קרב מחירי אולד: SONY A1 לעומת LG E7\G7

פורום מסכי OLED ו- QD-OLED
avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9004
נתן תודות: 1566 פעמים
קיבל תודות: 1347 פעמים

שליחה #21 

@jacko-il
אוף, ידעתי שתוריד קצת את האוויר מהמפרשים... :wink:
ולגבי התלת מימד - הבחור שכח לרשום "לדעתו".
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #22 

@avihuli
·
תשמע, אמליץ לך בשנית בדיוק מה שאמרתי לך לפני מספר חודשים:
יש לך אחלה מסך כרגע. תהנה ממנו.
תקפוץ על העגלה (שהיא מסך מדהים בגודל 65 אינץ') כשהעניינים יתבשלו קצת והמחירים יירדו הרבה. מי כמוני מכיר את מחלת השדרגת הארורה הזו, אבל חייבים להתאפק כאן. בטווח הארוך נקבל מוצר טוב בהרבה יותר בהרבה פחות כסף.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

gkatz פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1607
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 92 פעמים

שליחה #23 

jacko-il כתב:@avihuli
·
אבי, ה- C6 (וכמובן ה- E6) הם אחלה מסכים. באמת. (Y)
אבל אחרי שקראתי השבוע עד כמה הצליחו לשפר השנה את אחידות הפאנל בתחום של מעל השחור המוחלט ואת גודל השיפור שיש בכל מה שקשור למיפוי נכון יותר של HDR (ובכלל יכולות גבוהות יותר ב- HDR גם מבחינת הארה) ושזמן התגובה שופר השנה בצורה מטורפת ועומד כעת על אזור ה- 21ms בכל הליין החדש (כולל מצב גיימיניג ב- HDR) אז כן - לדעתי הדגמים החדשים טובים בצורה ניכרת, לפחות בכל האספקטים שמדברים אליי. לא כל אחד רגיש לדברים שציינתי.
...
כל שנה יהיו שיפורים. זה טבעו של התחום...
·

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #24 

@gkatz
·
ברור.
אבל כשלא לחוצים להחליף ציוד, אז ממתינים לנקודת השבירה. כרגע, אני עוד לא שם.
כשיהיה חיתוך הגיוני בין מה שאני רוצה לבין מחיר שאני מוכן להוציא - אז אקנה.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #25 

כשיהיה חיתוך הגיוני בין מה שאני רוצה לבין מחיר שאני מוכן להוציא - אז אקנה.
...
את זה תשאיר לי... :P יאללה חברים שנהיה בריאים עם הרבה שדרגת.
חמישי היום.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

idanh
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 347
נתן תודות: 25 פעמים
קיבל תודות: 21 פעמים

שליחה #26 

@avihuli
לא רק לדעתי... זה גם לדעת השוק - אם זה היה מוצלח לא היו מעיפים את זה.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #27 

עידן - ייתכן ואתה צודק. אולם אני חושב שהשוק שעד לתקופה האחרונה היה עם מקסימום 55 אינץ' לא היה מוכן לטכנולוגיית התלת כי זה "קטן" מדיי על המסך.
כיום שיותר ויותר מסכי 65 נהפכים לסטנדרט - החוויה תהיה אחרת ולבטח זה יחזור.
יש הבדל לראות תלת על 42 שהיה מאוד נפוץ מול תלת על 65 וצפונה.
ולכן אני חושב שאנחנו בתפר קטן עד שזה יחזור שוב (ואני לא מאלה המשתמשים).
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #28 

זה גם גודל המסכים אבל לדעתי זו ממש לא הסיבה המרכזית.
רוב המסכים לשוק הביתי פשוט נתנו חווית תלת מימד גרועה.
(1) גודל מסך לא מתאים למרחק. (כפי שאבי רשם). (2) ריצודים בתלת מימד אקטיבי. הרבה אנשים הרגישו לא טוב אחרי זמן צפייה לא כל כך ממושך ובצדק. (3) הפאנלים לא יכלו להוציא מספיק הארה כדי לפצות על חסימת האור של המשקפיים מה שגרם לתמונה להיות סופר כהה ולא נעימה לצפייה. דבר שרק הוסיף עוד יותר לאי נוחות ולכאבי עיניים וראש. (4) נוחות. המשקפיים בתחילת הדרך היו גרועים ולא נוחים להרכבה לאורך זמן. בטח ובטח באקטיבי ובטח ובטח אם הצופה מרכיב משקפיי ראיה. (5) חצי מהרזולוצייה האנכית בלבד בתלת מימד הפאסיבי. במסכי FHD זה אמר 1920X540 במקרה הכי טוב (ואפילו 960X540 במקרה שצופים ב HSBS הפורמט הפיראטי הפופולארי). (6 ) שימוש בתכנים לא ראויים לצפיית אדם. כמו שימוש בהמרה אוטומטית של המסך בצפייה בתכנים 2D ועד הורדות פיראטיות ברמה של פח *** (כלומר לא רק HSBS אלא גם קידוד ברמה גרועה בנוסף לכך).

