המלצה על קונסולה
- IASDA
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 366
- שם מלא: iasda
אמרתי את זה כבר, אבל רק כדי לאזן, אגיד שזה לא ממש משנה אם הרכישה "לטווח ארוך" במקרה הזה. תקבל אותה איכות על מסך FHD בפס4, פרו, אקסבוקס S וה-X. זאת ספוקלציה אבל הייתי אומר שאנחנו באמצע הדור, אם עד תחילת העשור לא תשדרג למסך 4K לדעתי אין טעם להשקיע בקונסולה יקרה שתתן לך קרוב לכלום אבל תדרוש ממך להוציא מאות שקלים נוספים כשכבר יהיו לך לא מעט הוצאות חוץ מזה (אונליין, אביזרים ומשחקים). אם אתה פיסי גיימר ומאוד חשוב לך לא לרדת ל-40FPS באיזה קטע במשחק לשחקן יחיד.. אז בסדר גמור. אבל רק נקודה למחשבה.
על האקסבוקס מול ה-PS כבר אמרתי שאני מעדיף את חווית המשתמש באקסבוקס, אשאיר לאחרים להגיב.
על האקסבוקס מול ה-PS כבר אמרתי שאני מעדיף את חווית המשתמש באקסבוקס, אשאיר לאחרים להגיב.
-
sufgi
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3748
תודה לכולם על העיצות
הבנתי ש 2 הקונסולות מצויינות, ולכל אחת יש את היתרונות שלה.
כיוון שאני לא "לחוץ" על רכישה, החלטתי לחכות ל black friday.
עד אז תצא הקונסולה החדשה של xbox, ויהיה ניתן לדעת מה הביצועים שלה בפועל.
לא בהכרח ארכוש אותה, אבל בנוסף צפויות הוזלות ביתר הקונסולות.
בינתיים אגיע לאחת מחנויית המשחקים כדי לחוות מקרוב את הקונסולות של 2 החברות. אולי מנסיון אישי יהיה משהו שיעזור לי להחליט איזו חברה עדיפה מבחינתי.
הבנתי ש 2 הקונסולות מצויינות, ולכל אחת יש את היתרונות שלה.
כיוון שאני לא "לחוץ" על רכישה, החלטתי לחכות ל black friday.
עד אז תצא הקונסולה החדשה של xbox, ויהיה ניתן לדעת מה הביצועים שלה בפועל.
לא בהכרח ארכוש אותה, אבל בנוסף צפויות הוזלות ביתר הקונסולות.
בינתיים אגיע לאחת מחנויית המשחקים כדי לחוות מקרוב את הקונסולות של 2 החברות. אולי מנסיון אישי יהיה משהו שיעזור לי להחליט איזו חברה עדיפה מבחינתי.
- טלHD
-
- גורו

- תגובות: 14370
·sufgi כתב:@טלHD
אגב, ראיתי של xbox x יש גירסה scorpio , מה זה ?...
היתה...מהדורה מוגבלת להזמנה מוקדמת. אזלה.
נתנו מעמד לקונסולה + מדבקות מעוצבות עם כיתוב scorpio על הבקר והקונסולה.
-
sufgi
-
- חבר מביא חבר

שאלה נוספת, זכור לי שפעם הקונסולות היו עם איזורים, למשל לקונסולה שנרכשה בארה"ב, אי אפשר היה לשים משחקים שנרכשו בארץ.
ההגבלה הזאת עדיין קיימת ב ps4 ו/או ב xbox ?
ההגבלה הזאת עדיין קיימת ב ps4 ו/או ב xbox ?
- morant
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 215
- שם מלא: morant
@sufgi
·
היום כבר אין הגבלות אזוריות באף אחת מהקונסולות כולל בנינטנדו סוויצ'.
באקסבוקס אתה יכול לקנות משחקים דיגיטליים (בצורת קוד) מכל מקום שמוכר ואפילו אם המשתמש שלך ישראלי לצורך הדוגמה וקנית בברזיל תוכל להפעיל אותו דרך החנות הישראלית.
בפלייסטיישן אין אפשרות לקנות משחקים דיגיטליים מחוץ לחנות שהמשתמש מקושר אליה.
·
היום כבר אין הגבלות אזוריות באף אחת מהקונסולות כולל בנינטנדו סוויצ'.
באקסבוקס אתה יכול לקנות משחקים דיגיטליים (בצורת קוד) מכל מקום שמוכר ואפילו אם המשתמש שלך ישראלי לצורך הדוגמה וקנית בברזיל תוכל להפעיל אותו דרך החנות הישראלית.
בפלייסטיישן אין אפשרות לקנות משחקים דיגיטליים מחוץ לחנות שהמשתמש מקושר אליה.
- Huber
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73436
- שם מלא: ערן
-
sufgi
-
- חבר מביא חבר

