IPv6 ספקי אינטרנט
- danielntech
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 7
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 0
- יצירת קשר:
·לצערי הרב, כן. למה?Peadar כתב:@danielntech
·
אתה על תשתית בזק?...
- danielntech
-
- חבר שרק התחיל

- יצירת קשר:
·רוב הסיכויים שלא, הייתי מברר, אפילו הראוטר שאקספון מספקת כחלק מעסקת תשתית + ספק לא תמך בזה, הייתי צריך לקנות ראוטר בנפרד. מה שכן, עד כמה שידוע לי אפשר לבקש לצאת מה-CGN ולקבל כתובת IP דינאמית ללא עלות, בלי קשר לכתובת IPv6. אני יכול להגיד לך שכרגע, אני גולש עם IPv6 מחוץ ל-CGN.Peadar כתב:@danielntech
·
חשבתי לעבור ל-IPv6 כדי לעקוף את ה-CGN של 018. אבל אני לא בטוח שההוטבוקס 1 תומך בזה....
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4313
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 905 פעמים
·danielntech כתב:הי, אני מצטער על ההקפצה של השרשור, אבל ארצה להוסיף דבר מה.
כיום, ישראל לא התקדמה יותר מידי, והספקית היחידה שבאמת תומכת ב-IPv6 באופן מלא הינה xFone, עם רשת יציבה ומהירה בקישוריות v6.
הקאצ' היחיד הוא שיש נפילות בחיבור v6 לפעמים, אבל נדיר מאוד. כיום, עם קונפיגורציה נכונה, ניתן להשיג כבר 20/20 באתר כגון ipv6-test.com כנראה בתמונה למטה:
[img2=855x448][imgurpng]ftHzVWD[/imgurpng][/img2]...
להשיג כבר 20/20 באתר כגון ipv6-test.com אפשר הייה גם לפני זה. מה שראית בתמונה של משתמש הקודם, זה רק את זה שהיה לו חסום במחשב או בנתב לתת תשובות לפניות ICMP מצד האינטרנט. מה שמכונה תגובות ל PING.
מה שכן, לא השתנה כלום ב 018 ועדיין לא רק שהשרות זה של IPV6 שם הוא ללא תמיכה והולך ובאה לסרוגין כמו מקודם, אלה גם שבשלב שהוא בא, הוא בא עם CIDR שונה כל פעם, כך שלא ניתן להשתמש בשרות זה כלל.
·Peadar כתב: חשבתי לעבור ל-IPv6 כדי לעקוף את ה-CGN של 018. אבל אני לא בטוח שההוטבוקס 1 תומך בזה....
בנוסף לבעיה של תמיכה בציוד אצלך בבית (שאפשר לפתור ע"י הפיכת ההוטבוקס למודם בלבד ושימוש בראוטר פרטי), יש סיכוי סביר שלא תצליח לקבל IPv6 מ-018 בלי חייגן (ואתה לא רוצה חייגן מעל תשתית הוט). ניסיתי ממש לאחרונה לקבל IPv6 מ-018 מעל תשתית אנלימיטד ולא הצלחתי. השירות שלהם נותן תשובות סותרות האם זה בכלל אמור לעבוד ובאיזה קונפיגורציה וגם שאחרי לחץ מתון הם מבטיחים שבכיר שיכול לתת תשובות יחזור הם לא חוזרים....
זה כמובן מצוין ש-018 הרימו את הכפפה והם לפחות כיביכול הספק הראשון בארץ שנותן IPv6. חבל שהם לא נותנים תמיכה, במיוחד בנושא של IPv6 אין אם מי לדבר אצלהם וגם באופן כללי השירות שלהם הולך ומדרדר.
