וולו הכריזו - אין יותר מנועי בנזין

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
shaulch
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 419

שליחה

Huber כתב:בישראל עם המיסוי הטורף על דלק ועל רכבי בנזין, אין שום אינטרס לעודד מעבר לחלופות הגיוניות יותר.
...
·בדיוק ! אבל כדאי למדינה לאט לאט להוריד את ההתמכרות כי תוך 15 שנה הקרובה המיסים מרכבים ודלק הולכים לרדת ובגדול ואם לא יהיה תכנון נכון נמצא את עצמינו עם בור תקציבי ...

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32985

שליחה

למה אין תמריץ?
למשל, חזרתי עכשיו מטיול בו קיבלנו יונדאי איוניק היברידית ופג'ו 308 רגילה.
נסענו פחות או יותר לאותם מקומות ובאחד מהימים רק האיוניק נסעה.
הדלק? כמעט חצי באיוניק!
כמה עולה איוניק בארץ? בערך כמו משפחתית רגילה בסדר הגודל הזה, אולי אלפים בודדים יותר.
אז חסכון כספי בדלק זה לא שיקול?
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098

שליחה

דווקא בישראל יש תמריצים מעולים לעניין ההיברידי / חשמלי.
על רכבים רגילים יש מס קנייה של 82%
היברידיים 30%
נטענים 20%
חשמליים 10%

זאת בתופסת להטבת שווי שימוש של 400-1000 ש"ח לחודש במס הכנסה.

בדר"כ זה מאפשר לאנשים לקנות רכבים טובים יותר באותו מחיר של רכבים אחרים.
וכמו תמיד חוץ מהיבואנים, המרוויחים הגדולים הם אלה שיכולים ליבא BMW i8 ב-630K או מרצדס נטענת במחיר קרוב יחסית למחירי חו"ל.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352

שליחה

מחירי הדלק בארץ לא כאלה מוגזמים.
כן, יקרים. אבל לא מוגזמים. יש לא מעט מדינות בהן מחירים הדלק די דומים.
הבעיה שלי היא לא עם כמה מיסים לוקחים ממני כאזרח. הבעיה שלי היא עם מה אני מקבל בתמורה לזה חזרה מהמדינה. ולצערי זה מרגיש לי שמה שאני מקבל מהמדינה... טוב, בוא נסכם כך שאני מרגיש שאני צריך להביא וזלין.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73432
שם מלא: ערן

שליחה

קרמריקה כתב:דווקא בישראל יש תמריצים מעולים לעניין ההיברידי / חשמלי.
היברידיים 30%
נטענים 20%
חשמליים 10%

...
·

אז איך זה שבסוף היום רכבים היברדיים עולים פחות או יותר אותו דבר או יותר מרכבי בנזין בארץ? איך נעלם הפרש של 52 אחוזי מיסוי?

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10924

שליחה

קרמריקה כתב:דווקא בישראל יש תמריצים מעולים לעניין ההיברידי / חשמלי.
היברידיים 30%
נטענים 20%
חשמליים 10%

בדר"כ זה מאפשר לאנשים לקנות רכבים טובים יותר באותו מחיר של רכבים אחרים.
וכמו תמיד חוץ מהיבואנים, המרוויחים הגדולים הם אלה שיכולים ליבא BMW i8 ב-630K או מרצדס נטענת במחיר קרוב יחסית למחירי חו"ל.
...
אתה לא מעודכן:
אתר כספיט כתב:המס על רכב היברידי בשנת 2014 עמד על 30% בלבד, מינואר 2015,הוא עלה ב–15% והגיע לגובה של 45%, בשנת 2016 המשיך שיעורו לטפס ל-60% ובשנת 2017 החל לחול עליו מס בשיעור מלא
...
גם הפסקה האחרונה שלך לא נכונה
היבואנים מתמחרים את הדגמים השונים לפי מיצובו של הדגם בשוק הרגב בארץ, ללא קשר מה עלותו האמיתית הכוללת לפני או אחרי המיסוי.

