טלויזיה 55" חדשה לסלון (בדגש על ps4 pro), מה קונים היום?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20188
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2612 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #21 

תלתל כתב:
...
...
·לא צחקתי (חששתי קמעה...)כשפתחתי שרשור על אולד עם הייסנס...:wink:
...
·
@Victormihov

אני ממליץ על ה-M7000 כשמישהו מבקש טלויזיה זולה (יחסית) וגם על ה-KU7000, כי אלה המסכים שנכון להיום נותנים יחס עלות-תמורה מהגבוהים בשוק. אבל אין זה אומר שאלה המסכים היחידים ש"שווה" לקנות, וזאת היתה ההרגשה שקיבלתי מההודעה שציטטתי בתגובה הקודמת שלי.
כן, ה-M7000 אולי יותר "משתלמת", אבל ההשוואה שם לא נכונה בכלל. עם הגיון כזה נראה שכולנו צריכים לקנות מסכים של הייסנס, לנסוע על מזדה 3 ליסינג (או ה"פחיות" מיני ב-50K?) ולא לקנות שום דבר אחר שיש משהו דומה לו רק זול יותר ואיכותי פחות, אבל כזה שהתמורה לשקל גבוהה יותר.
ורק כדי להראות שהחשבון "עולה פי 2 אבל לא טוב פי 2" הוא לא מדוייק, הנה כמה דברים שאולי כדאי לחשוב עליהם:
ה-OLED בהיר מה-M7000 לפחות פי 2 (לא קריטי ל-SDR, חיוני ל-HDR), כיסוי הגאמוט גדול ב-15%, יחס הניגודיות ב-OLED אינסופי (שחורים טובים יותר פי-אינסוף), איכות מערכת הסמארט של המסך טובה יותר, יש תמיכה גם בדולבי ויז'ן וגם ב-HDR10 (כולל מתוך הסמארט, מה שכרגע לא קיים ב-M7000), אני מניח שיש עוד כל מני פרמטרים שעדיפים ב-OLED, כמו למשל זמן התגובה של הפיקסלים, אשר ב-OLED הוא אפסי וב-LCD לא ועוד כהנה וכהנה.

עריכה:
אני רק אוסיף שיש בהחלט טעם לקנות היום "65 אם התקציב מאפשר.
למרחק של 3 מטר "55 קטן. (הכל יחסי, כן?)
במשך 8 חודשים צפיתי ב-M55-C2 שלי ממרחק של 3.2 מטר והצטערתי שלא קניתי מסך גדול יותר.
היום אני יושב במרחק של 2.4 מטר מאותו מסך, וחווית הצפיה טובה בהרבה. בסה"כ לדעתי זה מספיק, אבל לא הייתי מתנגד למסך יותר גדול. ברוסית יש פתגם "Кашу маслом не испортишь". הפירוש המילולי שלו הוא "לא תהרוס\תקלקל דייסה אם תוסיף [יותר] חמאה", והכוונה היא שבמקרה הזה יותר גדול, יותר טוב.

offerbh
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 39
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #22 

se1 כתב:Premium TV הוא מושג שיווקי פירסומי שחברות רבות ובעיקר אנשי מכירות משתמשים לפי רצונם.
וכך אפשר לקבוע כפי שנכתב כאן בטעות שסוני 7005 או 8005 או אפילו 8099 הוא מסך פרימיום.

לכל חברה רצינית שמייצרת מסכים כמו לסוני, יש בדר"כ מסכים ב- 3 טווחי מחיר (low, mid and high range).
מסכי ה High range שלהם או מה שאחרים מכנים לפעמים Premium יקרים מאד,
לפעמים פי שניים עד 3 ממסך בקבוצת מחיר נמוכה יותר.
מסכי High range בסוני הם 930, 940 ו- Sony Z9 שעדיין לא נמכר כאן
ב LG זה סדרת ה- OLED וכך הלאה.