·danielntech כתב: ·רוב הסיכויים שלא, הייתי מברר, אפילו הראוטר שאקספון מספקת כחלק מעסקת תשתית + ספק לא תמך בזה, הייתי צריך לקנות ראוטר בנפרד. מה שכן, עד כמה שידוע לי אפשר לבקש לצאת מה-CGN ולקבל כתובת IP דינאמית ללא עלות, בלי קשר לכתובת IPv6. אני יכול להגיד לך שכרגע, אני גולש עם IPv6 מחוץ ל-CGN....
אחת התשובות שקיבלתי מהם (קיבלתי גם תשובות סותרות אבל את התשובה הזאת יותר מנציג אחד ציין): "אי אפשר לקבל IPv6 כשאתה מאחורי ה-NAT". זה כמובן אבסורד כי זאת אחת הסיבות לרצות כתובת IPv6 (שבתקווה היא תמיד כתובת אינטרנט אמיתית - הרי אין ולא תהיה מצוקה של כתובת IPv6).
בנוסף הם בטוח לא מספקים כתובת חיצונית (ולא קבועה) ללא חייגן. בתשתית כמו הוט או אנלימטד, כשאין חייגן, האופציה היחידה לכתובת חיצינות היא לשלם כ-15 ש"ח לחודש על כתובת קבועה ולחכות 72 שעות עד שהם מזיזים את התחת שלהם....
- danielntech
-
- חבר שרק התחיל

- יצירת קשר:
@eran405 @sys_admin
בתגובה לשניכם, בנושא ICMP החל מהעדכון האחרון של Microsoft התמיכה ב-ICMP מתאפשרת אוטומטית ברגע שהמחשב מזהה פרוטוקל IPv6.
בנושא השני - גם אני קיבלתי מספר פעמים את התגובה שאומרת "אי אפשר לקבל IPv6 מאחורי NAT", אני לא הבנתי את מהות התשובה, אבל אני לא מבין מה הבעיה איתה. אתה פשוט מבקש שיוציאו אותך מה-NAT, זה עדיף בהרבה, אתה מקבל כתובת IP דינאמית ללא עלות נוספת.
ועוד דבר קטן - מאז היום הראשון שהצטרפתי ל-018, כתובת ה-IPv6 שלי לא השתנתה אף לא פעם אחת, אני לא יודע אם היא סטטית או שזה רק מזל, אבל אני יודע שאני יכול לפתוח עליה פורטים בלי בעיה ולתפעל את כל הבלוק שלי בצורה מושלמת (\58) ועד כמה שאני בודק, הכתובת לא משתנה.
לדעתי הגבתי על הכל.
בתגובה לשניכם, בנושא ICMP החל מהעדכון האחרון של Microsoft התמיכה ב-ICMP מתאפשרת אוטומטית ברגע שהמחשב מזהה פרוטוקל IPv6.
בנושא השני - גם אני קיבלתי מספר פעמים את התגובה שאומרת "אי אפשר לקבל IPv6 מאחורי NAT", אני לא הבנתי את מהות התשובה, אבל אני לא מבין מה הבעיה איתה. אתה פשוט מבקש שיוציאו אותך מה-NAT, זה עדיף בהרבה, אתה מקבל כתובת IP דינאמית ללא עלות נוספת.
ועוד דבר קטן - מאז היום הראשון שהצטרפתי ל-018, כתובת ה-IPv6 שלי לא השתנתה אף לא פעם אחת, אני לא יודע אם היא סטטית או שזה רק מזל, אבל אני יודע שאני יכול לפתוח עליה פורטים בלי בעיה ולתפעל את כל הבלוק שלי בצורה מושלמת (\58) ועד כמה שאני בודק, הכתובת לא משתנה.
לדעתי הגבתי על הכל.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

@danielntech
·
מספר הבהרות. תמיכה ב ICMP לא קשורה כלל בעדכון האחרון של Microsoft וגם לגמרי לא מתאפשרת אוטומטית ברגע שהמחשב מזהה פרוטוקל IPV6, אלה שהיא קיימת עוד מתחילת שנות התשעים בכל המוצרים של MICROSOFT וגם היא קשורה רק בזה, האם קיים כלל מאפשר מתאים ב FIREWALL של המערכת ההפעלה ושל הנתב. כך זה בפרוטוקול IPV4 וכך זה גם בפרוטוקול IPV6. מצורף צילום מסך של הגדרה זו.
