SVS SB-1000 יותר בס

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
dudis פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1798

שליחה

יש לי סאב SVS SB-1000 שמחובר למגבר של ימאהה,
הוא עובד בסדר אבל חסר לי בסרטים לדוגמה שיש פיצוץ או שחללית עוברת את ההרעדה של הבית,
הוא עובד מדוייק אבל רגוע יחסית גם ששומעים חזק,

אני יודע שהוא מסוגל גם להרעיד קירות , בעבר היתה לי תקלה מוזרה שהכבל של הסנטר התנתק ואומנם לא שמעתי את הדיבוב של השחקנים אבל פתאום הסאב התחיל להרעיד את הקירות ,יכול להיות שסתם מקריות,

איך הדרך הכי טובה להוסיף לו באסים שיגרמו לבית לרעוד כשיש אפקטים,

ניסיתי ברסיבר לעלות את הבס ,המערכת כיול הגדירה אותו כ+2 ושיניתי את זה ל+6 ועדיין לא עזר,

אני לא רוצה להגביר ידנית דרך הסאב את הווליום כי זה משבש את הכיול,

רעיונות למשהו ?
אם למשהו יש גם SVS SB-1000 יכול לכתוב איך הוא מתנהג אצלו ולאיזה רסיבר מחובר

gal-cohen
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6306

שליחה

@dudis

1. אתה יכול להגביר דרך כפתור הווליום של הסאב, זה לא משבש כיול, למעשה "שיבשת" אותו ברגע שהעלת ב +4 DB דרך הרסיבר.
מה זה כיול? אם הכיול מגדיר לך עוצמה חלשה ממה שאתה אוהב או רוצה, אתה יכול להגביר כל ערוץ שתחפוץ.
סתם לדוגמה - אם אתה מעט חירש באוזן אחת, הכיול לא יזהה ויגביר לך את הערוץ הרלוונטי, ותצטרך לעשות זאת ידנית בכל מקרה.
2. אתה יכול לחבר את הסאב עם מפצל Y מה שיגביר ב +3 DB את העוצמה שלו.

כך או כך, כל האמצעים כשרים, הכיול זה רק אמצעי לעזור לך לאזן את הסאונד בחדר ובנקודת הצפייה שלך, אם אינך שבע רצון, אתה יכול וצריך לגעת ידנית.

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5188

שליחה

@dudis
הייתי מוסיף למה שגל אמר

יכול מאוד להיות שהסב שלך לא ממוקם במקום פחות אפקטיבי.

אם בא לך לעשות קצת ספורט על הבוקר

כך את הסב שלך שים אותו ב Sweet spot (איפה שאתה יושב בדיוק מול הסנטר)

שים איזה סרטון הדגמה או משהו שיש בו הרבה באסים לאורך זמן

ותתחיל ללכת על ארבע בסלון שלך, ואיפה שאתה מרגיש ושומע את הסב הכי טוב

זה המקום שאתה גם צריך לשים אותו

רק תשים לב שאתה עושה אתזה שאין אף אחד באזור

שלא יגיעו אלה עם החלוקים הלבנים :lol:
רשימת הציוד: Accuphase E-480 Integrated Amplifier with DAC-60|Perlisten R7t Speakers|Elipson Planet L Surround Speakers|Morel SP3 Dolby Atmos Speakers|WiiM Ultra Streamer|PSA S1813 Subwoofer|LG C1 TV

dudis פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

@FastandFurious
·
כשאתה בעל משפחה קשה למצוא את הזמן להסתובב על ארבע בסלון (-:
הסאב נמצא בפינה והיה כבר מצב כפי שכתבתי שהוא השתולל והרגשתי את הבומים,

יכול להיות שרסיבר ימהה מרכך את הסאונד ?

