מטחנה בליגה של הגדולים - דעה והמלצה

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4592
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 427 פעמים

שליחה #21 

סינגל דוזינג זה כאשר אתה שוקל את הפולים וטוחן את הכמות המדוייקת הדרושה למנה. לא בערך, לפי גובה או לפי העין.

ym
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 146
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 14 פעמים

תודה,

שליחה #22 

אז אני לא סינגל דוזינג

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #23 

אם אתקן את עצמי, לדעתי גם אם אתה לא שוקל במדויק אלא שם המטחנה כל פעם מנה אחת אפילו בערך זה סינגל דוזינג. המטרה שלא ישאר קפה במטחנה.
אבל אם כבר עושים אני חושב שהרוב שוקלים אחרת לא רואה בזה הרבה טעם וזה די בזבזני.

TsurTriger
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום
תגובות: 2096
נתן תודות: 179 פעמים
קיבל תודות: 299 פעמים

שליחה #24 

moti_r כתב: אני לא מאמין שעשיתם באמת ראש בראש עיוור ומדויק והרגשתם הבדלים כ"כ גדולים. אם אכן הרגשתם - אז מדובר היה במטחנה לא תקינה או חדשה מדי שלא עברה מספיק הרצה. זה לא רק אני אומר - גם בדיקות של המופרעים בארה"ב שמתעסקים בציוד מדידה מראות שאין שום הבדל במיצוי הקפה בין סכינים קוניות מעל לגודל מסוים. לא לפי טעם אלא לפי מכונה שמודדת.
...
·

אחרי אמירה כה מזלזלת, תרשה לי לפטור את עצמי מהשרשור הזה רק כדי לשמור על הכבוד ההדדי שיש בינינו.
אנחנו מכרים בזכות הקפה מעבר לפורום ואני נהנה להיפגש ולקשקש על נושא הקפה ביחד. אבל אם אין לך את האמון האישי שלך בי שיש הבדל וערכנו השוואה ראש בראש. וכל הממצאים היו כה ברורים לטובת הHG1, אז קטונתי באמת קטונתי.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2551
נתן תודות: 241 פעמים
קיבל תודות: 328 פעמים

שליחה #25 

אני חושב שהויכוחים האלה מיותרים היות וטעם הוא דבר סובייקטיבי,

והאם אתה סופרטייסטר או לא תלוי בגנטיקה שלך,

יכול להיות שבבדיקב כימית ימצאו שכן אחת המטחנות מייצרת יותר מולקולות מסוימות של טעם-האם זה עוזר למי שלא יכול לחוש אותן?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #26 

כל השרשור חוטא לפיסקה הראשונה של מוטי - מופרך.
אין פה נכון ולא נכון, אם לא מתאים למוטי HG1 (גם לי לא) אז קונים מטחנה אחרת וזהו, אין מה להתנשא על מי שקנה את HG1 ולקרוא לו מתלהב בזבזן ולא בליגה של הגדולים... קשקוש.
מאות שורות שרק פוסלות קנייה של מטחנה מסוימת - נו באמת...
לגבי התאהבות בציוד אישי -הפוסל במומו פוסל.
64מ"מ מספיקה לכל בית קפה ולכל מי שרוצה קפה בבית ברמה טובה. עכשיו מפה העלות השולית פוחתת והקנייה רגשית. אין פה רציונליות כמו שמוטי מתאר או אבסולוטיות על מה נכון.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

moti_r פותח השרשור
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #27 

Nemesis כתב:מוטי, שני דברים. שלושה למעשה.
1. אם אתה עושה סינגל דוזינג, קשה לי להאמין שאתה מוציא שוט מהר יותר ממני עם ה hg1 במטחנה עם מחלק מנות.
2. אם יש לך מכונת מנוף, היכולת שלך להוציא קפה לעשרה אנשים מוגבל חד משמעית על ידי המכונה ולא על ידי ה hg one.
3. היכולת שלך להגיש סוגי קפה שונים מהירה יותר ב hg 1 מאשר ברוב המטחנות האחרות.

לדעתי, אם השואל הוא טיפוס שמחזיק למשל e61 בסיסית, זורק פולים בהופר ומוציא לפי העין, אין לו מה לחפש ב hg 1.
לעומת זאת אם השואל מחפש כיצד לשדרג את הקפה שלו, הוא כבר טורח לעשות סינגל דוזינג ורחמנא ליצלן משתמש במחלק מנות או עושה wdt, קשה להתחרות ב hg 1 לדעתי. בטח ובטח אם הוא רואה בעתידו מכונת מנוף.