בקשר לנושא השני, IPV6 לא קשור כלל ל NAT של IPV4, בגלל שמדובר על סוג אחר של פרוטוקול שכל אחד מהם יכול לעבוד ללא השני או במקביל, מה שמכונה בשם DUAL STACK , כך שהתשובה זו שקיבלת מסבירה את זה שמי שנתן אותה פשוט לא מבין על מה הוא מדבר. התשובה זו הייתה יכולה להיות הגיונית, אם את IPV6 היית צריך לקבל בתוך ערוץ תעלה של IPV4, למשל דרך 6in4 , אבל זה מקרה אחר לגמרי שלא קשור ל 018.
·
מספר הבהרות. תמיכה ב ICMP לא קשורה כלל בעדכון האחרון של Microsoft וגם לגמרי לא מתאפשרת אוטומטית ברגע שהמחשב מזהה פרוטוקל IPV6, אלה שהיא קיימת עוד מתחילת שנות התשעים בכל המוצרים של MICROSOFT וגם היא קשורה רק בזה, האם קיים כלל מאפשר מתאים ב FIREWALL של המערכת ההפעלה ושל הנתב. כך זה בפרוטוקול IPV4 וכך זה גם בפרוטוקול IPV6. מצורף צילום מסך של הגדרה זו.
בקשר לנושא השני, IPV6 לא קשור כלל ל NAT של IPV4, בגלל שמדובר על סוג אחר של פרוטוקול שכל אחד מהם יכול לעבוד ללא השני או במקביל, מה שמכונה בשם DUAL STACK , כך שהתשובה זו שקיבלת מסבירה את זה שמי שנתן אותה פשוט לא מבין על מה הוא מדבר. התשובה זו הייתה יכולה להיות הגיונית, אם את IPV6 היית צריך לקבל בתוך ערוץ תעלה של IPV4, למשל דרך 6in4 , אבל זה מקרה אחר לגמרי שלא קשור ל 018.
- danielntech
-
- חבר שרק התחיל

- יצירת קשר:
·לגבי ההבהרה בנושא ICMP, אני מדבר אך ורק מנסיון ולא מידע, לא נגעתי בחומת האש במחשב מעולם וה-ICMP פשוט עבד לי בפרמוט האחרון. לגבי ה-NAT, הבעיה יותר חמורה ממה שאתה חושב, הפאשלה היא לא של הנציגים, היא של מנהלי המערכת באקספון, הנציג עושה אך ורק מה שהוא יכול (במקרה הזה), המערכת של אקספון לא מאפשרת לתת IPv6 בתוך ה-NAT, ככה הסביר לי המנהל הטכני שלהם שחזר אליי. משהו הזוי.sys_admin כתב:@danielntech
·
בקשר לנושא השני, IPV6 לא קשור כלל ל NAT של IPV4, בגלל שמדובר על סוג אחר של פרוטוקול שכל אחד מהם יכול לעבוד ללא השני או במקביל, מה שמכונה בשם DUAL STACK , כך שהתשובה זו שקיבלת מסבירה את זה שמי שנתן אותה פשוט לא מבין על מה הוא מדבר. התשובה זו הייתה יכולה להיות הגיונית, אם את IPV6 היית צריך לקבל בתוך ערוץ תעלה של IPV4, למשל דרך 6in4 , אבל זה מקרה אחר לגמרי שלא קשור ל 018....
- uh99
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3783
- נתן תודות: 1143 פעמים
- קיבל תודות: 187 פעמים
כל הנושא של IPv6 לא חדש ומשרד התקשורת מעדיף להיות
מאשר לקחת אחריות
מה עושים כשבאינטרנט נגמר המקום לכתובות חדשות?
