התייעצות לפני שידרוג

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
Noam_B פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 131

שליחה

תודה לכל המשיבים
מצטער שנעלמתי, החיים האמיתיים צצו והסיטו את דעתי מענייני הקפה ותחביבים אחרים.
בשבועות האחרונים חזרתי לנושא, קראתי קצת עוד ושקלתי כיצד אני רוצה להתקדם, והגעתי למסקנות הבאות:

1) החלטתי לדלג על סט התחלתי / יד שנייה, ולקנות כבר עכשיו סט מצויין. התקציב באזור ה-15k, גמיש במידת הצורך.

2) מבחינת מטחנה אני מרגיש דיי סגור על ה HG-One, נראה לי שהיא תתאים בול לאופי השימוש שלי. אני שותה מעט קפה כך שטחינה ידנית זה לא חסרון גדול (ממה שאני מבין לאחר שהמכונה משופשפת מדובר בכ10 שניות לכוס), וסינגל דוזינג זה יתרון גדול.

3) מבחינת מכונה אני עדיין בדילמה, מצד אחד מאוד מושך אותי מכונות מנוף, וספיציפית הלונידינום R מאוד חזק על הרדאר שלי. מצד שני מעולם לא יצא לי לראות / לשתות קפה ממכונת מנוף במציאות, ואני חושש ללכת לכיוון הזה רק על סמך תחושת בטן וקריאה באינטרנט.
האופציה השנייה היא מכונת E61, במקרה הזה הכיוון הוא ללא ספק SB, כפי שציינתי אני לא שותה או מגיש משקאות חלב כמעט אף פעם, בשביל פעם באף-פעם לא מוצא צורך להשקיע יותר כסף (אומנם יש תקציב, אבל אין צורך לשרוף אותו לחינם), ולקנות מכונה מסובכת יותר.
עיקר ההמלצות שקראתי פה על E61 SB הם על היוניקה, שלפי הבנתי מוציאה קפה מעולה בצורה עקבית, אבל סובלת מכמה בעיות מבחינת חווית משתמש. האם יש עוד דגמים שכדאי לשקול?

מבחינת אופי השימוש אני שותה מעט קפה (1-2 כוסות ביום), אספרסו בלבד, המכונה תשרת רק אותי, ולעיתים נדירות אורחים.
היו כמה שרשמו שאולי עדיף להשקיע פחות בסט ויותר בפולי הקפה - אבל כבר היום אני משתדל לקנות את הקפה הכי טוב שאפשר (בעיקר מגלעד, לפעמים קפה mae) - ככה שמעל המשוכה הזאת כבר קפצתי :)

מודה שוב לכל העונים, מבטיח שהפעם לא אעלם, ושהשרשור הזה יסתיים עם תמונות של סט חדש!

katzer
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 273

שליחה

לדודי ב״מקינטה״ בגבעתיים יש מכונת מנוף (סטרגה) והוא מגיש שם אספרסו מעולה. שווה לך לבדוק אם אתה מתעניין במנוף.

udilo
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 182

שליחה

@Noam_B לגבי ה Unica - הבעיה היחידה בשימוש היא תהליך המעבר בין אספרסו להקצפה. אם אתה לא מקציף - המכונה מאוד נוחה לשימוש.

