הכנות לחדר ק"ב
@fastest
·
אלה לא אותם האלמנטים (גם הוופר, גם הטוויטר ולדעתי גם הקרוס שונה).
יקר יותר לא אומר בהכרח טוב יותר, אני ממליץ לך בחום לשמוע את הרמקולים אחד ליד השני, בתנאים זהים אם אפשר, ולגבש דעה בעצמך.
אגב, גם speakercraft וגם goldenear הן אופציות טובות בגזרת המחיר הזאת.
ואם לא מצאת זוג לטעמך בתקציב שלך, רביעיית קאנטונים שקועים מאמאזון גרמניה/אנגליה תסגור לך אל הפינה, זה הימור בטוח למדי.
·
אלה לא אותם האלמנטים (גם הוופר, גם הטוויטר ולדעתי גם הקרוס שונה).
יקר יותר לא אומר בהכרח טוב יותר, אני ממליץ לך בחום לשמוע את הרמקולים אחד ליד השני, בתנאים זהים אם אפשר, ולגבש דעה בעצמך.
אגב, גם speakercraft וגם goldenear הן אופציות טובות בגזרת המחיר הזאת.
ואם לא מצאת זוג לטעמך בתקציב שלך, רביעיית קאנטונים שקועים מאמאזון גרמניה/אנגליה תסגור לך אל הפינה, זה הימור בטוח למדי.
לגבי הרמקולים שקועים:
כדאי לשקול אפשרות להשתמש לא בשקועים - כך ניתן לכוון אותם לכיוון המאזין.
לדעתי שקועים מקדימה זה בכלל בזבוז.
לי יש רמקולים של פוקל DOME FLAX (לא להתבלבל לדגם זהה DOME רגיל שלהם).
https://www.focal.com/en/home-audio/hom ... /dome-flax
יש גם של מורל הדומים להם - לא ידוע לי עליהם, אני מרוצה מפוקלים מאוד.
לפוקל יש גם שקועים.
כדאי לשקול אפשרות להשתמש לא בשקועים - כך ניתן לכוון אותם לכיוון המאזין.
לדעתי שקועים מקדימה זה בכלל בזבוז.
לי יש רמקולים של פוקל DOME FLAX (לא להתבלבל לדגם זהה DOME רגיל שלהם).
https://www.focal.com/en/home-audio/hom ... /dome-flax
יש גם של מורל הדומים להם - לא ידוע לי עליהם, אני מרוצה מפוקלים מאוד.
לפוקל יש גם שקועים.
Heavy Metal Is The Law
התחדשתי ב 4 מורלים שישמשו לאטמוס , אגב מחיר טוב ב"סלון חללית" , לא מצאתי מישהו שמתקרב למחיר שלהם במקרה הזה
אני מחפש עוד 5 רמקולים עבור הסלון - כולם (לצערי) יהיו שקועים 3 מסביב לטלווזיה ועוד 2 בתקרת גבס - אין ברירה אחרת כי כל הסלון פתוח למטבח יחד.
לשימוש של מוזיקה בעיקר ומעט סרטים (העיקר יהיה במרתף בחדר הייעודי)
הציעו לי לשים 5 רמקולים כמו שקניתי לק"ב בסלון , אשמח להמלצות
תודה
אני מחפש עוד 5 רמקולים עבור הסלון - כולם (לצערי) יהיו שקועים 3 מסביב לטלווזיה ועוד 2 בתקרת גבס - אין ברירה אחרת כי כל הסלון פתוח למטבח יחד.
לשימוש של מוזיקה בעיקר ומעט סרטים (העיקר יהיה במרתף בחדר הייעודי)
הציעו לי לשים 5 רמקולים כמו שקניתי לק"ב בסלון , אשמח להמלצות
תודה
·fastest כתב:חשמלאי שם את ההכנות למקרן , האם הצינור מספיק טוב להעברת HDMI(צינור 50)+ נקודת חשמל (נפרד)?...
שמים או צינור קוברה מה שהוא שם לך או צינור של משאבות מים הלבן חלק בדרך כלל.
תלוי כמה צול נראה סבבה אבל.
