שרשור תגובות: רפורמת כחלון לביטול מסי הסלולר - המפסידים וה...מפסידים

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
yaron78
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 312
נתן תודות: 28 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

שליחה #21 

oferlaor כתב:בעיני זה לא פחות מפופוליזם זול. המדינה לא נמצאית במצב כזה שהיא יכולה לוותר על הכנסות.
...
·
תהיה כן ואמיתי: אתה קנית את הסמארטפונים שלך בארץ או בחו"ל?

psibeast
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1952
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 152 פעמים

שליחה #22 

oferlaor כתב:בעיני זה לא פחות מפופוליזם זול. המדינה לא נמצאית במצב כזה שהיא יכולה לוותר על הכנסות.
...
ברור שזה פופוליזם, אבל בעיני זה סוג של לעשות את הדבר הנכון מהסיבות הלא נכונות.
להשקפתי, צריך לצמצם למינימום את המיסים ולהוריד במקביל את ההוצאה הציבורית. בין המיסים שיש להוריד מיסי יבוא הם מהגרועים ביותר, שכן הם מזיקים לתחרות ומעלים את יוקר המחיה.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4949
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 209 פעמים

שליחה #23 

לא בטוח ששלום חנוך שיער שהמשפט הבא שהוא כתב יהיה רלוונטי אחרי כל כך הרבה שנים :
"הציבור מטומטם ולכן הציבור ישלם"....
קונים פופולריות בזול במקום לטפל בבעיות רציניות ומשמעותיות והציבור קונה את הלוקש שמאכילים אותו ומוחא כפיים....

טועה מי שחושב שאנחנו לא ראויים להנהגה הזאת....
ארז

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73396
שם מלא: ערן
נתן תודות: 649 פעמים
קיבל תודות: 3170 פעמים

שליחה #24 

לדעתי יש פה בעיה ופתרון. הבעיה נובעת מכך שהמהלך נעשה בחטף. היה צריך ליצור שיח עם היבואנים בארץ ולפחות לתת להם טווח היערכות (כמה חודשים נניח לצמצום זמני של מלאים) על מנת שלא יספגו את ההורדה במחיר על מלאי קיים. אז כן, יש לא מעט יבואנים בארץ שעובדים על טווח רווחים לא ריאלי, ואין לי מושג אם זה כך או לא בתחום הזה, אבל עדיין המעשה ההוגן לכל הצדדים היה לתת להם הזדמנות להיערך.

מצד שני, אני כאזרח שמח שהורידו את המס. וכל מי שצעק "כמה אנשים מזמינים מחו"ל/מבריחים מחו"ל", אני יכול להגד לכם שהמספרים יותר גבוהים ממה שאתם חושבים. אז קחו אותי כדוגמא היפוטתית, בואו נניח תיאורטית שאני הייתי מביא מכשיר חדש כמעט כל חופשה שניה שלי בחו"ל (על מנת נניח לא לשלם את המס הגבוה על המכשיר), כיום כשההפרש בין קניה בחו"ל לקניה בארץ אמור לעמוד על כ 17 אחוז בלבד (בהנחה שוב שהיבואנים בארץ יתמחרו נכון), לא ארכוש בחו"ל וארכוש בארץ. אז אפא ההפסד ליבואנים (למעט ההפסד המיידי על המלאים)?

ag43
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2224
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 184 פעמים

שליחה #25 

כחלון נבחר כדי להוריד את מחירי הדירות. זה לא קורה כרגע אז הוא מנסה לחלק סוכריות כדי להשאר רלוונטי. הבעיה העיקרית מבחינתי הוא שאת הורדת מס הקניה הוא עשה מיידית וכך באמת הזיק לתעשיה ולשוק. אם המהלך היה פחות פופוליסטי הוא פשוט היה מודיע שכל התקנות האלו יכנסו לתוקף בעוד X חודשים ונותן זמן התארגנות.

alchemy
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 757
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 71 פעמים

שליחה #26 

Huber כתב:לדעתי יש פה בעיה ופתרון. הבעיה נובעת מכך שהמהלך נעשה בחטף. היה צריך ליצור שיח עם היבואנים בארץ ולפחות לתת להם טווח היערכות (כמה חודשים נניח לצמצום זמני של מלאים) על מנת שלא יספגו את ההורדה במחיר על מלאי קיים. אז כן, יש לא מעט יבואנים בארץ שעובדים על טווח רווחים לא ריאלי, ואין לי מושג אם זה כך או לא בתחום הזה, אבל עדיין המעשה ההוגן לכל הצדדים היה לתת להם הזדמנות להיערך.

