חברת אפסון הכריזה אתמול על מקרן 1080P במחיר $2999

מקרנים קידמיים - Front Projector.
noam23
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1373

שליחה

יש לי את ה-TW1000, כשהמסך יותקן (שוכב בחדר ומחכה למתקין) אתה מוזמן לבוא לצפות.
...
תודה, אשמח.
המחיר של המיצובישי HC5000 עומד כבר על פחות מ-2300$ כולל משלוח מPRICEJAPAN ככה שבקצב הזה לדעתי בזמן הלא רחוק כבר לא תצטרך להתלבט אם לרכוש מקרן 1080P או לא.
...

שמתי לב לירידה העצבנית של המיצובישי בימים האחרונים ביפן. בהחלט מדהים.

Itay_Pollak
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 19136
שם מלא: איתי פולק

ואני אביא את ה Tw700 שלי ונעשה השוואה אחד לאחד - הכי פשוט

שליחה

אני מתכנן כל הזמן לצלם תמונות ולהעלות לאתר
אבל לא יוצא

התמונה פשוט מדהימה - לא שיש לי משהו להשוות אליו

אבל העיקר שאני וכל מי שבא :D

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

ואני אביא את ה Tw700 שלי ונעשה השוואה אחד לאחד - הכי פשוט
...
או, עכשיו התחלנו לדבר !.

קדימה, בוא נסגור תאריך.

אם אין לאף אחד מכם מכשיר וסרטי HD-DVD, אני מוכן להביא את ה HTPC שלי.

EyalR
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1024

שליחה

:lol:

קודם שהכל יותקן.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג

שליחה

noam23,

אל תכניס מילים לפי.
בבחירה של שני מקרנים באותו קליבר, כאשר המיצובישי בזמנו עלה כ-50% יותר מהפנסוניק, בעיות של קשתות והעדפה של תמונה ללאSDE, אני חושב שזו בחירה לגיטימית גם אם הקונטרסט של המיצובישי טוב יותר.
כלומר, בשיקול כולל של פלוסים ומינוסים של כל מקרן, לגיטימי שמישהו יעדיף משהו אחד על חשבון השני (אף פעם לא אמרתי שהקונטרסט של ה-900 טוב מזה של המיצובישי), כל עוד זה נעשה בעיניים פקוחות (תרתי משמע).

לעומת זאת, ההתעקשות על השוואה של שני מקרנים מאותו יצרן והסקת מסקנות גורפות על כל המקרנים, נראית לי לא רצינית.
זה כמו להגיד שהשווית לאדה מנוע 1600 ללאדה מנוע 2000, ובמבחן מסויים שעשו ביוון, לא הרגישו הבדל בין שני הרכבים ומכאן אתה מסיק שאין ולא יכול להיות הבדל בין אף רכב 2000 ל-1600.....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

זה כמו להגיד שהשווית לאדה מנוע 1600 ללאדה מנוע 2000, ובמבחן מסויים שעשו ביוון, לא הרגישו הבדל בין שני הרכבים ומכאן אתה מסיק שאין ולא יכול להיות הבדל בין אף רכב 2000 ל-1600.....
...
אם זו הייתה מסקנה *רק* של היוונים, זה היה משהו אחר. אבל עד עכשיו עשו את ההשוואה הישירה הזו (בין שני מקרנים מאותו דור של אותו היצרן, אחד 720 והשני 1080), מספר אנשים, עם מספר מקרנים שונים, וכולם הגיעו למסקנה דומה, שאין הבדל ברמת הפירוט. לא היה אחד שהגיע למסקנה אחרת.

שוב, זו הדעה שלהם ולא בהכרח שלי, ולכן אני מעוניין לראות במו עיני השוואה כזו. מקווה שיזדמן לי בקרוב.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

אבל מה ההיגיון בהשוואה של "אותו דור" ? (אותה חברה ברכבים....)

