התחדשתי ב- 65ks8500 - עדכון

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20197
שם מלא: ארתור ליברמן

שליחה

@gildmor
·
בסופו של דבר זה תלוי רק בך. אם זה מפריע לך, אז זאת בעיה שצריך לטפל בה מול נותן השירות.
אם זה לא מפריע לך, אז מה הבעיה?

gildmor פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1379

שליחה

@TheCoolest
זה לא הפריע לי בהתחלה כי חשבתי שהסיטואציות שבהן זה מופיע הן מוגבלות, אתמול התחלתי לראות את זה יותר ולכן ניסיתי בכל זאת לצלם את זה.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

אוקי. אז רק כדי להבהיר:
עניין ה'עמודות' של אור - אין מה לעשות עם זה (אפשר לראות עם אור דלוק בחדר ולהוריד את הבהירות כדי להקטין את התופעה) - זה פשוט טבעו של המסך.
לגבי העננות - אלה ה"כתמים" שמופיעים בצורה בהירה יותר משאר עמודת האור על המסך, כמו בפינה הימנית העליונה בתמונה שהעלת, זאת בהחלט בעיה שחומרתה משתנה ממסך למסך, מה שנקרא panel lottery. אם תחליף את המסך לאחד אחר, יכול להיות שתקבל יחידה טובה יותר, אך יכול להיות שהיא תהיה פחות טובה, וזה משהו שצריך לקחת בחשבון.
יש כאן חבר פורום שהחליף מסך של סוני 4 פעמים, אם אינני טועה, ובסוף ויתר.

Alon_Solo
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150

שליחה

pessik כתב:
...
...
· לדעתי העננות היא קיצונית , אני לא הייתי מוכן לצפות כך .

תלוי כמה העין שלך "רגישה" 8O
...
·הגזמת. את פשוט רגיל לPS51E550 אבל איך שזה נראה, המצב לא כזה גרוע.
כלומר זה מבאס וזה למה אחרי ההתנסות עם OLED ממש קשה לי לחזור ל-LCD שלי ששם העננות חמורה בהרבה אבל ככה זה - זה "נורמאלי" למסכי LCD. קשה לי להאמין שסמסונג יראו בזה הילה להחלפה וכמו שאמרו לפני אין כל ערובה לשיפור במסך חדש.

se1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1294

שליחה

אתם באמת מגזימים נורא בתיאורים האיומים על העננות, DSE וכד'.

זה לא אומר שאין עננות ושמסכי הלד (גם היקרים) חפים מליקויים ושזה לא מפריע לחלק מהאנשים
אבל זה החלק הקטן בציבור הרוכשים מסכי LED,
רובם הגדול של הקונים מרוצה ונהנה ממה שיש לו ואם מעירים את תשומת ליבו שיש עננות, זה לא מזיז לו.

אני שם לב לאחרונה שחלק גדול ממי שנכנס לפורום כאן,
וקורא כאן קצת לפני כן, מחפש מסך ב 3000-5000 ש"ח שיהיה לו גם HDR, 65" ,4k
ושחס וחלילה לא תהיה לו שום עננות !!! :)

רוב האנשים אינם וידיאופילים ופרפקציוניסטים
שמבחינים בכל פרט, ומתקשים להתעלם ממנו.
אבל כשכמעט בכל פוסט לאחרונה, מתמקדים בעננות
וכשרבים מתחילים לשאול מה דעתינו האם זה מוגזם או לא
זה אולי כבר קצת מוגזם וכדאי להרגיע קצת.

