Hisense 65M5010UW 4K - תמונה פשוט גרועה (אפילו בערוץ 1) מה ניתן לעשות ?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
llime
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 334
שם מלא: llime

שליחה

@asd1301

נשמע לי ממה שאתה כותב, שהבעיה היא לא באיכות השידור של יס, אלא בטלויזיה. ההבדלים שאתה מציין בין הטלויזיה הקודמת לנוכחית הם קיצוניים ולא נובעים, לדעתי, מהשינוי בגודל. עם זאת, כדאי שתנסה מקורות אחרים חוץ מ-יס, כדי לבודד את הבעיה. נסה לצפות בסרטוני HD ביוטיוב, נסה לצפות בשידורי SD דרך ממיר עידן פלוס. אם אתה לא רואה שינוי, תחזיר את הטלוויזיה ותקנה אחרת.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942

שליחה

bigib כתב:
...
...
·
למה? הם אשמים שקנה הייסנס?
...
הם משדרים באיכות של שנות התשעים. גם בסמסונג זה נראה רע.

bigib
טרול
טרול
תגובות: 195

שליחה

asaf23 כתב:
...
...
הם משדרים באיכות של שנות התשעים. גם בסמסונג זה נראה רע.
...
·
נו אז הבעיה נפתרה. החל מנובמבר ישדרו באיכות 2005 :lol:
יש סיכוי שזה יפתור את כל הבעיות של פותח השרשור עם מסך ההייסנס. או שלא...

הטכנאיקרמר
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין
תגובות: 1283

שליחה

גם לי קרה מיקרה כזה . ליפני כ7 שנים. כאשר עברתי . מTV זכוכית 29' לTV46 סוני . עם אותם חיבורים . התמונה ניראתה זווע . והיצתערתי שקניתי . וגם ישבתי קרוב 2.5 מטר . אבל התחלתי להחליף חיבורים . ממירים בעלי איכות יותר טובה . ובגעתי לאיכות תמונה מדהימה . בHD ובלו ריי .

אתה קניתה TV 64' ועוד 4K . כול חצקון שיש לשחקן יראה ענק . כול פגם בתמונה יראה ענק בTV כזו . הTV מגדילה את כול הלכלוך יש על התמונה . וגם ליכלוך שניראה רק ב4K . בשביל להנות צריך רק איכות שידור יותר טובה . ולא משנה איזה חברה קונים של TV בכולם זה יראה זהה
רק הטכנאי קרמר

bigib
טרול
טרול

שליחה

@הטכנאיקרמר
אז זהו שלא.
במסכים ברמות הגבוהות יותר יש יכולות עיבוד תמונה ואפסקיילינג שאין ברמות הנמוכות או ב״מציאות״ מסין.
להגיד שכל המסכים והחברות למעשה אותו הדבר ורק מה שקובע זה איכות השידור זה לצערי בורות מוחלטת וחוסר נסיון בתחום.

הטכנאיקרמר
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין

שליחה

כאשר השידור מעולה . כול TV תציג את התמונה מעולה . אולי יש TV עם פילטר לכאן או לכן . שמשפר מעט את התמונה אבל . TV בנוייה לפי תקן וכול היצרנים בונים שווה לפי אותו התקן . TV זה לא מערכת סטראו . ומיכן עד בורות . סתם מיילה מיותרת . לי יש TV NONA אלמונית . רקHD 55 אני מספק לה איכות תמונה מלווינים. בHD ומיוטיוב . באמצעות סטרימר . תמונה מדהימה . ועולה בקושי 2000 ש"ח אפילו בערוץ 2-10 . אין לי יס/הוט רואים מעולה .

אין כרגע זמן ליכתוב לך איך מיתנהל שוק ההרכבות של TV או מוצרים אחרים בסין .
רק הטכנאי קרמר

kisin
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 462

שליחה

@הטכנאיקרמר,

אני אשמח לדעת בקצרה האם טלויזיה hisense יכולה להספיק להדיוט ממוצע שיש לו קצת ידע בתחום הטלויזיות ורוצה לקנות טלויזיה 4k חדשה אבל לא רוצה להוציא 9-11 אלף שקל על טלויזיה.