איזאק
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 62

שליחה

@Noam_B
באשר למטחנה אני חושב שזו קניה טובה.
זו אמנם מטחנה ידנית אבל סופר איכותית וברמת בניה שלא רואים.
החזרתיות מושלמת וזה בסה"כ לא כזה קשה לטחון ידני זה לוקח 20 שניות לכל היותר.
היתרון הוא שאתה יכול להשתמש בכמה סוגי קפה בלי טרחה מיותרת.
לגבי המכונה - מכיוון שאתה משתעשע במחשבות על מכונת מנוף, אני מציע לך לשקול - Bezzera strega
מכונה נפלאה בלי שום קפריזות, אמינה מאוד וקלה לתפעול.
כל זה אני אומר מניסיון אישי כמובן, כבר שנה אני עם הסט הזה מכין בד״כ רק אספרסו לעצמי, לפעמים אשתי מצטרפת לכוס מקיאטו וגם מארח לא מעט.
בקיצור הכנתי כבר הרבה קפה עם הסט הזה ולא חושב על שדרוג בכלל, דבר שהוא לגמרי לא אופייני לי.
את כל זה הזמנתי מחו"ל וזה עלה כי - 11000₪ פלוס עוד 1000₪ עבור מרכך מים והתקנה להזנה ישירה.
ממליץ מאד.
כל הציוד הזה נקנה כמובן באין סוף התייעצויות עם אנשי הפורום הזה ובזכותם.

בהצלחה!

stv
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 55

שליחה

לעניין אלטרנטיבות sb - אני מרוצה מ vibiemme domobar levetta/piccolo, יש לה שמות שונים במקומות שונים, אבל ראש e61 ללא pid, עם תרמוסטט שניתן לכיוון בלי לפרק כלום.

שניר_11
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 209

שליחה

Noam_B כתב:תודה לכל המשיבים
מצטער שנעלמתי, החיים האמיתיים צצו והסיטו את דעתי מענייני הקפה ותחביבים אחרים.
בשבועות האחרונים חזרתי לנושא, קראתי קצת עוד ושקלתי כיצד אני רוצה להתקדם, והגעתי למסקנות הבאות:

1) החלטתי לדלג על סט התחלתי / יד שנייה, ולקנות כבר עכשיו סט מצויין. התקציב באזור ה-15k, גמיש במידת הצורך.

2) מבחינת מטחנה אני מרגיש דיי סגור על ה HG-One, נראה לי שהיא תתאים בול לאופי השימוש שלי. אני שותה מעט קפה כך שטחינה ידנית זה לא חסרון גדול (ממה שאני מבין לאחר שהמכונה משופשפת מדובר בכ10 שניות לכוס), וסינגל דוזינג זה יתרון גדול.

3) מבחינת מכונה אני עדיין בדילמה, מצד אחד מאוד מושך אותי מכונות מנוף, וספיציפית הלונידינום R מאוד חזק על הרדאר שלי. מצד שני מעולם לא יצא לי לראות / לשתות קפה ממכונת מנוף במציאות, ואני חושש ללכת לכיוון הזה רק על סמך תחושת בטן וקריאה באינטרנט.
האופציה השנייה היא מכונת E61, במקרה הזה הכיוון הוא ללא ספק SB, כפי שציינתי אני לא שותה או מגיש משקאות חלב כמעט אף פעם, בשביל פעם באף-פעם לא מוצא צורך להשקיע יותר כסף (אומנם יש תקציב, אבל אין צורך לשרוף אותו לחינם), ולקנות מכונה מסובכת יותר.
עיקר ההמלצות שקראתי פה על E61 SB הם על היוניקה, שלפי הבנתי מוציאה קפה מעולה בצורה עקבית, אבל סובלת מכמה בעיות מבחינת חווית משתמש. האם יש עוד דגמים שכדאי לשקול?

מבחינת אופי השימוש אני שותה מעט קפה (1-2 כוסות ביום), אספרסו בלבד, המכונה תשרת רק אותי, ולעיתים נדירות אורחים.
היו כמה שרשמו שאולי עדיף להשקיע פחות בסט ויותר בפולי הקפה - אבל כבר היום אני משתדל לקנות את הקפה הכי טוב שאפשר (בעיקר מגלעד, לפעמים קפה mae) - ככה שמעל המשוכה הזאת כבר קפצתי :)

מודה שוב לכל העונים, מבטיח שהפעם לא אעלם, ושהשרשור הזה יסתיים עם תמונות של סט חדש!
...
·
http://www.ecm.de/1/espresso-machines/e ... assika-ii/