עובדתית, למרות שהמטחנה קיימת בשוק כבר לא מעט שנים, מעטים מבעליה מחפשים להחליף.
...
הי ראול,

1. אני לא מתחרה בכמה זמן לוקח להכין שוט. אני מדבר על המאמץ. קליק על כפתור מול שניות ארוכות של טחינה ידנית.
2. זה נכון - וזו אחת הסיבות העיקריות שלדעתי מכונת מנוף איננה רלוונטית עבורי - אבל זה לא העניין כאן...
3. למה? איך אתה מגיש סוגי קפה שונים יותר מהר ממני?

לגבי כל השאר - כפי שכתבתי, הכל נכון גם לקונית גדולה עם מחלק מנות. סינגל דוזינג זה קלי קלות והכל זהה - למעט העובדה שלא צריך להתאמץ בדרך.

זה שאנשים לא מוכרים - זה לא אומר כלום. זו מטחנה נישתית עם המון יתרונות - אך גם המון חסרונות (כמו כל מוצר בעולם). כל מה שאני מנסה לעשות כאן הוא לאזן ולוודא שאנשים שמחפשים מטחנות יבינו שהמוצר הזה לא מושלם ובטח שיש אלטרנטיבות *ראויות מאוד* נוספות. זה הכל. אני לא טוען ש-HG1 היא מטחנה רעה ומעולם לא אמרתי דבר כזה. אני בסה"כ מבקש לאזן את הטון המאוד חד-משמעי שרץ כאן בפורום ושלדעתי אין לו מקום.

boazj כתב:מוטי, תודה.
האמת שטחינה ידנית, ו HG1, זו ממש מבחינתי לא אופציה או מחשבה.
ולכן, לטובת הכתיבה, הייתי שמח לשמוע על המלצות נוספות וגם להרחיב על המטחנות שכבר דיברת עליהם.
לפחות מהצצה, נראה שה MACAP ממש ממש גדולה, ולא תתאים בכמעט אף מטבח ביתי...
...
בועז, לצערי אין לי המלצה מאוד ברורה.
נקודה חשובה שלא ציינתי בפוסט הראשון - מטחנות עם סכינים שטוחות אוגרות יותר קפה מסכינים קוניות. הסיבה היא שמבנה הסכינים מאפשר לקפה טחון (ופולים שבורים) להשאר עליהן בקלות ויותר קשה לנקותו. סכינים קוניות בנויות בצורה שבה הקפה נטחן ונזרק ביתר קלות החוצה, למרות שיש להן שטח פנים גדול יותר.

המאקאפ אכן גדולה - כל המטחנות בליגה הזו הן גדולות.
אגב - כאן ה-HG1 מובילה על כולן (למעט הפארוס, מבחינת גודל) כי אין לה מנוע והיא רזה ועדינה הרבה יותר.

מה שכן, כפי שכתב לך איתמר - אני חושב שהמטחנה היא בגודל ממש לא נוראי. אני מסתכל עליה ליד המכונה שלי - הן בדיוק באותו הגובה (המטחנה בלי הופר). זה לא נורא. זה לא מוצר יפה, לצערי, כל המטחנות-עם-מנוע מגושמות, אבל זה לא נורא מבחינת גודל.

לגבי המלצה - הדבר היחיד שאני אמליץ באופן גורף הוא לבצע סינגל דוזינג. השיפור בטעם הקפה הוא אדיר ממש.
איזו מטחנה, ספציפית? הייתי בוחר בקונית קטנה או גדולה, בהתאם לתקציב, וכזו עם דוזר כך שיהיה קל לנקות את הקפה החוצה.
ה-Sette מאוד מסקרנת ואם היא עומדת בציפיות ואין מחלות ילדות - לדעתי היא אופציה לא רעה.
אבל, כפי שכבר כתבתי מוקדם יותר - אני אמשיך להמליץ על קונית 68 מ"מ (ומעלה). הקפה שהן מנפקות הוא פשוט מעולה וגודל הסכינים (וגם המבנה) מאוד משפיעים על הטעם.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #28 

moti_r כתב:
...
...
הי ראול,

1. אני לא מתחרה בכמה זמן לוקח להכין שוט. אני מדבר על המאמץ. קליק על כפתור מול שניות ארוכות של טחינה ידנית.
2. זה נכון - וזו אחת הסיבות העיקריות שלדעתי מכונת מנוף איננה רלוונטית עבורי - אבל זה לא העניין כאן...
3. למה? איך אתה מגיש סוגי קפה שונים יותר מהר ממני?

