שרשור תגובות: ריפים של 4K HDR זמינים ברשת. מאיפה הם והאם הם נאמנים למקור?

איך מכיילים מסך, מי יכול לכייל לי? מה הערכים הנכונים לכיול...

DEINTERLACING, SCALING, הורדת רעשים, UPCONVERSION, TRANSCODING.
Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3625
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 481 פעמים

שליחה #21 

dudil כתב:@Batnun
·מסתובבים ברשת המון תכנים שנקראים 'hdr'. רובם דור שישי של דחיסות עם תמונה כביכול 10 ביט וקוראים לזה hdr.
אני לא יודע מה זה ה'ריפ' הזה שנבדק בפוסט, כמה המרות הוא עבר בדרך, מה גם שהטלוויזיה היא ברמת בסיס.
גם אי אפשר לצלם תמונה של 10 ביט גם עם מצלמה שיש לה ccd שיכול לצלם 10 ביט ולהעלות אותה למסך מחשב שעושה cliping ל8 ביט ולצפות לראות אילו שהם הבדלים.
ההבדל בין תמונת 4k לתמונה 4k hdr הוא כמו ההבדל בין sd לhd. אי אפשר שלא לראות הבדלים.
...
·

טלוויזיה ברמת בסיס? LG OLED 55C6 זה רמת בסיס בשבילך?

מה הקשר ל-CCD? מצלמה עם חיישן CMOS זה בסדר?
בנוסף עופר כתב במפורש שהתמונות לא משקפות את המציאות והובאו רק למטרת התייחסות.

Batnun

.

dudil
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1015
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

Re: HDR זה חרטא

שליחה #22 

@Batnun
·א. כן, רמת בסיס.
ב. CCD או CMOS. להביא 'להתיחסות' תמונות שאפילו לא קרובות למציאות להתייחסות זה קצת בעייתי.
דודי.

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3625
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 481 פעמים

שליחה #23 

dudil כתב:@Batnun
·א. כן, רמת בסיס.
ב. CCD או CMOS. להביא 'להתיחסות' תמונות שאפילו לא קרובות למציאות להתייחסות זה קצת בעייתי.
...
·

א. ובאיזה טלוויזיה אתה ו-30 האנשים שיושבים איתך צופים כבר כשנה בחומרים של HDR?

ב. איך אתה היית כותב על HDR? משהו כמו ״תסמכו על המילה שלי, זה יותר טוב״, ובלי תמונות בכלל?

Batnun

.

dudil
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1015
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #24 

@Batnun
·עד לאחרונה השתמשנו בסמסונג ks9800 ומסך רפרנס שקיבלנו מדולבי.
השבוע צפויים לקבל http://www.lg.com/nl/televisies/lg-OLED65G6V-oled-tv
אם רוצים להראות תמונות, אי אפשר פשוט לצלם ולהעלות, חייבים לנרמל את הערכים בצורה לא לינארית מאחר ופונקצית ההמרה של hdr היא לא לינארית. אי אפשר פשוט לעשות shit ולחתוך לתמונת 8 ביט.
דודי.

MarioMan
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3539
שם מלא: יונתן פת-יה
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 195 פעמים

שליחה #25 

@dudil

נראה שאתה ממשיך להתעלם מפרט מאוד חשוב - צוין, הודגש והובהר במאמר, באופן חד משמעי וברור, שהתמונות אין בהן מלשקף את מה שאכן רואים על המסך בכל אחד מהמקרים, אלא אך ורק כדי להמחיש תופעה ואת ההבדלים.
Vermoze - Innovative Technology Solutions Ltd.

asaf23
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7942
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #26 

@oferlaor

ממליץ על אמזון UK, המון סרטי HDR ב-20 ליש״ט.

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20174
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #27 

@oferlaor
ממליץ להשוות עם הריפים של DDR, למשל Lucy ו-Life of Pi.
ממה שיצא לי לראות, הריפ של life of pi ממש דומה לסרטון הדמו שיש לי. ונראה מצויין. כך גם לוסי.

rwg1
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1630
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 257 פעמים

שליחה #28 

לגבי כל הדיון שהתפתח בשירשור הזה עד עכשיו אני רוצה לכתוב שכדאי לנסות ולהבין מה יכולות להיות הבעיות כאן.

