אף אחד לא כותב על פרק הסיום של נמלטים?

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
tevel3
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1016
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #21 

עלול להכיל ספויילר....

פרק מדהים!
מפחיד ומצמרר הסוף, מה שיותר מפחיד ומצמרר זה שככה נראים באמת בתי הכלא במרכז אמריקה ודרומה ובמזרח הרחוב 8O מפחיד...
נראה לי בסוף סקופילד הוא איזה פרוייקט מהרגע שהוא נולד :lol: זה נהיה כמו איזה מחקר על עכברים :lol:

אגב זיו, אפילו שפול רמז את זה, קשה לי להאמין שהוא יעשה טעות כזאת...
יש אנשים שיהיו מספיק היסטרים שהם ינטשו את הסדרה ברגע שבורוז ימות (וזה צפוי שהוא התכוון שבורוז ימות, כאשר הקירח אמר מה שהוא אמר).
נראה לי שהם יתנו לזה עוד מחשבה ויבנו שזו התאבדות להרוג את בורוז (נראה לי טיפשי להפטר מסקופילד כאשר הוא הגאון)...

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
קיבל תודות: 11 פעמים

שליחה #22 

tevel3, זה מגיע מהמפיקים לא מניתוח הסדרה.
HiFiMusic IL

kouliben1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 730

שליחה #23 

פרק גרוע לעונה גרועה. אני לא מסוגל להבין את אלה שמתלהבים מהסדרה המופרכת הזו ששוברת שיאים בזלזול באינטלגנציה הבוהים מולה.

נמלטים, שארק וגם אבודים במידה מסויימת, אלו סדרות שרק ממבט חטוף בהם אפשר לקבל תחושת בחילה, ולא בגלל שהם לא מבדרות או מושקעות, אלא כי הם פשוט מזלזלות בכל צופה בר דעת שעבר את הגיל עם קידומת אחת. לגרום להתמכרות, זה כל מה שעומד במרכז הסדרות הללו, אין כמעט תוכן, מחשבה ומשמעות, הכל סובב סביב הרצון להפתיע להפתיע ולהפתיע, בלי שיהיה מושג גם לכותבים וליוצרים מה יקרה בפרק הבא, אם יביאו להם סוויצ' מספיק טוב לא תהיה להם בעייה לשכתב הכל תוך שניה. אם תבטיחו מספיק כסף לעוד עונה, הם כבר ימצאו דרך מטומטמת נוספת להפוך את הכל שוב. ככה מנת המשכל והציפיות לסדרות איכות עתידיות יורדים ומירדדים בהתאמה, וניתן לדחוף לנו *** נוסף.

לדעתי כל הסדרות הללו הם תופעה חדשה ומעצבנת, אם הם רק מפגינות מודעות עצמית וציניות, זוכות להחשב "טובות", בלי לספק משהו טוב אחד.
נערך לאחרונה על ידי kouliben1 ב 12/09/2007 19:34, נערך 4 פעמים בסך הכל.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78932
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #24 

kouliben1,

על טעם ועל ריח...

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3756
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #25 

עופר,
אי אפשר להכחיש שהסדרה הזאת, יפה ככל שתהיה, די מזלזלת באינטליגנציה של הצופים מבחינת האמינות שלה. בעונה הראשונה זה עוד איכשהוא היה נסבל, אבל העונה השניה שברה כל שיא אפשרי. נראה לי שמה ששבר אותי סופית זה ההתנקשות בקלרמן - הבנאדם הוא העד הכי חשוב בתולדות האנושות, העיד על שליטה דיקטטורית בממשלת ארה"ב, ובכל זאת במסע מחוץ לכלא מלווים אותו שני שומרים עלובים. את רוזנשטיין ליוותה אבטחה כבדה פי עשרה. גם אם היו דברים הרבה פחות אמינים (כמו חופש התנועה שנתנו לבורוז בכלא - להזכירכם הוא אסיר נידון למוות שבכלא מציאותי לא יכול לצאת מהתא בלי אזיקי ידיים ורגליים), זה היה הקש.
Silence speaks louder than words

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #26 

MetalliJoe,

חחח - זה סדרה, זה לא אמור להיות אמין. אם זה היה אמין אז הם כולם היו הולכים בבוקר לעבודה, שותים קפה, רבים עם האישה, חוטפים עצירות מרוב מצות וכו'...

תיכף תגיד ש-24 לא היה אמין בעיניך... :)

לדעתי יש לכל הסדרות הללו שתי פונקציות:
1. למכר
2. לשעשע

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #27 

:D

ברור שאני לא מצפה לאמינות של המציאות, וכמו שאמרתי - גם העונה הראשונה היתה לא מציאותית, אבל בגבולות הסביר והנסבל. אבל בעונה השניה הם פשוט הגזימו בעיני. יותר מדי ניתוק מהמציאות ומההיגיון. וכשאתה יותר מדי מעקם את האף מול אירועים תלושים, השעשוע וההתמכרות נפגעים...

