התלבטות מטורפת! רסיבר או מערכת קולנוע ביתית?
- freerider
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1730
"אפקט סראונד" בסטריאו זהו אפקט המנסה לדמות צליל היקפי של מספר רמקולים מזוג רמקולים אחד.
סראונד 5.1 ערוצים זהו צליל היקפי המתקבל מ-5 רמקולים שונים.
סראונד 5.1 ערוצים זהו צליל היקפי המתקבל מ-5 רמקולים שונים.
נערך לאחרונה על ידי freerider ב 09/06/2017 10:06, נערך פעם 1 בסך הכל.
You pay peanuts, you get monkeys
-
Sourc3
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1331
@freerider
·התכוונתי מה ההבדל בין סראונד של 5 רמקולים לרסיבר עם ל5.1
·התכוונתי מה ההבדל בין סראונד של 5 רמקולים לרסיבר עם ל5.1
- freerider
-
- חבר ותיק

איך אתה מחבר 5 רמקולים לרסיבר אם הוא לא תומך בלפחות 5 ערוציי הגברה שונים?
השאלה שלך לא ברורה לי.
השאלה שלך לא ברורה לי.
-
Sourc3
-
- חבר ותיק

@freerider
·במערכת הסטריאו שלי יש כפתור שמשנה למצב סראונד.
6 וכרגע יש 6 רמקולים מחוברים..
·במערכת הסטריאו שלי יש כפתור שמשנה למצב סראונד.
6 וכרגע יש 6 רמקולים מחוברים..
- freerider
-
- חבר ותיק

האם ברסיבר שלך יש 5 יציאות ניפרדות? שמאל/סנטר/ימין/סראונד שמאל/סראונד ימין?
מה המותג והדגם שלו?
מה המותג והדגם שלו?
-
Sourc3
-
- חבר ותיק

אין לי רסיבר, יש לי מערכת דומה למה שהראתי בתחילת הפוסט. קוראים לזה Mini Component system. יש לה 2 יציאות לכבלים אדום ושחור.
חיברתי מספר רמקולים בהתאמה לכל צד - 3 כל חיבור בעצם. כביכול צד ימין וצד שמאל. והפעלתי מצב סראונד. (יש גם רוק/פופ וכו׳)
חיברתי מספר רמקולים בהתאמה לכל צד - 3 כל חיבור בעצם. כביכול צד ימין וצד שמאל. והפעלתי מצב סראונד. (יש גם רוק/פופ וכו׳)
- freerider
-
- חבר ותיק

אוטוטו המגבר שבמערכת מיני יעלה בלהבות
המגבר שבמערכת מיני הזו מיועד "לסחוב" התנגדות מסויימת, בוא נאמר 4 אום(במיקרה הכי טוב), אם כל רמקול משלושת זוגות הרמקולים שאתה מחבר בעל התנגדות של 8 אום ואתה מחבר 3 רמקולים במקביל לכל יציאה אתה מעמיס על המגבר התנגדות של 2.6 אום לערוץ כאשר במינימום אמרנו הוא יכול לעמוד ב-4 אום, עקב זאת המגבר מתחמם מאוד ושעות חייו ספורות...אם מעגל הגנה אינו קיים.
המגבר שבמערכת מיני הזו מיועד "לסחוב" התנגדות מסויימת, בוא נאמר 4 אום(במיקרה הכי טוב), אם כל רמקול משלושת זוגות הרמקולים שאתה מחבר בעל התנגדות של 8 אום ואתה מחבר 3 רמקולים במקביל לכל יציאה אתה מעמיס על המגבר התנגדות של 2.6 אום לערוץ כאשר במינימום אמרנו הוא יכול לעמוד ב-4 אום, עקב זאת המגבר מתחמם מאוד ושעות חייו ספורות...אם מעגל הגנה אינו קיים.
-
Sourc3
-
- חבר ותיק

@freerider
·
באמת? הפתעת אותי. אני כמעט שנתיים וחצי עם הסט אפ הזה ורק עכשיו התחלתי לחשוב על שדרוג..
אז עכשיו אשמח אם תענה על התשובה, מה יתן רסיבר 5.1 שעושה בעצם סראונד (לא?) לעומת המצב הנוכחי..? (מלבד לטגן את המגבר מסתבר..)
·
באמת? הפתעת אותי. אני כמעט שנתיים וחצי עם הסט אפ הזה ורק עכשיו התחלתי לחשוב על שדרוג..
אז עכשיו אשמח אם תענה על התשובה, מה יתן רסיבר 5.1 שעושה בעצם סראונד (לא?) לעומת המצב הנוכחי..? (מלבד לטגן את המגבר מסתבר..)
- Lee
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4282
מי עושה דבר כזה? באמת אחד הדברים ההזויים שקראתי כאן.Sourc3 כתב:אין לי רסיבר, יש לי מערכת דומה למה שהראתי בתחילת הפוסט. קוראים לזה Mini Component system. יש לה 2 יציאות לכבלים אדום ושחור.
חיברתי מספר רמקולים בהתאמה לכל צד - 3 כל חיבור בעצם. כביכול צד ימין וצד שמאל. והפעלתי מצב סראונד. (יש גם רוק/פופ וכו׳)...
כשמקליטים וממקססים באולפן פסקול של סרט, עושים הפרדה לערוצים לכל רמקול. לחבר סתם מספר רמקולים על אותה יציאה במגבר לא נותן כלום, כי אין את אותה הפרדה ל-6 ערוצים, או יותר.
כשיש סטאפ של 5.1 (5 רמקולים+סאב, שמחוברים באופן "נורמלי", כל אחד ליציאה הייעודית לו במגבר/רסיבר), ומריצים פסקול שהוקלט עם שני ערוצים בלבד (סטריאו), ניתן להשתמש במצבי DSP שקיימים ברסיבר, ואמורים לדמות צליל היקפי, כאילו הפסקול הוקלט ביותר ערוצים. עדיין, התוצאה תהיה די רחוקה מפסקול שכולל 5.1 או יותר ערוצים במקור, ושמושמע מ-6 רמקולים או יותר, המחוברים לרסיבר.
נערך לאחרונה על ידי Lee ב 09/06/2017 20:13, נערך 49 פעמים בסך הכל.
-
Sourc3
-
- חבר ותיק