אני מקווה שלא תחשוב שאני ציני, כי אני לא. אני באמת רוצה לדעת האם טלויזיה hisense "נחותה" יכולה לספק לי מוצר מספיק טוב במחיר שפוי. או שבאמת יש הבדל עצום בין טלויזיה שעולה 4 אלף לבין טלויזיה שעולה 12 אלף.

אשמח אם תוכל לעזור לי להבין יותר בנושא

תודה

bigib
טרול
טרול

שליחה

@הטכנאיקרמר
. לי יש TV NONA אלמונית
...
בדיוק מה שחשבתי שקראתי את מה שרשמת. לא היית צריך להוסיף מעבר לזה. :wink:

bigib
טרול
טרול

שליחה

@kisin
למה צריך להשקיע סכום גדול בהייסנס? יש NONA... :lol:

הטכנאיקרמר
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין

שליחה

bigib כתב:@הטכנאיקרמר
...
...
בדיוק מה שחשבתי שקראתי את מה שרשמת. לא היית צריך להוסיף מעבר לזה. :wink:
...
·תיראה . היום יש שידור ישיר מכוכב מאדים . אז מה זה ליבנות TV . פעם TV שקלה 30 ק"ג לפחות . היום TV שוקלת 12 ק"ג כולל הכול
ומה יש בטלויזיה? . פתחתה פעם את המיכסה האחורי??? אין בה כלום . ג'ק אחד גדטו + ספק כח. היום טלפון נייד . עושה עשרות פעולות

והגודל שלו כמו חפיסת סיגריות . כך TV . בנוייה מג'ק אחד בגודל בומבוניירה וזהוא . והכול דחוס בפנים . לא קוראים לה שם מפוצץ . אז היא לא שווה נכון?
רק הטכנאי קרמר

הטכנאיקרמר
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין

שליחה

kisin כתב:@הטכנאיקרמר,

אני אשמח לדעת בקצרה האם טלויזיה hisense יכולה להספיק להדיוט ממוצע שיש לו קצת ידע בתחום הטלויזיות ורוצה לקנות טלויזיה 4k חדשה אבל לא רוצה להוציא 9-11 אלף שקל על טלויזיה.

אני מקווה שלא תחשוב שאני ציני, כי אני לא. אני באמת רוצה לדעת האם טלויזיה hisense "נחותה" יכולה לספק לי מוצר מספיק טוב במחיר שפוי. או שבאמת יש הבדל עצום בין טלויזיה שעולה 4 אלף לבין טלויזיה שעולה 12 אלף.

אשמח אם תוכל לעזור לי להבין יותר בנושא

תודה

אין הבדל . בין TV יקרה לזולה . TV עיקרון הפעולה שלה זה 3 צבעי יסוד שמשודרים מהאולפן . ברצף . הטלויזיה הופחת את זה לתמונה . אולי אם תיתעמק בתמונה עומדת . אז תיראה 3 שערות באף של אדם . בTV שנייה אולי תיראה 2 . בשביל להנות מ4K צריך שיהייה שידור 4K . וגם צריך ראייה 6:6 . נער בן 16 רואה יותר טוב מאדם בן 40 . שמרכיב מישקפיים .
ביחס לתקלות . כמה שנים יחיו הטלויזיות גג 3 שנים . או מזל צריך . במיילה בעוד 4 שנים יהייה כבר 8K . ואז נחליף עוד פעם
...
·
רק הטכנאי קרמר

הטכנאיקרמר
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין

שליחה

מחיר של TV ניקבע לפי המונטין שלה . חברה בעלת שם . יודע שאנשים מחפשים "איכות" ישלמו יותר . ואז היבואן מרויח יותר . בעל החנות מרויח יותר . אבל TV אלמונית . צריך להחדיר אותה לשוק . אז.... כולם מרויחים מעט . עד שיהייה לה שם מוצלח. יעלו מחיר .

במערכות סטראו זה לא כך . שם הכסף משחק . יותא כסף יותר איכות בצליל . תקלות זה עניין של מזל
שנה טובה
רק הטכנאי קרמר

bigib
טרול
טרול

שליחה

@הטכנאיקרמר
אז רגע מי היבואן של NONA? יכול להיות שזה ההוא נוני? זה מידיעות? :lol:

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20197
שם מלא: ארתור ליברמן

שליחה

@הטכנאיקרמר

לא רציתי להשתתף בשרשור הזה, אבל נראה שעם כמות השטויות שנכתבות פה בשרשור, נדרש קצת מידע מתקן.