מצד שני, אני כאזרח שמח שהורידו את המס. וכל מי שצעק "כמה אנשים מזמינים מחו"ל/מבריחים מחו"ל", אני יכול להגד לכם שהמספרים יותר גבוהים ממה שאתם חושבים. אז קחו אותי כדוגמא היפוטתית, בואו נניח תיאורטית שאני הייתי מביא מכשיר חדש כמעט כל חופשה שניה שלי בחו"ל (על מנת נניח לא לשלם את המס הגבוה על המכשיר), כיום כשההפרש בין קניה בחו"ל לקניה בארץ אמור לעמוד על כ 17 אחוז בלבד (בהנחה שוב שהיבואנים בארץ יתמחרו נכון), לא ארכוש בחו"ל וארכוש בארץ. אז אפא ההפסד ליבואנים (למעט ההפסד המיידי על המלאים)?
...
מסכים ב-100%, עד עכשיו קניית מכשיר בארץ בכלל לא הייתה אופציה עבורי וגם עבור רוב המשפחה וחברים שלי.
כל מי שיכל הביא טלפון מחו"ל. כאשי פערי המחירים יצטמצמו יותר אנשים יקנו בארץ ובטווח הרחוק היבואנים ירוויחו מזה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78934
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 792 פעמים
קיבל תודות: 5400 פעמים

שליחה #27 

yaron78 כתב:
...
...
·
...
·מה הקשר?

dondi
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1968
נתן תודות: 38 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #28 

אני לא מצליח להבין על מה פה מתרעמים? אין בארץ שוק משוכלל אמיתי, ברוב המוצרים שולטים מספר יבואנים גדולים והם מכתיבים לנו מה המחיר
של כל מוצר והוא כמעט תמיד יקר יותר מאשר יבוא מחו"ל. בעבר לימד אותנו שאם יבואן יכול להטיס מחירים ויקנו, זה מה שהוא יעשה.

אלו כוחות השוק, בדיוק כמו שבכל הזדמנות אותם יבואים (בעיקר הקטנים) "מפציצים" מחיר כאשר אין כמעט תחרות (תבדקו כמה עולה אייפון חדש לאחר שיוצא ועדיין לא מיובא באופן סדיר לארץ)

אי אפשר להודיע שתהיה ירידה במס עוד X זמן כי אז המכירות יפסקו כמעט לחלוטין כאשר יחכו שהX הזה יגיע (לדוגמא פטור ממע"מ על דירה ראשונה עצר את מכירות הדירות).

עניין ה "יש דברים חשובים יותר לעשות עם הכסף" זה עניין של השקפה. לפי דעתי גם עם הכסף שהולך להתנחלויות אפשר לעשות דברים טובים יותר, גם הכסף שהולך לישיבות, אז מה?

מעמד הביניים הוא חלק גדול מהאוכלוסיה, המדינה לא מממנת את הטלפונים שלו, הוא פשוט הפסיק לממן את הוצאות המדינה ושכבות אחרות (עיירות פיתוח, בני ישיבות, התנחלויות וכו').

דווקא מעמד הביניים זו האוכלוסיה שמשלמת הכי הרבה מיסים ומקבלת הכי מעט בחזרה ונחמד שגם לפעמים נותנים לה ולא רק לוקחים. כחלון פה פנה במכוון למעמד הביניים וזה לאחר שבדר"כ הוא נדפק (מי זוכר את "מס טלויזיה מעל 50"" של לפיד?). (אף אחד פה לא דיבר על נקודות הזיכוי שיכולות להגיע ל 1000 ש"ח לחודש למשפחה לכל ילד, אבל רק לאלו שמשלמים מיסים, שוב, לא אוכלוסיות חלשות שלא מגיעות לסף המס) גם הם אזרחים במדינה וגם להם מגיעה איכות חיים.

היום טלפון סלולרי זה מוצר צריכה בסיסי, ולמשפחה עם 3 ילדים (נוער) שצריכים לקנות 5 מכשירים, גם סיניים, החסכון הוא משמעותי. לפי דעתי מחזורי המכירות של היבואנים יעלו מכיוון שהכדאיות לקנות מכשיר מחו"ל ירדה. ואם עכשיו יש בעיה נקודתית, שיתייעלו בדיוק כמו שקרה לחברות הסלולר לאחר פתיחת התחרות, חלק מניהול מלאי זה הסיכון לשינוי בשווי המלאי וזה נכון בכל עסק שמנהל מלאי.