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098

שליחה

Amir64 כתב:
...
...
גם הפסקה האחרונה שלך לא נכונה
היבואנים מתמחרים את הדגמים השונים לפי מיצובו של הדגם בשוק הרגב בארץ, ללא קשר מה עלותו האמיתית הכוללת לפני או אחרי המיסוי.
...
·צר לי, אך מי שלא מעודכן זה אתר כספית. על רכב היברידי יש את אותה הקלה (בתנאי שהוא רמה 2 בזיהום).

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

Amir64 - הרבה יותר הגיוני, גם לפי המחירים שאני מכיר כיום וגם לפי החמדנות המתבקשת של הממשל ושל היבואנים.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

קרמריקה כתב:
...
...
·צר לי, אך מי שלא מעודכן זה אתר כספית. על רכב היברידי יש את אותה הקלה (בתנאי שהוא רמה 2 בזיהום).
...
·

כן, מסתבר שזה נכון, רק שכרגע זה לא רלוונטי לפשוטי העם כמונו (מתנצל מראש אם יש פה טייקונים):

http://www.globes.co.il/news/article.as ... 1001123124

עדיין, 30% מס במקום 82% מס אמור להתבטא בהפרש לא קטן במחיר הסופי - למה לא רואים את זה בשום דגם היברידי בארץ?

ד"א - רצוי לקרוא גם את זה, מדינת חלם במיטבה:

http://www.auto.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%9 ... D7%A8.aspx

Amir64
גורו
גורו

שליחה

בכל מקרה, ההטבה במס היא זמנית - עוד שנה, פחות שנה, לא משנה.
וזו בדיוק הסיבה:
בכל שנה מעדכת רשות המסים את מתווה המס הירוק כך שהירידה בפליטת המזהמים הנגרמת בעקבות ההתייעלות בתעשיית הרכב לא תפגע בהכנסות המסים
...
ציטוט מ- http://www.calcalist.co.il/local/articl ... 35,00.html

CUTNPASTE
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
תגובות: 260

שליחה

וולבו כבר מזמן מייצרות גם משאיות חשמליות. כעקרון רכב היברידי לא שווה כלום, כי החסכון שלו בדלק לא שווה את תוספת המחיר. לחשמלי יש יתרון עצום, רק שיש בעיית תשתית. כרגע הכי נכון זה היברידי טורי. ז"א מנוע בנזין\סולר שאין לו שום קשר ישיר לגלגלים, אלא משמש רק כגנראטור לעת הצורך, בנוסף למצבר נטען\נשלף. זה מבטיח תאימות להווה ועתיד. אבל ללא ספק, חשמלי נטו מהווה את התחליף הכי אטרקטיבי לרכב בנזין של היום. משקל נמוך משמעותית, ידודודי לסביבה, עוצמת מנוע שיכולה לעלות על כל מנוע בעירה פנימי, בעיקר ביכולת לייצר מומנט חזק וקבוע לכל מהירות (אין צורך בגיר!). יש רכב חשמלי של טסלה עם מנוע השראה שלוקח למבורגיני אפילו בנסיעה לאחור! (יש סרטון ביוטיוב). בעתיד לרכב חשמלי יהיו 4 מנועים IN WHEEL, ז"א כל גלגל הוא מנוע בפני עצמו, מה שמאפשר בלימה מאד חסכונית בה כל האנרגיה הקינטית מומרת חזרה לחשמליץ, ואין כמובן צורך בהתקן דיפרנציאל, ולכן יחס הנעה מנוע-גלגל של 1:1...

