן קפה חדש.
3. עקביות אגירה: למעשה זאת העקביות של האגירה הדינאמית, שגורמת לכמות קפה משתנה שנשאר/יוצא בכל טחינה.

השיטה שתיארת למדוד אגירה כוללת את סוגים 1 ו 2.
בפועל מה שמפריע בשימוש שוטף זה סוג 2 ואותה קשה למדוד, מה שבטוח שהיא זהה או קטנה מסוג 1.
מי שמודד במטחנה לא נקיה (שטחנו בה כבר כמות מכובדת של קפה) כמה גרם נכנס וכמה יצא מודד את סוג 3 שהוא בדרך כלל הכי נמוך והכי פחות מעניין.
...
·
"אגירה" מסוג 2 -3 לא באמת ניתנות למדידה והן די סוג של יפות בתיאוריה, אבל לא מדידות במבחן המציאות. גם אם מדידה בעזרת גוונים שונים של קפה. ולכן, מטחנה שאוגרת כביכול רק אגירה "סטטית" היא בעייתית מלכתחילה והיא אוגרת נקודה.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

The-Fox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אבל משתמש ממוצע לא מנקה את המטחנה שלו כל יום ביומו , אז האגירה היא כביכול כמות הקפה שיוצא לעומת כמות הקפה שנכנס לא? (סעיף 3 של "השועל")
...
לא, תחשוב שבתעלות ובמעברים של המטחנה נמצאים 5 גרם של קפה ישן מהטחינה הקודמת.
הכנסת 15 גרם לטחינה, ה 5 גרם הראשונים שיצאו הם הקפה הישן.
עקב חוסר עקביות באגירה הדינאמית, נשארו הפעם 5.5 גרם בתוך המעברים והתעלות של המטחנה, לכן אחרי שטחנת את "כל" הקפה קיבלת 14.5 גרם.
החוסר עקביות בטחינה הזאת הוא 0.5 ג', אבל קיבלת 5 גרם של קפה ישן שהם ללא ספק מתכון לקפה דלוח.

צור, עקביות אגירה (סוג 3) היא דווקא קלה למדידה.
שוקלים כמות של פולי קפה, טוחנים את כולה עד שלא יוצא קפה מהמטחנה ושוקלים את הקפה הטחון שיצא, ההפרש ביניהם היא התוצאה.
צריך לחזור על המדידה הזאת למשך זמן בשביל לקבל נתון סטטיסטי אמיתי.

לגבי אגירה מסוג 2, כמו שרשמתי, אפשר להניח שהיא זהה או קטנה מאגירה מסוג 1 ולכן אם מודדים אותה אפשר לקבל נתון שהוא כנראה מחמיר אך מספיק טוב בשביל לדעת מהיא האגירה הדינאמית.

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4593

שליחה

נ.ב.
אני משתמש במשקל הזה:
https://www.ebay.com/itm/My-Weigh-PalmS ... Sw32lYwZEx

בשל הדיוק טוב להרבה דברים אחרים גם, ספירת ברגים למשל, וכל שקילה מדוייקת אחרת עד 300 גרם.

The-Fox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

נראה משקל טוב, אני מבין שאתה לא שוקל עם הידית בגלל שהמשקל מוגבל ל 300 ג', זה לא מפריע לך ?
או שאתה בכלל לא שוקל קפה טחון ורק פולי קפה ?

TsurTriger
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום

שליחה

The-Fox כתב:נראה משקל טוב, אני מבין שאתה לא שוקל עם הידית בגלל שהמשקל מוגבל ל 300 ג', זה לא מפריע לך ?
או שאתה בכלל לא שוקל קפה טחון ורק פולי קפה ?
...
·
לNemesis יש HG1, וגם לי.
גם אני לא שוקל את הידית, זה מיותר לגמרי עם מטחנה שיש לה אפס אגירה, לא אגירה מסדר ראשון, לא אגירה מסדר שני ולא אגירה מסדר שלישי :lol:

שוקלים לפני, טוחנים וישר לחליטה.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

The-Fox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

תהיתי מתי דוגמאת ה HG1 תבוא :roll:
תיארתי לעצמי שזה המצב, כנראה לא רלוונטי לרוב האנשים כאן.
נחכה שתגיע ה Niche Zero ואז בשאיפה נעבור לעבוד באותה שיטה.

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4593

שליחה

באופן עקרוני אני טוחן בכל מקרה לכוס שהיא משפך לפורטפילטר. יותר נוח לערבב את הקפה שם. אני מניח שאפשר לשקול את הקפה עם הכוס.

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”