@Huber
בשרשור הזה התייחסו לא מעט למשחקים בלעדיים ולכמות שלהם בכל קונסולה.
אמנם לא מכיר בכלל את התחום, אבל אני מעריך שמעל 99% מהמשחקים קיימים ל 2 הקונסולות.
למה חשובים דווקא אלה שקיימים רק באחת מהן ?
בשרשור הזה התייחסו לא מעט למשחקים בלעדיים ולכמות שלהם בכל קונסולה.
אמנם לא מכיר בכלל את התחום, אבל אני מעריך שמעל 99% מהמשחקים קיימים ל 2 הקונסולות.
למה חשובים דווקא אלה שקיימים רק באחת מהן ?
- Huber
-
- חבר במועדון HT

א. כי הם קיימים רק בהם. ז"א אין לך את הקונסולה שלהם - לא תשחק בהם. בעיניי למשל סידרת משחקי UNCHARTED היא אחד מסדרות המשחקים הטובות שיצאו (כל כותר לזמנו כמובן), ורק בשבילם היה שווה לי לרכוש את ה PS4.
ב. כשמפתחים משחק בלעדי לקונסולה מסויימת, עושים אופטימיזציה לאותה חומרה/אקוסיסטם מה שמוביל לרב לביצועים טובים, גרפיקה משופרת והתאמה לחומרה (שוב, ע"ע UNCHARTED).
בקישור שנתתי מקודם הנושא דובר בהרחבה. הנה שוב:
ב. כשמפתחים משחק בלעדי לקונסולה מסויימת, עושים אופטימיזציה לאותה חומרה/אקוסיסטם מה שמוביל לרב לביצועים טובים, גרפיקה משופרת והתאמה לחומרה (שוב, ע"ע UNCHARTED).
בקישור שנתתי מקודם הנושא דובר בהרחבה. הנה שוב:
- IASDA
-
- חבר פעיל מאוד

הובר ענה היטב, רק להגיד שלאקסבוקס אין כמעט בלעדיים זה חוטא לאמת. לפותח השרשור אין מחשב משחקים והוא דילג על הדור הקודם, זאת אומרת שעל האקסבוקס בפעם הראשונה הוא ישחק בכותרים שהיו סדרות הדגל של הדור הקודם כמו היילו, גירס, פייבל וכו' וכו', בנוסף למשחקים בלעדיים בדור הזה כמו Sunset Overdrive של אינסומניאק, Forza, Ori and The Blind Forest, Cuphead, קוואנטום ברייק ועוד משחקים שאין משהו שדומה להם ב-PS4.
כמובן של-PS4 יש כמה מהבלעדיים הטובים אי פעם, בפרט The Last of Us, אנצ'רטד, Bloodborne וכו', לדעתי בדור הזה מצבם עדיף בקצת אבל במקרה הזה לחזור על המנטרה שלאקסבוקס אין משחקים בלעדיים זה לא בדיוק נכון.
כמובן של-PS4 יש כמה מהבלעדיים הטובים אי פעם, בפרט The Last of Us, אנצ'רטד, Bloodborne וכו', לדעתי בדור הזה מצבם עדיף בקצת אבל במקרה הזה לחזור על המנטרה שלאקסבוקס אין משחקים בלעדיים זה לא בדיוק נכון.
- elangab
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 507
·sufgi כתב:@Huber
למה חשובים דווקא אלה שקיימים רק באחת מהן ?...
הם לא, הם חשובים רק אם אתה מתעניין בהם. רוב המשחקים אכן משוחררים לשתי הקונסולות הנ"ל. תעבור על הרשימה של הבלעדיים שיצאו והעתידיים של כל אחת מהן, ותראה לאיזו מהן יש יותר משחקים בסגנון שאתה אוהב ונראה לך כיף לשחק. אין כאן "נכון או לא נכון", זה עניין של טעם.
- Huber
-
- חבר במועדון HT