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

@dudis
תסתכל פה היה חבא שיש לו ימאהה ופתח שרשור עם הסב

https://www.hometheater.co.il/vt269825.html
רשימת הציוד: Accuphase E-480 Integrated Amplifier with DAC-60|Perlisten R7t Speakers|Elipson Planet L Surround Speakers|Morel SP3 Dolby Atmos Speakers|WiiM Ultra Streamer|PSA S1813 Subwoofer|LG C1 TV

dudis פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

@FastandFurious
·תודה , קראתי גם את השרשור הזה,

ראיתי שבאחד הפוסטים היה כתוב שאת הכיול (בימהה) לבצע על 75% עוצמה (בכל זאת סאב קטן) ולהנמיך מהרסיבר ,אני תמיד פעלתי לפי הספר ושמתי את החוגה על 50% אולי אז תהיה לו יותר עוצמה

kingshoko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3818

שליחה

תגדיר את כל הרמקולים כ Small

dudis פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

kingshoko כתב:תגדיר את כל הרמקולים כ Small
...
·כולם מוגדרים כSMALL ותדר חיתוך 80 ,
הכל לפי ההמלצות בפורום :D

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

@dudis
יש לך אפשרות לראות איך הרסיבר קבע את תדר חיתוך הסב ? האם הוא על 120hz

dudis פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

FastandFurious כתב:@dudis
יש לך אפשרות לראות איך הרסיבר קבע את תדר חיתוך הסב ? האם הוא על 120hz
...
·בכיול האחרון הוא קבע את תדר החיתוך על 100 ,אז הורדתי ל80 ,

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1538

שליחה

dudis כתב:@FastandFurious
·
כשאתה בעל משפחה קשה למצוא את הזמן להסתובב על ארבע בסלון (-:
הסאב נמצא בפינה והיה כבר מצב כפי שכתבתי שהוא השתולל והרגשתי את הבומים,

יכול להיות שרסיבר ימהה מרכך את הסאונד ?
...
הסאב מוגבר ומבצע עצמאית ולרסיבר אין השפעה על פרופיל הסאונד שלו. ברגע שהסאב מקבל אות מהרסיבר הוא יתן ביצועים זהים עם כל רסיבר, בין אם הוא עולה 10,000 או 1,000 ש"ח (כל עוד יש יציאת LFE יעודית)

ממה שאתה מתאר זה יכול להיות כמה דברים:

1. ה-SB הוא תיבה סגורה מה שאומר שהוא לא יכול לרדת נמוך כמו סאב עם תיבה פתוחה, יכול להיות שזה ההבדל שאתה מרגיש בהשוואה לסאב הקודם שהיה לך? למרות שרוב הסיכויים שגם אם מקודם היה לך סאב פתוח הוא יורד נמוך יותר ממנו.

2. מיקום, זה שסאב אחד נשמע במקום טוב לא אומר שהסאב החדש ישמע טוב באותו המקום. נסה למקם אותו במקום אחר אם אפשרי ולראות אם יש הבדל.

3. פאזה - אצלי הייתה את אותה בעיה בדיוק, עם PB-1000 כשהסאב מכוון עם פאזה של 0 מעלות, הבאס היה כמעט מתבטל. הפכתי את הפאזה ל-180 ופתאום החדר התמלא באס. אתה יכול לעשות את זה מהרסיבר או מהחוגה בגב הסאב, למרות שעדיף מהחוגה כי היא נותנת לך אפשרות לכוון את הפאזה לכל טווח בין 0 ל-180 וברסיבר תוכל רק לבחור אחד משניהם. קיצר תהפוך את הפאזה ל-180 ותראה אם אתה מרגיש הבדל אם החדר פתאום מלא בבאס, הסאב שלך יעבוד טוב יותר עם הרמקולים כשהפאזה שלו הפוכה.

4. חבר מפצל Y - ואוטומטית הווליום של הסאב יעלה ב-3db ותרגיש ממנו יותר פאנץ'

(G)
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2402

שליחה

לא הבנתי עדיין את הקטע של הפאזה, לא משנה איפה לא הייתי שם את הסאב וכיוונתי את הפאזה על 0 או 180
לא היה הבדל.
הסאבים שניסיתי את זה:PB1000,PB2000, PB13U
אני לא שמתי לב להבדלים.