בקיצור, היו לא מעט גורמים לאורך השנים שבהחלט יכלו לגרום לפלוני לומר לעצמו - "זו חוויה גרועה ואין לי שום עניין בדבר הזה". אך אף אחת מהתלונות הנ"ל לא רלוונטיות יותר במסכי ה- OLED 4K עם תלת פאסיבי. ובדיוק בגלל זה צר לי כל כך. בדיוק כשהגיעו לשלמות עם מה שצריך בתלת מימד ביתי הם החליטו להוציא את הפלאג.

שמעתי לא מעט אנשים שבאו אליי עם הקביעה הזו שזה סתם גימיק. אחרי שהדגמתי להם את הפוטנציאל שיש לתלת מימד הם שינו את דעתם ב- 180 מעלות. ואין לי אפילו מסך OLED 4K אלא סתם OLED FHD צנוע בגודל 55 אינץ'.

ואם תלת מימד ביתי באמת לא היה מעניין אף אחד, לא היינו רואים דבר מהסוג הזה:
https://www.change.org/p/lg-please-revi ... d-tv-model

אז אחרי שזה נאמר, עדיין, בהחלט לגיטימי לא לאהוב תלת מימד. כמו כל דבר בחיים זה עניין של טעם אישי והעדפות וכו'.
שיהיה לנו סופ"ש מהנה (Y) (~)

nimee
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 176
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #29 

jacko-il כתב:@avihuli
·
אבי, ה- C6 (וכמובן ה- E6) הם אחלה מסכים. באמת. (Y)
אבל אחרי שקראתי השבוע עד כמה הצליחו לשפר השנה את ...
...
הרושם שלי מקריאת הסקירה ב- hdtvtest, וכבעלים של B6, הוא שלהערכתי מעטים ירגישו שינוי כלשהו באיכות התמונה, ומעטים יותר ירגישו "שיפור דרמטי". זו הערכה בלבד, כמובן, בין היתר מאחר שמדובר באותו פאנל ובאבולוציה של אלקטרוניקה קיימת.

מצד שני חוסר בתלת מימד - זה הבדל שקצת קשה יותר לפספס.

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4996
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 412 פעמים

שליחה #30 

jacko-il כתב:@טלHD
·
להזכירכם - גם מחירי השקת הליין הקודם היו לא שפויים.
רק במאי 2016 בהשקה של ח.י דובר על מחיר "סביב ה- 30 אלף" עבור ה- 65C6. שלא לדבר על מה שהלך עם ה- E6. ותראו איפה אנחנו היום, אפילו לא עברה לה שנה..

האמת שבינתיים די סבבה לי עם ה- 939 הצנוע והענתיקה שלי. פריט האספנים הזה עדיין מסב לי אושר עם תכני FHD שלי. אני יושב על הגדר ומחזיק אצבעות שאולי, ממש רק אולי, שנה הבאה LG יסכימו להחזיר את התלת מימד למסכים. אז אוכל לתפוס את כל הציפורים במכה אחת - גם לעלות ל- 65 אינץ', גם לקבל מסך עם 4K HDR סוף סוף וגם לקבל תלת מימד מדהים. אבל הסיכוי לקבל חזרה תלת מימד קלוש ושואף לאפס.. :עצוב:
...
·
זה בעיקר בגלל שסמסונג הורידו את המחירים לסדר גודל שפוי יותר.
השנה - אי אפשר לדעת עדיין .

Evil-u
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1376
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #31 

טלHD
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 14346
נתן תודות: 989 פעמים
קיבל תודות: 1218 פעמים

שליחה #32 

עפו על עצמם עם המחיר הזה 8O
יותר מכפול מ B6 ובאותו מחיר של 65C7.

Evil-u
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1376
נתן תודות: 44 פעמים
קיבל תודות: 109 פעמים

שליחה #33 

טלHD כתב:עפו על עצמם עם המחיר הזה 8O
יותר מכפול מ B6 ובאותו מחיר של 65C7.
...
·

אכן מחיר חולה לגמרי.
ועוד בארץ יש 50 אחוז מס ועוד עמלת חזירות.
אם יגיע יתומחר ב50-60 אלף לדעתי

