שרשור תגובות: החברות מודיעות: הורדה של עשרות אחוזים במחירי הסלולר
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73184
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 644 פעמים
- קיבל תודות: 3151 פעמים
גילי, אבל מה הקשר בין השניים? עד עכשיו היה מס על פלאפונים, מישהו העביר את הכסף הזה למטרות שציינת? לא.
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
@Gili_Regev
·
מסכים איתך לגמרי.
אני גם לגמרי מסכים עם מה שאתה אומר שאין לי שום בעיה לשלם (ואולי לשלם גם הרבה) במידה וגם היתה נגזרת מזה איכות חיים גבוהה יותר (דהיינו, מערכות בריאות, חינוך, שיטור וכן הלאה טובות יותר).
העניין הוא שקיצוץ מס על טלפונים סלולריים משפיע על כמעט כל אזרח. נכון, לא כולם, אבל על הרבה. אעז אפילו לומר שעל רובנו. כמעט לכל אחד מאיתנו יש מכשיר סלולרי ולפחות אחד. אם זה היה לפני עשור הייתי אומר עוד מילא, אבל היום?
כולנו צורכים מכשירים סלולריים. אז אפשר להגיד שעד עכשיו הטילו לנו מס על מצרך בסיסי (או אפילו כלי לחיים מודרניים).
אז נכון, יש דברים חשובים יותר להתעסק בהם עכשיו, אבל זה לא אומר שביטול המס הזה לא היה נכון (לדעתי).
·
מסכים איתך לגמרי.
אני גם לגמרי מסכים עם מה שאתה אומר שאין לי שום בעיה לשלם (ואולי לשלם גם הרבה) במידה וגם היתה נגזרת מזה איכות חיים גבוהה יותר (דהיינו, מערכות בריאות, חינוך, שיטור וכן הלאה טובות יותר).
העניין הוא שקיצוץ מס על טלפונים סלולריים משפיע על כמעט כל אזרח. נכון, לא כולם, אבל על הרבה. אעז אפילו לומר שעל רובנו. כמעט לכל אחד מאיתנו יש מכשיר סלולרי ולפחות אחד. אם זה היה לפני עשור הייתי אומר עוד מילא, אבל היום?
כולנו צורכים מכשירים סלולריים. אז אפשר להגיד שעד עכשיו הטילו לנו מס על מצרך בסיסי (או אפילו כלי לחיים מודרניים).
אז נכון, יש דברים חשובים יותר להתעסק בהם עכשיו, אבל זה לא אומר שביטול המס הזה לא היה נכון (לדעתי).
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- Gili_Regev
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5111
- שם מלא: גילי
- נתן תודות: 342 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
הוא היה נכון עם היה בו מענה או מנגנון פרוגרסיבי ביחס להכנסה.jacko-il כתב:@Gili_Regev
·
מסכים איתך לגמרי.
אז נכון, יש דברים חשובים יותר להתעסק בהם עכשיו, אבל זה לא אומר שביטול המס הזה לא היה נכון (לדעתי)....
אבל מה יצא ? שאלה שהולכים עם מכשיר פרימיום (מעמד בינוני+/גבוה, תושבי המרכז, בעלי ההכנסה, U name it..),
נהנים יותר.
המעמד הנמוך, אלה שקונים מכשירים פשוטים, אלה שלעולם לא יוכלו לרכוש לעצמם תרופה מחוץ לסל, ואולי גם מתוך הסל, אלא שע"פ הסטטיסטיקה חולים יותר - מהם לוקחים פעמיים. פעם אחת כי ההטבה שלהם שולית,ופעם שניה כי לקחו מהם כסף ונתנו אותו לבעלי היכולת, ולא הקצו אותו לדברים שחיוניים להם באופן בסיסי באמת
...
- Gili_Regev
- חבר במועדון HT