·IASDA כתב:לדעתי בדור הזה מצבם עדיף בקצת אבל במקרה הזה לחזור על המנטרה שלאקסבוקס אין משחקים בלעדיים זה לא בדיוק נכון....
אני די בטוח שתשנה את דעתך אם תצפה בזה (הוא מראה את המצב העגום בצורה די ברורה):
- IASDA
-
- חבר פעיל מאוד

לא הבנתי מה מיוחד בסרטון, הוא בסה"כ לקח רשימה שכולנו מכירים מאתר כלשהו, הדביק וקשקש ברקע רבע שעה. לאקסבוקס יש לא מעט אקסלוסיביים במיוחד כשמחשיבים גם את אלה של ה-360 שהיו מובילי דור בדור הקודם, ובמיוחד אם אין לך מחשב משחקים. שוב, יש לך את גירס, היילו ופורצה שהם הטובים בתחומם, פלטפורמרים נהדרים כמו קאפהד, Ori and the Blind Forest, Sunset Overdrive, וכמובן קוואנטום ברייק ועוד מעט אפילו PUBG מגיע כאקסקלוסיבי קונסולות שהוא המשחק מולטי פעולה הכי פופולארי היום בפער. הבעיה של MS היא ה-first party שלה שהעתיד שלו לא נראה מזהיר אלא אם ספנסר יתחיל להזיז עניינים. אבל יש לי את שתי הקונסולות, אני אוהב את שתיהן ואני בכנות יכול לומר שאם הייתי במצב של פותח השרשור לא הייתי ממהר לבטל את האקסבוקס, במיוחד עם כל האקסטרה פיצ'רים שמגיעים עם הפלטפורמה. רק לאחרונה ה-PS4 התחילה לצבור תאוצה, והבלעדיים הכי טובים של הדור הזה יהיו כנראה בכלל בסוויץ'..
- Huber
-
- חבר במועדון HT

·IASDA כתב:במיוחד כשמחשיבים גם את אלה של ה-360 שהיו מובילי דור בדור הקודם,...
מודה, פה איבדת אותי...
מה הקשר עכשיו לדור הקודם? ואיך הכנסת את Quantum Break לרשימת הבלעדיים כשיש אותו מזמן ל PC?
http://store.steampowered.com/app/474960/Quantum_Break/
אם הסירטון הזה לא הצליח להסביר לך מה הבעיה של ה XBOX בדור הנוכחי עם הבלעדיים, קטונתי
·IASDA כתב:הבעיה של MS היא ה-first party שלה שהעתיד שלו לא נראה מזהיר אלא אם ספנסר יתחיל להזיז עניינים....
בדיוק. כרגע ל XBOX אין כמעט שום אולפן משחקים שמתרכז ביצירת משחקים בלעדיים לקונסולה, ולדעתי זה אחד הדברים שגורם לה בדור הנוכחי להיות הרבה פחות נחשקת.
בסופו של היום, צריך פשוט לראות את רשימת הבלעדיים של 2 הקונסולות ולראות למי מהן אתה מתחבר יותר:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Xbox_One_games
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_P ... on_4_games
- IASDA
-
- חבר פעיל מאוד

כי PC לא רלוונטי כאן, זה מה שאני אומר. אתה מדבר לקהל שיש לו מחשב משחקים ואז יש לו סיבה הרבה פחות טובה לקנות וואן. זה לא המצב כאן ולא המצב אצל רוב האנשים, אקסלוסיבי WIN ו-XBOX זה אקסקלוסיבי XBOX. הדור הקודם רלוונטי כי פותח השרשור אמר בעצמו שהוא "טירון" בכל הקשור למשחקים, מן הסתם לדור הקודם יש הרבה משמעות כשיש רשימה הולכת וגדלה של כותרי BC בוואן שאפשר לשחק בהרבה מהם עם הגיים פאס.
-
sufgi
-
- חבר מביא חבר