תקרא עליה, יש חומר באינטרנט. אם יש שאלות ספציפיות שלח לי הודעה

Noam_B פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

@איזאק
תודה על התשובה המפורטת, טוב לשמוע שאתה מרוצה מהסט
לגבי המטחנה אני באמת ידי סגור ונראה לי שאזמין אותה בימים הקרובים,
יש איזה שהם המלצות על מוצרים משלימים מהם? חשבתי לקנות גם Bean Cellar
http://lynweber.com/product/bn-p-home/
(על כלי הפיזור שלהם נראה לי שאוותר, כי במידה וארכוש את הלונדיניום היא מגיע עם כלי משלה לכך)

לגבי הסטרגה, שקלתי אותה במשך זמן ארוך לצד הלונדיניום, קראתי עליה הרבה פה בפורומים אחרים, להבנתי היא מכונה מצויינת ומוציאה קפה מעולה, ביחס לונדיניום שניהם מאוד קונסיסטנטיות ופשוטות לתפעול (אם כי בסטרגה יש יותר מה ללמוד בגלל המשחק בין המשאבה למנוף). מבחינת הטעם בכוס להבנתי יש הבדל מורגש בטעם לטובת הלונדיניום. מבחינת מחיר יש בינהם פער של כ600€.
יתרון נוסף ללונדיניום הוא שאין שום צורך בפלאש
מכיוון שהתקציב שלי מאפשר את התוספת אני חושב ללכת בכיוון של הלונדיניום
בכל מקרה, אני מתכוון לקפוץ למקינטה בקרוב (בתקווה מחר במידה והם פתוחים) כפי ש@katzer המליץ ולטעום את הסטרגה

@udilu
קראתי את השרשור שהיה בזמנו של כפיר ומוטי שקנו את היוניקה, אם אני זוכר נכון היו תלונות על מגש ניקוז קטן ועוד כמה נקודות מעצבנות לגבי המכונה, אולי הבעיות הללו נפתרו מאז?

@stv @שניר_11
תודה על ההמלצות, אני אקרא על המכונות שהזכרתם
נראה לי שמעבר להכל אני צריך לענות לעצמי על השאלה אם כן או לא מנוף
מקווה שביקור במקינטה יתן לי עוד קצת תובנות בנושא

בכל מקרה אני רוצה להתכנס לכיוון של החלטה בשבוע הקרוב
אמשיך לעדכן

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712

שליחה

לא ממליץ על SB בלי PID. אם כבר אז כבר.
היוניקה נותנת יציבות טמפ' מושלמת, זמן חימום קצרצר (3 דק' והיא בטמפ', עוד 10 דק' וגם אפשר לחלוט קפה) והיא גם קלה לתחזוקה כי בגדול - אין בתוך הגוף שלה כמעט שום דבר :)

החסרון הגדול שלה הוא הקצפת החלב, אבל עד שלא נדרשתי להקציף בכל בוקר - לא שקלתי בכלל להחליף אותה.

לגבי מנוף - ממליץ בהחלט לטעום. סוג קפה שונה שיכול להיות שיהיה מועדף עליך יותר.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

Noam_B פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

הייתי היום במקינטה וניסיתי את הקפה שלהם
היה טעים אבל קשה לי להגיד ששמתי לב להבדל מיוחד ביחס לקפה ממכונת E61
נראה לי שכדי באמת לעמוד על ההבדל בטעם בין מכונת מנוף לE61 צריך הרבה יותר ניסיונות, כנראה יותר משסביר לצבור בתקופה הקצרה שבה אני רוצה לבצע את הרכישה
בכל זאת, אם מישהו מכיר עוד מקומות שבהם אפשר לנסות מכונות מנוף (עם עדיפות ללונדיניום) באזור ת״א אשמח לשמוע

@moti_r
תודה על העצה, אכן אם אלך בסוף לכיוון של SB זה יהיה ללא ספק מכונה עם PID
אפשר לשאול עם איזה מכונה אתה היום? ומה דעתך האישית על קפה ממכונות מנוף?