לגבי כל השאר - כפי שכתבתי, הכל נכון גם לקונית גדולה עם מחלק מנות. סינגל דוזינג זה קלי קלות והכל זהה - למעט העובדה שלא צריך להתאמץ בדרך.

זה שאנשים לא מוכרים - זה לא אומר כלום. זו מטחנה נישתית עם המון יתרונות - אך גם המון חסרונות (כמו כל מוצר בעולם). כל מה שאני מנסה לעשות כאן הוא לאזן ולוודא שאנשים שמחפשים מטחנות יבינו שהמוצר הזה לא מושלם ובטח שיש אלטרנטיבות *ראויות מאוד* נוספות. זה הכל. אני לא טוען ש-HG1 היא מטחנה רעה ומעולם לא אמרתי דבר כזה. אני בסה"כ מבקש לאזן את הטון המאוד חד-משמעי שרץ כאן בפורום ושלדעתי אין לו מקום.
...
·

היי מוטי,

אני חושב שהטון שרץ כאן בזכות ה- HG-One הוא בעיקר בקשר לאיכות הקפה. לא חושב שישנה מטחנה שתתן איכות קפה טובה יותר, אלא במקסימום איכות קפה דומה/שווה בהתייחס למטחנות קוניות גדולות אחרות. בעיני אין חולק כי HG One לא מתאימה לכל אחד וגם נתתי דוגמאות של אוכלוסיה די רחבה שעבורן לדעתי אין טעם ב- HG One.

1. אני דווקא חושב שהחסרון העיקרי ב- HG-One בכל הקשור לטחינה הידנית הוא זמן הטחינה ולא המאמץ. למשל, למשרד שצריך לארח אנשים אני חושב שזו תהיה טעות לרכוש דווקא HG One, אלא אם כן לבעל המשרד חשיבות עצומה בהגשת הקפה הכי טוב שניתן ללא שום התייחסות לזמן הגשת הקפה. בכל הקשור למאמץ שנדרש לטחינת הקפה - זה באמת תמוה בעיני. אני לא רואה בטחינה הידנית משהו שדורש יותר מאמץ מאשר הוצאת כל הקפה ממחלק מנות. אם כבר קם אדם בוקר והוא עירני מספיק כדי לעשות סינגל דוזינג - וזה לא מטריד אותו, קשה לי לראות מדוע יטריד אותו לסובב את המנוף במשך 8 שניות.

2. העניין רלוונטי בהתייחס לזמן הגשת הקפה שאנשים מעלים כחסרון של ה- HG ONE, שהופך להיות Non Issue בשימוש במכונת מנוף.

3. לא מכיר ספציפית את המטחנה שלך, אבל ב- HG One אם אני רוצה להגיש לאדם אחד סומטרה ולאחר ברזיל, אני פשוט משנה את דרגת הטחינה. ברוב המטחנות האחרות צריך לבצע Flush לקפה הישן כמו בתחילת Session.

סה"כ ה- HG One היא מטחנה מצויינת לפיינשמקרים למיניהם שרוצים קפה מצויין.
מטחנות אחרות בעלות דיסקיות קוניות גדולות בטח יוציאו קפה דומה או שווה. השאלה היא איזו מטחנה אחרת עם מחלק מנות תוכל לתת מענה מתאים. לפחות מניסיון שלי עם מכונה עם מחלק מנות, ה- Mazzer Major, לא ניתן להתחמק מטחינה של מנה לפח לפני תחילת שימוש.

TsurTriger
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום

שליחה #29 

הברצה SETTE חולה במחלת החשמל הסטטי כמו ה HG1.
באמת שאין לי מושג איך כל הסקירות עד כה לא דיווחו על זה. אך כמו שכתבתי לא פעם, מטחנה ללא משפך ככל הנראה תהיה עם בעיית חשמל סטטי. כמו כן, כך גם עם הSETTE. יש לי כזו לצד ה HG1 אז אני מדבר מתוך ניסיון אישי.
מניסיון.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

moti_r פותח השרשור
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #30 

קודם כל, לגבי איכות הקפה - אנחנו מסכימים בהחלט. ה-HG-1, כמו קוניות גדולות אחרות (מה שקראו Titans ב-HB) נותנות את הקפה הכי טוב שאפשר.

