Vick כתב:אצלי יש DVD של דנון. ב SETUP שלו ניתן לאפשר או לבטל תמיכה בכל הפורמטים כוללDTS .היום ביטלתי תמיכה ב-DTS והתוצאה הייתה שלא ניתן לשמוע סרט עם פס קול DTS. מכאן באו כל התשובות שלי לבעיה הזאת
...
ובאיזה חיבור אתה מחובר ? יכל להיות שהתוצאה של מה שעשית גרמה לכך שהDVD לא יגע בכלל בפסי קול DTS.
Vick
חבר ותיק
תגובות: 1323
שליחה
ובאיזה חיבור אתה מחובר ? יכל להיות שהתוצאה של מה שעשית גרמה לכך שהDVD לא יגע בכלל בפסי קול DTS
...
אני מחובר עם כבל אופטי כמובן. נסיתי גם חבור דגיטלי COAX התוצאה הייתה זהה.
Reasonable people adapt themselves to the world. Unreasonable people attempt to adapt the world to themselves. All progress, therefore, depends on unreasonable people.
MarioMan
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
שליחה
Vick כתב:
ובאיזה חיבור אתה מחובר ? יכל להיות שהתוצאה של מה שעשית גרמה לכך שהDVD לא יגע בכלל בפסי קול DTS
...
אני מחובר עם כבל אופטי כמובן. נסיתי גם חבור דגיטלי COAX התוצאה הייתה זהה.
...
אז כמו שאמרתי מקודם - כנראה שהפעולה שביצעת בעצם אמרה לDVD שמתי שהוא רואה פס קול DTS אז שפשוט ידלג עליו ואפילו לא יתרח לנגן אותו.
Vick
חבר ותיק
שליחה
אז זה מוביל למחשבה שבנגני DVD שאין להם את האופציה הזאת של בחירה, פשוט צרוב אצלהם בתוך הזיכרון וזה נשאר קבוע כזה בלי שינוי, זה לא אומר שאין לנגנים כאלה תמיכה ב-DTS ואז זה מתבצע דרך הרסיבר כמו שכמה חברים ציינו פה
Reasonable people adapt themselves to the world. Unreasonable people attempt to adapt the world to themselves. All progress, therefore, depends on unreasonable people.
MartinHSabag
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
שליחה
Vick, איזה נגן יש לך?
זה שאתה יכול לשלוט על זה לא אומר שיש לך פיענוח ל-DTS. זה רק אומר אם להעביר את זה או לא.
MartinHSabag
מנהל
שליחה
הוא לא כולל מפענח DTS.
ראה בלינק הבא שכתוב מתחת ללוגו של DTS את המילים DIGITAL OUT.
נכון. אני רואה את זה גם בחזית של ה-DVD שנמצא אצלי. אז מה זה אומר? לא כל כך הבנתי
MarioMan
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
שליחה
Vick כתב:נכון. אני רואה את זה גם בחזית של ה-DVD שנמצא אצלי. אז מה זה אומר? לא כל כך הבנתי
...
אומר (כנראה) שהיציאות הדיגיטליות של הDVD שלך מוציאות DTS מפה אנחנו מגיעים למה שאמרתי מקודם
1. הפענוח לא נעשה בDVD כשמחוברים בחיבור דיגיטלי
2. ביטול הDTS בDVD שלך פשוט הוביל לכך שהDVD לא יתרח בכלל לנגן את הפס קול DTS.
Vick
חבר ותיק
שליחה
הבנתי. אז אם היה לי מפענח DTS בתוך ה-DVD עצמו, כיצד היו קוראים לזה, במקום DIGITAL-OUT ? ונניח שלא היה לי מפענח DTS ברסיבר אז בכל זאת הייתי שומע DTS אם הבנתי נכון, כי אז הפענוח נעשה ב-DVD עצמו?
ומה לגבי DOLBY-DIGITAL? האם המצב דומה?
ziv_r
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46476
שליחה
אם היה לך מפענח DTS בתוך מכשיר ה DVD, היה צריך להיות לך logo של DTS (ללא DTS out).
אותו סיפור לגבי ה dolby digital.
אם לא היה לך מפענח DTS ברסיבר, אז יכולת לשמוע DTS רק אם ה DVD שלך כולל מפענח DTS - ואז יהיה לDVD שלך 6 channel out שאותו היית מחבר למגבר שלך בתור external decoder.
doron_amedey
חבר מביא חבר
תגובות: 3149
שליחה
משהו הוריד את הסרט 11:14?
האם הצלחתם לשמוע?