@Lee
·לא כזה הזוי, מוזמן לשוטט באינטרנט ולגלות שזו פעולה מאוד פשוטה ומוכרת. לרוב מיועדת למטרה שלפזר רמקולים בחדרים אחרים כדי לשמוע את המוזיקה.
אני לא מצליח להשתכנע בעליונותו של רסיבר 5.1 לעומת המצב הקיים..כנראה שפשוט עליי לעשות בדיקות בחנויות ולהבין ולשמוע.
·לא כזה הזוי, מוזמן לשוטט באינטרנט ולגלות שזו פעולה מאוד פשוטה ומוכרת. לרוב מיועדת למטרה שלפזר רמקולים בחדרים אחרים כדי לשמוע את המוזיקה.
אני לא מצליח להשתכנע בעליונותו של רסיבר 5.1 לעומת המצב הקיים..כנראה שפשוט עליי לעשות בדיקות בחנויות ולהבין ולשמוע.
- Lee
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4282
לא כשאתה כותב כל השרשור שאתה מעוניין לשמוע 5.1. במצב הנוכחי אתה מוציא 3 רמקולים שונים על כל אחד משני הערוצים, כלומר 2 ערוצים בסך הכל.Sourc3 כתב:@Lee
·לא כזה הזוי, מוזמן לשוטט באינטרנט ולגלות שזו פעולה מאוד פשוטה ומוכרת. לרוב מיועדת למטרה שלפזר רמקולים בחדרים אחרים כדי לשמוע את המוזיקה....
אין לי ספק שכשתשמע 5.1 מרסיבר ורמקולים איכותיים, תבין, עד כמה לא הבנת עד היום...
- itay123
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7442
·מצבי "סראונד" מטופשים כמו רוק/פופ/איצטדיון/מועדון ג'ז/כנסייה ושאר הדמיית איזורים/חללים זה נחמד לילדים בני 12-14. שמתלהבים מה eco (גם אני בגיל הזה התלהבתי מזה, עד שהתבגרתי כשנתיים אחרי)...Sourc3 כתב:@freerider
·
אז עכשיו אשמח אם תענה על התשובה, מה יתן רסיבר 5.1 שעושה בעצם סראונד (לא?) לעומת המצב הנוכחי..? (מלבד לטגן את המגבר מסתבר..)...
אני מבין שאין לך מושג מה זה setup לקולנוע וחבל.
מציע לך לקפוץ לאחד החברים ולהבין מה זה 5.1 (שזה כ"כ 90s כן)...אוטוטו 2020...הגיע הזמן.
- freerider
-
- חבר ותיק

·Sourc3 כתב:@Lee
אני לא מצליח להשתכנע בעליונותו של רסיבר 5.1 לעומת המצב הקיים..כנראה שפשוט עליי לעשות בדיקות בחנויות ולהבין ולשמוע....
אתה מערבב שני דברים שונים,עבור "לפזר רמקולים בחדרים אחרים" ישנם ברסיברים(או DISTRIBUTION AMPLIFIERS) יציאות שניקראות ZONE 2, ZONE 3 וכדומה וזוהי חלוקה אמיתית בין חדרים(MULTI ROOM) כאשר בכל חדר אתה יכול להאזין למקור שונה בעוצמה שונה.
אתה בצורת החיבור שלך מחבר רמקולים במקביל לאותה יציאה, אין לך אפשרות לשלוט על העוצמה של כל רמקול בניפרד או להאזין למקור שונה בניפרד.
כמו ש-itay123 כתב לך כבר, מצביי "הסראונד" שיש לך במערכת זה קישקוש וממש לא מדמה שום סראונד של 5.1 אמיתי או כל צורה של צליל היקפי.
ב-5.1 אמיתי בסרטים לכל ערוץ מ-5.1 הערוצים יש "מידע" בלעדי משלו, שלא כמו שבאופן החיבור שלך שכל 3 רמקולים "שותפים" לאותו ה"מידע", אתה פשוט לוקח מידע של ערוץ ימין וערוץ שמאל ומפצל אותו ל-"3+3".
-
Sourc3
-
- חבר ותיק

תודה חברים על כל התגובות, השכלתי.
ארכוש רסיבר ובהמשך החיים אמשיך לשדרג.
ארכוש רסיבר ובהמשך החיים אמשיך לשדרג.