תשווה את הכי טוב של ה-720 עם הכי טוב של 1080 ואז נדבר....
כמו שאמרתי - ואם המקרן 1080 מאותו "דור" הוא פשוט לא מוצלח?
מה זה אומר לגבי כל ה-1080 מול ה-720 ?
About.me

EyalR
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

בנתיים גם אלו שטוענים שלא ראו הבדל בפרטים טוענים שיש הבדל ב-SDE וברמת השחור וגם הבדלים אלו כמובן שווים כסף.
מצפיה קצרה באפסון שלי עם PS3 נוכחתי לדעת שגם אם מדובר בחומר שהוא 1080P יש הבדל בין תוכן לתוכן ויש תכנים שבהם המקרן מרשים יותר מבחינת הפרטים וכאלה שפחות וזה גם מן הסתם חשוב כשמשווים בין 720 ל1080 (ואם אני זוכר נכון היתה ביקורת כלפי היוונים בחומר שהם השתמשו לצורך ההשוואה - תקן אותי אם אני טועה).

לא יאומן מה שהולך שם בPRICEJAPAN, עכשיו המיצובישי עלה ל2550$.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78962
שם מלא: עפר לאור

שליחה

שוב אנחנו חוזרים לויכוח המיותר הזה.

נסכם:
noam23, בהתבסס על הנתונים מפורומים שונים הגיע למסקנה שאין צורך ב-1080P לאור התפקוד הטוב של מקרני 720P לאחרונה. זו דעתו, והיא ליגיטימית.

אנחנו צפינו כבר בלא מעט מקרנים משני הסוגים וסוברים ההיפך, שהדור הנוכחי של מקרי 1080P הוא מעולה ושווה כל אגורה. גם זו דעה ליגיטימית.

אפשר להסכים או לא להסכים עם הדעות הנ"ל וזה בסדר גמור.

ride פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום מקרנים
אחראי תחום מקרנים
תגובות: 6607
שם מלא: יניב דיין

שליחה

מסכים לחלוטין עם עופר (Y)

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

עופר, זה לא ממש מדויק.

בהתבסס על הנתונים מהפורומים השונים, הגעתי למסקנות הבאות:

כאשר מדברים על הבדלים בין מקרני 1080 ל 720, עדכניים של אותו היצרן, הגעתי למסקנה שיש לעשות הבחנה בין מקרני DLP ל LCD.

מבחינת מקרני LCD, בהשוואה למקרני 720, מקרני ה 1080 מציגים פחות SDE (בעיקר במרחקי צפיה קצרים יחסית, של פחות מפעמיים רוחב המסך), רמת שחורים טובה יותר (אך עד כמה בדיוק, זו שאלה פתוחה מבחינתי), אך רמת פירוט דומה (כנראה מגבלה של המקור, אבל זה מה שיש כרגע).

מבחינת מקרני DLP, בגדול קשה לראות הבדלים, פרט ל SDE עם מקרני 720p במרחקי צפיה מאוד מאוד קרובים (של פחות מאשר 1.4 פעמים רוחב המסך), שלא קיים במקרני 1080p.

לכן, לדעתי השיקול האם ללכת עם מקרן 1080 או 720, נכון להיום תלוי גם בסוג הטכנולוגיה של המקרן. במידה ובוחרים LCD, יש יותר סיבה ללכת עם 1080, מהסיבות שפורטו מעלה (שאינן כוללות רמת פירוט גבוהה יותר).

מרטין, בשבועות האחרונים ראיתי תוצאות של שתי ביקורות מקצועיות מקיפות של מספר רב מאוד של מקרנים, והמיצובישי HC3100 קיבל ציון כללי דומה למקרני ה 1080p הטובים ביותר (פרט ל RS1). בציון הכללי לא נלקח בחשבון המחיר, אך כן נלקחה פונקציונאליות (שכאמור גרועה מאוד ב HC3100, אשר מגיע עם מעט זום, וללא Lens Shift).
נערך לאחרונה על ידי noam23 ב 28/03/2007 20:43, נערך 2 פעמים בסך הכל.