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

@dudis
אחי שים לב כי זה מבלבל אני לא מדבר איתך על תדר חיתוך הרמקולים, אני מדבר על תדר חיתוך הסב, יש רסיברים שחותכים את הסב ב100hz ואין אפשרות לשנות, ויש כאלה שיש אפשרות לשנות להם ל120hz,בכול אופן הייתי ממליץ קודם שתבדוק את החיתוך של הקרוס בבורר הסב עצמו על כמה הוא נמצא עכשיו? אמור להיות על סוף הסקאלה.

בתדר חיתוך הרמקולים בדרך כלל הרסיבר חותך אותם לבד בנקודה הכי מוכה שהרמקול עצמו יכול להגיע אליה, אם הוא חותך מתחת ל80hz את הרמקולים אז אתה יכול להגדיר לו על 80hz אבל אם הוא חתך גבוהה יותר זה לא ישנה אם אתה תגדיר לו חיתוך יותר נמוך משום שה באופן אוטומט הרסיבר חתך לך את הרמקולים הכי נמוך שהם מסוגלים לרדת, מה שעשית בעצם זה הגדרת נקודת חיתוך יותר נמוכה ממה שהרמקול שלך מסוגל לרדת ואז אתה בכול אופן לא תקבל כלום מזה כי ביקשת מהרמקול שיפיק תדרים שהוא לא מסוגל לשדר

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

(G) כתב:לא הבנתי עדיין את הקטע של הפאזה, לא משנה איפה לא הייתי שם את הסאב וכיוונתי את הפאזה על 0 או 180
לא היה הבדל.
הסאבים שניסיתי את זה:PB1000,PB2000, PB13U
אני לא שמתי לב להבדלים.
...
לא בכל חדר ומיקום זה יעשה הבדל, הסאב הקודם שלי ישב בדיוק באותו מקום שה PB-1000 נמצא בו עכשיו ואם הייתי מחליף את הפאזה לא הייתי שומע שום הבדל. אבל עם ה-SVS ההיפוך בפאזה עושה הבדל אדיר. לא יודע להסביר את זה בעצמי אבל זה תלוי בחדר, באקוסטיקה שלו ובשאר הרמקולים, יכול להיות שבתנאים הנוכחיים שלי פאזה הפוכה נשמעת טוב יותר, אולי כי ה PB-1000 מהיר יותר מהקודם שלי, אולי כי האלמנט 10" גדול יותר? אין לי מושג, מה שאני יודע זה שזה עושה הבדל אצלי ושווה לו לנסות.

אם בדקת את זה בשלושה סאבים שונים ולא היה הבדל אז הם כנראה היו ממוקמים נכון, אם המיקום הכי נכון זה לא אמור לעשות הבדל. אצלי יש הגבלה במיקום ואין מקום אחר שבו הסאב יכול להיות, לכן הלכתי על זה.

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

FastandFurious כתב:@dudis
אחי שים לב כי זה מבלבל אני לא מדבר איתך על תדר חיתוך הרמקולים, אני מדבר על תדר חיתוך הסב, יש רסיברים שחותכים את הסב ב100hz ואין אפשרות לשנות, ויש כאלה שיש אפשרות לשנות להם ל120hz,בכול אופן הייתי ממליץ קודם שתבדוק את החיתוך של הקרוס בבורר הסב עצמו על כמה הוא נמצא עכשיו? אמור להיות על סוף הסקאלה.

