לגבי כל הדיון שהתפתח בשירשור הזה עד עכשיו אני רוצה לכתוב שכדאי לנסות ולהבין מה יכולות להיות הבעיות כאן.
אז דבר ראשון הריפ הזה הוא באמת ריפ ב- HDR (ב- HDR10 ) ולא סתם ריפ ב- UHD וב-10 ביט. לפי מה שאני
הבנתי על סוג הריפים הזה לפני כמה חודשים כשהם התחילו לצאת, משתמשים במשהו כמו ה- HDFury כדי לעקוף את
הגנת ה- HDCP מיציאת BD UHD ואז מבצעים capture של האות בכרטיס שיכול כרגע לעשות capture של אות
ה- UHD (3840x2160/24P/10BIT/4:2:0) אבל לא ב- HDR מלא. אחרכך משתמשים בתוכנה כמו זו (
HDRmaster )
שמוסיפה לקובץ הסופי METADATA של HDR10.
אז אני יודע שזה נשמע בעייתי ובאמת יש כאן הרבה מקום לטעויות אך הקובץ הוא עוד קובץ ב- HDR 10
ואני לא הייתי פוסל מראש ריפים כאלה כי יש אפשרות שאם זה יעשה בצורה נכונה הריפ יהיה מאוד קרוב למקור
מבחינת הצבעים, וגם מבחינת הפירוט בתמונה. לדעתי, וזה גם היה הכיוון בתגובה הקודמת שלי, הריפ בסרט
הזה נעשה בצורה יחסית נכונה כי יש לו בסך הכל תמונה די טובה, אבל אני חושב שאחת הבעיות איתו שכנראה
תורמת לעניין הצבעים (ואת זה אני אומר לאחר בדיקת הנתונים שלו) היא שאולי הוסיפו לו METADATA לא הכי נכון.
את השינוי הזה גם ניתן כנראה לראות יותר טוב כשמנגנים את הריפ מהנגן החיצוני שבכלל לא מעביר METADATA
אלא רק את אות הוידאו עצמו, כך שיכול להיות שדבר כזה גורם למסך לעשות מיפוי לא נכון של צבעים ורמות הארה.
אני גם אומר את זה כי כבר יצא לי לראות כמה ריפים כאלה, ואפילו שיש כמה שבאמת לא נראים הכי טוב יש גם
כאלה שנראים מצויין.