קיה נירו: חוות דעת
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9455
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1140 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
אני חושב שלגבי הרעש - התלונה דווקא היתה בנסיעה במהירות גבוהה (רעשי רוח)
אני לא הבחנתי במשהו חריג ובכל מקרה הנירו הרבה יותר שקטה מהקורולה שהיתה לי לפניה.
אני לא הבחנתי במשהו חריג ובכל מקרה הנירו הרבה יותר שקטה מהקורולה שהיתה לי לפניה.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
אשמח לשמוע חוויות מבקרת השיוט האדפטיבית שלה.
איך היא מתנהגת בזחילה בפקקים, למשל?
איך היא מתנהגת בזחילה בפקקים, למשל?
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- oris74
- חבר במועדון HT

זה פעיל החל מ 10 קמש.
אני ניסיתי את זה בכביש 6 - זה עובד נהדר אבל יש 2 בעיות:
1. הרכב כאמור שומר על מרחק קבוע (שניתן לשנות אותו) מהרכב שלפניו - בתרבות הנהיגה בארץ, זה מייד מתרגם לנהגים שנדחפים לפניך... הרכב לא מגיב מהר מספיק בשביל למנוע מנהגים לחתוך אותך
2. כדי לשמור על המרחק מצד אחד וגם על מהירות מצד שני - הרכב משתמש בבלמים ובהאצה בצורה חזקה. מבחינת בלימה - התגובה שלו איטית מאשר בן אנוש ולכן הבלימה לעיתים חזקה ומבחינת תאוצה - ברגע שהמרחב מקדימה מתפנה - הרכב נותן קיק כדי להגיע שוב למהירות שנקבעה ולפי מה שראיתי זה פוגע בתצרוכת הדלק
אני ניסיתי את זה בכביש 6 - זה עובד נהדר אבל יש 2 בעיות:
1. הרכב כאמור שומר על מרחק קבוע (שניתן לשנות אותו) מהרכב שלפניו - בתרבות הנהיגה בארץ, זה מייד מתרגם לנהגים שנדחפים לפניך... הרכב לא מגיב מהר מספיק בשביל למנוע מנהגים לחתוך אותך
2. כדי לשמור על המרחק מצד אחד וגם על מהירות מצד שני - הרכב משתמש בבלמים ובהאצה בצורה חזקה. מבחינת בלימה - התגובה שלו איטית מאשר בן אנוש ולכן הבלימה לעיתים חזקה ומבחינת תאוצה - ברגע שהמרחב מקדימה מתפנה - הרכב נותן קיק כדי להגיע שוב למהירות שנקבעה ולפי מה שראיתי זה פוגע בתצרוכת הדלק
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

נשמע כמו מימוש גרוע של בקרת שיוט אדפטיבית.
בסקודה (פולקסוואגן) המימוש טוב יותר עם פחות בלימות והאצות חזקות, וניתן לקבוע מרחק מהרכב שלפניך.
בסקודה (פולקסוואגן) המימוש טוב יותר עם פחות בלימות והאצות חזקות, וניתן לקבוע מרחק מהרכב שלפניך.
- oris74
- חבר במועדון HT

גם כאן ניתן לקבוע מרחק.
לגבי בלימות והאצות - אני ניסיתי את זה עם קביעת מהירות של 120. ברגע שמישהו בולם בפתאומיות (מה שקורה המון בכביש 6) אז כמובן שהרכב נאלץ להגיב חזק. ואז כשהנתיב מתפנה - אם כבר הרכב ירד ל 80-90 קמש אז כמובן שכדי להגיע מהר חזרה ל 120 אז הוא יתן קיק...
אין לי מספיק נסיון עם זה בשביל לקבוע אם זה יעיל או לא
לגבי בלימות והאצות - אני ניסיתי את זה עם קביעת מהירות של 120. ברגע שמישהו בולם בפתאומיות (מה שקורה המון בכביש 6) אז כמובן שהרכב נאלץ להגיב חזק. ואז כשהנתיב מתפנה - אם כבר הרכב ירד ל 80-90 קמש אז כמובן שכדי להגיע מהר חזרה ל 120 אז הוא יתן קיק...
אין לי מספיק נסיון עם זה בשביל לקבוע אם זה יעיל או לא
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