והיה דיון בשנת 2011 בכנסת בועדת המדע והטכנולוגיה ולא ישמו את ההמלצה
3 במאי 2011, י"ט באייר תשע"א, בשעה 10:00 משבר כתובות האינטרנט והצורך בשימוש בטכנולוגיית IPV6
מה עושים כשבאינטרנט נגמר המקום לכתובות חדשות?
ועד היום זה לא קרה עוד לפני השר קראממשרד התקשורת נמסר בתגובה: "בכוונת המשרד לקדם את הנושא. המשרד ניהל והוביל פורום מקצועי בנושא ipv6 בהשתתפות כל חברות התקשורת. בקרוב יפורסם שימוע בעניין, ולאחר קבלת ההתייחסויות יפעל המשרד לקידומו,
לרבות קביעת מחויבות עבור החברות לתמיכה בפרוטוקול"....
3 במאי 2011, י"ט באייר תשע"א, בשעה 10:00 משבר כתובות האינטרנט והצורך בשימוש בטכנולוגיית IPV6
סיכום הישיבה, אחרי ששמעתי את הדיון ואת האנשים המתדיינים בכך אני בהחלט מוטרד שישראל לא ערוכה למעבר ל-6 ואני חושב שגם אם לא שנה אז שנתיים אבל הוא מגיע. הבעיה של זמן אבל בסוף הוא מגיע ואם לא ניערך היום נגיע למצב של בעיה גדולה מאד שכל מי שמשתמש היום בכתובות וזה הרבה מאד גופים זה כל הגופים במדינה ללא יוצא מן הכלל, לכן אני ממליץ להכניס לממשלה להיכנס לעניין ולהקים יחידה, כוח משימה שיבדוק את הסוגיה ולדחוף את המערכת למעבר מ-4 ל -6 הדבר חיוני ונחוץ שכל המדינות עברו ארצות הברית, קנדה אוסטרליה, האיחוד האירופי.
אני מאמין שישראל צריכה להיות בחזית הטכנולוגיה ולא מאחורה. יש פה ארץ ידע יכולת לאנשים ואני פונה לאוצר, למנכ"ל משרד התקשורת והשר לפעול בעניין הזה אני חושב שצריך להקים צוות מה עושים ואיך עושים כדי לדחוף את המערכת קדימה. יש ביכולת משרד התקשורת באופן לא פורמאלי, אני לא מציע שתעשו רגולציה של הכתובות אי פי אבל המשרד יכול להיות תנאי מסייע שידחף קדימה הן באמצעות החלטות פרקטיות, ולומר לכל הספקים החדשים אנחנו רוצים שתיערכו כבר היום ל-6 תפסיקו כבר היום למכור מודמים וראוטרים שאין להם 6, לעשות דברים שיקדמו אותו.
לדבר הזה אני מאמין שהדבר הזה לא יקרא מעצמו אני מתכוון לקים עוד שלושה חודשים ועדה לראות אם קרה משהו בעקבות הדיון הזה. אני מקווה לעקוב אחרי זה, אני לוקח את זה לתשומת לב במקום לחכות שיקרה ויעלה לכולם הרבה כסף. עדיף לטפל בזה לכתחילה. יעלה להם הרבה יותר זול.
אני מודה לכל המשתתפים על תרומתם לעניין זה ואני מקווה שנמצא את עצמינו בדרך הנכונה....
@danielntech
·
האם הצלחת לקבל מאקפסון כתובת IP דינאמית מחוץ ל-CGN ללא עלות נוספת בתשתית שאין חייגן כגון הוט או אנלימיטד?
אני יודע שבתשתית בזק אפשר לבקש והם ומוציאים זמנית מה-NAT בלי בעיה וללא עלות נוספת. אבל כשאין חייגן, מהניסיון שלי ועוד רבים אחרים זה לא אפשרי.