LiorC
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3610

שליחה

noam23, כמה כבר אפשר לקרוא את הטיעונים התאורטים הללו מבלי שראית ולא מקרן אחד במו עינייך ?

כל מי שאני מכיר וראה (כולל אותי שראיתי מקרני 1080/720 מטכנולוגיות LCD או DLP) העדיף את מקרני ה-1080P.

זה כבר מתחיל להזכיר מישהו שמנהל שיחות עם בחורה, אותה לא פגש ומתחיל לבנות תלי תילים של הנחות וציפיות ממנה, מקבל עליה רושם מדהים לאחר אינספור שיחות בטלפון ודקה אחרי שראה אותה הוא בורח ללא שוב...
אז קח ממני עצה אישית: הכי טוב בעולם זה מראה עיניים.
ליאור

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

ליאור, הטיעונים שלי אינם תיאורטיים, הם מבוססים על מראה עיניים של אחרים, בתקווה בקרוב גם שלי.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

noam23 כתב:ליאור, הטיעונים שלי אינם תיאורטיים, הם מבוססים על מראה עיניים של אחרים, בתקווה בקרוב גם שלי.
...
לא מדויק. הם מבוססים על מראה עיניים של חלק מהאחרים, ואי נתינת משקל למראה העיניים של החלק האחר.
אם אמשיך את האנלוגיה של ליאור, חלק מהחברה אומרים לך שהיא פצצה, חלק אחר שהיא כונייפה - עד שלא תפגוש אותה לא תדע.
משה

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

תהרוג אותי, לא מצליח להבין את ההשוואה של 720 ל-1080 מאותו יצרן מאותו דור מאותו אבא....מה הקשר?
את מי זה מעניין בכלל?
כאילו שיש מישהו כאן שבבואו לקנות מקרן חייב לבחור בין שני מקרנים שחייבים להיות מאותו יצרן/דור/אבא....

בוחרים את הכי טוב לתקציב.
עכשיו, אם אתה תבוא ותגיד לי, שבאותו תקציב, עבור אנשים מסויימים (רגישות למשהו, מרחק צפיה, חומר נצפה וכו'), עדיף יהיה לרכוש מקרן 720 על מקרן 1080 (שוב, באותו תקציב), יכול בהחלט להיות שאסכים איתך, אבל כל השוואה אחרת, זה לא פחות מלאנוס את התוצאות.
About.me

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

noam23,

אתה מאוד סלקטיבי בדיעות של אלה שאתה לוקח. את הדעות של מנהלי האתר הזה, למשל, אתה לא לוקח בחשבון.

אומרים שאת ההחלטות עושים ברגע הראשון שרואים מישהו או משהו, וכל שאר הזמן זה כמה שלוקח לך בכדי לתרץ את ההחלטה שעשית... נראה לי שאתה החלטת עוד לפני שראית.

אפשר לחשוב שזה כזה סיפור לארגן צפיה במקרן 1080P בארץ. יש מספיק מקרנים כאלה שאפשר לצפות בהם (העולם הדיגיטלי, אודיו דיזיינס, סופטק ועוד כמה מקומות). קח כמה שעות, ואח"כ יהיה לטיעונים שלך הרבה יותר משקל.

חשוב לציין שאני לחלוטין לא שולל את הדיעה שלך, כלומר בפירוש יש המון מצבים שבהם 720P לא סתם מספיק, אלא אידאלי.

אני רק לא בטוח שדווקא עבורך זה האידאלי (אלא אם כן פרמטר העלות הוא הפרמטר העיקרי, אבל כפי שרואים בכותרת השרשור הזה, גם זה מפסיק להיות שיקול).

noam23
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

אתה מאוד סלקטיבי בדיעות של אלה שאתה לוקח. את הדעות של מנהלי האתר הזה, למשל, אתה לא לוקח בחשבון.
...
תראה, המון אנשים אמרו שמקרני 1080p נראים נהדר, והרבה יותר טוב ממקרני 720p מדורות קודמים. עד כמה שידוע לי, זו גם הדיעה שלכם, ואין לי שום סיבה להאמין שהדברים לא כך (למעשה אף אחד שאני מכיר לא טוען אחרת).