יש אכן כאלה שמחליפים מספר מסכים ועדיין לא מרוצים,
הבעיה היא שהרוב שלא הכיר את הנושא לפני שפנה לכאן
נשאר בסוף עם מסך שיש לו קצת עננות אבל עכשיו הוא מרגיש הרבה יותר דפוק
כי קשה לו להתעלם ולהתרגל. :D

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

@Alon_Solo @se1
אני לא מסכים עם שניכם. נכון שאפשר להתרגל לכל דבר, אבל דברים מהסוג הזה בהחלט מפריעים לצפיה למי ששם לב לזה.
אלון, שים לב, הנה תמונה של הויזיו (כעת למכירה אגב :P) שלי בחדר חשוך עם FALD כבוי:
[imgbig]http://i.imgur.com/9AgwDWC.jpg[/imgbig]

האחידות קרוב למושלמת, ובצפיה לא ניתן בכלל להרגיש אותה. כאשר ה-FALD דלוק אז כמובן המסך פשוט שחור...
כך שגם מסכים לא יקרים יכולים לתת תמונה מצויינת וללא עננות.

עננות ו-DSE בהחלט מפריעים לצפיה, למי יותר ולמי פחות, זה כבר עניין אינדיבידואלי.
השרשורים שבהם עניין העננות עולה בתדירות יחסית גבוה קשורים למסכי LG ושאר החברים שמשתמשים בפאנל IPS, מאחר ומסכים כאלה הרבה יותר רגישים לתופעה, ושם זה גם הרבה יותר מורגש ומפריע יחסית לפאנלים עם ניגודיות טבעית גבוהה כמו בסמסונג המדוברת.

roy007
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 454

שליחה

מבלי להיכנס לשכיחות תופעות במסכים כאלה ואחרים אני יכול להגיד בתור בעל של אותו מסך שלי אין את התופעות האלה.
לא ניתקלתי בעננות כלשהי.
כפי שאמרתי לפות״ש בפרטי כתגובה לתמונה שהוא פירסם קשה לי להאמין שמדובר במצב תקין.

mrzo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 205

שליחה

לי יש lg 65 והמסך סובל באופן בלתי נסבל מתופעת ה dse

gildmor פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

@se1
קודם כל שוב הבהרה, התמונה הראשונה היא זו שמשקפת יותר את איך שהעננות נראית במציאות. התמונה השניה בחשיפה ארוכה יותר מבליטה אותה יותר בהגזמה אבל לא משקפת את המצב במציאות.
ובכל זאת היא מובחנת רק שאם זה מופיע לזמן קצר יחסית אז לפעמים מפספסים ויותר קל להתעלם. כמובן שבלי להכנס לפורום לא הייתי יודע שקוראים לזה "עננות".

לגבי אם זה משהו שדורש תיקון או לא אני חושב שהמבחן הוא אם אנשים היו קונים את המסך לו היה מוצג בחנות כאשר אותה בעיה מוצגת באופן גלוי. בטוח שאז המחירים היו יורדים בהתאם לחומרת הבעיה וכל אחד היה מקבל את ההחלטה לגופו של עניין בדיוק כמו שמחליטים לקנות מתצוגה או מחודש. המצב כרגע הוא סוג של שיטת מצליח.

לגבי הקטע של אנשים שהחליפו כמה פעמים פשוט לא יאומן שהיבואן שידע את הסיבה להחלפה לא דאג לוודא שכבר בהחלפה הראשונה יגיע מסך תקין ובכל זאת מעדיף להחליף כמה פעמים...

se1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1294

שליחה

gildmor
היבואן מקבל את המסכים מהיצרן בחו"ל כשהם סגורים וארוזים הרמטית בקרטון.
זה אחד הקריטריונים העיקרים לפיהם אתה יכול לדעת אם המסך חדש או משומש (מתצוגה)
לכן הוא גם לא יכול לבדוק את כל הדפקטים שיופיעו מיד או כעבור זמן.
היבואנים לא ממהרים להחליף מסכים, זה תלוי ביכולת הצרכן להפעיל לחץ ולהתעקש
אבל כאמור זה גם עניין של מזל (רע).
בחנות מוארת קשה כמובן גם להבחין בליקויים שיתגלו בבית בתנאי אור, זויות צפיה, מקורות ותכנים שונים.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים

שליחה

@gildmor
·
אתה לא יכול "לתקן" עננות. זה דיפקט של הפאנל עצמו, ואף אחד לא הולך לפרק את המסך לגורמים כולל הפאנל ולהרכיב אותו מחדש. (למרות שזה בהחלט אפשרי, זה לא ממש פרקטי וזה גם לא מבטיח שהמצב יהיה טוב יותר ממה שהוא היה במקור)
לכן פשוט מחליפים את המסך לאחר\חדש במידה והיבואן מאשר (או הלקוח מתעקש מספיק).

