·dudis כתב:אני רוצה לבצע גם בדיקה ללא הסנטר איך הכי טוב לנסות,
1.לבטל בהדרות ברסיבר שאין סנטר (האם צריך כיול מחדש ?)
2.לנתק פיזית את הסנטר ולעשות כיול מחדש ?...
1.לא חייב בשלב ראשון כיול חדש.אצלי גם ללא כיול ההבדל מורגש מיד

·dudis כתב:אני רוצה לבצע גם בדיקה ללא הסנטר איך הכי טוב לנסות,

·yonyz כתב:אין צורך לנתק פיסית. כדאי לבצע כיול מחדש....
זה כבר לא משנה. מדובר בבחירה אישית.תלתל כתב:אבל מה לגבי סנטר מסדרה גבוהה יותר מהקידמיים ששייכים לאותו היצרן?...
פשוט מגדירים שאין סנטר. אין צורך לבצע כיול מחדש, שכן הכיול בודק כל רמקול בנפרד ולא יחדיו. מה שכן, אם מחליטים פיזית להעיף את הסנטר לגמרי, אז כבר אפשר לעשות כיול מחדש.dudis כתב:HazooM מאוד מעניין ,יש לי שאלה , כשכתבת שנטרלת את הסנטר איך ניטרלת ?
האם ניתקת אותו מהמערכת או שהגדרת שאין סנטר ?
האם ביצעת כיול חדש ברסיבר ללא הסנטר ?
אולי אם כיול ללא הסנטר היית מקבל תוצאות אחרות ?...
תקרא מה שרשמתי למעלה.dudis כתב:אני רוצה לבצע גם בדיקה ללא הסנטר איך הכי טוב לנסות,

·מדובר בSVS שאני וחבר הגענו לפיוצר להתרשם.FastandFurious כתב:תל תל היקר ערב טוב![]()
לגביי ההשואות שלך, לא סיפקת מידע על גודל הוופרים של הקידמיים בסט הראשון
וגם לגביי איזה קידמיים? 2 וואיי ריצפתיים? מדפיים? אך ידעת לציין את תצורת רמקול "סטלייטים"ו"גודל הוופר 4וחצי או מדפי עם וופר של 5 ורבע"??
...

לי יש 3 רמקולים קדמיים של CABBASE IO2 באותו גובה בדיוק והמרחק האזנה מהם הוא כ-3.5 מטר, במקרה הזה מה המרחק שצריך להיות בין כל רמקול כדי שהסנטר יורגש משמעותית?בראש ובראשונה צריך להתחשב במרחק שבין שני הרמקולים הקדמיים וביחס שלהם אל מול מרחק הישיבה של הצופה. במידה והצופה יושב נניח במרחק של 5 מטר מהרמקולים, אבל הרמקולים הקדמיים ממוקמים נניח רק מטר וחצי אחד מהשני, זה קצת מייתר את הסנטר....

·תיקון קטןHazooM כתב:ומה המרחק בין צד שמאל לימין?...

על פניו עלול להיות 'אוברקיל' עם סנטר כזה+סאטליטים. תלוי במצב.תלתל כתב:·מדובר בSVS שאני וחבר הגענו לפיוצר להתרשם.......
הסנטר אולטרה פשוט הדביק אותנו לקיר בכוחו הרב (שודך עם מדפיים מאותה סדרה) ולמרות שרוב רובכם כאן ממליצים על סנטר איכותי וחזק ככל האפשר - תמהני , אם זה לא אובר קיל לשדך זוג סטאליטיים למשל,לסנטר כזה כשיש סנטר "מותאם" מאותה הסדרה לסאטליטיים או המדפיים שהם לא מסדרת האולטרה.
(זאת שאלת-דוגמה אקראית שכמובן מתאימה לשלל היצרנים האחרים).
ליאור...
אני חסר ניסיון בכל הקשור לקולנוע ביתי וקורא כאן באדיקות אחר כל השרשורים למען השכלתי הרחבה ככל הניתן ואוזניי כרויות לכל ציוץ על מנת לצמצם את מרחב הטעויות שיהיו לי לבטח.FastandFurious כתב:@תלתל
ואין מה להשוות בכלל בין איכות של מדפיים ושל סטלייטים.
אי ממש לא מבין מה יושב לך בראש ולאן אתה רוצה להגיע עם כל השאלות/השוואות שלך, מבחינתי בכייף, רק אם תגיד לי מה נמצא לך בראש ועל מה אתה חושב ( פשוט אני יודע שאתה מחפש להרכיב מערכת רמקולים) תסביר מה אתה חושב לרכוש ומה האופציות, ככה יהיה יותר קל לעזור לך, ותשתדל לפתוח שרשור בנושא....
·תודהmulder כתב:על פניו עלול להיות 'אוברקיל' עם סנטר כזה+סאטליטים. תלוי במצב.......
אם אתה מדבר על SVS פריים אולי זה יתאים. בניגוד לסטליטים אחרים הם מגיעים עד 69 הרץ ואני מאמין שיש להם נוכחות. אבל עם סטליטים קלאסיים קטנטנים זה לא ישמע טוב....

רובינו נכנסנו לתחביב עם ידע בסיסי ופחות מזה, עם הזמן לומדים, גם מטעויות שתעשה אתה תלמד.תלתל כתב:אני חסר ניסיון בכל הקשור לקולנוע ביתי וקורא כאן באדיקות אחר כל השרשורים למען השכלתי הרחבה ככל הניתן ואוזניי כרויות לכל ציוץ על מנת לצמצם את מרחב הטעויות שיהיו לי לבטח.......
לצערי יש גם עצות אחיתופל שעליי לנפות ולהשכיל לברור מהן את הנכון ביותר,לפחות על הנייר.לכן,לפעמים אני מחדד בשאלותיי כדי להגיע למטרה.
...