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה

אני עם רוקט R58. שדרגתי בגלל הצורך בהקצפה בכל בוקר.
לגבי מנוף - כאמור, זה מאוד עניין של טעם וריח. המנוף שטעמתי הכי הרבה היא הלונדיניום. בהשוואה ל-E61, על הלשון שלי, המנוף נותנת קפה יותר עמוק באמצע, אבל עם פחות קצוות. מנעד קטן יותר אבל רך ועמוק יותר באמצע. האמת שטרם יצא לי לעשות ראש בראש אבל אני מקווה שאולי בקרוב אנסה להשוות את הרוקט ללונדיניום R החדשה. סתם בשביל הסקרנות ופחות בגלל משהו פרקטי, כי הרוקט מושלמת בעיני.

אגב - הבדל משמעותי מאוד, לטעמי, הוא העובדה שבמנוף אי אפשר להכין כוס לאחר כוס ברצף.
היות ואין פריקת לחץ לאחר החליטה צריך להמתין עד שהלחץ ירד - וזה לא מתקבל על הדעת מבחינת שימושיות, לדעתי.
יצא לי כבר להכין 8 כוסות ברצף עם המכונה - אפילו כשאני משתמש במטחנה עם דוזר זה לוקח הרבה זמן. לא רוצה לדמיין איך זה היה לו הייתי צריך להמתין בין חליטה לחליטה.

למרות זאת - אם אתה מכין אספרסו רק לעצמך זה לא אמור להיות שיקול מהותי.

katzer
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

לא יודע לגבי הלונדיניום, אבל בלה פבוני אם יש כל כך הרבה לחץ שצריך להמתין שהוא יתפוגג בין שוטים זה סימן שהטחינה דקה מדי או שהבוכנה מכוונת גבוה מדי ובחלל שנוצר מצטבר הרבה קיטור או שניהם.

איזאק
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

@katzer
כי בלה פבוני אתה לוחץ על המנוף שלוחץ על בוכנה שדוחפת את המים החוצה דרך הקפה.
יש מכונות מנוף עם קפיץ שפועלות כך: אתה מוריד את המנוף שמעלה את הבוכנה (מפנה מקום למים) ואגב כך דורך קפיץ.
כאשר אתה משחרר את ידית המנוף הקפיץ משתחרר ולוחץ על הבוכנה שדוחפת את המים דרך הקפה.
כאן אתה חייב לחכות שהקפיץ יסיים את המהלך שלו, כדי שלא יהיה עוד לחץ בראש.
בלה פבוני אתה יכול להפסיק ללחוץ על המנוף בכל עת ולא יוותר לחץ בראש.

katzer
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

איזאק כתב:@katzer
כי בלה פבוני אתה לוחץ על המנוף שלוחץ על בוכנה שדוחפת את המים החוצה דרך הקפה.
יש מכונות מנוף עם קפיץ שפועלות כך: אתה מוריד את המנוף שמעלה את הבוכנה (מפנה מקום למים) ואגב כך דורך קפיץ.
כאשר אתה משחרר את ידית המנוף הקפיץ משתחרר ולוחץ על הבוכנה שדוחפת את המים דרך הקפה.
כאן אתה חייב לחכות שהקפיץ יסיים את המהלך שלו, כדי שלא יהיה עוד לחץ בראש.
בלה פבוני אתה יכול להפסיק ללחוץ על המנוף בכל עת ולא יוותר לחץ בראש.
...
לא מדוייק, אם אני אפסיק את התנועה של המנוף באמצע, אני *בטוח* אקבל portafilter sneeze איום אם אוציא את הפורטפילטר.
רק כשהבוכנה מגיעה ממש עד הshower screen, ללחץ שמצטבר בתוך ה puck, נותר רק מקום אחד ממנו הוא יכול להשתחרר - החוצה.
אם יש מרווח מעל לקפה, הלחץ ישתחרר לשם בדיוק כמו למטה ואז באמת צריכים לחכות שהלחץ יתפוגג דרך הpuck.