למה שקוראים בביקורות מיקצועיות - מסכי פרימיום (לא בחנויות):
יש את המעבדים החזקים ביותר עוצמות הארה מאד גבוהות
וכל הספציפיקציות המיטביות והחדישות שפותחו.

מי שקנה במיטב כספו, מסך שמתואר בביקורת "מקצועית" כמסך מדרגת מחיר נמוכה
ובכל זאת מרוצה מהתמונה ירגיש (בצדק לטעמי) שקנה פרמיום.
וכמובן גם להיפך יש כאלה שקנו מסך "פרמיום" או חשבו שהוא כזה, ויחושו מרומים ומאוכזבים
כי גילו בו בעיות קלות או חמורות.
בד"כ אלו יהיו גם האנשים שבכל הזדמנות ימהרו לכתוב את זה כאן.
...
עדיין יש מסכים טובים יותר וטובים פחות ואני לא מדבר על תקלות. מסכי פרמיום למשל במקרה של 8005 היא מסך דק (לדעתי בין הדקים הקיימים כיום בשוק) עם 400 הרץ motionflow (ומי שאומר שזה לא חשוב לא יודע על מה הוא מדבר), שלט עם הוראות קוליות, TV אנדרואיד שרק זה יכול לחסוך כסף רב למי שלא רוצה יס או הוט בבית. מסכי LG שנמכרים ב-4 אלף הם מסכים טובים אבל אתה לא יכול להשוות אותם (וביקורות מראות את זה היטב) למסכים מתקדמים שהם אלו שנקראים מסכי פרמיום.

·

roy007
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 454
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 40 פעמים

שליחה #23 

אנדוראיד tv ניתן גם למצוא בסדרה 6000 ( midrange)של פיליפס. לכן העובדה שיש לטלוויזיה אנדרואיד אינה הופכת אותה לפרימיום.
ושלט קולי אני יכול למצוא לך בטלווזיות שקונים בהום סנטר...

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #24 

@offerbh
motionflow גם של מיליון הרץ לא יעניין חלק נכבד מהאוכלוסיה פה בפורום. אישית אני לא סובל החלקת תנועה (וזה בדיוק מה שזה) כך שזה נתון לא רלוונטי לחלוטין מבחינתי. הרבה יותר חשוב לי שהמסך יתמוך ב-24HZ, רוב המסכים עם פאנל 60HZ לא תומכים. חלק מכובד מהמסכים עם פאנל 120HZ כן תומכים, כי זה טריוויאלי מבחינת יישום עבור היצרן.
מסך דק זה נחמד ויפה, אבל אותי אישית מעניינת יותר איכות התמונה במסך ולא עד כמה דקה המסגרת שלו.
אני אעדיף מסך עבה יותר עם FALD מאשר מסך דק עם תאורת קצה (בדיוק כמו ה-8005 "פרימיום").
שלט עם הוראות קוליות? מגניב.
אנדרויד מובנה? נחמד, אבל קופסה ב$40 תעשה עבודה לא פחות, אלא יותר טובה מהאנדרויד המובנה. ותחסוך את אותה כמות של כסף למי שלא רוצה יס או הוט בבית (אין לי יס, הוט, סלקום וכו' בבית).
מסכי הפרמיום בישראל הם כמו רכבי פרמיום\מנהלים בארץ. במדינות אחרות אלה משפחתיות ממוצעות.
ומן הסתם שמסכי הבסיס של LG יהיו נחותים מסדרת 8 היקרה יותר של סוני...

offerbh
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #25 

TheCoolest כתב:@offerbh
motionflow גם של מיליון הרץ לא יעניין חלק נכבד מהאוכלוסיה פה בפורום. אישית אני לא סובל החלקת תנועה (וזה בדיוק מה שזה) כך שזה נתון לא רלוונטי לחלוטין מבחינתי. הרבה יותר חשוב לי שהמסך יתמוך ב-24HZ, רוב המסכים עם פאנל 60HZ לא תומכים. חלק מכובד מהמסכים עם פאנל 120HZ כן תומכים, כי זה טריוויאלי מבחינת יישום עבור היצרן.
מסך דק זה נחמד ויפה, אבל אותי אישית מעניינת יותר איכות התמונה במסך ולא עד כמה דקה המסגרת שלו.
אני אעדיף מסך עבה יותר עם FALD מאשר מסך דק עם תאורת קצה (בדיוק כמו ה-8005 "פרימיום").
שלט עם הוראות קוליות? מגניב.
אנדרויד מובנה? נחמד, אבל קופסה ב$40 תעשה עבודה לא פחות, אלא יותר טובה מהאנדרויד המובנה. ותחסוך את אותה כמות של כסף למי שלא רוצה יס או הוט בבית (אין לי יס, הוט, סלקום וכו' בבית).
מסכי הפרמיום בישראל הם כמו רכבי פרמיום\מנהלים בארץ. במדינות אחרות אלה משפחתיות ממוצעות.
ומן הסתם שמסכי הבסיס של LG יהיו נחותים מסדרת 8 היקרה יותר של סוני...
...
זה שהמסך דק, לא אומר שקיימת התפשרות על איכות התמונה. האיכות תמונה במסך הזה מצויינת. כל שאר הדברים שציינתי הם בונוסים, לא העיקר. אני חושב שהסדרות 700 ובעיקר 800 של סוני הן סדרות מצויינות ברמת האיכות של הטלוויזיה.
·

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
יצירת קשר:

שליחה #26 

נכון, זה שהוא דק לא בהכרח אומר משהו על איכות התמונה שלו. למשל ה-W7 OLED של LG הוא בעובי 2ס"מ (או 2מ"מ?) ואני בטוח שאיכות התמונה שלו היא מצויינת. אבל העובדה שה-8005 עם תאורת קצה כבר מהווה פשרה על איכות תמונה. אם ה-X800D הוא אינדיקציה, אז המסך תומך ב-24P, וזו נקודה גדולה לזכותו. בכל אופן, לא אמרתי שהם לא מסכים טובים, רק ניסיתי להכניס קצת פרופורציות להתלהבות כאן בשרשור.

RafalovitchTom
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 588
שם מלא: Rafalovitch Tom
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 75 פעמים

שליחה #27 

@TheCoolest
·2.5 מ״מ לא כולל המגנטים המשמשים אותו לתליה... יחד איתם העובי כבר קופץ לאזור ה-4 מ״מ.

offerbh
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #28 

TheCoolest כתב:נכון, זה שהוא דק לא בהכרח אומר משהו על איכות התמונה שלו. למשל ה-W7 OLED של LG הוא בעובי 2ס"מ (או 2מ"מ?) ואני בטוח שאיכות התמונה שלו היא מצויינת. אבל העובדה שה-8005 עם תאורת קצה כבר מהווה פשרה על איכות תמונה. אם ה-X800D הוא אינדיקציה, אז המסך תומך ב-24P, וזו נקודה גדולה לזכותו. בכל אופן, לא אמרתי שהם לא מסכים טובים, רק ניסיתי להכניס קצת פרופורציות להתלהבות כאן בשרשור.
...
זה לא מסך שנמכר במעל 10000, יש כאן פשרה מסוימת על איכות התמונה, אבל האיכות גדולה יותר ממסכי LG או ממקבילות אחרות בשוק, לפחות ממה שאני מתרשם מהביקורת. תאורת קצה נמצאת ברוב המסכים כיום והפאנל משופר, אם אני לא טועה, זה פאנל va בסדרת 80. אני לא חסיד גדול של ישפאר בגלל השירות הלקוי אז אני לא יכול להמליץ בפה מלא על הטלוויזיה הזו אבל אין ספק שסוני יצרו סדרות טובות. גם סדרת 70 היא טובה מאוד, אבל יש בה הרבה מסכים תקולים. לדעתי זה קורה גם בסדרת 80.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”