זה נכון שרוב\כל טלוויזיות ה-LCD פועלות על אותו עיקרון, מה שכמובן לא נכון הוא ש"אין הבדל . בין TV יקרה לזולה ."
יש המון הבדלים בין מסכים זולים, כמו ה-NONA שלך, וטלוויזיות יקרות יותר.
בראש ובראשונה, איכות חומרים. בעצם האיכות של פאנל ה-LCD עצמו וכל מה שמסביב. טלוויזיות כמו NONA ושאר החברים מיוצרים במפעלים בסין מהרכיבים הכי זולים שבאים ליצרן ליד. איכות ההרכבה לא טובה, גוררת איכות תמונה ירודה עם בעיות כמו עננות, חוסר אחידות באפור, בעיות אחרות עם דיוק הצבעים, הגוונים ורמות הארה.
מסכי מדבקה לא עומדים בסטנדרטים, מסכי מדבקה הרבה פעמים מפרסמים פיצ'רים בכלל לא נכונים. היו פה בפורום כמה שרשורים על מסכים של "JVC" שעל הקופסה היה רשום 1080P כשבפועל המסך עצמו היה 720P.
מסכים יקרים תומכים בטכנולוגיות מתקדמות יותר, כמו HDR.
הטלוויזיות היום לא "טיפשות", הן לא סתם באות והופכות את האות במבוא לתמונה כמו שהיה בתקופה של מסכים אנלוגיים...
היום המסכים חכמים, בכולם התמונה עוברת עיבוד, אפילו אם הבסיסי ביותר.
טלווזיות מפירמות מוכרות בד"כ בעלות יכולות עיבוד תמונה טובה בהרבה ממסכים זולים, במיוחד מסכי מדבקה.
כן, אם המסך 4K ואתה נותן לו מקור 4K, אז אין הרבה מה לעשות עם התמונה כדי לשפר אותה, והיא תראה טוב. אבל מסכים של סוני, לדוגמה, ידועים ביכולתם לקחת תוכן באיכות נמוכה, כמו זה שמגיע מיס והוט ובעזרת מעבד התמונה (והאלגוריתמים המאד חכמים) שלהם להביא אותו למצב כזה שהתמונה תראה טוב בהרבה ממה שהיית רואה על מסך כמו NONA.
ואני לא מזכיר בכלל טכנולוגיות תאורה אחורית שונות, כמו תאורת קצה, תאורה אחורית ישירה, סוגים שונים שלlocal dimming, דברים כמו quantum dots וטכנולוגיות אחרות המסוגלות להפיק גאמוט צבע רחב יותר ולהביא את המסכים לרמות הארה גבוהות מדוייקות יותר.
כך שלסיכום, רוב מה שרשמת הוא דיי גיבוב של שטויות.
חוץ מזה, כמה אנשים מתמקדים באיכות השידורים מאולפנים? לא איכפת לי מאיכות התמונה שאני אראה מאולפן בשידור חי או חוזר, איכפת לי איך ייראה סרט הבלוריי או ה-UHD בלוריי ב-HDR.

ahersko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4581

שליחה

כמו קודמי אני מסכים שמדובר בגיבוב של שטויות.

נכון שלעניין המיתוג יש קשר למחיר.
סוני לא יכולים להרשות לעצמם למכור מכשירים זולים.
הם גם לא יכולים להרשות לעצמם למכור מכשירים לא איכותים.

אצל היצרנים הרציניים יש אבטחת איכות, רכישת רכיבים מספקים איכותים, איכות בניה, שימוש בחומרה איכותית יותר, השקעה בתוכנה ושדרוגים.
אני לא יודע איך התמונה של היססנס אבל רק משרשורי הקושחות אני מבין שמדובר ביצרן חובבני מינוס.

אין מתנות חינם. זול וזוגלובק מתחילים בז' ובשניהם תקבל את הנקניק בסוף.

הטכנאיקרמר
עובד כבלים/לויין
עובד כבלים/לויין

שליחה

כול מה שכתבתם למעלה . אולי נכון אבל... זה לא מעניין את רוב הציבור . עיבוד תמונה . ועוד דברים טכניים . הציבור מחפש זול ורק זול .
וסרט טוב . בנתיים הTV שלי בסלון NONA . כבר שנתיים ומעולה . באיכות התמונה . יותר מיזה לא רוצה . בצפייה בשידורים HD .
בקשר לתקלות זה מזל . איכות. אולי נער עם ראייה 6/6 יבדיל כאשר ישדרו תמונה עומדת בין תמונה לתמונה .