Evil-u
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1376

שליחה

על קצה המזלג, אין היום בקרת איכות כמעט.

gildmor פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

se1 כתב:gildmor
היבואן מקבל את המסכים מהיצרן בחו"ל כשהם סגורים וארוזים הרמטית בקרטון.
זה אחד הקריטריונים העיקרים לפיהם אתה יכול לדעת אם המסך חדש או משומש (מתצוגה)
לכן הוא גם לא יכול לבדוק את כל הדפקטים שיופיעו מיד או כעבור זמן.
היבואנים לא ממהרים להחליף מסכים, זה תלוי ביכולת הצרכן להפעיל לחץ ולהתעקש
אבל כאמור זה גם עניין של מזל (רע).
בחנות מוארת קשה כמובן גם להבחין בליקויים שיתגלו בבית בתנאי אור, זויות צפיה, מקורות ותכנים שונים.
...
לא היה שום דבר שנראה הרמטי באריזה של הטלויזיה שקיבלתי ובטח שלא יכולתי לדעת בוודאות אם זה חדש או סתם ארוז מחדש. הדבר היחיד שאולי נותן אינדיקציה זה המונה שעות עבודה שדווקא ביקשתי לראות אבל הטכנאי טען שהוא לא יודע איך מגיעים לזה (ניסה דרך התפריט הרגיל) וגם אמר שאני הראשון שמבקש ממנו דבר כזה. בוא נגיד שאם היבואן היה פותח רק את האריזה החיצונים ובודק את הטלויזיה לפני השילוח (בלי להוריד את כל הניילונים שדבוקים למסךולפתוח כבלים וכו...) זה גם אפשרי במבאמץ קטן וגם סביר להניח שאף אחד לא היה יודע מזה.
אני מניח שבגלל שהוא טכנאי התקנה הוא באמת לא יודע אבל אני אני גם מניח שליבואן יש אפשרות, כלים וחומרים על מנת לארוז כל מסך מחדש ועם איך שדברים מתנהלים בארץ בדרך כלל לא הייתי פוסל את האפשרות שאותו מסך שמישהו פסל כי שם לב לפגם נשלח למישהו אחר שקנה חדש.

gildmor פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

TheCoolest כתב:@gildmor
·
אתה לא יכול "לתקן" עננות. זה דיפקט של הפאנל עצמו, ואף אחד לא הולך לפרק את המסך לגורמים כולל הפאנל ולהרכיב אותו מחדש. (למרות שזה בהחלט אפשרי, זה לא ממש פרקטי וזה גם לא מבטיח שהמצב יהיה טוב יותר ממה שהוא היה במקור)
לכן פשוט מחליפים את המסך לאחר\חדש במידה והיבואן מאשר (או הלקוח מתעקש מספיק).
...
·הכוונה הייתה שהמצב טעון תיקון, אם זה החלפה או תיקון זה כבר עניין אחר וגם תלוי בזמן שהתגלתה התקלה.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352

שליחה

לא נראה לי בכלל כמו בעיית עננות.
נראה מצב רגיל לגמרי בו תאורה מסגרתית מנסה לגרום לאזור מסויים להיות מואר על רקע של מסך שחור.
זו המגבלה העיקרית של מסכי LCD עם תאורה מסגרתית.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