dubik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 420

שליחה

נראה לי שאתם מדברים על שני דברים שונים.
katzer
ההמתנה שדובר עליה היא לא ההמתנה שיתפוגג הלחץ במקרה של טחינה דקה מידי, אלא ההמתנה במצב חליטה נורמלי עד לחזרת המנוף לנקודת המוצא שלו, בגלל שיש עדיין מים בראש ולחץ של הקפיץ עליהם.
הקפיץ והידית צריכים לחזור לנקודת המוצא שלהם כדי שיהיה אפשר לשחרר את הפורטפילטר בלי sneeze.
זאת המתנה שלא קיימת במכונות משאבה שיש להן ברז סולנואיד לשחרור הלחץ מהראש ע"י פריקת המים העודפים למגש הניקוז.

dubik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

Noam_B כתב:הייתי היום במקינטה וניסיתי את הקפה שלהם
היה טעים אבל קשה לי להגיד ששמתי לב להבדל מיוחד ביחס לקפה ממכונת E61
נראה לי שכדי באמת לעמוד על ההבדל בטעם בין מכונת מנוף לE61 צריך הרבה יותר ניסיונות, כנראה יותר משסביר לצבור בתקופה הקצרה שבה אני רוצה לבצע את הרכישה
בכל זאת, אם מישהו מכיר עוד מקומות שבהם אפשר לנסות מכונות מנוף (עם עדיפות ללונדיניום) באזור ת״א אשמח לשמוע

@moti_r
תודה על העצה, אכן אם אלך בסוף לכיוון של SB זה יהיה ללא ספק מכונה עם PID
אפשר לשאול עם איזה מכונה אתה היום? ומה דעתך האישית על קפה ממכונות מנוף?
...
נועם, לסטרגה יש מנוף עם קפיץ כפול.
זה אומר שלחץ החליטה שלה מתחיל ב-13-14 בר לעומת הלונדיניום שהיא מנוף עם קפיץ יחיד ושם לחץ החליטה מתחיל ב-7-8 בר.
לא טעמתי את הקפה של הסטרגה, אבל עד כמה שידוע לי, בגלל לחץ החליטה, פרופיל הטעם שלה יהיה יותר דומה למכונות משאבה, דוגמת e61 מאשר למכונות מנוף קלאסי כמו הלונדיניום.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720

שליחה

יש ראשים עם קפיץ אחד שמגיעים ל 9 בר - תלוי בקפיץ. למה צריך 12 בר?
בסטרגה כשהמשאבה עושה פרה אינפיוז'ן אז יש לקפה יותר טעם של קפה ממכונות עם משאבה (לא מחייב E61)
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

dubik
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

עופר, ברור שאין צורך ב-12 בר.
אבל מכונות מנוף מסחרי שיש להן קפיץ כפול מתחילות את החליטה בלחץ יותר גבוה מ-9 בר. בניגוד למכונות משאבה, אי אפשר לשנות את זה (אלא אם כן מפרקים את המנוף והקפיץ הנוסף).

לגבי 9 בר, אז למיטב ידיעתי כל הראשים עם קפיץ בודד מגיעים ל-9 בר, אבל זאת לא היתה הכוונה.
9 בר הוא הלחץ כאשר הקפיץ דרוך במקסימום, אבל הלחץ ההתחלתי של החליטה נקבע ע"י הנקודה שבה המים מתנגדים למהלף הרמת המנוף מנקודת הפרה אינפיוז'ן וזה מושפע ע"י כמות המים בראש.
במכונות עם פרה אינפיוז'ן בלחץ הדוד בלבד, יכנסו פחות מים לראש ולכן במכונות דוגמת הלונדיניום הראשונה, החליטה תתחיל בזוית של כ-45 מעלות והלחץ ההתחלתי יהיה בסביבות 6 בר.
בלונדיניום R, כאשר לחץ הפרה אינפיוז'ן מכוון ל-3 בר (נכנסים יותר מים לראש) המנוף "יתפוס" בערך בזוית 90 מעלות ולכן לחץ החליטה הראשוני יהיה 7-8 בר.
אם מעלים את לחץ הפרה אינפיוז'ן ייכנסו יותר מים לראש ואז כנראה שהחליטה תתחיל בלחץ יותר קרוב ל-9 בר.