אז דבר ראשון הריפ הזה הוא באמת ריפ ב- HDR (ב- HDR10 ) ולא סתם ריפ ב- UHD וב-10 ביט. לפי מה שאני
הבנתי על סוג הריפים הזה לפני כמה חודשים כשהם התחילו לצאת, משתמשים במשהו כמו ה- HDFury כדי לעקוף את
הגנת ה- HDCP מיציאת BD UHD ואז מבצעים capture של האות בכרטיס שיכול כרגע לעשות capture של אות
ה- UHD (3840x2160/24P/10BIT/4:2:0) אבל לא ב- HDR מלא. אחרכך משתמשים בתוכנה כמו זו (HDRmaster )
שמוסיפה לקובץ הסופי METADATA של HDR10.

אז אני יודע שזה נשמע בעייתי ובאמת יש כאן הרבה מקום לטעויות אך הקובץ הוא עוד קובץ ב- HDR 10
ואני לא הייתי פוסל מראש ריפים כאלה כי יש אפשרות שאם זה יעשה בצורה נכונה הריפ יהיה מאוד קרוב למקור
מבחינת הצבעים, וגם מבחינת הפירוט בתמונה. לדעתי, וזה גם היה הכיוון בתגובה הקודמת שלי, הריפ בסרט
הזה נעשה בצורה יחסית נכונה כי יש לו בסך הכל תמונה די טובה, אבל אני חושב שאחת הבעיות איתו שכנראה
תורמת לעניין הצבעים (ואת זה אני אומר לאחר בדיקת הנתונים שלו) היא שאולי הוסיפו לו METADATA לא הכי נכון.
את השינוי הזה גם ניתן כנראה לראות יותר טוב כשמנגנים את הריפ מהנגן החיצוני שבכלל לא מעביר METADATA
אלא רק את אות הוידאו עצמו, כך שיכול להיות שדבר כזה גורם למסך לעשות מיפוי לא נכון של צבעים ורמות הארה.
אני גם אומר את זה כי כבר יצא לי לראות כמה ריפים כאלה, ואפילו שיש כמה שבאמת לא נראים הכי טוב יש גם
כאלה שנראים מצויין.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17924
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2490 פעמים

שליחה #29 

אני גם אומר את זה כי כבר יצא לי לראות כמה ריפים כאלה, ואפילו שיש כמה שבאמת לא נראים הכי טוב יש גם
כאלה שנראים מצויין.
...
אז מה צופה סטנדרטי שרוצה לצפות בסרט צריך לעשות?
להוריד ולבדוק?
טוב? סבבה
לא טוב? נוריד בלוריי ?
ועדין לא הזכרנו שעובר המון זמן מרגע שחרור הבלוריי לשחרור ה UHD, למרות ששניהם משוחררים באותו היום.

בקיצור , מי שחשקה נפשו ב UHD, שילך על מדיה פיזית ,בדרך כלל לא תתרגום וכמובן בעלות של כ 100 ש"ח. מי שלא מוכן להשקיע ,במדיות פיזיות ולוותר בדרך כלל על התרגום ,טוב יעשה וימשיך להצמד לבלוריי "הישן" והטוב.
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20174
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #30 

אני מסכים חלקית.
כפי שאמרתי, הריפים של הקבוצה ששיחררה את הריפ המדובר במאמר באמת לא נראים טוב. וכפי שגיל כתב, ככל הנראה ההלבשה של המטאדאטא נעשתה בצורה לא טובה.
ממה שיצא לי לראות עם הריפים של DDR, המצב שם הרבה יותר טוב ושווה בדיקה והשוואה נוספות.

rwg1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #31 

@istarmini

אני באמת לא בא לתת המלצות לאנשים מה לעשות או איך ואת מה כדאי להוריד לקנות או לראות, אני רק בא לנסות
ולתרום ממעט הידע שיש לי כדי לנסות ולקדם נושאים מסויימים כמו הנושא הזה ( HDR) שאני כבר מדבר עליו עוד
משנת 2014 כשכמעט את אף אחד בפורום הנושא לא ממש עניין כי הדעה הרווחת היתה שמתי שדבר זה יגיע אז זה יהיה
עוד פיצ'ר זניח וישמש בעיקר להייפ פרסומי ולא ישנה הרבה את איכות התמונה.

את סוג הויכוחים הללו אני עוד זוכר מהיום הראשון שלי בפורום, אז כל עניין ה- HD רק התחיל להיכנס והמסכים הכי טובים
והמאוד יקרים בשוק היו במקרה הטוב רק HD READY ותוכן רשמי ב- HD היה ניתן להשיג רק אולי מקלטות VHS
ב- LD, HD ב- HD שבעיקר היה זמין ביפן, או מערוצים לוויניים שבאזור שלנו לא היה בהם הרבה תוכן מעניין. אני הגעתי
לפורום עם לא מעט תוכן ב- HD שהשגתי דרך USENET (טורנט לא היה דבר חזק באותם ימים) ולא פעם נקלעתי
לוויכוחים עם אנשים שהעלו בדיוק את אותן הטענות שאתה מעלה היום כי לדעתם, גם אם כבר היה להם מסך שתמך
ב- HD, לא היה כדאי להתחיל להסתבך בהורדות (כמעט בדיוק מאותן הסיבות שאתה מעלה היום) ועדיף היה להסתמך על
סרטים מ- DVD ואם באמת רוצים איכות יותר טובה אז אולי גם אפשר לקנות מעבד תמונה יקר.