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #34 

במחיר כזה למסך הזה יהיה שוק מאד מצומצם. אז או שהמחיר יירד מאד מהר למחיר מטרה הגיוני יותר (ביחס לתחרות) או שסוני ירימו ידיים מהכיוון הזה ויפסיקו עם OLED יחסית מהר (אפשרות שלישית היא גם שסוני מראש לא תכננו למכור כמויות ממנו וכיוונו אותו לנישה מסויימת. סוג של לסמן "V" שיש גם להם OLED להציע למי שמעוניין לשלם).
אני לפחות סבור שמה שיקרה בעתיד הדי קרוב זה שהמחירים יירדו. מחירי השקה נועדו למשוך את הלקוחות עם הכיסים העמוקים שלא מסוגלים להתאפק או שכסף לא משחק אלהם תפקיד בכלל. אחרי שנתח השוק הזה יגיע לרוויה - המחיר יירד. זו דעתי לפחות (וזה נכון גם לשאר המותגים, לא רק לסוני הזו).

gkatz פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #35 

jacko-il כתב:במחיר כזה למסך הזה יהיה שוק מאד מצומצם. אז או שהמחיר יירד מאד מהר למחיר מטרה הגיוני יותר (ביחס לתחרות) או שסוני ירימו ידיים מהכיוון הזה ויפסיקו עם OLED יחסית מהר (אפשרות שלישית היא גם שסוני מראש לא תכננו למכור כמויות ממנו וכיוונו אותו לנישה מסויימת. סוג של לסמן "V" שיש גם להם OLED להציע למי שמעוניין לשלם).
אני לפחות סבור שמה שיקרה בעתיד הדי קרוב זה שהמחירים יירדו. מחירי השקה נועדו למשוך את הלקוחות עם הכיסים העמוקים שלא מסוגלים להתאפק או שכסף לא משחק אלהם תפקיד בכלל. אחרי שנתח השוק הזה יגיע לרוויה - המחיר יירד. זו דעתי לפחות (וזה נכון גם לשאר המותגים, לא רק לסוני הזו).
...
·הם פשוט מתרכזים בצרכנים של הG7\E7...
האנשים ה'פשוטים' שיכולים לקנות B7 הם לא קהל המטרה של הדגם הזה.
ל77 אינצ' אין מחיר, הם פשוט מפחדים לרשום :)
כמה חבל

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #36 

הרבה אנשים כאן (וגם בפורומים בחו"ל) ממהרים להסיק יותר מידי מסקנות ממחירי מחירון של השקה.
להזכיר שוב שלפני שנה גם מחירי הסדרת ה- 6 OLED של LG היו בערך כפולים מהים. כדוגמא בהשקה כאן בארץ ה- 65C6 תומחרה אם אני זוכר נכון ב- 30K ש"ח. למיטב הבנתי המחיר של המסך הזה הוא כמעט חצי מזה. (וגם אחרים בסדרה ירדו בצורה די דומה).
תנו לזה קצת זמן. מחירי השקה לא נועדו להדיוט הממוצע. הם נועדו לאנשים שמכורים לתחום ו/או שיש להם כיסים עמוקים. קודם כל עושים את המקסימום כסף שאפשר על פלח השוק הזה ורק לאחר מכן מורידים את המחיר כדי ששאר העם יוכל להרשות לעצמו. ככה זה עבד תמיד וכך זה גם כעת.

gkatz פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #37 

jacko-il כתב:הרבה אנשים כאן (וגם בפורומים בחו"ל) ממהרים להסיק יותר מידי מסקנות ממחירי מחירון של השקה.
להזכיר שוב שלפני שנה גם מחירי הסדרת ה- 6 OLED של LG היו בערך כפולים מהים. כדוגמא בהשקה כאן בארץ ה- 65C6 תומחרה אם אני זוכר נכון ב- 30K ש"ח. למיטב הבנתי המחיר של המסך הזה הוא כמעט חצי מזה. (וגם אחרים בסדרה ירדו בצורה די דומה).
תנו לזה קצת זמן. מחירי השקה לא נועדו להדיוט הממוצע. הם נועדו לאנשים שמכורים לתחום ו/או שיש להם כיסים עמוקים. קודם כל עושים את המקסימום כסף שאפשר על פלח השוק הזה ורק לאחר מכן מורידים את המחיר כדי ששאר העם יוכל להרשות לעצמו. ככה זה עבד תמיד וכך זה גם כעת.
...
·אולי אבל סוני\ישפאר לא מורידים מחירים כל כך מהר אם בכלל... אולי ביבוא מקביל יהיה יותר קל

gkatz פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #38 

עדכון חשוב:
אמאזון כבר חתכו עם ההשקה את הטלוויזיה למחיר של 5500$ - ירידה של אלף דולר.
עכשיו הסט הזה יושב בול באמצע בין הE7 לC7 במחיר...
חדשות מצוינות לטעמי :)

https://www.amazon.com/Sony-XBR65A1E-65 ... %2BA1&th=1

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73189
שם מלא: ערן
נתן תודות: 644 פעמים
קיבל תודות: 3151 פעמים

שליחה #39 

חדשות מצוינות יהיהו כשהם יתחילו לשלוח את זה לארץ :wink: