מגבר סטראו או רסיבר
אבל זאת בדיוק הנקודה, תקופתו הסתיים. מערכות התיקון היום בעיקר האודיסי xt32 כל כך טובות שברוב המקרים הם יתנו תוצאה טובה יותר גם בסטראו אל מול מגבר סטראו יעודי ברמת ביניים.
לפחות מנסיוני עד ל 7010 של מרנץ מגברי הסטראו ברמת הקספיאן או נאד או סדרות הdiva או fmj של אדקום נתנו פייט טוב לרסיבר ים ברמת אונקיו 9005 וכו. אבל זה נגמר.
כיום למעט אם אתה אודיופיל שמתכוון להשקיע עשרות אלפי ש״ח ברמקולים, פטיפון וכו אין טעם. לך על רסיבר עם מערכת כיול טובה ותשיג תוצאה טובה יותר מרמות הבניים של הסטראו היעודי
לפחות מנסיוני עד ל 7010 של מרנץ מגברי הסטראו ברמת הקספיאן או נאד או סדרות הdiva או fmj של אדקום נתנו פייט טוב לרסיבר ים ברמת אונקיו 9005 וכו. אבל זה נגמר.
כיום למעט אם אתה אודיופיל שמתכוון להשקיע עשרות אלפי ש״ח ברמקולים, פטיפון וכו אין טעם. לך על רסיבר עם מערכת כיול טובה ותשיג תוצאה טובה יותר מרמות הבניים של הסטראו היעודי
- freerider
- חבר ותיק

- תגובות: 1730
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 186 פעמים
ה-Exposure 3010 (מגבר בן כמעט עשור) שלי עדיין נישמע לי הרבה יותר טוב מרסיברים ברמת מחיר של ה-Marantz שברשותך (כולל אותו) ואני לא אודיופיל, אני פשוט נהנה ממוזיקה.
שלא תבין אותי לא נכון, יש לי המון ריספקט ל-Marantz שלך ואם הייתי צריך לבחור מוצר הגברה אחד לק"ב ולסטריאו יתכן שאף הייתי בוחר בו (או cambridge או arcam או anthem).
שלא תבין אותי לא נכון, יש לי המון ריספקט ל-Marantz שלך ואם הייתי צריך לבחור מוצר הגברה אחד לק"ב ולסטריאו יתכן שאף הייתי בוחר בו (או cambridge או arcam או anthem).
You pay peanuts, you get monkeys
כבעלים לשעבר של b&w לטעמי הם החוליה החלשה בסט שלך כרגע.
הבעיה היא שלא בטוח שבתקציב שציינת תשיג שינוי משמעותי (ולא משנה למה תנצל אותו)
בתור משדרג סדרתי לאורך שנים, חכה ליום שבו יהיה לך תקציב ראוי להחלפה כוללת של הציוד
הבעיה היא שלא בטוח שבתקציב שציינת תשיג שינוי משמעותי (ולא משנה למה תנצל אותו)
בתור משדרג סדרתי לאורך שנים, חכה ליום שבו יהיה לך תקציב ראוי להחלפה כוללת של הציוד
- freerider
- חבר ותיק

@direct
·
הדגם הספציפי שיש לפותח השירשור או דגם אחר?
נכון שה-303 הם לא הרמקולים הכי טובים שיש...אך הם לא רעים בכלל ופותח השירשור מרוצה מהם, אני עדיין סבור שמגבר טוב יותר יספק תוצאה טובה יותר...
·
הדגם הספציפי שיש לפותח השירשור או דגם אחר?
נכון שה-303 הם לא הרמקולים הכי טובים שיש...אך הם לא רעים בכלל ופותח השירשור מרוצה מהם, אני עדיין סבור שמגבר טוב יותר יספק תוצאה טובה יותר...
- freerider
- חבר ותיק

@direct
·
ה-684 רמקולים שונים לחלוטין מה-303 מכל בחינה אפשרית(החל מגודל הרמקול ועד לאלמנטים), ואם הם עדיפים או לא זה כבר עניין אינדיבידואלי.
בין אם שינוי בהגברה יתרום לשיפור זה רק פותח השירשור יכול להחליט לאחר שיבחן את הרמקולים על הגברה אחרת.
הרמקולים שלו במסגרת התקציב שלו הם לא חוליה חלשה, ברור שמי שכל הזמן מחפש לשדרג ושואף ל"שלמות" טוטאלית כל חלק במערכת בכל זמן יכול להיות חוליה חלשה, כולל הפיוזים שלא עשויים מ"טיטניום מועשר בתירכובת דו תחמוצת הפלצן".
ציטוט מדבריך, "חכה ליום שבו יהיה לך תקציב ראוי להחלפה כוללת של הציוד", מעניין אותי לדעת איזה סכום אתה רואה כתקציב ראוי?(לא בציניות ולא בכוונה לזלזל או לפגוע) פשוט מעניין אותי לדעת מה כל אחד חושב הסכום שיש להשקיע על מנת לקבל "מערכת סטריאו" טובה?
·
ה-684 רמקולים שונים לחלוטין מה-303 מכל בחינה אפשרית(החל מגודל הרמקול ועד לאלמנטים), ואם הם עדיפים או לא זה כבר עניין אינדיבידואלי.
בין אם שינוי בהגברה יתרום לשיפור זה רק פותח השירשור יכול להחליט לאחר שיבחן את הרמקולים על הגברה אחרת.
הרמקולים שלו במסגרת התקציב שלו הם לא חוליה חלשה, ברור שמי שכל הזמן מחפש לשדרג ושואף ל"שלמות" טוטאלית כל חלק במערכת בכל זמן יכול להיות חוליה חלשה, כולל הפיוזים שלא עשויים מ"טיטניום מועשר בתירכובת דו תחמוצת הפלצן".
ציטוט מדבריך, "חכה ליום שבו יהיה לך תקציב ראוי להחלפה כוללת של הציוד", מעניין אותי לדעת איזה סכום אתה רואה כתקציב ראוי?(לא בציניות ולא בכוונה לזלזל או לפגוע) פשוט מעניין אותי לדעת מה כל אחד חושב הסכום שיש להשקיע על מנת לקבל "מערכת סטריאו" טובה?
מאוד סובייקטיבי.freerider כתב:@direct
·
ציטוט מדבריך, "חכה ליום שבו יהיה לך תקציב ראוי להחלפה כוללת של הציוד", מעניין אותי לדעת איזה סכום אתה רואה כתקציב ראוי?(לא בציניות ולא בכוונה לזלזל או לפגוע) פשוט מעניין אותי לדעת מה כל אחד חושב הסכום שיש להשקיע על מנת לקבל "מערכת סטריאו" טובה?...
·
-
Adamross46
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 35
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 0
שדרוג ל b&w601 יהיה משמעותי? אולי בכלל טנוי 607?
הסתכלתי קצת בלוחות וב 1500+- אוכל לשדרג ל bw 601 s3 או לטנוי 607 שגם תפס לי את העין...
האם ה 601 יתן שדאוג משמעותי לצליל לעומת ה 303?
מישהו יודע לחוות דעה על הטנוי 607? הוא גם נשמע אופציה מעניינת לא פחות...
מתכוון להגיע להקשיב לכמה בסופ"ש...
האם ה 601 יתן שדאוג משמעותי לצליל לעומת ה 303?
מישהו יודע לחוות דעה על הטנוי 607? הוא גם נשמע אופציה מעניינת לא פחות...
מתכוון להגיע להקשיב לכמה בסופ"ש...
- freerider
- חבר ותיק

זה עניין של טעם, יש שיגידו שכן ויש שיגידו שלא.
אני בעבר למשל אהבתי את הסידרה S2 יותר מאשר את ה-S3 של B&W.
את ה-Tannoy הספציפי הזה אני לא מכיר אך היו לי בעבר את ה-636 ולמרות שהיו ריצפתיים הבס שלהם היה די אנמי לטעמי.
בכל אופן לדעתי הם לא שווים 1500 ש"ח.
אני בעבר למשל אהבתי את הסידרה S2 יותר מאשר את ה-S3 של B&W.
את ה-Tannoy הספציפי הזה אני לא מכיר אך היו לי בעבר את ה-636 ולמרות שהיו ריצפתיים הבס שלהם היה די אנמי לטעמי.
בכל אופן לדעתי הם לא שווים 1500 ש"ח.
-
Adamross46
-
- חבר שרק התחיל

