מהירות גלישה ברשת אלחוטית (הוט 100 מגה)

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות
תגובות: 3388
נתן תודות: 380 פעמים
קיבל תודות: 787 פעמים

שליחה #21 

האמת שאני לא בטוח לגבי הטלויזיה של פרטנר אם אפשר להשתמש במודם פרטי במקום הציוד שהם יביאו לך. ואפילו אם זה עובד אני לא בטוח אם זה כדאי כי יהיה לך יותר קשה לקבל שירות (נגיד יטענו שהבעיות שיש לך בטלויזיה זה בגלל הציוד הפרטי שלך).
הצעתי את כל הסיפר של מודם/ראוטר משולב בעיקר מתוך מחשבה על אנשים (כמוני) שלוקחים רק אינטרנט בשוק סיטונאי ואז תודות לזה שיש לי גם מודם משלי אני באמת יכול לעבור ספק כל 2 דקות אם בא לי (בניגוד לניגוס לקבל/להחזיר ראוטר אם אין לך ציוד משלך).

richrach פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2250
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #22 

NetCHEIF כתב:ה-HOTBOX לא מצטיין בחיבור אלחוטי. אם זה קריטי, תהפכו את ה-HOTBOX למודם נטו ותחברו אליו נתב מודרני עם יכולת אלחוטית משופרת.
...
·,תצורה כזאת אפשרית? נכונה?

NetCHEIF
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 2678
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 595 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #23 

לא. חיבור הרשת ב-TV צריך להתחבר לראוטר.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.

richrach פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #24 

דרך מקורית לחבר בינהם?
כרגע יש תעלה מהחדר ומהסלון לארון תקשורת

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #25 

richrach כתב:דרך מקורית לחבר בינהם?
כרגע יש תעלה מהחדר ומהסלון לארון תקשורת
...
·

האופציות שאני יכול לחשוב עליהם:

1. להשאיר את ההוטבוקס כראוטר ולחבר את הראוטר בחדר כ-AP (ראה את הפרק "חיבור נתב אלחוטי ... באופן קווי" במדריך של netcheif). במקרה כזה אין בעיה עם תצורת החיבור שציירת, כי ההוטבוקס הוא הראוטר הראשי ובחדר שינה יש רק AP בשביל חיבור אלחוטי יותר טוב.
בנוסף כנראה שתרצה לכבות את ה-wifi בהוטבוקס כדי להמנע מבעיות של נדידה (תחת הנחה ש-AP אחד בחדר שינה נותן לך כיסוי מספק לצרכיך). כמובן שאם אתה מעדיף ראוטר אחר במקום ההוטבוקס אפשר לשם אותו בארון תקשרות מחובר להוטבוקס שיהיה רק מודם ושוב לשם ראוטר נוסף בחדר שינה כ-AP.

2. לשם את ההוטבוקס בחדר שינה (מתפקד כמודם ומחובר לכניסת WAN בראוטר שיושב לידו). ואז לחבר את הטלוויזיה בסלון לראוטר בחדר שינה: נראה לי הכי הגיוני לחבר אותם דרך סוויטץ שישב בארון תקשרות (ואז הכבלים שצריך זה בדיוק אותו דבר כמו באופציה 1: כבל אחד מהסלון ואחד מהחדר שינה אל הארון תקשורת) וזה גם נותן יותר גמישות להוסיף עוד מכשירים בעתיד שיתחברו לארון תקשורת.

3. אם זה בעיה להעביר את ההוטבוקס לחדר שינה אבל יש אפשרות להעביר 2 כבלי רשת מהארון תקשורת לחדר שינה אז אפשר לעשות כמו שציירת רק שהטלוויזה תהיה מחוברת לסוויטץ בארון תקשורת שמחובר לראוטר בחדר שינה (דומה לאופציה 2 רק שההוטבוקס נשאר בארון תקשורת ולכן צריך כבל נוסף מהארון תקשורת לחדר שינה).

richrach פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #26 

תודה
אופציה 2 פחות נוחה, בחדר שינה אין הרבה מקום, יש מדף קטן והייתי שמח מלהעמיס במוצרים. מה גם שצריך לרכוש סוויטץ.
3. אין אפשרות להעביר עוד כבל לחדר שינה, עם הראשון התעניתי, לא יכנס עוד אחד בצינור. שוב, מצריך רכישת סוויטץ.

יש אפשרות להוסיף עוד ראוטר (יש לי אחד ישן של בזק שנשאר אצלי) ליד הטלויזיה, לחבר אותו למודם בארון תקשורת וליצר עוד רשת רק לטלויזיה?

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #27 

@richrach
·

דבר ראשון רכישת סוויטץ זה לא בדיוק בעיה. קל מאד להשיג וזה עולה פחות מ-100 ש"ח (נגיד כאן). תקפיד רק לקנות אחד עם פורטים של גיגה.