CUTNPASTE
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
תגובות: 260

שליחה

pixies כתב:למה אין תמריץ?
למשל, חזרתי עכשיו מטיול בו קיבלנו יונדאי איוניק היברידית ופג'ו 308 רגילה.
נסענו פחות או יותר לאותם מקומות ובאחד מהימים רק האיוניק נסעה.
הדלק? כמעט חצי באיוניק!
כמה עולה איוניק בארץ? בערך כמו משפחתית רגילה בסדר הגודל הזה, אולי אלפים בודדים יותר.
אז חסכון כספי בדלק זה לא שיקול?
...
·

לא ייתכן, נצילות רכב IC (בעירה פנימית) כ 45%, היברידי כ 54%, ממש אין חסכון פי 2, אלא אם כן אתה נוסע מתחת ל 60 קמש רק בתוך העיר כל החודש, אז נצילות מתקבת ל 66% לערך. להיברידי מעורב (מקביל\טור) יש חסרון בנסיעה מהירה ובין עירונית. אתה סוחב מנוע חשמלי, ספק, מצבר שלא לצורך = יותר משקל...

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14365

שליחה

CUTNPASTE כתב:
...
...
·

לא ייתכן, נצילות רכב IC (בעירה פנימית) כ 45%, היברידי כ 54%, ממש אין חסכון פי 2, אלא אם כן אתה נוסע מתחת ל 60 קמש רק בתוך העיר כל החודש, אז נצילות מתקבת ל 66% לערך. להיברידי מעורב (מקביל\טור) יש חסרון בנסיעה מהירה ובין עירונית. אתה סוחב מנוע חשמלי, ספק, מצבר שלא לצורך = יותר משקל...
...
·

יתכן, ועוד איך יתכן ...
הנתונים שלך לא מבוססים על מבחן המציאות.
במציאות, צריכת הדלק ברכב היברידי גם בנסיעה מחוץ לעיר, תהיה טובה יותר ב כ50% מרכב בנזין מקביל.
גם כשמנוע הבנזין פועל בנסיעה "מחוץ לעיר", הוא מתאמץ הרבה פחות מכוון שהמנוע החשמלי נושא בחלק נכבד מה"נטל".
לצורך הדוגמא, גם אם תסע לאילת עם רכב היברידי במהירות 90-100 קמ"ש כל הדרך (במצב כזה מנוע החשמל פועל ביחד עם הבנזין), צריכת הדלק שתקבל כשתגיע לאילת היא כ 20 ק"מ לליטר...
טוב יותר בכ 50% מרכב בנזין מקביל שתצרוכת הדלק המשוערת שלו בנסיעה כזו הייתה 13-14 ק"מ לליטר.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

למי שחושב שוולו הזויים ושמכוניות חשמליות הן רק חלום:

https://www.hometheater.co.il/vp2652153#2652153

idanhakia
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 137

שליחה

דעתי בנושא.
אני מאוד אוהב רכבים מוטוריקה אופנועים.... והיה לי הכבוד להיות בעליו של GSXR600. אופנוע מהיר. טיל בליסטי! כיף חיים!!!
ובתור אחד שעבד בבטר פלייס. חוויה של רכב חשמלי ליום יום פשוט מעולה. שקט טוטלי. לחובבי רכב, מלא כוח (אין הרבה מכוניות שיהיו יותר מהירות מTESLA 100D).
אפילו הסאונד יכול לדעתי להיות מגניב.
הסקייטבורד החשמלי שלי. יש לו אחלה סאונד!

מי שלא יודע וולוו נקנו ע"י הסינים לפני כמה שנים. הסינים שפכו עליהם כסף וולוו עשו מהפכה ורענון גדול.
כרגע הם מתחרים ישירים ברכבי היוקרה. AUDI, BMW, MERCEDES...

ועוד יותר מצחיק שאבא שלי בדיוק השבוע קיבל וולוו XC90 t8. אחלה רכב :)

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141

שליחה

כמה דברים לגבי מה שאמרו פה. קודם כל הרכבים החשמליים בכלל לא קלים. הבטריות שוקלות המון. טסלה מודל אז עובר את ה 2 טון יפה.
כל הנתונים לגבי מרחק של ק"מ כשהבטרייה מלאה לגמרי זה בנסיעה ידידותית מאוד. מישהו כמוני שאוהב ללחוץ יגמור את הבטרייה מהר מאוד.
כפי שהזכרתי קודם, חובבי רכב אכן אוהבים רכב עם כוח אבל רובם גם צריכים שהוא יפנה. חוץ מהרימאק קונספט 1 לא מכיר רכב חמלי שמצטיין בפניות כולל ה I8.