הרבה בתים עושים את זה אני רואה בתים מ0 כי אנחנו עושים להם איטום אז בזמן האחרון הרבה בתים עושים הכנות לחדר קולנוע ביתי רק שתידעו רובם או צינור קוברה או צינור של המשאבות מים רובם 4 צול .
רק תיראה שמגיע חשמל ועוד כבל שרשורי פנוי לעתיד כבל רשת אולי או משו בסגנון.
·בוודאי שעובר ויש לך מקום לעוד 3 HDMIfastest כתב:@GMTK
·
זה צינור קוברה 50
כבל רשת לא עובר יחד עם ה HDMI בצינור הזה ??...
- RafalovitchTom
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 588
- שם מלא: Rafalovitch Tom
- נתן תודות: 17 פעמים
- קיבל תודות: 75 פעמים
לא בריא להעביר כבל hdmi עם כבל רשת וכבל חשמל באותו צינור - המון הפרעות.
אני תמיד ממליץ לעשות נקודת חשמל+רשת מאחורי הטלוויזיה וצינור 50 קוברה (כמו ששמו לך ביציקה) לכבל HDMI ובנוסף צינור 23 מ״מ ספר לכל מקרה שלא יהיה (נגיד כבל אופטי, כבל למצלמה וכדומה....)
ליד המגבר הייתי שם גם צינור קוברה נוסף למקרן (גם אם אתה לא מתכנן, תזרוק שם צינור מהמגבר למיקום המשוער בתקרה - לך תדע מה יהיה בעתיד)
אני תמיד ממליץ לעשות נקודת חשמל+רשת מאחורי הטלוויזיה וצינור 50 קוברה (כמו ששמו לך ביציקה) לכבל HDMI ובנוסף צינור 23 מ״מ ספר לכל מקרה שלא יהיה (נגיד כבל אופטי, כבל למצלמה וכדומה....)
ליד המגבר הייתי שם גם צינור קוברה נוסף למקרן (גם אם אתה לא מתכנן, תזרוק שם צינור מהמגבר למיקום המשוער בתקרה - לך תדע מה יהיה בעתיד)
תקנו אותי אם אני טועה , למה אני צריך כבל רשת למקרן ?! רשת מחוברת לסטרימר שיושב ליד המגבר ומחובר ב HDMI דרך המגבר והמגבר ב HDMI למקרן, לא רואה סיבה לשים רשת למקרן ישירות .
ולמה הכוונה מקרן עם זכרון עדשה ? איך זה מתקשר להכנות בתקרה ?
ולמה הכוונה מקרן עם זכרון עדשה ? איך זה מתקשר להכנות בתקרה ?
הי
לא קשור להכנה בתקרה, רק לקחת בחשבון...
במידה ותבחר להתקין מסך בפורמט 2:35, כל תוכן בפורמט 2:35 שייצא מהמקרן יוצג כמובן על כל המסך (משמע 99.9% מהסרטים), אך ברגע שיוצג תוכן בפורמט 9:16 (99.9% מהסדרות וערוצי הטלוויזיה) יקרה אחד מהמקרים הבאים -
1. מקרן ללא זכרון עדשה - התוכן שיוצג על המסך ייצא מגבולות המסך בחלקו התחתון והעליון ואז תאלץ לכוון באופן ידני את הזום במקרן כדי להקטין את התמונה כך שמבחינת הגובה היא תתאים לגבולות המסך
2. מקרן עם זכרון עדשה - יודע לעבור באופן ממוכן בין הפורמטים בהתאם לתוכן שמוקרן
בשני המצבים ברגע שתוקרן כראוי תמונה ביחס 9:16 על מסך בפורמט 2:35, יווצרו שני פסים שחורים/אפורים אנכיים, מימין ומשמאל לתמונה וזאת כתוצאה מהשוני ביחסים בין הפורמטים
לא קשור להכנה בתקרה, רק לקחת בחשבון...