בסטרגה יהיה תהליך דומה, אבל בגלל הקפיץ הכפול הלחץ ההתחלתי גבוה בהרבה.

Noam_B פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

שלום לכולם
אחרי לא מעט התייעצויות והתחבטויות החלטתי לרכוש את הלונדיניום
דיברתי היום עם רייס, הוא הראה לי כיצד הוא מתפעל את המכונה וענה לי על כמה שאלות
כשאמרתי לו שאני מתכנן לרכוש את הHG-One הוא מאוד הסתייג, כ״כ שאלתי אותו מדוע הוא ציין את זה שיש כמה פגמים לדעתו בתכנון המקורי של המטחנה (לדוגמא חלק מסויים במנגנון הסיבוב שלדעתו צריך להיות מברזל יצוק, ולא אלומיניום כפי שהוא היום, כדי לתת מומנטום במהלך הסיבוב) ושהחברה לא ״תומכת״ במוצר בכך שהיא לא מוציא דגמים חדשים שלו עם שיפורים ל״מחלות הילדות״ הללו
בין השורות זה נשמע לי כאילו הוא יותר מסתייג מהתנהלות החברה שמאחורי המוצר מאשר מהמוצר עצמו
הוא כמובן המליץ לי על הקומפאק E5 שהוא מוכר (איך היא?), ציין גם את הSette (שכבר פסלתי משיקולים של איכות בנייה) וEureka atom (פעם ראשונה ששמעתי עליה, מישהו מכיר?)
בקיצור, הוא גרם לי לחשוב שוב על המטחנה, למרות שאני מרגיש שעשיתי כבר דוקטורט שלם על זה והייתי דיי סגור עליה
מה אתם חושבים? אני יודע שהיו המון דיונים פה על הHG-One, חלק סוערים.. אני פשוט חושב שלשימוש שלי היא ממש מתאימה
אני עושה מעט כוסות ביום, מארח לעיתים רחוקות מאוד, מעוניין לעשות single dosing, הפרמטר החשוב ביותר עבורי הוא איכות הטחינה (כלומר, איכות אספרסו). לאחר מכן איכות בנייה. התקציב למטחנה באזור ה-5000₪

איזאק
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה

@Noam_B
·לדעתי המטחנה היא סופר איכותית ובנייה ברמה גבוהה מאוד והיא גם מתוכננת מצוין.
אני לא מבין על איזה חלק הוא מדבר, אבל את המומנטום עושים עם היד ולא היה עוזר כאן שום גלגל תנופה, בהנחה שהוא מדבר על הגלגל שאליו מתחברת הידית, נכון שאם זה היה מפלדה אז היתה לו יותר תנופה אבל מצד שני היה קשה יותר להאיץ אותו. כמו בחיים הכל זה עניין של פשרה וכאן לדעתי הם מצאו את שביל הזהב.
בכל מקרה אני כבר טוחן עם המטחנה הזו יותר משנה ולא מעט כוסות ביום יום, פלוס אנחנו מארחים הרבה והמטחנה עדיין כחדשה.
אני ממליץ מאד.

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe

שליחה

עשה לעצמך טובה, חסוך זמן, אנרגיה ועצבים - וקנה לך מטחנת 68 מ"מ קונית ממונעת שתעשה לך את החיים קלים ונעימים.

לו הייתי צריך לקנות היום מטחנה בסכום של עד 100,000 ש"ח הייתי בוחר שוב במאקאפ M7K. לא רואה שום דבר יותר טוב ממנה - ואיכשהו עוד יצא שהיא ה-68 מ"מ קונית הזולה ביותר שאפשר למצוא.

לגבי המכונה - בחירה מצויינת. אני בטוח שתהנה ממנה מאוד (Y)

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”