זה מזכיר לי את מערכת הסטראו שלי. יש לי רמקולים קווד57 אלקטרוסטטי. כול מי שבא אלי . אומר למה רמקולים כאלה גדולים ?. קנה קטנים .

אני נותן שרות מישנת 1966 כן 66 בתחום האנטנות . ורואה מי הציבור שקונה . כול מה שכתבתם . לא מעניין את הציבור הרחב . להוציא אולי כמה גולשים מכאן
אז להם לא משנה איזה TV לקנות . כי כולם שווים באיכות התמונה . אני ביקרתי באלפי בתים במשך השנים . עוד מתקופת ש/ל . וראיתי בכול בית טלויזיות מדגמים שונים . מאות דגמים ובכולם ראו מעולה . אם רק דגם X הייה הטוב ביותר . אז כולם היו קונים רק את הדגם הזה . ולראייה כול אחד קונה משהוא אחר ומרוצה
העיקר שנה טובה לכולם
רק הטכנאי קרמר

kisin
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 462

שליחה

טוב, ניסיתי.....
אבל מישהו חייב לעצור את השרשור הזה ואת הטכנאי קרמר לפני שזה יתדרדר עוד :lol:

madror
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2458

שליחה

@הטכנאיקרמר

WELCOME BACK !

התגעגתי לשירשורים (ההזויים) הללו.

איזה כיף לקרוא 8)
תקנה פלאסמה ב 1000 שקל , תקנה LED ב 20000 שקל , בסוף תמיד , תראה עליה בוב ספוג.

http://www.hometheater.co.il/vt145341.V ... 7%99%D7%AA

bigib
טרול
טרול

שליחה

קרמר? מתי NONA יעשו מסכי אולד?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20197
שם מלא: ארתור ליברמן

שליחה

@הטכנאיקרמר
·
זה שיש הרבה קמצנים ואנשים מעוטי יכולת בארץ זה לא משהו חדש. זה שאת רוב הציבור דברים כאלה לא כל כך מעניינים זה גם נכון. אבל רוב הציבור לא מגיע לכאן לפורום בשביל לקבל עצה והמלצה לדגם של טלוויזיה שכדאי לו לקנות. הם פשוט הולכים לחנות וקונים את מה שהכי זול או את מה שהמוכר דוחף להם.

זה שאותך לא מעניינת איכות תמונה, זה אחלה. אבל לא צריך להפיץ שטויות בפורום שאליו אנשים באים כדי להתייעץ בנוגע לדגמים מומלצים שנותנים קצת יותר מ-NONA ומ-NEON. אנטנות, כפי שאתה מכיר אותן, עברו מהעולם לפני 15 שנה, כשנכנסו שידורים דיגיטליים. טלוויזיות השתנו ללא היכר, אופן העבודה של כל המכשירים השתנה. זה שאתה רואה תמונה על המסך לא אומרת שום דבר בנוגע לאיכות ודיוק התמונה. אם אותך זה לא מעניין, אשריך.
אני בטוח שלא כולם כאן נערים בני 16, אבל אני גם מניח שלהרבה אנשים יש ראיה טובה, ואם לא, אז יש טכנולוגיה חדשה היום שנקראת משקפיים ועדשות מגע. אני בגילי ה"מופלג", כפול מגיל 16, שם לב בקלות להבדלים באיכות השידורים.
יש הבדלים בין דגמים, ואין דגם "X" שהוא הטוב מכולם. כל מסך הוא פשרה מסוימת, מבחינת איכות או מבחינת פיצ'רים או יכולות, וכל אדם בוחר את מה שמתאים לצרכים\דרישות והכיס שלו.

בנוגע למזל בקשר לאמינות, עם זה אני מסכים. היום לא בונים כמו פעם, ומסך יקר יותר לא מבטיח אריכות ימים.

נ.ב. אני מניח שלא יהיה לי מה להוסיף לשרשור הזה יותר כי כנראה אני מדבר לקיר. אבל רציתי להבהיר כמה דברים לקוראים שיבואו אחרי ולא יוטעו סתם.

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”