אז נחתתי במינכן אתמול...
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
קצב צבירת המהירות ובכל מהירות פשוט מדהים.
כשרואים נהיגה "כבישית" שכזו - אפשר להבין למה רכב כזה פשוט לא רלבנטי לארצנו.
האוטובאן (שלא לומר מסלול המירוצים) - זה המקום לרכב כזה - שאפשר לשים לו שלט של 150 מינימום בכביש.
אתה יכול לספר משהו על מידת הנוחות נסיעה בעיר וכד'? להבנתי זה פשוט סבל (כך שמעתי בעבר).
האוטובאן (שלא לומר מסלול המירוצים) - זה המקום לרכב כזה - שאפשר לשים לו שלט של 150 מינימום בכביש.
אתה יכול לספר משהו על מידת הנוחות נסיעה בעיר וכד'? להבנתי זה פשוט סבל (כך שמעתי בעבר).
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
לא מסכים איתך על הטענה שאין מה לעשות עם רכב כזה בארץ. כחובב רכב, להגדרתך לגבי מה צריך לעשות עם רכב ספורטיבי, גם הפולו GTI שהיתה לי לא רלוונטית לארץ. אני, מצד שני, אומר לך שגם עם הקאדילק (מהירות מירבית 304 קמ"ש) יש מה לעשות בארץ.Itay_Pollak כתב:קצב צבירת המהירות ובכל מהירות פשוט מדהים.
אתה יכול לספר משהו על מידת הנוחות נסיעה בעיר וכד'? להבנתי זה פשוט סבל (כך שמעתי בעבר)....
קודם כל יש האצות ביניים למהירויות חוקיות שזה כיף גדול אבל בהחלט לא העיקר ברכב ספורטיבי. עם רכב ספורטיבי צריך לנסוע בכבישים מפותלים וזה יש בארץ לא מעט וגם לא רעים בכלל. זה הכיף האמיתי.
נהיגה במהירות בכבישים מהירים משעממת אחרי זמן מה. כיף להתנסות אבל זה לא מחזיק מים לאורך זמן. נסיעה בכביש מפותל לא משעממת בחיים.
לגבי נוחות הרכב אז אומר ככה, לא ממליץ לקנות רכב ספורטיבי לאף אחד שמחפש נוחות. אין ספק שהלמבורגיני עוד מהקשיחות מבין רכבי הספורט ויותר גרוע מכך המושב שלה גרוע מאוד לנסיעות ארוכות. ביום השני, אחרי משהו כמו 150 ק"מ כבר התחיל לכאוב לי האגן. המושב אומנם אוחז אותך בצורה מושלמת אבל לא בנוי לנהיגות שיוט למרחקים.
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

@kingikra
·
השאלה היא באותם סיבובים - כמה כבר עוזר מנוע מפלצת כזה?
ברור לי שרכב ספורטיבי יותר כנראה יהיה יותר כיף ומתאגר לנהיגה. אבל נראה לי שדווקא בנהיגה כזו פחות רלבנטי (ואולי אפילו מסוכן יותר) מנוע בשרני וגדול.
האצות ביניים ברכב נורמלי זה 80-120 לערך. כמו שהראת לנו, האצה ראשונית של הרכב הזה נגמרת ב130...
אבל - כמובן שאין חכם כבעל נסיון.
לגבי הנוחות שאלתי כי בזמנו (לפני כ-12 שנה) נסעתי עם אבא שלי לפגוש איזה שותף לעסקים שהייתה לו פרארי, ורק דמיינתי לשבת ו/או שיקח אותי לסיבוב.
זה היה בהונג קונג, והוא אמר שהחליף אותה לפורשה, כי האוטו+כביש - הרג אותו ביום יום.
ד"א - איך צילמת הפעם? משקפיים עם מצלמה? כי GOPRO על הראש היה מגיע לתקרה
·
ברור לי שרכב ספורטיבי יותר כנראה יהיה יותר כיף ומתאגר לנהיגה. אבל נראה לי שדווקא בנהיגה כזו פחות רלבנטי (ואולי אפילו מסוכן יותר) מנוע בשרני וגדול.
האצות ביניים ברכב נורמלי זה 80-120 לערך. כמו שהראת לנו, האצה ראשונית של הרכב הזה נגמרת ב130...
לגבי הנוחות שאלתי כי בזמנו (לפני כ-12 שנה) נסעתי עם אבא שלי לפגוש איזה שותף לעסקים שהייתה לו פרארי, ורק דמיינתי לשבת ו/או שיקח אותי לסיבוב.
זה היה בהונג קונג, והוא אמר שהחליף אותה לפורשה, כי האוטו+כביש - הרג אותו ביום יום.
ד"א - איך צילמת הפעם? משקפיים עם מצלמה? כי GOPRO על הראש היה מגיע לתקרה
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