התשובה שלי כבר אז היתה שאני רק בא לנסות להעלות ולעזור בהבנה של האפשרויות הקיימות בנושא לאותם האנשים
שכן רוצים כבר עכשיו לנסות ולהוציא את המקסימום מהציוד שלהם, ואם זה לא מתאים אז לא אבל לדעתי תמיד
כדאי לפחות לדבר על האפשרויות הקיימות.

zork17
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 829
שם מלא: zork17
נתן תודות: 47 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #32 

@rwg1

לא הבנתי איך המציאות העכשווית שונה ממה שיואב כתב.
יש לי שרשרת שלמה שתומכת בניגון 4K + HDR. מה אני יכול לראות היום (חוץ מלקנות דיסקים פיזיים)?
קניתי את כל הציוד (שילד+פרוססור+מקרן JVC 7500, ולא עמדתי בפיתוי של דולר נמוך והאופו בדרך) ואין לי מה לראות ב 4K...
כנראה שבעתיד יהיו יותר שחרורים ואני מקווה שעם הזמן הם יהיו יותר ברמה, אבל כרגע...

9xcalibur9
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1639
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 110 פעמים

שליחה #33 

לא היה בדיוק אותו דבר עם הבלוריי וה-DVD כשיצאו?
עניין של זמן עד שגם אותם ישברו.

rwg1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #34 

@zork17

אני אתחיל את התגובה שלי מדבר אחד מסויים שאתה כותב בתגובה שלך וזה עניין ה- 4K. אם תשים לב לדברים שלי
(בשירשור הזה ובכלל) אז דווקא הנתון הזה הוא הנתון שהכי פחות מעניין אותי בסוג התכנים הללו ומה שבאמת מעניין
אותי זה ה- HDR, ואם אתה רוצה לדעת למה אז כתבתי על כך מאוד בפירוט בחלק מסויים של מאמר שהתפרסם
בפורום ומדבר על HDR ו- WCG.

ולעניין עצמו, אני שוב אומר שאני לא ממליץ לך על שום דבר, אני רק אומר שאם אתה רוצה לנסות ולראות תכנים
כאלו מבלי לקנות את הכותרים שלהם ב- BD UHD אז יש ריפים כאלה שבאיכותם הם כנראה לא רחוקים מאיכות
הכותר המקורי. ואם אתה לא מעוניין לנסות ולבדוק אותם זה בסדר גמור, אני רק כאן לנסות ולהבין מה יכולות להיות
הבעיות האפשריות בריפים כאלה מבחינת האיכות.

@9xcalibur9

בתקופה עליה אני מדבר בלו ריי ( או HD DVD למי שזוכר את זה) היו עוד בגדר פנטזיה רחוקה :D .

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #35 

התשובה שלי כבר אז היתה שאני רק בא לנסות להעלות ולעזור בהבנה של האפשרויות הקיימות בנושא לאותם האנשים
שכן רוצים כבר עכשיו לנסות ולהוציא את המקסימום מהציוד שלהם, ואם זה לא מתאים אז לא אבל לדעתי תמיד
כדאי לפחות לדבר על האפשרויות הקיימות.
...
ברור לי שאתה מנסה לעזור אבל גם אני וזה לא סותר האחד את השני.
גם לי ,כמו לעמית ,יש שרשרת שלמה שתומכת בכל מה שזז היום.
הכל סבבה חוץ מדבר אחד פשוט והוא ? שאין תכנים איכותיים זמינים.
אז מידי פעם צץ לו איזה כותר פצצה, כמו למשל ה REVENANT (יש אחד ששוקל 70 גיגה שכולל HDR ולא זמין במרבית אתרי הטורנט) אבל כמוהו יש בודדים ,הרוב לא שווים את ההתעסקות והכי גרוע הוא ,שהם זמינים באיחור רב אחרי שחרורם, אז לא רק שהם לא באיכות, מי יודע כמה,הם גם לא זמינים בזמן.