על זה עניתי קודם.Huber כתב:גילי, אבל מה הקשר בין השניים? עד עכשיו היה מס על פלאפונים, מישהו העביר את הכסף הזה למטרות שציינת? לא....
כשאמרו לי שגם כשמורידים מיסים אני מתבכיין,
כתבתי שאני תמיד זועק שהמחיה פה יקרה, אבל לפחות מצפה לתמורה.
הפעם השתינו על המעמד הנמוך מהמקפצה.
"יש לנו כסף, אבל אתם (אוכלוסיות חלשות) לא ממש תהנו ממנו"
...
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

@Gili_Regev
·
גילי, בגדול אתה צודק. אני די מסכים עם רוח הדברים שאתה מעלה..
מה אני פחות מסכים זה עם ההסקה שמעמד חלש לא קונה סלולריים מודרנים/מתקדמים. אולי זה רק אני אבל רוב האנשים שאני מכיר, גם כאלה שאין להם ממש יכולת כספית, קונים מכשירים סבירים ומעלה. משיואמי סיני בסיסי ועד למכשירי הכניסה ומעלה של המותגים היותר מוכרים. הנקודה שלי שכל אחד שקונה מכשיר שעולה יותר מ- 75 דולר (שזה לדעתי מרבית המכשירים) נהנה בדיוק מאותה "הנחה" של 15 אחוז. באחוזים כולם יהנו מאותו חסכון, אז אני לא מסכים אם זה שהעניים נדפקים פעמיים מפני שהם לא נהנים מההטבה הזו.
·
מה אני פחות מסכים זה עם ההסקה שמעמד חלש לא קונה סלולריים מודרנים/מתקדמים. אולי זה רק אני אבל רוב האנשים שאני מכיר, גם כאלה שאין להם ממש יכולת כספית, קונים מכשירים סבירים ומעלה. משיואמי סיני בסיסי ועד למכשירי הכניסה ומעלה של המותגים היותר מוכרים. הנקודה שלי שכל אחד שקונה מכשיר שעולה יותר מ- 75 דולר (שזה לדעתי מרבית המכשירים) נהנה בדיוק מאותה "הנחה" של 15 אחוז. באחוזים כולם יהנו מאותו חסכון, אז אני לא מסכים אם זה שהעניים נדפקים פעמיים מפני שהם לא נהנים מההטבה הזו.
- Gili_Regev
- חבר במועדון HT

לדעתי אתה מפספס פה..jacko-il כתב:@Gili_Regev
·
מה אני פחות מסכים זה עם ההסקה שמעמד חלש לא קונה סלולריים מודרנים/מתקדמים. אולי זה רק אני אבל רוב האנשים שאני מכיר, גם כאלה שאין להם ממש יכולת כספית, קונים מכשירים סבירים ומעלה. משיואמי סיני בסיסי ועד למכשירי הכניסה ומעלה של המותגים היותר מוכרים. הנקודה שלי שכל אחד שקונה מכשיר שעולה יותר מ- 75 דולר (שזה לדעתי מרבית המכשירים) נהנה בדיוק מאותה "הנחה" של 15 אחוז. באחוזים כולם יהנו מאותו חסכון, אז אני לא מסכים אם זה שהעניים נדפקים פעמיים מפני שהם לא נהנים מההטבה הזו....
אני לא בטוח שאתה מכיר עוני מהו. עוני בהגדרה, לא ילד מהכיתה של הילד שלך, שההורים שלו קורעים את התחת בשביל 12K הכנסה יחד, אבל בסוף הוא מקבל הכל.
תפריד בין אלה ש"אין להם ממש יכול כספית", וקורסים תחת הלחץ של הילדים (שנתונים גה הם ללחץ חברתי בעייתי),
לאלה שפשוט לא קונים, ולא יקנו אייפון.
חוץ מזה,
זקנים קונים אייפון ? ניצולי שואה קונים אייפון ? חולים קונים אייפון? הורים לילדים עם צרכים מיוחדים קונים אייפון ?
לא..
אז מישהו פה דפק אותם פעמיים.
...
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

