שקע מגן ברקים ונחשולי מתח לרסיבר DENON 1200 מחשש שריפת HDMI
במקרה של המגנים הפשוטים, התכוונת ב"עובד נפלא" שבמקרה של עליית מתח ניכרת, הוא פשוט נשרף ומציל את המכשיר היקר ? (כמו חייל שנשכב על הגדר בשביל שחבריו יוכלו לעבורgal-cohen כתב:
תודה, אבל אין לי צורך בדוגמאות מהרשת, מאחר ואצלי זה עובד נפלא כבר לפחות 4-5 שנים..........
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6306
- נתן תודות: 577 פעמים
- קיבל תודות: 933 פעמים
@Lee
אני לא מבין על אילו מצבים קריטיים אתה מדבר.
סופות ברקים - היו, שרדנו.
הפסקות חשמל - היו, שרדנו.
קצר בבית - היו, שרדנו.
נפילות רבות של מתח - היו, שרדנו.
אחרי שרשמתי, אני רואה ששרדנו לא מעט, מה עוד נותר? סופת אלקטרונים?
בא לומר - הכל בסדר, אני רגוע עם מה שיש לי.
קצר בבית - היו, שרדנו.
בא לומר - הכל בסדר, אני רגוע עם מה שיש לי.
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6686
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 673 פעמים
·כל זה לא אומר כלום. המכשירים הללו אמורים למנוע מהברק לפגוע במכשיר. זאת כמבון שטות. קודם כל הסיכוי לקבל ברק לתוך הבית הוא מאוד מאוד נמוך ונדרש מסלול הולכה מאוד ספציפי. דבר שני, הוא לא ימנע מהברק לעבור. לא כשמדובר על מתחים שלא ניתן לדמיין ויכולת לעבור דרך אוויר, מבודד מעולה. אז תבין, עם האוויר הוא בכלל לא מחסום בשבילו, המגן הזה לא שווה כלום נגד הברק.gal-cohen כתב:@Lee
קצר בבית - היו, שרדנו.
בא לומר - הכל בסדר, אני רגוע עם מה שיש לי....
לגבי שאר היכולות שלו, אני סקפטי. מאוד. רוצה לראות מפרט ובדיקות חצוניות. מהתרשמות שלי עם מוצרים דומים, זה בזבוז כסף. עדיף כבר לשים בלוח הראשי מגנים אמיתיים.
זאת לפחות דעתי.
גם אני מקווה שאתם מבינים שמכשיר צעצוע לא יכול לעצור פגיעת ברק.
במקום העבודה הקודם שלי, בנין בן 6 קומות פגע ברק.
שרף המון ציוד, וזו חברה בנקאית עם הרבה מאוד ציוד
אחר כך השקיעו עשרות אלפי שח בשלושה כבלים עבים שעברו מהגג לקרקע והוכנסו מספר מטרים לאדמה.
במקום העבודה הקודם שלי, בנין בן 6 קומות פגע ברק.
שרף המון ציוד, וזו חברה בנקאית עם הרבה מאוד ציוד
אחר כך השקיעו עשרות אלפי שח בשלושה כבלים עבים שעברו מהגג לקרקע והוכנסו מספר מטרים לאדמה.
- fLy
- חבר ותיק

- תגובות: 1813
- נתן תודות: 537 פעמים
- קיבל תודות: 272 פעמים
·gal-cohen כתב:@Lee
קצר בבית - היו, שרדנו.
בא לומר - הכל בסדר, אני רגוע עם מה שיש לי....
חיבור להוט לשנה שנתיים היה לך?
אם עברת את זה, תעבור את הכל
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

צודק לגמריfLy כתב:·......
חיבור להוט לשנה שנתיים היה לך?
אם עברת את זה, תעבור את הכל...
האמת - אני מבין את הפראנויה בעניין הזה, היו הרבה תלונות על הממירים שלהם.