טוב, האמת שעם הסקודה סופרב ההיא נהגתי בגרמניה ואוסטריה.
ייתכן שצריך לפתח מנוע אדפטיבי חכם יותר במיוחד עבור הכבישים הישראליים...
ייתכן שצריך לפתח מנוע אדפטיבי חכם יותר במיוחד עבור הכבישים הישראליים...
יש אפשרות להגדיר את התגובה של המערכת האדאפטיבית בין שלושה מצבים - עדין, נורמלי ונמרץ.
במצב העדין בדרך כלל לא יהיו קיק דאונים אלא אם הפער מהירויות שנוצר הוא ענק.
מבחינת מרחק יש ארבע מצבים של מרחק מהרכב לפניך כאשר המרחק הקצר בדרך כלל מספיק למנוע משתחלים (כמובן שבארצנו, לא את כולם...)
המעבר בין ארבעת המצבים בכפתור בהגה כך שקל לשנות בהתאם לעומס התנועה.
כמובן שאפשר לראות את המערכות האלה נהיות עוד יותר חכמות בעתיד
במצב העדין בדרך כלל לא יהיו קיק דאונים אלא אם הפער מהירויות שנוצר הוא ענק.
מבחינת מרחק יש ארבע מצבים של מרחק מהרכב לפניך כאשר המרחק הקצר בדרך כלל מספיק למנוע משתחלים (כמובן שבארצנו, לא את כולם...)
המעבר בין ארבעת המצבים בכפתור בהגה כך שקל לשנות בהתאם לעומס התנועה.
כמובן שאפשר לראות את המערכות האלה נהיות עוד יותר חכמות בעתיד
- oris74
- חבר במועדון HT

שאלה לבעלי הרכב: מישהו יודע אם ניתן להגביר את עוצמת התראות הבטיחות (בקרת סטייה מנתיב ושמירת מרחק)?
בעיניי העוצמה לא מספיקה - במיוחד כשהרדיו פועל.
לא מצאתי בהגדרות אופציה כזו - הדבר היחיד שיש שם זה שליטה על הווליום של חיישני הרוורס.
תודה
בעיניי העוצמה לא מספיקה - במיוחד כשהרדיו פועל.
לא מצאתי בהגדרות אופציה כזו - הדבר היחיד שיש שם זה שליטה על הווליום של חיישני הרוורס.
תודה
- taraboolus63
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 1
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
@oris74
·קראתי את דבריך על הקיה נירו והבנתי שאתה מרוצה
גם אני חושב לרכוש.
האם אפשר לשאול מה עלות הביטוחים לרכב ?
האם הוא באמת חסכוני בדלק?
שיהיה ערב טוב
·קראתי את דבריך על הקיה נירו והבנתי שאתה מרוצה
גם אני חושב לרכוש.
האם אפשר לשאול מה עלות הביטוחים לרכב ?
האם הוא באמת חסכוני בדלק?
שיהיה ערב טוב
- oris74
- חבר במועדון HT

אני מאד מרוצה.
לא יודע לגבי ביטוח כי שלי הוא מליסינג.
מאד חסכוני - לדעתי בכל מבחני הרכב הוא עשה 1 ל 19-20
לא יודע לגבי ביטוח כי שלי הוא מליסינג.
מאד חסכוני - לדעתי בכל מבחני הרכב הוא עשה 1 ל 19-20
- liorreem
- חבר ותיק

- תגובות: 2386
- שם מלא: ליאור ראם
- נתן תודות: 525 פעמים
- קיבל תודות: 132 פעמים
מנסיעת מבחן שעשיתי אהבתי מאד את הרכב מבחינת נוחות וכוח. השוס הגדול הוא תיקון הסטייה מנתיב שעובד נפלא. הנציג הרשה לקחת סיבובים במחלפים בלי ידיים על ההגה!!! (קצת מעל ... ליתר ביטחון). הרכב שמר על הנתיב בסיבובים כמו רכבת!! יש לזה יתרונות בטיחותיים ענקיים למיקרה של הסחות דעת של הנהג או הירדמות...
- Wallaila100
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 23
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 3 פעמים
גם אני מעוניין לקנות את נקיה נירו 2018
עניין מה עלות הביטוחים של הרכב
האם שיפרו את מערכת המולטימדיה הפושרת שהיתה להם?
עניין מה עלות הביטוחים של הרכב
האם שיפרו את מערכת המולטימדיה הפושרת שהיתה להם?
-
winer-r
- חבר ותיק