עם זאת, מה שאותי מעניין הוא לראות השוואה בין מקרני 1080p למקרני 720p טובים ועדכניים, אלו שמקבלים את הביקורות הטובות ביותר מכולם (כדוגמת Epson TW700, Mitsubishi HC3100, ולא ה Z5). עד כמה שידוע לי, אף אחד בארץ עדיין לא עשה השוואה כזו, בעוד האחרים בחו"ל שעשו (ודיווחו) מדברים על הבדלים מזעריים ברמת הפירוט של התמונה.

כן, למרטין יש את ה TW700 בבית והוא חושב שהתמונה חלשה, אבל מצד שני Jacksonian מ AVS, החזיק ב TW700 וב TW1000 באותו זמן בביתו, הקרין אותם בו זמנית על הקיר, ולא הצליח לראות הבדלים ברמת הפירוט בין שניהם (והוא השתמש במקורות ה HD הטובים ביותר שקיימים, והתקרב עם האף למסך, למרות שייתכן בהחלט שהם עדיין לא מספקים את הסחורה בהקשר של 1080p). אז על זה מרטין עונה שיתכן שיש ל Jacksonian בעיית ראיה. יכול להיות שהטענה הזו נכונה, אבל מרטין, איך אתה יכול להניח כזו הנחה, אם לא ראית אותם בעצמך בו זמנית, ולא שמעת דיעה כזו מאף אחד אחר שראה אותם בו זמנית ?.
נערך לאחרונה על ידי noam23 ב 29/03/2007 2:18, נערך 5 פעמים בסך הכל.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

השאלה באיזה תחום.

נראה לי שאתה בודק צמיגים ואנחנו מסתכלים על השמשה.

אני מסתכל בעיקר על הפירוט ופחות על יחס ניגודיות דווקא.

בדור האחרון של מקרני DLP/LCD וגם LCOS יש שיפור בנושא הקונטרסט, אבל השוס האמיתי זה העלמת ה-SDE לחלוטין ורמת פרטים מדהימה. במקרה הזה גם שיפור של 100% ברמת מקרני 720P לא יכולה לגרום למידע להופיע כשהוא לא שם.

לכן, אני לא HOLDING MY BREATH למקרן 720P שירגש אותי.

יתכן שיהיה קיים כזה מהדור האחרון, אולי מהדור אחרי זה או אחרי זה. אבל בינתיים מכל מה שראיתי עד כה, מקרני ה-1080P האחרונים (מכל הטכנולוגיות) נותנים תמונה שמדהימה אותי לרוב.

אגב, לאחרונה דווקא ראיתי את ה-AE900 בזוית ראיה חדשה, עם חדר בולע אור (בחנות של ישראל IL62) ועם מיקום מצויין. לדעתי זו אחת ההדגמות המוצלחות ביותר של AE900 שראיתי עד כה. מאוד אהבתי את המקרן שם.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה

noam23,

אתה מזכיר לי מישהו אחר שנהג להתעמת איתי ועם עפר (ובעצם עם כולם) בנושא הזה....
אתה בוחר ממה שאני אומר מה שנוח לך.
אני לא אמרתי כלום על Jacksonian. לא מכיר אותו ולא יודע איך הוא בחן ומה הוא מחפש.

מה שאני יודע זה מה שרואות עיני (אגב, אתה מוזמן לבוא לראות בעצמך).
שוב, לא מעניין את אף אחד, השוואה בין "מקרנים מאותו דור", זה לא רלוונטי לכלום.
מה אתה לומד מזה? שיש איזה מקרן 1080 שנראה פחות טוב או לפחות טוב כמו איזה מקרן אחר שהוא 720?

SO F&%$# WHAT ?
About.me

EyalR
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

בשורה התחתונה Jacksonian בחר להישאר עם ה-1080P ולמכור את ה720P.

חזור אל “מקרנים”