יש במדינה מלא כסף הבעיה היא לאיפה הוא מנותב ומה סדר העדיפויות.

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #29 

dondi כתב:
יש במדינה מלא כסף הבעיה היא לאיפה הוא מנותב ומה סדר העדיפויות.
...
·

נכון וזה בדיוק מה שמקומם אותי.
נשארו פחות מ 40 אלף ניצולי שואה וחלקם עדיין חי בחרפת רעב (אלה שלא מקבלים רנטה...)
סתם זקנים , לא ניצולי שואה, לא מעניינים כי אין להם כוח אלקטורלי או פטרון פוליטי אז מי סופר אותם - שיחליטו אם הם רוצים "לבזבז" את הקצבה העלובה על מזון או אוכל או חימום הדירה כי אין מספיק לכל המותרות האלה...
נכים הם בכלל "חצי בן אדם" אז מגיע להם חצי קצבה...
מערכת הבריאות הציבורית קורסת אבל זה בסדר כי למי שיש כסף יקבל טיפול פרטי שופרא דשופרא. מישהו יודע מתי בנו בארץ בית חולים? האוכלוסיה גדלה ומספר המיטות ביחס לאוכלוסיה רק הולך וקטן...
עניים אין במדינה בכלל - עובדה שאנשים נוסעים לחו"ל, קונים רכבים וסמרטפונים....וחוץ מזה יש מבצעי התרמות פעמיים בשנה (ראש השנה ופסח) אז שיתכבדו לצום בשאר השנה או לדאוג לעצמם...

בקיצור, השיטה הפוליטית הישראלית הביאה לשיא את האטימות, הרשעות וההתעלמות של המדינה מאזרחיה אבל אזרחי המדינה ממשיכים להצביע עבור השיטה הזאת שוב ושוב...
לא סתם כתבתי קודם ש"הציבור מטומטם ולכן הציבור ישלם...".
אלא אם אתה מקורב או שייך לסקטור שחפצים ביקרו כי אחרת הקואליציה תתפרק...אז אתה מלך !
ארז

yaron78
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #30 

oferlaor כתב:
...
·מה הקשר?
...
·אתה יודע טוב מאוד מה הקשר!

כי מצד אחד, אתה מזדעק ומתרעם על ביטול המס ועל הכסף שלא ייכנס לקופת המדינה,
אבל מצד שני - אתה בעצמך התחמקת מתשלום המס!

ככה זה - רוצה "צדק חברתי" ומיסים גבוהים - אבל שאחרים ישלמו על זה, לא אתה...

אמנם לא הודית שקנית בחו"ל, אבל זה די ברור ומתבקש: כי כל מי שיכל, היה מנסה להתחמק מהמיסים האלה - בצדק!
פניתי דווקא אליך, כי לגביך הייתי בטוח שאתה קנית בחו"ל - בתור אחד שטס הרבה לחו"ל מטעם האתר.

המס הזה היה מעוות. ולכן היה צריך לבטל אותו - ולא, זה לא פופוליזם!
לא ייתכן ולא הגיוני שמעט מוצרי צריכה סטנדרטיים יוחרגו וייגבה עליהם מס חריג!
עובדה שברוב העולם אין מס מעוות כזה על סמארטפונים! ויש סיבה לכך!

ייתכן שהפגיעה בפועל בהכנסות המדינה תהיה קטנה יותר, ולא כמו שהסתכלו על זה: הסתכלו ישירות על הכנסות המדינה ממס הקניה על סמארטפונים, ואמרו שזה סעיף ששווה כיום 450 מיליון שקלים.
אבל זאת לא הדרך הנכונה להסתכל על זה.
הרי אם המחיר בארץ יהיה תחרותי מול המחיר בחו"ל, רוב האנשים יקנו בארץ - ואז לפחות ייגבה מע"מ על הסמארטפונים. על הרבה יותר סמארטפונים, כי עכשיו כבר לא יבריחו סמארטפונים שלא שולם עליהם שום מס.
אז ייגבה מע"מ על הרבה יותר סמארטפונים מאשר קודם - וזה יקזז הרבה מן הפער בגביית המס. ואולי אף יכסה אותו (תלוי כמה הוברחו).
במקום שעל חלק ייגבה 34.6% מס ועל חלק 0% (אלה שהוברחו), ייגבו 17% על רובם. אז בפועל לא תהיה פגיעה רבה בגבייה - אבל כן יהיה תיקון בעיוות המס!