- תגובות: 1652
- נתן תודות: 143 פעמים
- קיבל תודות: 31 פעמים
הרכב נוח, מרווח ליושבים אחורה עם הרבה מקום לרגליים. הנסיעה רכה ונעימה כאשר נכנסים לבמפר או לבור. תא המטען גדול ואין לי תלונות. מערכות בטיחות כמעט מלאות מקוריות ( לא מותקנות בארץ כמו מוביליי). צריכת דלק 1:20 ק"מ, מיכל אחד של 40 ליטר עושה 800 ק"מ. זה מעולה.
140 כ"ס כאשר לתיבת הילוכים אוטומטית יש מצב ספוט אשר נותן לרכב המון כוח וזה הפתיע אותי.
היות ומחשב מחליט מתי כל מנוע פועם ( בנזין או חשמל ) החלוקה קצת מוזרה...הייתי מצפה שלמשל, עד 50 קמ"ש (נסעיה בתוך העיר ) יעבוד רק המנוע החשמלי, אך זה לא כך.יש לפעמים שהנסיעה עוברת לבנזין במהירות נמוכה יותר או אפילו מתחילה עם בנזין.
נקודה מוזרה נוספת היא רמת הטעינה של הסוללה: 99% מהזמן הטעינה היא על 50% פלוס מינוס טיפה. זהו. אין מצב שהטעינה מלאה. מאז שיש לי את הרכב הפעם היחידה שהטעינה היית מלאה זה היה כאשר נסעתי לאילת בירידות לים המלח ( בזמן ברקס או בירידה המצבר מתמלא ) וזה היה לפרק זמן קצר מאוד.....
הכרב מגיע עם מערכת מולטימדיה 5" ( קצת קטנה ) ללא מערכת ניווט אשר אין לה עברית ולא ניתן התקין לה עברית. אבל דגמי 2018 מגיעים כבר עם מערכת מקורית תומכת עברית ולמי שכבר יש לו רכב ללא עברית ניתן להחליף אותה למערכה מקורית במחיר ה"צנוע" של כ 3500 ש"ח......מחיר זה הוא שמועה ועדיין לא מקבלים מחיר רשמי. אך לטעמי מחיר זה הוא גבוהה מאוד.
המינוס שאני לא מרגיש אותו אבל אני שומע ממספר אנשים הוא שלמי שיושב אחורה יש רעש......
ביטוח אפשר לבדוק באינטרנט בכל אתר.
שורה תחתונה: אני לא מצטער על הרכישה.
140 כ"ס כאשר לתיבת הילוכים אוטומטית יש מצב ספוט אשר נותן לרכב המון כוח וזה הפתיע אותי.
היות ומחשב מחליט מתי כל מנוע פועם ( בנזין או חשמל ) החלוקה קצת מוזרה...הייתי מצפה שלמשל, עד 50 קמ"ש (נסעיה בתוך העיר ) יעבוד רק המנוע החשמלי, אך זה לא כך.יש לפעמים שהנסיעה עוברת לבנזין במהירות נמוכה יותר או אפילו מתחילה עם בנזין.
נקודה מוזרה נוספת היא רמת הטעינה של הסוללה: 99% מהזמן הטעינה היא על 50% פלוס מינוס טיפה. זהו. אין מצב שהטעינה מלאה. מאז שיש לי את הרכב הפעם היחידה שהטעינה היית מלאה זה היה כאשר נסעתי לאילת בירידות לים המלח ( בזמן ברקס או בירידה המצבר מתמלא ) וזה היה לפרק זמן קצר מאוד.....
הכרב מגיע עם מערכת מולטימדיה 5" ( קצת קטנה ) ללא מערכת ניווט אשר אין לה עברית ולא ניתן התקין לה עברית. אבל דגמי 2018 מגיעים כבר עם מערכת מקורית תומכת עברית ולמי שכבר יש לו רכב ללא עברית ניתן להחליף אותה למערכה מקורית במחיר ה"צנוע" של כ 3500 ש"ח......מחיר זה הוא שמועה ועדיין לא מקבלים מחיר רשמי. אך לטעמי מחיר זה הוא גבוהה מאוד.
המינוס שאני לא מרגיש אותו אבל אני שומע ממספר אנשים הוא שלמי שיושב אחורה יש רעש......
ביטוח אפשר לבדוק באינטרנט בכל אתר.
שורה תחתונה: אני לא מצטער על הרכישה.
נערך לאחרונה על ידי winer-r ב 30/12/2017 22:23, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Wallaila100
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 23
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 3 פעמים
מערכת המולטימדיה של נירו 2018.
בשיחה עם סוכן מכירות של קיה, יש מערכת מולטימדיה 7 אנצ׳ חדשה מקורית, לטענתו המערכת מורכבת במפעלי החברה כלומר, לא התקנה מקומית.
המערכת עם טקסט עברית.
Waze, פנגו+ ואפליקציית רדיו.
המערכת מבוססת אנדרואיד אך לא ניראת כמו אנדרואיד, כך לדבריו.
יש לי את המדריך של המערכת החדשה.
הסוכן שלח לי אותה דרך הווצאפ.
בשיחה עם סוכן מכירות של קיה, יש מערכת מולטימדיה 7 אנצ׳ חדשה מקורית, לטענתו המערכת מורכבת במפעלי החברה כלומר, לא התקנה מקומית.
המערכת עם טקסט עברית.
Waze, פנגו+ ואפליקציית רדיו.
המערכת מבוססת אנדרואיד אך לא ניראת כמו אנדרואיד, כך לדבריו.
יש לי את המדריך של המערכת החדשה.
הסוכן שלח לי אותה דרך הווצאפ.