אני אנסה למקד את העדפות שלי במשחקים.
אמנם אין לי שום ניסיון בקונסולות, אבל לפני הרבה שנים שיחקתי ב 2-3 משחקים במחשב שדי פוגעים בהעדפות שלי.
הראשון זה hitman , השני זה delta force , וגם rayman היה נחמד.
אמנם אין לי שום ניסיון בקונסולות, אבל לפני הרבה שנים שיחקתי ב 2-3 משחקים במחשב שדי פוגעים בהעדפות שלי.
הראשון זה hitman , השני זה delta force , וגם rayman היה נחמד.
- gal-cohen
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6306
@IASDA
על אף שאני נמנה עם מחנה ה PS4 ויכול להלל ולשבח עד מחר, בעיקר כל מה שקשור למשחקים בלעדיים, אני נאלץ להסכים איתך.
ה XBOX360 היה מכשיר נהדר וסיפק לי המון זמן איכות (ללא האישה)
עם כותרים מעולים, והעובדה שפותח הדיון למעשה בא כמעט חסר ניסיון עם הנ"ל, נפתחת בפניו ספרייה גדולה ומגוונת.
אני עדיין מתקשה להמליץ על ה X1X כי היכולת שלו עם תאימות לאחור היא פנטסטית, כי בכל זאת - אנחנו מחפשים להתקדם כאן, לא?
אבל בנסיבות הללו - יש מקום לשקול אותו.
ובנימה שונה - אין על הבלעדיים של ה PS4
על אף שאני נמנה עם מחנה ה PS4 ויכול להלל ולשבח עד מחר, בעיקר כל מה שקשור למשחקים בלעדיים, אני נאלץ להסכים איתך.
ה XBOX360 היה מכשיר נהדר וסיפק לי המון זמן איכות (ללא האישה)
אני עדיין מתקשה להמליץ על ה X1X כי היכולת שלו עם תאימות לאחור היא פנטסטית, כי בכל זאת - אנחנו מחפשים להתקדם כאן, לא?
אבל בנסיבות הללו - יש מקום לשקול אותו.
ובנימה שונה - אין על הבלעדיים של ה PS4
-
sufgi
-
- חבר מביא חבר

יש קונסולה עם משחקים בלעדיים שמתאימים להעדפות שלי, או שבמקרה זה שניהם זהים ?sufgi כתב:אני אנסה למקד את העדפות שלי במשחקים.
הראשון זה hitman , השני זה delta force , וגם rayman היה נחמד....
-
sufgi
-
- חבר מביא חבר