אם מבחינתך ההבדל בין פולו GTI ללמבורגיני הורקאן זה עוצמת המנוע אז אתה, כמובן, צודק בדבריך.Itay_Pollak כתב:@kingikra
·
ד"א - איך צילמת הפעם? משקפיים עם מצלמה? כי GOPRO על הראש היה מגיע לתקרה...
בתור מישהו שחובב התחום כבר כמה שנים טובות, אני יכול לומר לך חד משמעית שאחיזה, שלדה והגה מתקשרים ובלמים טובים הם פרמטרים לא פחות אם לא יותר חשובים מעוצמת מנוע.
אני לא חושב שפורשה מצטיינת בנוחות אבל אין ספק שהרכבים שלהם פחות קיצוניים מפרארי\למבורגיני.
צילמתי עם גו פרו עם רצועת ראש. כלומר המצלמה לא היתה מעל הראש אלא בגובה המצח. ראוי לציין שהרכב הזה לא כל כך מתאים לאנשים שהם למעלה מ 185 ס"מ.
- molvy
- חבר במועדון HT

- תגובות: 7039
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1460 פעמים
מדהים..... כל הכבוד על ההשקעה והדבקות במטרת ההנאה מהתחביב.
תענוג לראות את הסרטונים!
רק מלראות את הנסיעה באוטובאן נעתקה לי הנשמה
שאפו!
ועכשיו שים את אריק איינשטיין שר סע לאט, וסע 140 בכבישי הארץ ותבין שהכול יחסי
חג שמח
תענוג לראות את הסרטונים!
שאפו!
ועכשיו שים את אריק איינשטיין שר סע לאט, וסע 140 בכבישי הארץ ותבין שהכול יחסי
חג שמח
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

תודה, משה!molvy כתב:מדהים..... כל הכבוד על ההשקעה והדבקות במטרת ההנאה מהתחביב.
תענוג לראות את הסרטונים!
שאפו!
ועכשיו שים את אריק איינשטיין שר סע לאט, וסע 140 בכבישי הארץ ותבין שהכול יחסי![]()
חג שמח...
יש עוד. לאט לאט
·
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

·kingikra כתב:אם מבחינתך ההבדל בין פולו GTI ללמבורגיני הורקאן זה עוצמת המנוע אז אתה, כמובן, צודק בדבריך.......
בתור מישהו שחובב התחום כבר כמה שנים טובות, אני יכול לומר לך חד משמעית שאחיזה, שלדה והגה מתקשרים ובלמים טובים הם פרמטרים לא פחות אם לא יותר חשובים מעוצמת מנוע....
המשפט השני הוא שהתכוונתי.
מה שבטוח - תמשיך עוד ועוד. חייב לומר שזה עושה חשק ונותן תחושה קרובה יותר מכל סרטי TOP GEAR.
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

היום השני הדרמתי לאיזור קסלברג. יש הרבה סרטונים של הכביש ביוטיוב. אתחיל בסרטון נוף מרהיב שנתקלתי פתאום. כל פעם שהזזתי את הראש להביט שמאלה, המצלמה חטפה מכה מהרכב
הכבישים הלכו והשתפרו עם הזמן. הנה עוד שני קטעים של נהיגה:
- molvy
- חבר במועדון HT