בתדר חיתוך הרמקולים בדרך כלל הרסיבר חותך אותם לבד בנקודה הכי מוכה שהרמקול עצמו יכול להגיע אליה, אם הוא חותך מתחת ל80hz את הרמקולים אז אתה יכול להגדיר לו על 80hz אבל אם הוא חתך גבוהה יותר זה לא ישנה אם אתה תגדיר לו חיתוך יותר נמוך משום שה באופן אוטומט הרסיבר חתך לך את הרמקולים הכי נמוך שהם מסוגלים לרדת, מה שעשית בעצם זה הגדרת נקודת חיתוך יותר נמוכה ממה שהרמקול שלך מסוגל לרדת ואז אתה בכול אופן לא תקבל כלום מזה כי ביקשת מהרמקול שיפיק תדרים שהוא לא מסוגל לשדר
...
הוא לא אמר עדיין איזה מגבר יש לו אז יכול להיות שכל זה לא רלוונטי כי בימאהה שלי (ישן אמנם) אין את האפשרות הזו...

בכל מקרה זה לא אמור לעשות כזה הבדל אדיר כמו שהוא מתאר לדעתי אבל שווה לנסות.

alonfo
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 78

שליחה

dudis כתב:
...
...
·בכיול האחרון הוא קבע את תדר החיתוך על 100 ,אז הורדתי ל80 ,
...
·
איזה רסיבר יש לך ?
אצלי ימהה 681 ויש אפשרות להגדיר חיתוך לכל רמקול מלבד הסאב

לסאב אין אפשרות להגדיר חיתוך, יכול להיות שבגלל שמילא כבר מוגדר לשאר הרמקולים החיתוך וכל השאריות נשלחות לסאב

ואגב אני סובל בדיוק מאותה בעיה עם SB1000 ורסיבר ימהה 681

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה

@Zachn
פותח השרשןר ציין שיש לו רסיבר ימאהה כבר בהתחלה בגלל זה כיוונתי אותו לשרשור שלך שיקרא ויחקים😀

dudis פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

@FastandFurious
·
לא נראה לי שאני מתבלבל ,
הסאב נמצא על LFE (סוף הסקאלה) וגם בחיבור לרסיבר,
הרמקולים הקדמיים יורדים עד 35 (מוניטור אדיו סילבר 6) והאחוריים 60 (מוניטור איודיו A10)
הבעיה שלי בסנטר שמחוסר תקציב ומקום לקחתי את הpolkaudio center tl3 שיורד בסביבות ה120,
אבל בגל הניסויים האחרון החלטתי לנטרל אותו מהמערכת דרך הרסיבר ולהיות ללא סנטר,
לכן אין לי בעיה אחרי הכיול להוריד ל80, (יש רק חיתוך אחד בימאה)

מדובר על מגבר ימאה rxv777 מלפני שנה וחצי ,

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

FastandFurious כתב:@Zachn
פותח השרשןר ציין שיש לו רסיבר ימאהה כבר בהתחלה בגלל זה כיוונתי אותו לשרשור שלך שיקרא ויחקים😀
...
:) אבל אצלי האופציה הזו לא קיימת ברסיבר כי הוא ישן לכן ביקשתי ממנו את הדגם שלו, אבל אתה רק כוונות טובות ויקטור.

Zachn
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

dudis כתב:@FastandFurious
·
לא נראה לי שאני מתבלבל ,
הסאב נמצא על LFE (סוף הסקאלה) וגם בחיבור לרסיבר,
הרמקולים הקדמיים יורדים עד 35 (מוניטור אדיו סילבר 6) והאחוריים 60 (מוניטור איודיו A10)
הבעיה שלי בסנטר שמחוסר תקציב ומקום לקחתי את הpolkaudio center tl3 שיורד בסביבות ה120,
אבל בגל הניסויים האחרון החלטתי לנטרל אותו מהמערכת דרך הרסיבר ולהיות ללא סנטר,
לכן אין לי בעיה אחרי הכיול להוריד ל80, (יש רק חיתוך אחד בימאה)

מדובר על מגבר ימאה rxv777 מלפני שנה וחצי ,
...
ב-777 של ימאהה לדעתי אין את האפשרות הזו לחתוך סאב בנפרד מהרמקולים אז ההצעה לא רלוונטית עבורך.

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”