MetalliJoe
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #28 

בקיצור, בעונה הראשונה אכלתי את חוסר האמינות והתנהגתי כמו שמייקל תמיד היה אומר (או בעצם לוחש... :roll: ) לבורוז: have a little faith... העונה השניה דורשת way too much faith.

HazooM
כתב
כתב
תגובות: 6805
נתן תודות: 306 פעמים
קיבל תודות: 959 פעמים

שליחה #29 

קראתי איפהשהו שהבחור שמשחק את לינק חתום על 7 עונות לא פחות...

kouliben1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #30 

עופר, אני לא מדבר על אמינות, יצירה ספרותית או קולנועית לא אמורה להיות אמינה מאה אחוז. אבל אמורה להיות מציאותית ועם משמעות ותוכן שניכר שעמלו כדי לכתוב אותה, אם יש את זה כל הדברים האחרים הם טפלים ושוליים.

הבעייה כאן היא שוב כפי שאמרתי, הרפיסות והרדידות. אפשר להנות ולהתמכר בהם רק אם משחררים לגמרי את פיסת ההיגיון והמחשבה האחרונה, אחרת, אני למשל, פשוט סובל מכל שנייה.

sunny_jim
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1719
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #31 

אז אתה יכול להסביר למה אתה צופה בזה בכלל, אם אתה "סובל מכל שניה"?
שים לב שבקרב חובבי הסדרות הנ"ל, הדעה שלך נדירה ביותר(אני מכיר אנשים רבים מאד שצופים בסדרות המדוברות, ואף פעם לא שמעתי התבטאויות אשר אפילו קרובות להיות קיצוניות כמו שלך), אתה ממש יצאת במסע צלב של הכפשה, והאמת הדברים שלך מרמזים על כך שמי שלדעתו יש הרבה מאד מקוריות בסדרות האלו, אז לדעתך הוא רפס ורדוד כמו הסדרות(מסקנה שניתן להסיק).

אכן, הפרק האחרון של 'נמלטים' היה קצת הזוי, אבל זאת תהיה טעות לטעון שבגלל זה לרוב ראית חוסר כשרון ויצירתיות במהלך הסדרה כולה, מאשר ההיפך.
אבל אני לא מבין איך אתה מכניס את LOST לסיפור. הבעיה שלהם היא אחרת, שלפעמים הם מושכים את הזמן בדברים לא רלוונטיים. אבל כאשר מדובר בקידום העלילה, הדבר האחרון שאפשר להגיד על מהלך הדברים שם שהם צפויים.
מילה אחרונה- "אין טיפת תוכן, טיפת מחשבה ומשמעות"-הצהרה מאד מאד שנויה במחלוקת במילים עדינות.

בסך הכל המטרה של הסדרות היא בידור, והן משיגות את המטרה לדעת קהל רב, אז מבחן התוצאה מראה שאתה לא צודק :)

kouliben1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #32 

לא טענתי על הצופים, אלא בעיקר על הסדרה, הצופים עושים את הבחירה שלהם. אני צופה מן הסתם מאותה סיבה שרבים אחרים, מדברים על זה והמשפחה צופה ויש תחושה של תחכום ובידור, ואין מספיק סדרות איכות אז מתפשרים. מה שכתבתי שאני לא מבין את אלה שמתלהבים שזו הסדרה הטובה ביותר זה שנים וכו', צריך להיות עיוור כדי לא להבין את נקודת המוצא השטחית של הסדרה, ברגע שמבינים מאבדים את הטעם.\

זה היה הרושם שלי מ- LOST אבל לא התעמקתי בה, ולוקח את הדברים חזרה.

מבחן התוצאה אצלי אומר אגב הפוך, כמו בהרבה דברים בחיים הצדק נמצא דווקא עם המיעוט. אם מאות מיליונים צופים בזה, סימן שזה בידור המוני זול ושומר נפשו ירחק.
נערך לאחרונה על ידי kouliben1 ב 11/04/2007 21:19, נערך 2 פעמים בסך הכל.

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #33 

גישה בעייתית לדעתי, אם זה פופולרי סימן שזה רדוד...

kouliben1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #34 

זה בוודאי פחות בעייתי מהגישה, אם זה פופלרי סימן שזה חכם

sunny_jim
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1719
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #35 

אממ... אני מפרש את מה שעופר אמר לא כיחס שקילות :wink:

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #36 

kouliben1,

מסכים איתך, זה לא 1:1 (ע"ע הפופולריות של סדרות "DAYTIME TV" רבות שהן מתחת לכל רמה, תוכניות REALITY, SOAPS וכו').

מצד שני, האם אני נהנה מהתכנים הללו? כן, בפירוש כן.

יש חוסר עצום בתוכן בריטי (סגנון של JONATHAN CREEK למשל) שהיה פופולרי ביס בשנים הראשונות.