אף פעם אל תחשוב שמשהו מצחיק, הוא עלול לקרות גם לך
MartinHSabag
מנהל
שליחה
Vick, כמו שזיו אמר, הרעיון של הפיענוח הוא לא היכולת "לקרוא" את הפס-קול אלא היכולת "לפענח" כלומר, להמיר את זה ל-6 ערוצים אנלוגיים ולכן היו צריכים להיות לך י6 יציאות מאחורי ה-DVD.
הדרך היחידה במקרה שלך לשמוע DTS היא עם מפענח מתאים ברסיבר.
אם לרסיבר שלך לא היה, לא היית יכול לשמוע DTS.
תודה לכולם שהארתם את עיניי לגבי הנקודה הזו כי עד היום הבנתי את זה אחרת
ועוד שאלה בבקשה:
מה היתרון של DVD שכן יש לו את היכולת לפענוח DTS מזה שאין לו? והאם שיטת החיבור היא שונה?
doron_amedey
חבר מביא חבר
תגובות: 3149
שליחה
משהו מוכן להתייחס אליי
אף פעם אל תחשוב שמשהו מצחיק, הוא עלול לקרות גם לך
MartinHSabag
מנהל
שליחה
Vick כתב:תודה לכולם שהארתם את עיניי לגבי הנקודה הזו כי עד היום הבנתי את זה אחרת
ועוד שאלה בבקשה:
מה היתרון של DVD שכן יש לו את היכולת לפענוח DTS מזה שאין לו? והאם שיטת החיבור היא שונה?
...
כבר כתבנו, שיטת החיבור חייבת להיות 6 חיבורי RCA (חיבורים אנלוגיים שכבר פוענחו).
זה לא כ"כ עיניין של יתרון (אלא אם המפענח ב-DVD יותר איכותי מזה שברסיבר) אלא יותר עיניין של צורך, למשל אם יש לך מגבר/רסיבר שאינו כולל מפענח כזה.
שוב, כיום כל רסיבר פשוט כולל את זה אז הצורך לא קיים.
לפני שתשאל "אז למה לכולם יש מפענח ל-DD אפילו אם אין 6 יציאות מאחור?" אז התשובה היא שלצורך השמעת לפחות סטריאו (לחיבור לטלויזיה למשל ללא מערכת ק"ב), יש צורך לעשות פיענוח ואז DOWNMIX לשני ערוצים.
doron_amedey,
כנראה אף אחד לא ראה את הסרט (חוץ מזה שהסרט קצת ישן, 2003).
Vick,
היתרון של DVD שכן יש לו את היכולת לפענוח DTS מזה שאין לו הוא שקיים לו מפענח DTS !
על מנת להנות מהמפענח DTS שיש ב DVD, יש צורך לחבר מה DVD את יציאת ה 6 ch out למגבר שלך (חובה שיהיה לו 6 ch in - זה בסך הכל 6 חיבורי RCA).
בצורה זו אתה מדלג על מפענח ה DTS שיש במגבר ומשתמש במפענח של ה DVD.
כמובן ניתן לחבר את ה DVD גם בחיבור דיגיטלי ואז להנות ממפענח ה DTS שקיים במגבר.
אם תחבר את ה DVD גם בשימוש ב 6 ch out וגם בחיבור דיגיטלי, אתה תוכל בלחיצת כפתור במגבר שלך לעבור בין המפענחים השונים ולשמוע איך אתה שומע יותר טוב.
Vick
חבר ותיק
שליחה
לפני שתשאל "אז למה לכולם יש מפענח ל-DD אפילו אם אין 6 יציאות מאחור?"
...
כמעט שאלתי..
אז אני אשאל משהו אחר...ואני אתמקד בחברת DENON לצורך העניין,
לכל הרסיברים שלהם ואפילו הפשוטים ביותר יש מפענחים ל-DTS, אז על אחת כמה וכמה המתקדמים יותר, אז מה החוכמה לייצר מכשירי DVD שכן יש להם יכולת פענוח עצמית שמחירם עולה פי כמה? ועוד, שמתי לב שדווקא בנגנים היוקרתיים המפענח קיים, ולא נראה לי סביר שאדם שמשקיע ב-DVD כזה יוקרתי ילך ויקנה רסיבר פשוט ויגיד:"לא חשוב, יש לי DVD טוב" הרי אותו אדם יקנה גם רסיבר טוב עם מפענחים טובים לא פחות מזה שנמצא ב-DVD.
אז מה בכל זאת הרעיון שעומד מאחורי זה?
MartinHSabag
מנהל
שליחה
אולי כדאי שתשאל את דנון....
אין הרבה הגיון מאיפה שאני מסתכל, אולי זה נועד לחיבור למגברים רב ערוציים ללא מעבד?
אולי זה נועד בתור גימיק שיווקי שייתן להם להעלות את המחיר מעבר לעלות שעולה להם לשים את המעבד הזה (כמה $ בודדים בטח...)?