·oferlaor כתב:בעיני זה לא פחות מפופוליזם זול. המדינה לא נמצאית במצב כזה שהיא יכולה לוותר על הכנסות....
תהיה כן ואמיתי: אתה קנית את הסמארטפונים שלך בארץ או בחו"ל?

ברור שזה פופוליזם, אבל בעיני זה סוג של לעשות את הדבר הנכון מהסיבות הלא נכונות.oferlaor כתב:בעיני זה לא פחות מפופוליזם זול. המדינה לא נמצאית במצב כזה שהיא יכולה לוותר על הכנסות....

מסכים ב-100%, עד עכשיו קניית מכשיר בארץ בכלל לא הייתה אופציה עבורי וגם עבור רוב המשפחה וחברים שלי.Huber כתב:לדעתי יש פה בעיה ופתרון. הבעיה נובעת מכך שהמהלך נעשה בחטף. היה צריך ליצור שיח עם היבואנים בארץ ולפחות לתת להם טווח היערכות (כמה חודשים נניח לצמצום זמני של מלאים) על מנת שלא יספגו את ההורדה במחיר על מלאי קיים. אז כן, יש לא מעט יבואנים בארץ שעובדים על טווח רווחים לא ריאלי, ואין לי מושג אם זה כך או לא בתחום הזה, אבל עדיין המעשה ההוגן לכל הצדדים היה לתת להם הזדמנות להיערך.
מצד שני, אני כאזרח שמח שהורידו את המס. וכל מי שצעק "כמה אנשים מזמינים מחו"ל/מבריחים מחו"ל", אני יכול להגד לכם שהמספרים יותר גבוהים ממה שאתם חושבים. אז קחו אותי כדוגמא היפוטתית, בואו נניח תיאורטית שאני הייתי מביא מכשיר חדש כמעט כל חופשה שניה שלי בחו"ל (על מנת נניח לא לשלם את המס הגבוה על המכשיר), כיום כשההפרש בין קניה בחו"ל לקניה בארץ אמור לעמוד על כ 17 אחוז בלבד (בהנחה שוב שהיבואנים בארץ יתמחרו נכון), לא ארכוש בחו"ל וארכוש בארץ. אז אפא ההפסד ליבואנים (למעט ההפסד המיידי על המלאים)?...

·מה הקשר?yaron78 כתב:·......
תהיה כן ואמיתי: אתה קנית את הסמארטפונים שלך בארץ או בחו"ל?...
·dondi כתב:
יש במדינה מלא כסף הבעיה היא לאיפה הוא מנותב ומה סדר העדיפויות....
·אתה יודע טוב מאוד מה הקשר!oferlaor כתב:·מה הקשר?תהיה כן ואמיתי: אתה קנית את הסמארטפונים שלך בארץ או בחו"ל?......

·למה זה ראוי יותר מאשר למשל המס על מסכי 50" ומעלה (שלמיטב ידיעתי עדיין קיים מאז תקופת לפיד).MarioMan כתב:אני עדיין לא הבנתי איך החלטת שלהחיל מס על אלקטרוניקה בידורית וסמארטפונים זה "לא ראוי" על בסיס זה שזה לא קיים ברוב מדינות העולם.
ברוב מדינות העולם גם אין לך 30% מהאוכלוסיה (!!!!) שחיים על חשבונך (אפקטיבית אגב מבחינת צריכת שירותים וקצבאות מדובר באזור ה-50%). צריך לממן את זה ממקורות כלשהם....

אני חושב שכחלון התייחס לזה. הוא לא רצה להוריד מכסים בתחומים שיש בהם תעשיה מקומית, כדי להגן עליה.oferlaor כתב:לכוון דווקא לטלפונים סלולרים? מה הופך אותם לכאלה משמעותיים שדווקא אותם צריך לפטור ממס?.........