·
האם הצלחת לקבל מאקפסון כתובת IP דינאמית מחוץ ל-CGN ללא עלות נוספת בתשתית שאין חייגן כגון הוט או אנלימיטד?
אני יודע שבתשתית בזק אפשר לבקש והם ומוציאים זמנית מה-NAT בלי בעיה וללא עלות נוספת. אבל כשאין חייגן, מהניסיון שלי ועוד רבים אחרים זה לא אפשרי.
- danielntech
-
- חבר שרק התחיל

- יצירת קשר:
·לצערי תשתית אנלימיטד עוד אין לי בבניין, והחסרונות בשימוש בתשתית הוט בשבילי היו גדולים מידי, העדפתי ללכת עם בזק ולסבול בשקט. מה שהם קוראים לו הוצאה "זמנית" מה-NAT זה די לכל החיים כי אני לקוח אקספון יותר משנה ויצאתי מה-NAT בערך פעם אחת למשך שעתיים וזה החזיר אותי אוטומטית.eran405 כתב:@danielntech
·
אני יודע שבתשתית בזק אפשר לבקש והם ומוציאים זמנית מה-NAT בלי בעיה וללא עלות נוספת. אבל כשאין חייגן, מהניסיון שלי ועוד רבים אחרים זה לא אפשרי....
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

·danielntech כתב:·לגבי ההבהרה בנושא ICMP, אני מדבר אך ורק מנסיון ולא מידע, לא נגעתי בחומת האש במחשב מעולם וה-ICMP פשוט עבד לי בפרמוט האחרון. לגבי ה-NAT, הבעיה יותר חמורה ממה שאתה חושב, הפאשלה היא לא של הנציגים, היא של מנהלי המערכת באקספון, הנציג עושה אך ורק מה שהוא יכול (במקרה הזה), המערכת של אקספון לא מאפשרת לתת IPv6 בתוך ה-NAT, ככה הסביר לי המנהל הטכני שלהם שחזר אליי. משהו הזוי..........
זה שלא נגעת בהגדרות אלה שקשורות לכללים ב FIREWALL של WINDOWS לא אומר שתוכנה אחרת שהתקנת או הסרת או ששאלה אותך, האם לבצע משהוא ואישרת לה, שאותה התוכנה לא עשתה את השינוי זה בהגדרות.
ובקשר לילדים שעונים לשיחות במוקד. אני לא חושב, אלה יודע, שאותם הילדים עונים רק את מה שמגדירים להם מנהלי מערכת. זה בידיוק כמו מענה קולי ממוחשב, רק שכאן יש בן אדם שמקריא את מה שכתוב לו ותו לא. בגלל זה, גם להתווכח איתם או להסביר להם דבר מה, יהיה זהה לזה, כמו להתווכח עם מענה קולי למשל או להוכיח לו דבר כלשהו.
- danielntech
-
- חבר שרק התחיל

- יצירת קשר:
·sys_admin כתב:+בנוגע לנושא הראשון אולי אתה צודק - אבל ה-IPv6 היה הדבר הראשון שבדקתי שעובד אחרי הפרמוט, ושום תוכנה לא הייתה על המחשב, אלא עם כן האינטרנט אקספלורר החליט לשנות את זה, כנראה שיש עוד משהו שפספסתי.......
בנוגע לילדים בתמיכה, כנראה שכן חח, אבל זה לא רק באקספון, זה בכל החברות בארץ. רמת השירות פשוט ירודה. בתכלס זה ילדים שקוראים ממאגרי מידע מוכנים, מחפשים אנשים עם ידע טכני לעבודות כאלה אז כל מי שיודע לפרק ולהרכיב מחשב הופך למנהל מערכת.
·
זה שלא נגעת בהגדרות אלה שקשורות לכללים ב FIREWALL של WINDOWS לא אומר שתוכנה אחרת שהתקנת או הסרת או ששאלה אותך, האם לבצע משהוא ואישרת לה, שאותה התוכנה לא עשתה את השינוי זה בהגדרות.