לא מזמן העלו את הסרט גון וויק ועוד כמה שראיתי כבר ממזמן ,אז מה עכשיו? אוריד שוב רק כדי שאולי רק אולי ,מי שקימבן ,קימבן מספיק טוב שיהיה שווה את ההורדה ,כדי לצפות בחלום בדמות HDR10 ??

ולכן אני אומר, חברים ,עצרו רגע .
מי שלא רכש ציוד שתומך ב 4K ,אני ממליץ לו להמתין, כי אפילו וירכוש לא יהנה ממנו מספיק ,בגלל חוסר בתכנים ומי שיש לו כבר גם לו אני ממליץ לשחרר ,כי לא שווה את כל ההתעסקות.

rwg1
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #36 

@istarmini

אני מסכים אתך חלקית וכבר כתבתי על כך שלא כל ריפ כזה הוא איכותי, אבל אני אומר שיש גם כאלה (ויותר כל הזמן)
שהם כן מאוד איכותיים, אנחנו כנראה רק לא מסכימים בעניין זה על הכמויות. ובעניין זמני ההוצאה שלהם, אז אתה צודק,
ואם אתה לא מוכן לחכות זה לגמרי לגיטימי.

גם לגבי הדבר שאתה מציע בסוף דבריך לאנשים אני לא לגמרי חולק, זאת דעה מאוד לגיטימית, אך אני רק מבקש ממך
לנסות להבין שהדברים שאתה כותב נכונים לך ואני בטוח שלעוד לא מעט אחרים אבל לא לכולם. יש כאלה אנשים שיש
להם מסך כזה וכן מוכנים להשקיע את המאמץ כדי למצוא תוכן איכותי כזה ולא משנה להם לראות שוב את הסרט אפילו
אם זה כמה שבועות אחרי שיצא הבלו-ריי שלו. אני משתתף בדיונים הללו בעיקר כדי לנסות ולעזור לאנשים הללו ולא חושב
שזה מקומי לומר להם מה כדאי להם לעשות או לא לעשות.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #37 

rwg1 כתב:@istarmini

אני מסכים אתך חלקית וכבר כתבתי על כך שלא כל ריפ כזה הוא איכותי, אבל אני אומר שיש גם כאלה (ויותר כל הזמן)
שהם כן מאוד איכותיים, אנחנו כנראה רק לא מסכימים בעניין זה על הכמויות. ובעניין זמני ההוצאה שלהם, אז אתה צודק,
ואם אתה לא מוכן לחכות זה לגמרי לגיטימי.

גם לגבי הדבר שאתה מציע בסוף דבריך לאנשים אני לא לגמרי חולק, זאת דעה מאוד לגיטימית, אך אני רק מבקש ממך
לנסות להבין שהדברים שאתה כותב נכונים לך ואני בטוח שלעוד לא מעט אחרים אבל לא לכולם. יש כאלה אנשים שיש
להם מסך כזה וכן מוכנים להשקיע את המאמץ כדי למצוא תוכן איכותי כזה ולא משנה להם לראות שוב את הסרט אפילו
אם זה כמה שבועות אחרי שיצא הבלו-ריי שלו. אני משתתף בדיונים הללו בעיקר כדי לנסות ולעזור לאנשים הללו ולא חושב
שזה מקומי לומר להם מה כדאי להם לעשות או לא לעשות.
...
·

אני לא מתווכח איתך ומה שאתה כותב לגיטימי והכל אחלה ואני חושב שגם לגיטימי, מבחינתי ,ועל סמך נסיוני להמליץ, ברור שכל אחד מוזמן לנהוג לפי רצונו.

zaviv
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1566
נתן תודות: 114 פעמים
קיבל תודות: 60 פעמים

שליחה #38 

zork17 כתב:@rwg1

קניתי את כל הציוד (שילד+פרוססור+מקרן JVC 7500, ולא עמדתי בפיתוי של דולר נמוך והאופו בדרך)
...
מהיכן הזמנת את האופו 203? האם אתה מודע לכך שהחברה קיבלה אזהרה ולא ישוחחרו יותר גירסאות JAILBREAK

·

zork17
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 829
שם מלא: zork17
נתן תודות: 47 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #39 

@zaviv
למה צריך jailbreak?
קניתי גם nvidia shield ולא פרצתי אותו.

silver_poison
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 521
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #40 

מכל הדיון המעניין הזה לא הצלחתי להבין רק דבר אחד, מאיפה אפשר להוריד ריפים כאלה ?!?!? :lol:

נ.ב
אני יודע שאסור לפרסם פה לינקים לדברים כאלה אז לפחות תהיו נחמדים ושלחו לי בפרטי...תודה וחג שמח !!

שלח תגובה

חזור אל “כיול ועיבוד תמונה”