לשמחתי אני לא לקוח שלהם כבר מעל ל 12 שנים בערך.
·גל יכול להיות שהמגן ברקים שלי כמו שלך והוא לפני איזה 6 שנים בערך , מה מאז לא שינו את המגנים או זה נראה אותו דבר אבל משופר יותר ?gal-cohen כתב:@mrraz111
כמובן שלא מדובר על פגיעות ברק, בוא נהיה מציאותיים כאן.
עדיין לא מיצינו את הנושא?...
ואם יש לך מתאם מגן על ממיר של HDMI PROTECTOR אני ישמח
תודה על כל העזרה ...
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

כן, לא רואה סיבה שיהיה שונה, מגן זה מגן.MikMak כתב:·גל יכול להיות שהמגן ברקים שלי כמו שלך והוא לפני איזה 6 שנים בערך , מה מאז לא שינו את המגנים או זה נראה אותו דבר אבל משופר יותר ?......
ואם יש לך מתאם מגן על ממיר של HDMI PROTECTOR אני ישמח
תודה על כל העזרה ......
ושוב, ההשהייה נועדה להגן על המכשירים שלך מהרגעים בהם החשמל קופץ כמה וכמה פעמים ברציפות ומונע מכל המכשירים שיושבים על הקו מלהידלק למשך זמן ההשהייה, וזה בעצם הכי שימושי.
תחבר כזה, איזולטור, ואחד מהמתאמים הללו שהמליצו לך - זה כל מה שאתה יכול לעשות.
וכאמור - בשום אופן לא לבצע ניתוק וחיבור כבל HDMI עם רכיבים מחוברים לחשמל, היו כבר כאלו ששרפו ככה את כרטיס המסך שלהם ב PS4 למשל, כי הם ניידו אותו ממקום למקום.
גם אני ניידתי בעבר, אך ידעתי לשמור על הכללים ועל המכשירים בהתאם.
·כן תודה ,gal-cohen כתב:כן, לא רואה סיבה שיהיה שונה, מגן זה מגן.......
ושוב, ההשהייה נועדה להגן על המכשירים שלך מהרגעים בהם החשמל קופץ כמה וכמה פעמים ברציפות ומונע מכל המכשירים שיושבים על הקו מלהידלק למשך זמן ההשהייה, וזה בעצם הכי שימושי.
תחבר כזה, איזולטור, ואחד מהמתאמים הללו שהמליצו לך - זה כל מה שאתה יכול לעשות.
וכאמור - בשום אופן לא לבצע ניתוק וחיבור כבל HDMI עם רכיבים מחוברים לחשמל, היו כבר כאלו ששרפו ככה את כרטיס המסך שלהם ב PS4 למשל, כי הם ניידו אותו ממקום למקום.
גם אני ניידתי בעבר, אך ידעתי לשמור על הכללים ועל המכשירים בהתאם....
אתה מתכוון שרפו את הכרטיס גרפי של PS4 או את המסך טלוויזיה?
ושאלה קטנה שאני מחבר את HOT דרך רסיבר ויש זליגה של חשמל דרך כבל HDMI אז נשרף רק יציאה אחת שמחוברת אל HOT ברסיבר או שכל היציאות של הרסיבר נשרפות וממשיך הלאה גם לטלוויזיה ושורף אותה ?
תודה.
- gal-cohen
- חבר מכור קשה

@MikMak
קח כבל HDMI שמחובר למסך, תחבר אותו ל PS4 כששניהם דולקים ואתה תראה ניצוץ בזמן החיבור.
הניצוץ הזה הוא מתח כמובן, שיכול ופוגע בכרטיסי מסך של רכיבים שונים.
מה זה עשוי לעשות באופן תיאורטי עם רכיבים נוספים? מי יודע?
פשוט תמנע מזה, אוקי?
קח כבל HDMI שמחובר למסך, תחבר אותו ל PS4 כששניהם דולקים ואתה תראה ניצוץ בזמן החיבור.
