·שים לב למה שכתבתי על מצביי הבורר!freerider כתב:ואל תשכח, הבורר של המגבר העליון על LINE, הבורר בתחתון על CONTROL
מצביי הבורר:
1. CONTROL- כניסה "ישירה" ללא מעבר סיגנל ל-RCA
2. CD- כניסה העוברת BUFFER עם שליטת בורר ווליום בפאנל הקדמי, מעבר ליציאה.
3. LINE- כניסה העוברת BUFFER ללא שליטת ווליום מהבורר בפאנל, מעבר ליציאה....
שני מגברים, לחבר לפרה אמפליפייר - הא כיצד?!
- freerider
- חבר ותיק

- תגובות: 1730
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 186 פעמים
You pay peanuts, you get monkeys
·המגבר התחתון על CONTROL - עובד ; המגבר העליון על LINE - גם עובד צריך רק להגביה את הוליים. מצויין ! האם בדרך זאת אני מאבד קצת מהעוצמה של המגבר? שאלת תםfreerider כתב:ואל תשכח, הבורר של המגבר העליון על LINE, הבורר בתחתון על CONTROL
מצביי הבורר:
1. CONTROL- כניסה "ישירה" ללא מעבר סיגנל ל-RCA
2. CD- כניסה העוברת BUFFER עם שליטת בורר ווליום בפאנל הקדמי, מעבר ליציאה.
3. LINE- כניסה העוברת BUFFER ללא שליטת ווליום מהבורר בפאנל, מעבר ליציאה....
נערך לאחרונה על ידי 2618 ב 15/03/2017 17:22, נערך פעם 1 בסך הכל.
·אכן כן בצורה המצורפת, מתגובתך הרמה אני מבין מבין השורות שלא נחה דעתך מדרך זו?freerider כתב:משהו מוזר לי בתמונה השנייה, איך אתה מחבר את הרמקולים שלך?
אתה עובד עם שני המגברים עבור BI AMP? או שאתה מנסה לחבר בצורה אחרת?...
- freerider
- חבר ותיק

כך זה אמור להיות, ראיתי בתמונה חוט אדום שנמתח למגבר העליון וחוט לבן שנמתח לתחתון , שניהם נראאים כי יוצאים מאותו הכבל, לכן זה ניראה מוזר.
אגב אתה טוען שהווליום של העליון שונה מזה של התחתון? יתכן בגלל שהעליון לטוויטרים והתחתון לוופרים, לשני המגברים אמור להיות הגבר זהה, למרות שיתכן גם שבגלל שהם לא ממש חדשים ולא מאוזנים.
אגב אתה טוען שהווליום של העליון שונה מזה של התחתון? יתכן בגלל שהעליון לטוויטרים והתחתון לוופרים, לשני המגברים אמור להיות הגבר זהה, למרות שיתכן גם שבגלל שהם לא ממש חדשים ולא מאוזנים.
·התשובה לשאלתך היא בגלל שהעליון הוא על LINE ולכן יש לו את האופציה של הגברת הווליום כי הוא היה על חצי, וברגע שהגבעתי קצת את הווליום - וראה זה פלא נהיה עוצמתי:) אני שולח לך תמונה של הכבל שלי לכן היה נראה מוזר. אולי צריך באמת להשקיע יותר על כבלfreerider כתב:כך זה אמור להיות, ראיתי בתמונה חוט אדום שנמתח למגבר העליון וחוט לבן שנמתח לתחתון , שניהם נראאים כי יוצאים מאותו הכבל, לכן זה ניראה מוזר.
אגב אתה טוען שהווליום של העליון שונה מזה של התחתון? יתכן בגלל שהעליון לטוויטרים והתחתון לוופרים, לשני המגברים אמור להיות הגבר זהה, למרות שיתכן גם שבגלל שהם לא ממש חדשים ולא מאוזנים....
- freerider
- חבר ותיק

אוקיי, אז יש טעות ב-SERVICE MANUAL:lol:
אם המצב הוא כזה אז עדיף מפצל Y ולחבר לכניסות ה-CONTROL, אם גם ה-LINE נשלט ווליום אז נוסף פוטנציומטר למסלול הסיגנל ועדיף לוותר עליו אלא אם אתה מעוניין בשליטה על עוצמת ה-HIGH או ה-LOW ברמקול.
אם המצב הוא כזה אז עדיף מפצל Y ולחבר לכניסות ה-CONTROL, אם גם ה-LINE נשלט ווליום אז נוסף פוטנציומטר למסלול הסיגנל ועדיף לוותר עליו אלא אם אתה מעוניין בשליטה על עוצמת ה-HIGH או ה-LOW ברמקול.
·שליטה על עוצמת ה-HIGH או ה-LOW ברמקול הוא במילא נעשה דרך הפרי. ואם במפצל עסקינן יש אכן לתת חשיבות לאיכות, כי ראיתי את המצורף מלבד הפשוטים ב-30ש"חfreerider כתב:אוקיי, אז יש טעות ב-SERVICE MANUAL:lol:
אם המצב הוא כזה אז עדיף מפצל Y ולחבר לכניסות ה-CONTROL, אם גם ה-LINE נשלט ווליום אז נוסף פוטנציומטר למסלול הסיגנל ועדיף לוותר עליו אלא אם אתה מעוניין בשליטה על עוצמת ה-HIGH או ה-LOW ברמקול....
- freerider
- חבר ותיק

הכוונה שלי בשליטה על ה-HIGH וה-LOW היא לא על ה-BASS וה-TREBLE אלא על המגבר שמגביר את תחום התדר הגבוה והמגבר שמגביר את התחום הנמוך.
מה שבעצם עשית ב-BI AMP זה להפריד את הקרוס אובר, עכשיו הטוויטרים (והמיד אם קיים) עובדים על מגבר אחד והוופרים עובדים על המגבר השני.
מה שבעצם עשית ב-BI AMP זה להפריד את הקרוס אובר, עכשיו הטוויטרים (והמיד אם קיים) עובדים על מגבר אחד והוופרים עובדים על המגבר השני.

עוזר בכיף.