מצד שני, הצורך לנסות ולפצח את החידה של האי ב-LOST, או לנסות לנחש איזה מכה תיפול על משפחת באוור ועל לוס אנג'לס, או לנסות ולנחש עד כמה התוכניות של הדג הקר ישתבשו, זה חלק מהכיף.

כמו שאמרו, אף אחד לא מחזיק אקדח לרקתך, מי שלא אוהב את LOST או את נמלטים אז פשוט שלא יצפה בהם.

kobi1023
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 311

שליחה #37 

לדעתי כולכם צודקים :!:
אבל אני רואה את הסדרה ונהנה ממנה בלי שום פילוסופיות.

tevel3
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1016

שליחה #38 

אני בטוח שכולם יסכמו איתי, שבסרטים וסדרות (פעולה\מתח) שמתרחשים בהווה (או במקרה של פריזון ברייק ב2005), אי אפשר תמיד לדבוק במציאות.
תדבוק במציאות בלי לסטות ולדבוק באמינות בסופו של דבר כלום לא יזוז, במקום לראות סדרה של 22 פרקים אתה תצפה באופרת סבון על בסיס יומי כי ינסו לשמור על רמת אמינות גבוהה בשביל שלא תתעצבן שיותר מדיי רדוד...
תאר לך לראות את 24 עם רמת אמינות גבוהה, הסיכוי שיתפסו תטרוריסטים ב24 שעות הוא כמו שהפלסטינים יחבקו כל יהודי בשומרון.
אז לא שומרים על אמינות, ומזלזלים באינטלגנציה שלנו, אבל אנחנו נהנים בכל זאת, אז מה זה משנה?
הרי כולנו נהנים בסופו של דבר מה-45 דקות הללו כל שבוע, אז שיזלזלו העיקר שמעניין.

kouliben1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #39 

עופר, אולי לא הובנתי טוב, לא התבכיינתי כאן באורי קליינית על חסר בסדרות בריטיות וכו', אין שום בעייה עם סדרות כמו זהות בדויה, גיבורים, המגן, הסמויה (סדרה גאונית לכשעצמה) ועוד שמשקיעים קצת בסיפור.

תבל, מדובר על אמינות בסיסית... ואני לא חושב שיש צורך שאכנס לדוגמאות של שטיקים מזוויעים העיקר להעצים את הדרמה. גם החסידים הנלהבים ביותר של 24 מודים שהסדרה מידרדרת מעונה לעונה.

drixie
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1244
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #40 

כשחושבים על זה, PRISON BREAK זה פשוט מקגייוור לשנות האלפיים. "תנו לי איזוליר בנד, קיסם לשיניים, ועכברוש, ואני מתחיל מרד בבית הסוהר". הבעייה עם הסדרות האמריקאיות היא שהם לא יודעים מתי להפסיק. הבריטים בד"כ עוצרים מהר, ונשאר טעם של עוד ולא טעם של די כבר (תראו את QAF - שמונה פרקים שוברי מוסכמות של חצי שעה אצל הבריטים נמתחו לאיזה חמש עשרה עונות מעצבנות של שלושים פרקים של שעה אצל האמריקאים. גם THE OFFICE עוברת טיפול דומה).
אגב, יש לי תיאוריה: אם מגיעים חייזרים (או אנשים נחטפים וחוזרים בצורה אחרת, עוברים ניתוח פלסטי שבסופו הם חוזרים יותר חתיכים ויותר בלונדינים), זו העונה הלפני אחרונה של הסדרה (עובד רק אצל אמריקאיות). אפילו בברלי הילז ז"ל הילדים הלכו לראות כוכבים על איזו גבעה, ואז הם ראו UFO. זה היה התחלת הסוף (וגם זה שחלק מהכוכבים הקריחו). רק ב XFILES זה לא עבד, כל הזמן היו שם חייזרים.
בכל אופן, אני מקווה שPRISON עונה לתיאוריה הזאת, ומבחינתי הפרק שהיה עכשיו הוא הפרק בו הופיעו החייזרים. תודה לאל שזה נגמר, נדמה לי שלא אצטרף לעונה השלישית (גם את 24 זנחתי בסוף העונה הראשונה, פיכסה).

נ.ב., נגיד שאתם נוחתים בפנמה אחרי שבדיוק שחררו אותכם ממשפט שיכולתם להיכנס לכלא שמור ל12 שנה. נגיד שאתם רוצים למצוא שני נמלטים אמריקאיים מהחוק, שמסתתרים. נגיד שהאמריקאים הנמלטים ביקשו מאיזה פושטק למצוא להם סירה, בשקט ובדיסקרטיות. נגיד שיש לכם שעה למצוא את האמריקאים, ולחכות להם על הסירה שהם לא יודעים שיש להם. מה הסיכוי שתצליחו? גם אם הפרק היה מתרחש מסביב לכנרת ולא ב"פנמה" זה היה לא ריאלי. מקגייוור כבר אמרתי?

שלח תגובה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”