@Gili_Regev
·
לא צריך להיחסף עם אייפון, כולו צריך מכשיר סלולרי כלשהו. ההנחה היא אותה הנחה באחוזים, גם על אייפון ב 4000 ש"ח וגם על "סתם מכשיר טלפון ללא מותג" ב- 800 ש"ח. וכן, לדעתי לכולם יש סלולרי כלשהו. זה לפחות מה שאני רואה בפועל. אולי אנחנו חיים במדינה אחרת.
אבל עזוב, זה לא משנה. אני מבין את הנקודה שלך.
יש ציבורים שלמים בארץ שפשוט רומסים אותם שוב ושוב ואז שוב. יש אינסוף חלוקת תקציבית לא הוגנת במדינה.
אני פשוט לא חושב שזה "או זה או זה". לדעתי צריך לתקן את כל העוולות.
אם היית אומר לי לבחור, אז כן, הייתי בוחר (בכיף) לוותר על ההטבה במס על הסלולרי לטובת תיקון עוולה אחרת שצורמת הרבה יותר.
·
לא צריך להיחסף עם אייפון, כולו צריך מכשיר סלולרי כלשהו. ההנחה היא אותה הנחה באחוזים, גם על אייפון ב 4000 ש"ח וגם על "סתם מכשיר טלפון ללא מותג" ב- 800 ש"ח. וכן, לדעתי לכולם יש סלולרי כלשהו. זה לפחות מה שאני רואה בפועל. אולי אנחנו חיים במדינה אחרת.
תחליף את המילה אייפון בסלולרי והתשובה שלי היא דווקא "כן". (אולי למעט ניצולי שואה).זקנים קונים אייפון ? ניצולי שואה קונים אייפון ? חולים קונים אייפון? הורים לילדים עם צרכים מיוחדים קונים אייפון ?...
אבל עזוב, זה לא משנה. אני מבין את הנקודה שלך.
יש ציבורים שלמים בארץ שפשוט רומסים אותם שוב ושוב ואז שוב. יש אינסוף חלוקת תקציבית לא הוגנת במדינה.
אני פשוט לא חושב שזה "או זה או זה". לדעתי צריך לתקן את כל העוולות.
אם היית אומר לי לבחור, אז כן, הייתי בוחר (בכיף) לוותר על ההטבה במס על הסלולרי לטובת תיקון עוולה אחרת שצורמת הרבה יותר.
- Gili_Regev
- חבר במועדון HT

@jacko-il
אני מבין שאין ביננו ממש ויכוח, ובכל זאת..
אי אפשר להחליף את המילה אייפון ב"סלולארי", כי אייפון עולה 4000 ו"סלולארי" עולה 800.
כשההנחה היא באחוזים, אז ניצול שואה נהנה ב- 200 ש"ח אולי, אבל מהקופה הציבורית שתו לו 450 מליון.
"אם היית אומר לי לבחור, אז כן, הייתי בוחר (בכיף) לוותר על ההטבה במס על הסלולרי לטובת תיקון עוולה אחרת שצורמת הרבה יותר."
(Y)
אני מבין שאין ביננו ממש ויכוח, ובכל זאת..
אי אפשר להחליף את המילה אייפון ב"סלולארי", כי אייפון עולה 4000 ו"סלולארי" עולה 800.
כשההנחה היא באחוזים, אז ניצול שואה נהנה ב- 200 ש"ח אולי, אבל מהקופה הציבורית שתו לו 450 מליון.
"אם היית אומר לי לבחור, אז כן, הייתי בוחר (בכיף) לוותר על ההטבה במס על הסלולרי לטובת תיקון עוולה אחרת שצורמת הרבה יותר."
...
- Gili_Regev
- חבר במועדון HT

מה זאת אומרת לא רואה הוזלה?
החברות אשרו ופרסמו כבר..
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4951404,00.html
החברות אשרו ופרסמו כבר..
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4951404,00.html
...
סוגיה - מה בעצם דין המכירה בחנויות הדיוטי פרי?
עכשיו עם המהלך החדש - האם למעשה מתבטל היתרון שהיה לחנויות הדיוטי פרי במכירת סלולר?
האם עכשיו הערוץ הזול ביותר הוא קנייה באילת? (אין מס קנייה + אין מע"מ)
האם עכשיו הערוץ הזול ביותר הוא קנייה באילת? (אין מס קנייה + אין מע"מ)