Amir64
גורו
גורו

שליחה

@CUTNPASTE
להיברידי מעורב (מקביל\טור) יש חסרון בנסיעה מהירה ובין עירונית. אתה סוחב מנוע חשמלי, ספק, מצבר שלא לצורך = יותר משקל...
...
בנסיעה מהירה ובין עירונית הרכב חסכוני יותר מאשר בעיר.
גם לגבי המשקל אתה טועה.
נכון, יש תוספת של 50 קילו של הסוללה.
מצד שני, המצבר 12V קל יותר מזה של רכב רגיל.
בנוסף, מנוע הבנזין קל יותר (מתקזז עם המנועים החשמליים), יש גיר פלנטרי שהוא הרבה יותר פשוט וקל מגיר רגיל.
אין אלטרנטור, סטרטר, ואין דברים המופעלים ע"י חגורות המונעות ע"י המנוע, גם לא המזגן.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה

https://www.themarker.com/wallstreet/1.4427653

"סין תאסור על מכירת מכוניות בעלות מנוע בעירה פנימית הכלכלה השנייה בגודלה בעולם מתכננת לאסור על ייצור ומכירת מכוניות מונעות בבנזין כחלק ממאמציה לעמוד במכסות פליטות המזהמים עד 2030 ■ שוק המכוניות הסיני הוא הגדול ביותר בעולם"

"סין מצטרפת לבריטניה וצרפת שכבר הכריזו על תוכניות לסיום השימוש במכוניות מונעות בבנזין עד 2040."

"בנוסף, נורווגיה, שבה שיעור החדירה הגבוה ביותר של מכוניות חשמליות בעולם, הציבה לעצמה מטרה שכל המכוניות שיימכרו במדינה עד 2025 יהיו חשמליות לחלוטין או היברידיות נטענות."

"יגואר-לנדרובר, שבשליטת תאגיד טאטא ההודי, הודיעה באחרונה כי עד 2020 כל דגמי החברה יהיו מכוניות חשמליות או היברידיות."

אז מה? הילדים שלנו לא ישלמו פרימיום לאמיריות הנפט? :roll:

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

TANDBERG כתב:@טלHD
·
נהיגה עצמת לא תהיה חוקית ? תגיד את זה לאופנוענים. יש כיף לא נורמלי באופנוע. נקווה שגם עבורם ימצאו פתרון.
...
·

אם זה יהיה חוקי או לא זה עיניין זניח. השאלה היא אם בכלל יהיה מספר משמעותי של רוכבי אופנועים שתהיה משמעות לחוקק חוק שאוסר עליהם לרכב (ולמה בעצם, מסכנים בעיקר את עצמם), או שבאופן טבעי האופנועים ייעלמו מהכבישים ולא יהיה שום צורך בחוק.

כשאתה כותב "תגיד את זה לאופנוענים" אז אתה כותב את זה תוך הסתכלות על ההווה, והנחה מוטעית, שהוא ימשיך להיות כזה. דברים משתנים ואין שום סיבה להניח שבעולם עם רכבים אוטונומיים והרבה פחות פקקים, בכלל יהיו כל כך הרבה אופנוענים ושזה בכלל יהיה אישו שיעסיק מישהו.

קח לדוגמא את כל רוכבי הסוסים (לצרכי תחבורה). נעלמו ונעלמו די מהר עם הופעת מכוניות. מה שנשאר זה חובבי רכיבה שלגמרי לא רוכבים לצרכי תחבורה (או באותם דרכים שמשמשים לתחבורה לרוב האוכלוסיה). מספרם כמובן הוא אפסי יחסית למספרם לפני הופעת המכונית. סביר שגם מספר האופנוענים ייהפך לאפסי יחסית למספר כיום.
משה

חזור אל “ללא קשר”