לא שאני ..... אבל נראה לי שחסרה הפצצה הבלונדינית במושב לידך
מדהים!
מדהים!
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14350
- נתן תודות: 989 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
מסכים שכבישים מפותלים מהנים יותר לנהיגה... ועברתי בין כמה ארצות עם פורשה911 4s כ 1,500 ק"מ וזו היתה חוייה בלתי נשכחת.
יחד עם זה, במהירות של מעל 250 קמ"ש האנדרנלין מתפרע וקשה להסביר את התחושה על ההגה.
הצלחתי להגיע למהירות של 276 קמ"ש על האוטובאן למשך דקות ארוכות וזו חוויה שמי שלא נהג בעצמו במהירויות כאלו פשוט לא יבין.
מהסרטונים לא ראיתי שהגעת למהירות של מעל 250 לפרק זמן של יותר מכמה שניות.
היו קטעים כאלו שלא מצולמים?
יחד עם זה, במהירות של מעל 250 קמ"ש האנדרנלין מתפרע וקשה להסביר את התחושה על ההגה.
הצלחתי להגיע למהירות של 276 קמ"ש על האוטובאן למשך דקות ארוכות וזו חוויה שמי שלא נהג בעצמו במהירויות כאלו פשוט לא יבין.
היו קטעים כאלו שלא מצולמים?
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

על טעם ועל ריח...טלHD כתב:מסכים שכבישים מפותלים מהנים יותר לנהיגה... ועברתי בין כמה ארצות עם פורשה911 4s כ 1,500 ק"מ וזו היתה חוייה בלתי נשכחת.
היו קטעים כאלו שלא מצולמים?...
לא נסעתי במשך כמה דקות מעל 250 בשום שלב. 200 - 230 היה המקסימום.
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

יש עוד שלושה סרטונים. הראשון בדרך לקסלברג. שימו לב שלפני המנהרה אני פותח את הלונות למרות שהיה 10 מעלות (מה לא עושים בשביל חברים) אז לשים ווליום ולהנות:
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14350
- נתן תודות: 989 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
לפורשה 911 s4 מהירות מירבית של 300 קמ"ש על הנייר.
בפועל, אחרי 270 קצב ההתקדמות איטי יחסית.
בנהיגה על ה A5, נהגתי דקות ארוכות על מהירות ממוצעת של 260 קמ"ש.
היו 2 קטעים שהגעתי ל 272-276 קמ"ש.
לא יודע אם שמת לב, עברת את ה 280 קמ"ש למשך כשנייה בסרטון האחרון.
לא יודע אם שמת לב, עברת את ה 280 קמ"ש למשך כשנייה בסרטון האחרון.
- molvy
- חבר במועדון HT

@טלHD
·
כך שבטוח שהוא שם לב!
·
אתה שמת לב אני שמתי לב ולדעתי כל מי שצופה בסרטון הזה לא מזיז את עיניו ממד המיררותת ושם לב.לא יודע אם שמת לב, עברת את ה 280 קמ"ש למשך כשנייה בסרטון האחרון....
כך שבטוח שהוא שם לב!
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

הרכב שלי מגיע ל 304 אז אני מכיר את קצב ההתקדמות טוב. גילוי נאות, אני נוהג בעיר 50 ובכבישים מהירים בין 90 ל 120 לפי המהירות המותרת!טלHD כתב:לפורשה 911 s4 מהירות מירבית של 300 קמ"ש על הנייר.
לא יודע אם שמת לב, הגעת למעל 280 קמ"ש ויותר למשך כשנייה באחד הסרטונים האחרונים....
בטיול הקודם נהגתי על ה A5. הבנתי שהיום הוא כביש ממש טוב. כשהייתי אז היו המון עבודות בכביש ורק קטעים בודדים ללא הגבלה. בזמנו גם לא הכרתי את השלט עם שלושת הקווים של סוף הגבלת מהירות.
ברור ששמתי לב שהגעתי ל284. למען האמת, בזמן אמת, הייתי בטוח שעברתי את ה 290. רק בוידאו הבנתי שזה פחות.