"אחרתם בתגובות" אז הלכתי להתרשם לבד
הספיק לי לקבל החלטה די מהר לאחר שהחזקתי בשלט (controller). ה xbox לוקח בגדול, הרבה הרבה יותר נוח.
לא התימקתי מעבר לזה, הבנתי מבין השורות ששתי החברות מעולות בשאר הפרמטרים, כל אחת עם היתרונות שלה.
לאחר שהחלטתי לבצע רכישה ל xbox one s , גיליתי שהוא מגיע רק בצבע לבן.
בעייה מבחינתי, הקונסולה תשב באיזור המערכת והכל שם שחור, לא מתכוון להכניס מכשיר לבן לאיזור.
הבנתי שה xbox one (לא s), מגיע בשחור אבל הוא פחות טוב מגירסת ה s , נכון?!
בגלל צבע אאלץ לרכוש את גירסת ה x , או שניתן להשיג גירסת s בשחור ?
אגב, עדיין לא פוסל את ה ps ...
הספיק לי לקבל החלטה די מהר לאחר שהחזקתי בשלט (controller). ה xbox לוקח בגדול, הרבה הרבה יותר נוח.
לא התימקתי מעבר לזה, הבנתי מבין השורות ששתי החברות מעולות בשאר הפרמטרים, כל אחת עם היתרונות שלה.
לאחר שהחלטתי לבצע רכישה ל xbox one s , גיליתי שהוא מגיע רק בצבע לבן.
בעייה מבחינתי, הקונסולה תשב באיזור המערכת והכל שם שחור, לא מתכוון להכניס מכשיר לבן לאיזור.
הבנתי שה xbox one (לא s), מגיע בשחור אבל הוא פחות טוב מגירסת ה s , נכון?!
בגלל צבע אאלץ לרכוש את גירסת ה x , או שניתן להשיג גירסת s בשחור ?
אגב, עדיין לא פוסל את ה ps ...
- Kinley
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 35
לא קראתי את כל הדיון אז אני מתנצל מראש אם אני חוזר פה על דברים אבל כאחד שמחזיק בשתי הקונסולות כבר כמעט 3 שנים (וגם PC ו-WII U,אבל אל תיקח ממני דוגמא) מבחינתי האקוסיסטם של מיקרוסופט מעולה-התאימות לאחור למשחקי 360 עובדת נפלא,הלייב יציב והמערכת הפעלה בסך הכל לא נתקעת בדרך יותר מדי. עניין ה-cross buy וסינכורני שמירות עם המחשב נוח מאוד (לא יודע כמה זה רלוונטי אם אתה לא משחק ב-PC) ובסך הכל הכל עובד כמו שצריך.
חוץ מדבר אחד,והדבר הזה הוא משחקים שירצו לגרום לי להמשיך להחזיק בקונסולה הזו ואל תטעה,המצב באקס בוקס רע כיום,אפילו מאוד,וזה נושא שגם פיל ספנסר (ראש חטיבת ה-XBOX במיקרוסופט)) מודע אליו ולא מתכחש אליו. מבחינתי,אני אמשיך להחזיק באקס בוקס כל זמן שהיילו קיים,כי אני מעריץ גדול של הפרנצ'ייז,אבל אם הייתי צריך לבחור בינה לבין הפס4 מבחינתי הבחירה היא ברורה: פס4,כי אף משחק באקס בוקס לא גרם לי לשמוט לסת כמו שאנצ'רטד 4,או אנצ'רטד the lost legacy או horizon zero dawn גרמו לי,זו אפילו לא תחרות למען האמת ואני אומר זה בלי טיפ טיפה של פאנבויזם לכל צד שהוא. אני לא חושב שתיפול עם אף בחירה שלך,אבל אם כבר אתה מתכנן על קונסולה אחת,אז פס4 בלי להתלבט בכלל לדעתי. אה,והוא שחור,אם כי אני באמת חושב שזה לא צריך להיות שיקול שלך בבחירת קונסולה,אבל each to his own.
חוץ מדבר אחד,והדבר הזה הוא משחקים שירצו לגרום לי להמשיך להחזיק בקונסולה הזו ואל תטעה,המצב באקס בוקס רע כיום,אפילו מאוד,וזה נושא שגם פיל ספנסר (ראש חטיבת ה-XBOX במיקרוסופט)) מודע אליו ולא מתכחש אליו. מבחינתי,אני אמשיך להחזיק באקס בוקס כל זמן שהיילו קיים,כי אני מעריץ גדול של הפרנצ'ייז,אבל אם הייתי צריך לבחור בינה לבין הפס4 מבחינתי הבחירה היא ברורה: פס4,כי אף משחק באקס בוקס לא גרם לי לשמוט לסת כמו שאנצ'רטד 4,או אנצ'רטד the lost legacy או horizon zero dawn גרמו לי,זו אפילו לא תחרות למען האמת ואני אומר זה בלי טיפ טיפה של פאנבויזם לכל צד שהוא. אני לא חושב שתיפול עם אף בחירה שלך,אבל אם כבר אתה מתכנן על קונסולה אחת,אז פס4 בלי להתלבט בכלל לדעתי. אה,והוא שחור,אם כי אני באמת חושב שזה לא צריך להיות שיקול שלך בבחירת קונסולה,אבל each to his own.
- Batnun
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3631
מכרתי את ה-PS4, רכשתי את ה-PS4 Pro, והזמנתי את ה-Xbox One X.
הבלעדיים של סוני אכן מצויינים, אבל משחקים שיוצאים לשתי הפלטפורמות יראו יותר טוב על ה-Xbox.
משחקים על PC לא רלוונטים בשבילי כי יש לי רק לפטופ עם עם כרטיס מסך מובנה שלא ממש מתאים למשחקים...
לדעתי, אם מישהו מתחבר יותר לבלעדיים של פלייסטיישן, ללכת על ה-PS4 Pro. אם המטרה היא לרכוש את המכשיר
החזק ביותר כרגע - ללכת על ה-Xbox One X ולקבל גם מערכת מולטימדיה עדיפה עם נגן UHD, אפשרות לטיונר DVB-T2,
וסיכוי לזמינות של קודי בעתיד.
Batnun
.
הבלעדיים של סוני אכן מצויינים, אבל משחקים שיוצאים לשתי הפלטפורמות יראו יותר טוב על ה-Xbox.
משחקים על PC לא רלוונטים בשבילי כי יש לי רק לפטופ עם עם כרטיס מסך מובנה שלא ממש מתאים למשחקים...
לדעתי, אם מישהו מתחבר יותר לבלעדיים של פלייסטיישן, ללכת על ה-PS4 Pro. אם המטרה היא לרכוש את המכשיר
החזק ביותר כרגע - ללכת על ה-Xbox One X ולקבל גם מערכת מולטימדיה עדיפה עם נגן UHD, אפשרות לטיונר DVB-T2,
וסיכוי לזמינות של קודי בעתיד.
Batnun
.