לגבי סעיף 1 - נראה לי שאנחנו מסכימים שזה באמת עניין של טעם וריח.
שכל אחד יתנסה בעצמו ויבין האמת טחינה ידנית נוחה ונעימה לו.
אולי יש כאלו שיותר יפריע להם רעש של מנוע בבוקר, אני לא יודע.
העיקר שיהיה ברור שזה לא משהו סטנדרטי והמעבר ממאצר מיני ל-HG1, למשל, הוא לא פשוט כמו המעבר לקונית ממונעת גדולה.

לגבי נוחות שימוש במשרד או בשתי מנות והלאה - כאן אני לגמרי מעדיף שימוש במטחנה עם הופר. כתבתי לפני כן - הגשתי מעל ל-10 כוסות לאורחים וזה היה פשוט תענוג. אפילו מחלק המנות היה לי נוח ומאוד עזר בדרך. סינגל דוזינג מיותר לגמרי בסיטואציה כזו - הקפה טרי ומה שחשוב זו מהירות העבודה.

לגבי סעיף 3 - כאמור - אצלי המצב זהה. סינגל דוזינג במטחנה שלא אוגרת כלום (חצי גרם) אומר שאני פשוט מכניס קפה, טוחן, גורף - וחולט. אח"כ מיד אפשר לנסות קפה אחר. שינוי דרגת טחינה - עם בורג או קולר, תלוי במטחנה.

המאצר מייג'ור סובלת מתעלה ענקית (גם מסביב לסכינים) עם גישה לא נוחה כ"כ לניקוי. מספרים עליה (ב-HB, לפחות) שקשה לעשות איתה סינגל דוזינג. אני מניח שהיתה לך חוויה לא מוצלחת בגלל זה. המאקאפ מאוד נוחה, גם הקומפאק כזו. אני מנחש שגם היוריקה תהיה מעולה אבל לא ראיתי אותה ולא ניסיתי אותה בעצמי.

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #31 

לגבי סעיף 3, המבחן האולטימטיבי בעיני הוא השוט השני לאחר ההחלפה. נניח לוקחים קפה קצת ישן ולפתע עוברים לקפה טרי מאוד. הפרש גדול בדרגות טחינה. האם השוט השני לאחר ההחלפה זורם בדיוק אותו דבר כמו השוט הראשון לאחר ההחלפה או שצריך לעשות עוד תיקון קטן של עובי הטחינה? לדעתי מעט מאוד מטחנות עוברות את האתגר הזה.

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2551
נתן תודות: 241 פעמים
קיבל תודות: 328 פעמים

שליחה #32 

לא הבנתי את ההערה נמסיס.

אתה מחליף בין קפה ישן יחסית לטרי מאוד משנה את הדרגת טחינה ומה?

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #33 

ו- מכין כוס קפה.
מיד אחר כך מכין כוס קפה נוספת. האם הזרימה / הקפה יהיו זהים בלי תיקון קל נוסף ברמת הטחינה בין הכוס הראשונה לשנייה?

TsurTriger
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום

שליחה #34 

ראול העלה נקודה חזקה לטובת הHG1, לפחות עבורי.
בתור אחד שמכין קפה בעיקר לעצמו, אין לי טעם ואין לי צורך במשהו מעבר לסינגל דוזינג.
עם הHG1 כל הנושא הופך למאוד נוח.
במיוחד כאשר יש 2-3 סוגי קפה שונים ורוצים יום אחד לשתות ברזיל וביום אחר לשתות סומטרה.
להבדיל ממה שהיה לי עם הK3, כאן אין כמעט מה לשחק. קליק ימינה, שניים שמאלה. לא יותר.
ה-HG1 היא מטחנה מאוד יציבה ועקבית.

קצת עייפתי מהשרשור, אבל לטובת הקוראים העתידיים אנסה לקראת סופ"ש לנסות לסכם את ההתרשמות שלי מהHG1 שאוטוטו חוגגת שנה אצלי.
אנסה לעלות את כל היתרונות שאני מוצא בה. לצד את כל החסרונות.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

moti_r פותח השרשור
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #35 

מה שאתם מתארים לא קשור ל-HG-1 אלא למטחנה קונית גדולה.
זה נובע ממבנה הסכינים הקוניות וזה קורה, אגב, גם בקטנות (אפילו ה-38 מ"מ).