Snirrrr
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 240

שליחה

@gildmor
·
אני גם לא חושב שמדובר בעננות מוגזמת יש אצלי את אותו המסך בדיוק. זה מה שנקרא במסך מנגנון תאורה אחורית (משהו כזה )
כנס להגדרות תמונה<מומחה< מנגנון תאורה אחורית (או משהו כזה,משהו אחורי לא זוכר כרגע אני בעבודה ולא ליד המסך ).
נסה לכבות את זה לגמרי תראה עם יותר טוב,זה פוגע בעומק השחורים של המסך לדעתי כשמכבים את זה אבל זה יעלים לך את העננות הזאת.(לא לגמרי אבל משמעותי פחות ) אני היתרגלתי לזה כשזה דלוק ובמשך צפיה בסרט אני בקושי שם לב
תתעדכן עם עזר אחי בהצלחה.

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4593

שליחה

התמונה שמדגישה את העננות היא עם חשיפה ארוכה למדי, וזה בטח מדגיש את זה בצורה קיצונית.
לדעתי ביחס למסכי LCD העננות המוצגת היא אפילו מעט טובה מהממוצע, וישנו סיכוי לא קטן שיתקבל מסך עם עננות גרועה יותר.

gildmor פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

Snirrrr כתב:@gildmor
·
אני גם לא חושב שמדובר בעננות מוגזמת יש אצלי את אותו המסך בדיוק. זה מה שנקרא במסך מנגנון תאורה אחורית (משהו כזה )
כנס להגדרות תמונה<מומחה< מנגנון תאורה אחורית (או משהו כזה,משהו אחורי לא זוכר כרגע אני בעבודה ולא ליד המסך ).
נסה לכבות את זה לגמרי תראה עם יותר טוב,זה פוגע בעומק השחורים של המסך לדעתי כשמכבים את זה אבל זה יעלים לך את העננות הזאת.(לא לגמרי אבל משמעותי פחות ) אני היתרגלתי לזה כשזה דלוק ובמשך צפיה בסרט אני בקושי שם לב
תתעדכן עם עזר אחי בהצלחה.
...
אני חושב שאתה מתכוון לאפשרות שנקראת SMART LED משום מה דווקא אותה לא עיברתו (זה נקרא גם LOCAL DIMMING אני חושב?). כששיחקתי איתה היא לא השפיעה על הכתמים שליד הפינות אלא יותר על הרקע באופן כללי. כרגע היא אצלי על נמוך. לא מצאתי בהגדרות מומחה שום דבר שמשפיע על העננות.
רק לוודא שאני מבין נכון, התאורה המסגרתית בדגם הזה מגיעה מכל הכוונים או רק מלמטה?
מה שאני רואה זה איזורים יותר בהירים סמוך לפינות (בכל הפינות, פשוט בתמונה יותר בולט בימנית העליונה) וחוסר אחידות כללי שמתבטא בכתמים בהירים גם באיזורים אחרים.
אם יש כתוביות במרכז המסך איך זה מסביר שהמסך מנסה להבהיר גם בפינות או בכל נקודה אחרת שלא נמצאת בקו ישר מול האיזור שמעונינים להאיר?

Snirrrr
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 240

שליחה

אין לי מושג לענות לך מאיפה התאורה מגיעה אבל התיכוונתי לזה לsmart led נסה לכבות

אני ינסה להיסתכל שוב על התמונות וינסה להשוות אצלי אולי אני יראה משהו שאני לא רואה
אצלי גם הבהירות נמוכה מאוד על 43 ניגודיות על 97 תאורה אחורה 20׳

gildmor פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

החלטתי בסופו של דבר להזמין טכנאי, ביום חמישי שעבר הגיע טכנאי. בהתחלה אמר משהו על זה שאין מה לצפות לשחור ממש אחר כך הביא את השלט טכנאים ובדק עם מסכי בדיקה של הטלויזיה וראה את הבעיה, דיבר עם מישהו בכיר צילם תמונות ואמר שיעביר להמשך טיפול.
היום בבוקר התקשרו לעדכן שהם רוצים לשלוח טכנאי בכיר, קבעתי לשני הבא, אעדכן בהמשך.

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”