מצטער שנעלמתי, החיים האמיתיים צצו והסיטו את דעתי מענייני הקפה ותחביבים אחרים.
בשבועות האחרונים חזרתי לנושא, קראתי קצת עוד ושקלתי כיצד אני רוצה להתקדם, והגעתי למסקנות הבאות:
1) החלטתי לדלג על סט התחלתי / יד שנייה, ולקנות כבר עכשיו סט מצויין. התקציב באזור ה-15k, גמיש במידת הצורך.
2) מבחינת מטחנה אני מרגיש דיי סגור על ה HG-One, נראה לי שהיא תתאים בול לאופי השימוש שלי. אני שותה מעט קפה כך שטחינה ידנית זה לא חסרון גדול (ממה שאני מבין לאחר שהמכונה משופשפת מדובר בכ10 שניות לכוס), וסינגל דוזינג זה יתרון גדול.
3) מבחינת מכונה אני עדיין בדילמה, מצד אחד מאוד מושך אותי מכונות מנוף, וספיציפית הלונידינום R מאוד חזק על הרדאר שלי. מצד שני מעולם לא יצא לי לראות / לשתות קפה ממכונת מנוף במציאות, ואני חושש ללכת לכיוון הזה רק על סמך תחושת בטן וקריאה באינטרנט.
האופציה השנייה היא מכונת E61, במקרה הזה הכיוון הוא ללא ספק SB, כפי שציינתי אני לא שותה או מגיש משקאות חלב כמעט אף פעם, בשביל פעם באף-פעם לא מוצא צורך להשקיע יותר כסף (אומנם יש תקציב, אבל אין צורך לשרוף אותו לחינם), ולקנות מכונה מסובכת יותר.
עיקר ההמלצות שקראתי פה על E61 SB הם על היוניקה, שלפי הבנתי מוציאה קפה מעולה בצורה עקבית, אבל סובלת מכמה בעיות מבחינת חווית משתמש. האם יש עוד דגמים שכדאי לשקול?
מבחינת אופי השימוש אני שותה מעט קפה (1-2 כוסות ביום), אספרסו בלבד, המכונה תשרת רק אותי, ולעיתים נדירות אורחים.
היו כמה שרשמו שאולי עדיף להשקיע פחות בסט ויותר בפולי הקפה - אבל כבר היום אני משתדל לקנות את הקפה הכי טוב שאפשר (בעיקר מגלעד, לפעמים קפה mae) - ככה שמעל המשוכה הזאת כבר קפצתי
מודה שוב לכל העונים, מבטיח שהפעם לא אעלם, ושהשרשור הזה יסתיים עם תמונות של סט חדש!