TsurTriger
סמל אישי של משתמש
כתב צילום
כתב צילום

שליחה #36 

moti_r כתב:מה שאתם מתארים לא קשור ל-HG-1 אלא למטחנה קונית גדולה.
...
·
אה?!
מוטי, הרגע הוכחת שיש לך אשכרה אנטי אישי נגד ה-HG1.
מה זה הHG1 אם לא מטחנה קונית גדולה? חללית תוצרת USA?
אני מוותר על השרשור הזה , והפעם באמת. תגובות לא ענייניות שאינן מגיעות ממקום אמיתי לדבר על יתרונות וחסרונות של מוצר כלשהו. יש לך באמת אנטיגוניזם למוצר ממקום לא ענייני. השד יודע מאיפה האנטיגוניזם הזה הגיע.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com

moti_r פותח השרשור
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה #37 

צור, אולי באמת עדיף שתוותר על השרשור הזה כי אתה, לצערי, מתנהג כאן באופן מאוד אמוציונאלי, על גבול הלא הגיוני.
זה מרגיש כמו להתדיין עם ילד קטן שמאוד מאוד רוצה להיות ברוגז.
נסה לקרוא את התגובות שלך כאן מהצד - ואולי תבין למה מציק לי שכל הדיון על ה-HG1 הפך להיות כ"כ אמוציונאלי כאן בפורום.
ואח"כ אתה מאשים אותי ש*אני* מאוהב בציוד שלי...

מה שכתבתי כלשונו: מה שאתם מתארים איננו קשור ל-HG1. זה קשור למטחנה קונית גדולה.
*כל* קונית גדולה מתנהגת ככה. גם ה-K10, גם ה-M7K, גם המאצר מייג'ור (למרות ששם יש נושא אחר של אגירה שמפריע לנקודה הזו) וגם ה-HG1.
גם הפארוס, אגב, שהיא קונית גדולה (כלומר, סכינים קוניות גדולות, 68 מ"מ) אך בגודלה היא קטנה יותר מכל מטחנה אחרת שפגשתי.

מטחנות קוניות (אפילו הקטנות, 38 מ"מ) רגישות פחות בנושא גובה הטחינה.
במטחנה שטוחה צריך לסובב הרבה וגם יש לשנות את גובה הטחינה כשהקפה מתיישן. בקונית זה לא ככה.
אני מעדכן כיוון רק כשאני מחליף סוג קפה וגם אז - ממש מינורית.

HG1 איננה שונה משום מטחנה קונית בנקודה הזו.
חוזר ומסביר לאלו שכן מקשיבים: מדובר בסט סכינים *סטנדרטים לחלוטין* של מאצר, רק שבמקום לחבר אותו למנוע כמו במטחנות האחרות כאן חיברו אותו לציר ידני. זה הכל. אין כאן שום קסמים וכשפים.

אתם קונים סט סכינים בלבד, מול סט סכינים+מנוע+הופר (אופציונאלי)+דוזר במטחנות אחרות שעולות אותו המחיר.

אני חושב שהדיון הזה מיצה את עצמו ואני מקווה שכפי שכתבתי בראשיתו - הקורא הישר יברור את המוץ מן התבן.

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שליחה #38 

צור - אני לא מוטי, אבל מה שהוא התכוון זה לא שמדובר ביתרון ספיציפי של HG1 אלא של כל קונית גדולה.

Mimi111
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 755
נתן תודות: 426 פעמים
קיבל תודות: 96 פעמים

שליחה #39 

הכי מצחיק שאין כאן שום ויכוח. צור סבור ויתכן בצדק ש-hg1 היא המטחנה שמנפיקה את התוצר הטעים ביותר ומוטי לא מתווכח עם הטענה הזו אלא מסביר, גם בצדק, שהמוצר לא מושלם ושישנן אלטרנטיבות.
אלו קווים מקבילים שלא ייפגשו. אין טעם לערב פה רגשות.

Nemesis
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #40 

moti_r כתב:מה שאתם מתארים לא קשור ל-HG-1 אלא למטחנה קונית גדולה.
...
·

זה בסדר גמור, השאלה מה עם כל המסביב, התעלה והמשפך?
אני יכול להבין טענה שהסכינים אותן סכינים והאגירה בתוכן אותן אגירה.
אבל אם יש תעלה ומשפך קצר שהולכים לתוך מחלק המנות יש מקומות נוספים שבתוכם הקפה מתחבא.
אם הטענה היא שיש מטחנה חשמלית קונית באותה רמת מחיר של ה- HG One בה הקפה בתעלה ובמשפך לא משפיעים מהותית על כמות הקפה הישן שיוצא לפורטפילטר - דורש בדיקה ומדידה השוואתית.

אם אתה מתכוון לכך שצריך לקחת מברשת ולנקות כל פעם את המשפך וכמה שאפשר מתוך התעלה - נראה לי מאמץ גדול יותר מאשר לסובב מטחנה ידנית.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”