ונשאר מוצר אחד לגביו עיוות המס זועק לשמיים - טלויזיות מעל "50, עליהם המס הוא 52.1%, שזה מטורף ולא צודק לחלוטין! בגלל לפיד האדיוט! עשה עלינו תרגיל!
מצא דרך לגזול מהאזרחים יותר מס, ועטף את זה בצורה צדקנית ומטעה! הרי מה הקשר בין טלויזיות ליאכטות?!
הוא ידע ששוק הטלויזיות כבר מגיע לגדלים הולכים וגדלים, ושכל אחד ירצה טלויזיה גדולה בארץ - ומצא תירוץ שיצדיק את עליית המס המטורפת! זאת גניבת דעת! רמאות!

אלמלא המס המעוות הזה על טלויזיות, היה אפשר לקנות היום בארץ OLED במחיר סביר מאוד!

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #31 

בבל״ת. אין לך מושג כמה אני טס ומאיפה או כמה טלפונים אני רוכש ומאיפה.

הטיעון שלי הוא שמדובר בכלכלת בחירות. מה הופך את סמארטפונים לדבר הכי חשוב לבטל את המיסוי?

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #32 

oferlaor כתב: מה הופך את סמארטפונים לדבר הכי חשוב לבטל את המיסוי?
...
·

התשובה פשוטה - יש את המכשיר הזה כמעט לכל אדם בארץ ובוודאי שיש כמה מכשירים לכל משפחה.
אז בכסף קטן יחסית קונים אהדה פוליטית.
ארז

yaron78
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #33 

יש לי מושג שאתה כן טס לחו"ל לפחות פעם-פעמיים בשנה (וגאס, ברלין במינימום), ואם לא אתה - אז חבריך מהאתר.
ולכן היה זה רק מתבקש שתקנה בחו"ל. ואני לא בא אליך בטענות על כך - כל אחד היה נוהג ככה!

ושוב, אתה לא אמרת שקנית בארץ. והגיוני להניח שקנית בחו"ל.
אז למה מי שמתחמק מתשלום המס בעצמו, יכול לבוא בטענות ולומר שהמס מוצדק? העיקר ש"אחרים ישלמו"...

הקטע הוא שעל רוב מוצרי הצריכה חל רק מע"מ. אז למה להחריג דווקא סמארטפונים? זה לא הוגן! זה מעוות!

תגיד, מה יותר מוצדק: מס קניה על סמארטפון או מס קניה על תכשיטים?
ואתה יודע על מה משני אלה כן היה מס קניה ועל מה לא היה?
נכון, על תכשיטים אין שום מס קניה, ומשום מה לכולם זה מובן מאליו, אבל לא מובן מאליו שעל סמארטפון לא יהיה מס חריג.

כיום, יש רק קטגוריה צרכנית אחת ועליה חלים מיסים מיוחדים. והקטגוריה היא זאת שהאתר כאן עוסק בה... אלקטרוניקה בידורית!
זה עיוות מטורף, שלא קיים ברוב המדינות בעולם! וזה מה שמוכיח שזה לא ראוי!

על כל מכשירי האלקטרוניקה הבידורית יש מס קניה! ולפיד השרלטן בחר במס עוד יותר גדול על טלויזיות מעל "50.
צריך לבטל את כל מיסי הקניה על כל מוצרי האלקטרוניקה הבידורית! שיישאר רק מע"מ! ככה זה בכל העולם כי ככה צריך להיות!

ארז_וחני
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #34 

yaron78
אתה כנראה מאוד צעיר אם דווקא זה מוציא אותך מהכלים.
עוולות אחרות וחלוקת משאבים לא צודקת ולא סבירה לא מטרידה אותך בשלב זה של חייך אבל תאמין לי שכאשר תגיע לבקר קרובי משפחה קשישים שלך בבית חולים ציבורי תיחשף לעוולות הרבה יותר קשות ומשמעותיות מ 15% מס קניה על סלולריים...
זה רק שאלה של זמן כי אף אחד לא חי לנצח ואנשים קשישים זקוקים לעזרה רפואית הרבה יותר מצעירים.
ארז

yaron78
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #35 

לא צעיר בכלל.
אלא אם בשבילך רק אנשים בגיל העמידה ראויים לדעה.

יש עיוות מס, וצריך לתקן אותו. מאוד פשוט.