-
Adamross46
-
- חבר שרק התחיל

ומה לגבי Polk Audio RTi A3 ?
@Adamross46
·בנוסף אהבתי את הסאונד של הפולק האודיו
האם הדגם: Polk Audio RTi A3 אשר עולה באמזון סביב 1600 טבארץ סביב 3500 חדש יהווה שדרוג עבור ה d303 או שהם באותו רמה?
מתחבט אם ללכת לשמוע אותו היום באיזו חנות במרכז.
תודה.
·בנוסף אהבתי את הסאונד של הפולק האודיו
האם הדגם: Polk Audio RTi A3 אשר עולה באמזון סביב 1600 טבארץ סביב 3500 חדש יהווה שדרוג עבור ה d303 או שהם באותו רמה?
מתחבט אם ללכת לשמוע אותו היום באיזו חנות במרכז.
תודה.
·freerider כתב:@itay123
·
אתה מחזק את כוונתי.
כשמישהו עונה לאחר "חכה ליום שבו יהיה לך תקציב ראוי להחלפה כוללת של הציוד", למה הוא מתכוון?...
נורא פשוט
תקציב שיאפשר לו לבחור מגבר ורמקולים יחד
כשאתה משדרג רק הגברה או רק רמקולים אתה מתפשר
אחרי עשרות שדרוגים והחלפות שעשיתי בעצמי
את התוצאה הטובה ביותר השגתי כשרכשתי סט שלם שבחרתי
אני השקעתי עשרות אלפים, זה לא אומר שאי אפשר להנות מסאונד בהרבה פחות
- freerider
- חבר ותיק

@direct
·
לצערינו כולנו "עקומת הלמידה" (למרות שזה חלק מהכיף ) בתחום היא בהרבה מיקרים ארוכה ועולה לא מעט כסף, גם אני התנסתי, "נכוותי" , ו"שפכתי" לא מעט כסף במהלך השנים (כמעט 30 שנה) על ציוד אודיו עד שהגעתי להבנה, הנחלה, והשלב שבו אני נהנה מהמוסיקה ולא רודף אחרי שיפורים (רק פעם בשנתיים, שלוש
).
אלא אם הוא מצא את "מערכת החלומות" שלו שעולה X כסף (וגם זה יכול להשתנות עם הזמן) ולשם הוא שואף ההמלצה להמתין ל"תקציב ראוי" לא רלוונטית לדעתי.
·
לצערינו כולנו "עקומת הלמידה" (למרות שזה חלק מהכיף ) בתחום היא בהרבה מיקרים ארוכה ועולה לא מעט כסף, גם אני התנסתי, "נכוותי" , ו"שפכתי" לא מעט כסף במהלך השנים (כמעט 30 שנה) על ציוד אודיו עד שהגעתי להבנה, הנחלה, והשלב שבו אני נהנה מהמוסיקה ולא רודף אחרי שיפורים (רק פעם בשנתיים, שלוש
אלא אם הוא מצא את "מערכת החלומות" שלו שעולה X כסף (וגם זה יכול להשתנות עם הזמן) ולשם הוא שואף ההמלצה להמתין ל"תקציב ראוי" לא רלוונטית לדעתי.
לא לחינם נאמר "אין חכם כבעל ניסיון"freerider כתב:@direct
·
לצערינו כולנו "עקומת הלמידה" (למרות שזה חלק מהכיף ) בתחום היא בהרבה מיקרים ארוכה ועולה לא מעט כסף, גם אני התנסתי, "נכוותי" , ו"שפכתי" לא מעט כסף במהלך השנים (כמעט 30 שנה) על ציוד אודיו עד שהגעתי להבנה, הנחלה, והשלב שבו אני נהנה מהמוסיקה ולא רודף אחרי שיפורים (רק פעם בשנתיים, שלוש).
אלא אם הוא מצא את "מערכת החלומות" שלו שעולה X כסף (וגם זה יכול להשתנות עם הזמן) ולשם הוא שואף ההמלצה להמתין ל"תקציב ראוי" לא רלוונטית לדעתי....
מה לא עשיתי בתחום? קניתי חדש, ומכרתי. קניתי יד 2 ומכרתי.
עשיתי טרייד אין וכו'.
הבחור שואל מה כדאי לעשות ב1500 ש"ח לשדרוג.
לאור הציוד שברשותו, דעתי היא שהשינוי לא יהיה כזה שמצדיק את ההוצאה.
אני תמיד ממליף לחובבים מתחילים, ללמוד מהטעות שלי.
במקום להשקיע בשיטת הסלמי, תסתפקו במה שיש עד שיהיה בידכם סכום שיעיף את הרמה שלכם למימדים אחרים.
עכשיו, הוא יחליט אם להמתין ולחסוך או לא.