במידה ותבחר להתקין מסך בפורמט 2:35, כל תוכן בפורמט 2:35 שייצא מהמקרן יוצג כמובן על כל המסך (משמע 99.9% מהסרטים), אך ברגע שיוצג תוכן בפורמט 9:16 (99.9% מהסדרות וערוצי הטלוויזיה) יקרה אחד מהמקרים הבאים -
1. מקרן ללא זכרון עדשה - התוכן שיוצג על המסך ייצא מגבולות המסך בחלקו התחתון והעליון ואז תאלץ לכוון באופן ידני את הזום במקרן כדי להקטין את התמונה כך שמבחינת הגובה היא תתאים לגבולות המסך
2. מקרן עם זכרון עדשה - יודע לעבור באופן ממוכן בין הפורמטים בהתאם לתוכן שמוקרן
בשני המצבים ברגע שתוקרן כראוי תמונה ביחס 9:16 על מסך בפורמט 2:35, יווצרו שני פסים שחורים/אפורים אנכיים, מימין ומשמאל לתמונה וזאת כתוצאה מהשוני ביחסים בין הפורמטים
- RafalovitchTom
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 588
- שם מלא: Rafalovitch Tom
- נתן תודות: 17 פעמים
- קיבל תודות: 75 פעמים
@fastest
·2 סיבות פשוטות:
1. לך תדע איזה מקרן תרכוש עוד שנתיים, רוב הסיכוי שתהיה לו אפשרות חיבור לרשת הביתית אם זה בשביל עדכוני קושחה או בשביל אפשרויות מיגון ישירות מהרשת הביתית (פלקס או סתם dlna).
2. כשהבית עוד בתכנון - נקודת רשת עולה לך 60₪, בשביל 60₪ שווה להיות בצד הבטוח ולכסות את האפשרות למקרן חכם כזה או אחר....
לך תדע אולי בכלל תלך על זרוע חשמלי למקרן עם שליטה דרך הרשת הביתית (האייפון למשל) שיכולה גם להתחבר לבית חכם.
בקיצור - בשביל 60₪ אל תיקח סיכון
·2 סיבות פשוטות:
1. לך תדע איזה מקרן תרכוש עוד שנתיים, רוב הסיכוי שתהיה לו אפשרות חיבור לרשת הביתית אם זה בשביל עדכוני קושחה או בשביל אפשרויות מיגון ישירות מהרשת הביתית (פלקס או סתם dlna).
2. כשהבית עוד בתכנון - נקודת רשת עולה לך 60₪, בשביל 60₪ שווה להיות בצד הבטוח ולכסות את האפשרות למקרן חכם כזה או אחר....
לך תדע אולי בכלל תלך על זרוע חשמלי למקרן עם שליטה דרך הרשת הביתית (האייפון למשל) שיכולה גם להתחבר לבית חכם.
בקיצור - בשביל 60₪ אל תיקח סיכון
היי,
מניסיוני המועט, להיות מוכן מראש לשינויים שהחדשנות הטכנולוגית מנחיתה עלינו מידי שנה יכול להקנות רק יתרונות ולהרחיק אותך מכאבי ראש בעתיד הקרוב הבא עלינו לטובה
האמת שלעניות דעתי אתה צריך לשים משקל על נושא האקוסטיקה, אפילו ברמה הבסיסית, זה מעניק שיפור משמעותי בחוויה הכוללת.
בזמנו הרכבתי(עם אבא שלי) תיקרה אקוסטית והיה שיפור דרמתי, אני נוטה לאמין שאילו הייתי מרכיב על הקירות מסביב לחדר השיפור יכל להיות מרבי - בדומה לחוויה בחנויות סטריאו ייעודיות.
לשיקולך.
מניסיוני המועט, להיות מוכן מראש לשינויים שהחדשנות הטכנולוגית מנחיתה עלינו מידי שנה יכול להקנות רק יתרונות ולהרחיק אותך מכאבי ראש בעתיד הקרוב הבא עלינו לטובה
האמת שלעניות דעתי אתה צריך לשים משקל על נושא האקוסטיקה, אפילו ברמה הבסיסית, זה מעניק שיפור משמעותי בחוויה הכוללת.
בזמנו הרכבתי(עם אבא שלי) תיקרה אקוסטית והיה שיפור דרמתי, אני נוטה לאמין שאילו הייתי מרכיב על הקירות מסביב לחדר השיפור יכל להיות מרבי - בדומה לחוויה בחנויות סטריאו ייעודיות.
לשיקולך.