אין סוף לצדקנויות והבכיינויות למיניהן שאומרות מה אפשר לתת ל"מוחלשים" למיניהם.
וגם אם תשפוך עוד מיליארדים על ה"מוחלשים", זה לא יספיק ויהיה צריך עוד. כי אין לזה סוף!

עובדה שבכל העולם אין את העיוותים האלה.

השורשים של זה הם בימים שחשבו שהציבור בכלל לא צריך טלויזיות או תקשורת חופשית. זה מאוד ארכאי!
צריך לבטל את הגיבנת הזאת שקיימת פה מהימים ההם.
עזרו לכם? כפתור "תודה" נמצא בפינה השמאלית+תחתונה בפוסט - אנא השתמשו בו!

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #36 

אני עדיין לא הבנתי איך החלטת שלהחיל מס על אלקטרוניקה בידורית וסמארטפונים זה "לא ראוי" על בסיס זה שזה לא קיים ברוב מדינות העולם.

ברוב מדינות העולם גם אין לך 30% מהאוכלוסיה (!!!!) שחיים על חשבונך (אפקטיבית אגב מבחינת צריכת שירותים וקצבאות מדובר באזור ה-50%). צריך לממן את זה ממקורות כלשהם.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.

yaron78
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #37 

ואגב, בעניין מיידיות הפחתת המיסים:

אם היו מודיעים מראש על תאריך לא מיידי, אז הצרכנים היו מחכים ומפסיקים לקנות. וברור שזה רקG
ותאריך רחוק מדי זה לא וודאי כי בינתיים זה יכול להתבטל, ולכן ברור למה לא בחר בדרך הזאת.

ואם המהלך של הורדת המיסים הוא לא מיידי, בבת אחת, ועם פירסום רב למהלך (כך שהציבור יהיה מודע אליו), אז היבואנים היו ממסמסים את המהלך וגורפים את ההפרש לכיסם!
ככה היה עם עוד מהלך מטופש שעשה לפיד - הפחית את המכסים על הטונה, בהליך הדרגתי של כמה שנים. המהלך כבר נגמר, אבל לא חלה שום הפחתה במחיר לצרכן - היבואנים גרפו את כל ההפרש לכיסם! נכון היה להפחית את המכסים - אבל לא בהליך מדורג. לפיד הריקני לא היה מסוגל להבין את זה...

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #38 

MarioMan כתב:אני עדיין לא הבנתי איך החלטת שלהחיל מס על אלקטרוניקה בידורית וסמארטפונים זה "לא ראוי" על בסיס זה שזה לא קיים ברוב מדינות העולם.

ברוב מדינות העולם גם אין לך 30% מהאוכלוסיה (!!!!) שחיים על חשבונך (אפקטיבית אגב מבחינת צריכת שירותים וקצבאות מדובר באזור ה-50%). צריך לממן את זה ממקורות כלשהם.
...
·למה זה ראוי יותר מאשר למשל המס על מסכי 50" ומעלה (שלמיטב ידיעתי עדיין קיים מאז תקופת לפיד).

החלה שרירותית או הורדה שרירותית של מיסוי באופן לא אחיד זה לא פיתרון לשום דבר.

יש דברים שאני חושב שצריך להסיר מעליהם מיסוי באופן חד משמעי, כאלה שפוגעים בכל האוכלוסיה. לדוגמא? מוצרי בשר, מוצרי חלב, ביגוד בסיסי וכו'. אלה דברים שכולם יכולים להנות מהם.

לכוון דווקא לטלפונים סלולרים? מה הופך אותם לכאלה משמעותיים שדווקא אותם צריך לפטור ממס?

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #39 

עפר, לא הבנתי מה אתה בא להגיד לי.

אני סה"כ טוען שאני בהחלט חושב שעצם קיום מס הקניה על מוצרי אלקטרוניקה בידורית וסמארטפונים הוא לגיטימי בהתחשב במצב הייחודי של מדינת ישראל.

וממה שכתבת אני מבין שאתה דיי מסכים.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.

psibeast
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1952
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 152 פעמים

שליחה #40 

oferlaor כתב:
...
...
לכוון דווקא לטלפונים סלולרים? מה הופך אותם לכאלה משמעותיים שדווקא אותם צריך לפטור ממס?
...
אני חושב שכחלון התייחס לזה. הוא לא רצה להוריד מכסים בתחומים שיש בהם תעשיה מקומית, כדי להגן עליה.

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”