הבעיה בצורת החיבור שציירת קודם היא שכאשר אתה הופך את ההוטבוקס למודם בלבד, למיטב ידעתי, הוא יכול לתמוך רק במכשיר אחד שיקבל ממנו כתובת. לכן כרגיל מחברים אליו ראוטר אחד (נקרא לו "הראוטר הראשי") ואחריו מחברים את כל שאר המכשירים - כולל אם אתה רוצה עוד ראוטרים ועוד רשתות (אל אף שאני לא מכיר שום סיבה להוסיף עוד ראוטרים אלא כ-APים לשיפור כיסוי ה-wifi).
לכן אני די בטוח שלחבר שני ראוטרים ישירות להוטבוקס שמתפקד כמודם בלבד פשוט לא יעבוד.

בגלל זה הצעתי את אופציה 1 שבה אתה משאיר את ההוטבוקס כראוטר (מכבה בו את ה-wifi) ושם AP בחדר שינה. באופציה זו, אם אתה צריך עוד כיסוי בסלון אתה יכול באמת לשם עוד ראוטר כ-AP בסלון אבל זה רק בשביל כיסוי אלחוטי יותר טוב. לטלוויזיה לא צריך את זה ויותר פשוט לחבר אותה ישירות להוטבוקס אם הכיסוי מספיק טוב עם AP אחד.

אופציה 2 גם יכולה להיות רלוונטית אם אתה מוכן לשם הוטבוקס בנוסף לראוטר על המדף בחדר שינה (לא נראה לי שכזה "עומס"). אופציה 3 ממה שהבנתי לא רלוונטית עבורך כי אין לך 2 כבלים אל החדר שינה.

richrach פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #28 

האם קיים רכיב (כדוגמאת רפיטר, אקסטנדר) שאפשר לחבר אליו מצד אחד כניסת ETHERNET והוא יוצר HOTSOPT ?

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #29 

richrach כתב:האם קיים רכיב (כדוגמאת רפיטר, אקסטנדר) שאפשר לחבר אליו מצד אחד כניסת ETHERNET והוא יוצר HOTSOPT ?
...
לזה קוראים Access Point (נקודת גישה).
אפשר עם מכשיר ייעודי, ואפשר לקחת כל ראוטר שיש ולהגדיר אותו כ-AP...
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

richrach פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #30 

אז אם יש לי משהו כזה

א[/url]ני יכול לחבר אליו את כבל הרשת שסלול מארון התקשורת לחדר השינה (מתחבר ישירות לראוטר) ולקבל WIFI סביר בחדר?

איינשטיין
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8560
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 394 פעמים

שליחה #31 

ממבט ראשון זה לא נראה כמו AP אלא כמו Repeater. חיבור הרשת שם הוא רק לקינפוג ואח"כ ניתן לחבר לשם התקן קווי ("יציאה" ולא "כניסה")
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!

1OrenBen-Moshe
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 144
נתן תודות: 23 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #32 

מה לגבי פתרון של חיבור מתאמי מוקה? למה אף אחד לא מציע את זה?

richrach פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #33 

@איינשטיין
·[img2=381x381]https://ae01.alicdn.com/kf/HTB1ngu_IXXX ... 40x640.jpg[/img2]

richrach פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #34 

@1OrenBen-Moshe
·
תקן אותי אם אני טועה אבל מוקה הוא פתרון יותר יעיל כשאין נקודת רשת. אצלי כל הדירה מרושתת

NetCHEIF
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
יצירת קשר:

שליחה #35 

richrach כתב:אז אם יש לי משהו כזה

א[/url]ני יכול לחבר אליו את כבל הרשת שסלול מארון התקשורת לחדר השינה (מתחבר ישירות לראוטר) ולקבל WIFI סביר בחדר?
...
·

עדיף שתרכוש נתב לפי התקציב שיש לך ותגדיר אותו כנקודת גישה כפי שמוסבר בפרק האחרון של המדריך הזה - http://www.netcheif.com/Articles/Router ... erAsAP.htm

ככה גם תקבל בצד שלו עוד 3 נקודות קוויות ולא רק נקודת גישה אלחוטית.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.

richrach פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #36 

אין לי צורך בנקודות קוויות, זקוק נואשות ל- WIFI במהירות סבירה ותו לא

NetCHEIF
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
יצירת קשר:

שליחה #37 

גם אחרי העדכון לגבי נחיצות הנקודות הקוויות - אני עדיין עם אותה המלצה.

richrach פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #38 

הפחד שלי הוא שאם אני מגדיר נתב בחדר השינה כל הבית יסתמך על ה- WIFI שהוא מפיק,
אני לא בטוח שתהיה מהירות סבירה בסלון.

eran405
אחראי תחום רשתות
אחראי תחום רשתות

שליחה #39 

@richrach
·

הרעיון של להוסיף AP נוסף כמו ש-netcheif מציע, הוא שיהיה לך שתי נקודות גישה אלחוטיות. נגיד הראוטר "הראשי" בסלון + ראוטר נוסף שמוגדר כ-AP בסלון (ומחובר קווית לראוטר הראשי).

richrach פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #40 

אוקיי,
ואפשר לחבר ראוטר ישן שזרוק לי איפשהו בבית (של בזק ADSL) כשעכשיו אני בתשתית של הוט ?

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”