פשוט תמנע מזה, אוקי?
·סבבה תודה רבה גל ...gal-cohen כתב:@MikMak
פשוט תמנע מזה, אוקי?...
רציתי לשאול לגבי ה-DENON 1200 שיש ברשותך אתה מעלה את הווליום מעל ל-66%?
כי רק משמה אצלי מתחילה העוצמה לעבוד כמו שצריך , אם אני מעלה ל80 - 85 אחוז זה לא יהרוס את הרמקולים או משהו כזה ?
תודה
אצלי בכרטיס החיבורים במסך נשרפו במכה אחת כל כניסות ה-HDMI, זו שהיתה מחוברת לממיר הוט וגם הנוספות. שאר הכניסות על אותו כרטיס, קומפוזיט/קומפוננט לא נפגעו והמשיכו לתפקד עד שבא טכנאי להחליף כרטיס חיבורים (חיברתי את הממיר זמנית עם קומפוננט).MikMak כתב:ושאלה קטנה שאני מחבר את HOT דרך רסיבר ויש זליגה של חשמל דרך כבל HDMI אז נשרף רק יציאה אחת שמחוברת אל HOT ברסיבר או שכל היציאות של הרסיבר נשרפות וממשיך הלאה גם לטלוויזיה ושורף אותה ?.........
·כן אבל אם ממיר של הוט מחובר לרסיבר ויש לי PS4 מחובר לרסיבר והרסיבר מתחבר לטלוויזיה עצמה , אז אם קורה משהו בין הכרטיס של הרסיבר לממיר של הוט גם יציאות של PS4 נשרף וגם היציאה בטלוויזיה עצמה נשרפת או שזה רק בין הממיר ליציאה של הרסיבר ?Lee כתב:אצלי בכרטיס החיבורים במסך נשרפו במכה אחת כל כניסות ה-HDMI, זו שהיתה מחוברת לממיר הוט וגם הנוספות. שאר הכניסות על אותו כרטיס, קומפוזיט/קומפוננט לא נפגעו והמשיכו לתפקד עד שבא טכנאי להחליף כרטיס חיבורים (חיברתי את הממיר זמנית עם קומפוננט)..........
תודה
כמו שכתבתי בהודעה השנייה בשרשור זה, אני לא מומחה גדול, אבל נראה לי שיש סיכוי שזה יעצר ברסיבר. כמו כן, בהודעה האחרונה רציתי רק להסביר שאם יקרה משהו, יתכן שיפגעו כל כניסות ה-HDMI על אותו כרטיס, ולא רק זו המחוברת לממיר.MikMak כתב:·כן אבל אם ממיר של הוט מחובר לרסיבר ויש לי PS4 מחובר לרסיבר והרסיבר מתחבר לטלוויזיה עצמה , אז אם קורה משהו בין הכרטיס של הרסיבר לממיר של הוט גם יציאות של PS4 נשרף וגם היציאה בטלוויזיה עצמה נשרפת או שזה רק בין הממיר ליציאה של הרסיבר ?......
תודה...
מעבר לזה ומבלי לפגוע, אני חושב שאין טעם לשאול אותה שאלה שוב ושוב, מפני שאין לך יותר מדי אפשרויות:
או שתרכוש HDMI Surge Protector שיש עליו ביקורות חיוביות ותקווה שיעשה את העבודה, או שלא תשים כלום ותקווה שלא יקרה כלום. גם מבחינת השאלה החוזרת שלך אם הנזק יכול לעבור מהרסיבר למסך, אין לך יותר מדי ברירות: סטטיסטית, הסיכון שיקרה משהו למסך, גבוה יותר כשהממיר מחובר ישירות למסך, מאשר כשהוא מחובר ישירות לרסיבר (ואז ישנו סיכוי שזה יעצר ברסיבר).
עכשיו נותר לך רק להחליט מה אתה רוצה לעשות.