ובקשר לילדים שעונים לשיחות במוקד. אני לא חושב, אלה יודע, שאותם הילדים עונים רק את מה שמגדירים להם מנהלי מערכת. זה בידיוק כמו מענה קולי ממוחשב, רק שכאן יש בן אדם שמקריא את מה שכתוב לו ותו לא. בגלל זה, גם להתווכח איתם או להסביר להם דבר מה, יהיה זהה לזה, כמו להתווכח עם מענה קולי למשל או להוכיח לו דבר כלשהו....
- TheComputer
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 43
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 12 פעמים
מוזר שהוא טען זאת בפניך מכיוון שאני עובד מאחורי הNAT של 018 ומקבל הקצאת IPv6 כרגיל (מה גם כמובן, שזה לא קשור ומי שטען זאת כנראה לא הבין שיש הבדל בין IPv4 עם NAT לNative IPv6 ואין למעשה קשר בין הפרוטוקולים).danielntech כתב:·לגבי ההבהרה בנושא ICMP, אני מדבר אך ורק מנסיון ולא מידע, לא נגעתי בחומת האש במחשב מעולם וה-ICMP פשוט עבד לי בפרמוט האחרון. לגבי ה-NAT, הבעיה יותר חמורה ממה שאתה חושב, הפאשלה היא לא של הנציגים, היא של מנהלי המערכת באקספון, הנציג עושה אך ורק מה שהוא יכול (במקרה הזה), המערכת של אקספון לא מאפשרת לתת IPv6 בתוך ה-NAT, ככה הסביר לי המנהל הטכני שלהם שחזר אליי. משהו הזוי..........
- TheComputer
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 43
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 12 פעמים
לצערי, מחזק את מה שכתבת. זאת לאור הפוסט שפרסמתי רק לאחרונה:uh99 כתב:כל הנושא של IPv6 לא חדש ומשרד התקשורת מעדיף להיותמאשר לקחת אחריות
![]()
מה עושים כשבאינטרנט נגמר המקום לכתובות חדשות?![]()
.........
https://ipv4.co.il/posts/638/%D7%90%D7% ... 8%D7%A7-2/
מיותר לציין, שלא קיבלתי תגובה בעבור מה שביקשתי ממשרד התקשורת. "עבודה בעיניים" (אפשרות נוספת - עבודה על הציבור במקום עבודה עבור הציבור), של הריגולטור הישראלי לתקשורת (שהוא חושב שהוא מעל כל נורמה וחוק כנראה, כשהשר מרשה לעצמו לא לענות לשאילתות בכנסת והמנכ"ל מרשה לעצמו להגיד ש"אני לא המשרד לענייני צרכנות" בראיון לגלובס).
- uh99
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3783
- נתן תודות: 1143 פעמים
- קיבל תודות: 187 פעמים
@TheComputer
מסורת של חוסר כבוד לאזרחים מצד נציגים הציבור הרחב, זה לא חדש ולא מפליא, בגלל שהם בטוחים שהציבור הרחב עובד אצלם, והם לא עובדים אצל הציבור הרחב אלא על ציבור הרחב ללא שום בושה.
וראה את השרשור הנוסף בנושא זה:
כל הנושא של IPv6 לא חדש ומשרד התקשורת מעדיף להתעלם מטובת הצרכנים הפרטיים(W)
מסורת של חוסר כבוד לאזרחים מצד נציגים הציבור הרחב, זה לא חדש ולא מפליא, בגלל שהם בטוחים שהציבור הרחב עובד אצלם, והם לא עובדים אצל הציבור הרחב אלא על ציבור הרחב ללא שום בושה.
כל הנושא של IPv6 לא חדש ומשרד התקשורת מעדיף להתעלם מטובת הצרכנים הפרטיים(W)