שאלה לגבי החלפת צמיגים ברכב בגלל פנצ'ר בגלגל

רכבי ICE, פלאגינים, היברידים וחשמליים כמו ג'ילי, טסלה, איוניק, MG
arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 3590
שם מלא: אריה רוטמן
נתן תודות: 413 פעמים
קיבל תודות: 362 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #21 

gilg7
אם אתה מטפל במוסך אמין ולפי הספר אתה לא אמור להיתקל בבעיות מיוחדות עם רכב יפני או קוריאני, לגבי צרפתיות
או אירופיות כמו פורד פוקוס מספרד אין אחריות במיוחד להילוכים....:) אני לא ממש מתלהב מליסינג, אמנם פעם אחרונה שנסעתי ברכב ליסינג זה היה ב 2006, אבל הטיפול שזוכים לו הרכבים לא בטוח שהשתפר מאז וכמובן שבכל חברה זה שונה.
הרכב שאני נוסע עליו כעת (קיה פיקנטו משכירות) קצת פחות מ 30 אלף קילומטר ועלה לכביש באמצע 2015 , הרכב שלי הקודם מאותו הדגם היה עם 50 אלף קילומטר ונסע הרבה יותר טוב...

מה שכן אני יכול להעיד מניסיונם של חברים ובני משפחה קרובה שרכשו מליסינג יד 2 שזה מאוד תלוי גם בנהג שנהג ברכב. רכב חדש בתקופה הראשונה של חייו יכול "לסבול יותר התעללות" אבל לאחר מכן מתחילים לשלם את המחיר בעיקר באירופיות, חלקי גומי שחוקים, מנוע מפוייח, ציריות ובולמים וכו"
אחי רכש אופל קטנה מליסינג יד 2 והוציא בתקופה של כשנה מעל 7000 ש"ח על תיקונים "קטנים" שהאחרון היה פלאנג' המחבר בין ההמצנן לראש המנוע שהחליט להתפרק באמצע נסיעה והרכב העלה עשן לאחר שלא נשארו מים במערכת הקירור :(

זה ישמע אולי פלצני אבל משום מה במשך מעל 20 שנה שאני נוהג מעולם לא נהגתי מעבר לתקופות קצרות ברכב משומש
(שכירות או רכב זמני מהליסינג) וכרגע אני ממתין לקיה נירו הברידית החדשה :D

אגב זה מדהים אותי כל פעם מחדש אבל למי שאין היום בכיס כ 70 אלף ש"ח לרכוש למשל טויוטה קורולה יד שנייה או דומיה משנתון סביר, מכל הבחינות עדיף לרכוש רכב חדש מהניילון בעסקת ליסינג מימוני מהיבואן.

למי שממש אין תמיד אפשר לקנות רכב בן 10כמעט ב 30 אלף ש"ח ולקוות לטוב או
לרכוש "חצי רכב" כלומר ליסינג מימוני לרכב יד 2 מחברות הליסינג, בד"כ רכבים בני 3 עם קילומטראג' של 50 עד ל 100 אלף למשל:
http://camp.lease4u.co.il/2017/Sublease/?ref=site

alchemy
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 752
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 68 פעמים

שליחה #22 

nirmv כתב:בכל מקרה עם 520 שקל לשני צמיגים אז יצאת בזול. אני מניח ששמו לך צמיגים סיניים.
וזאת שאלת השאלות, האם אתם שמים צמיגים סיניים מותג מדבקה בכ 250 ש"ח הצמיג, או מותג ידוע בכ 400-500 ש"ח הצמיג?
האם יש באמת הבדל מהותי בין הצמיגים או שאנחנו בעיקר משלמים על השם?
אני יודע שזה מלחמת דת אבל בכל זאת...
...
התשובה חד משמעית - כן יש הבדל.
האם נהג ספיציפי ברכב ספיציפי ירגיש את ההבדל - שאלה מאוד סובייקטיבית.
ב-10 השנים האחרונות אני קונה רק צמיגים יפניים - תוצרת יפן, בני חצי שנה או פחות, עושה מחקר לפני שאני כלל מגיע לפנצ'ריה.
תמיד מחליף כל 4 צמיגים - סובארו 4x4.

תוצאה - נהיגה מהנה, היגוי מדוייק, אחיזת כביש מצויינת, תוחלת חיים 3-4 שנים לסט.
מחיר - 2.5 עד 3 אלף שקל לסט + כיוון גלגלים.

להגיד שמי שנוסע על יונדאי גטס בתוך העיר ירגיש הבדל גדול בין צמיג סיני לאיכותי - כנראה שלא.

lightning
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 145
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

הפוך גוטה...

שליחה #23 

@BUGY
·
חדשים על הציר האחורי. תבדוק אותי

gilg7 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3757
נתן תודות: 578 פעמים
קיבל תודות: 300 פעמים

שליחה #24 

nirmv כתב:בכל מקרה עם 520 שקל לשני צמיגים אז יצאת בזול. אני מניח ששמו לך צמיגים סיניים.
וזאת שאלת השאלות, האם אתם שמים צמיגים סיניים מותג מדבקה בכ 250 ש"ח הצמיג, או מותג ידוע בכ 400-500 ש"ח הצמיג?
האם יש באמת הבדל מהותי בין הצמיגים או שאנחנו בעיקר משלמים על השם?
אני יודע שזה מלחמת דת אבל בכל זאת...
...
אכן צמיגים סיניים. 520 ש"ח אחרי התמקחות קצרה :). מדובר במקום בחולון שלוקחים 30 ש"ח על פנצ'ר רגיל.
בעל העסק טען שמדובר בחברה סינית טובה, שכולם לוקחים אותם, שהוא עובד איתה מספר שנים ואין אף בעיות.
ולא פחות חשוב: שיהיו לו צמיגים כאלה במלאי בשנים הקרובות, כדי שבפנצ'ר הבא בדופן אוכל להחליף רק צמיג אחד.
אומנם יש לו אינטרס (הרווח על מוצרים זולים הרבה יותר גדול באחוזים) אבל מהתרשמות אישית מדובר בפנצ'ריה קטנה וותיקה עם אנשים שיודעים את העבודה. הוא לא ניסה למכור לי משהו ונתן לי להחליט.

gilg7 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #25 

arotman כתב:gilg7
אם אתה מטפל במוסך אמין ולפי הספר אתה לא אמור להיתקל בבעיות מיוחדות עם רכב יפני או קוריאני, לגבי צרפתיות
או אירופיות כמו פורד פוקוס מספרד אין אחריות במיוחד להילוכים....:) אני לא ממש מתלהב מליסינג, אמנם פעם אחרונה שנסעתי ברכב ליסינג זה היה ב 2006, אבל הטיפול שזוכים לו הרכבים לא בטוח שהשתפר מאז וכמובן שבכל חברה זה שונה.
הרכב שאני נוסע עליו כעת (קיה פיקנטו משכירות) קצת פחות מ 30 אלף קילומטר ועלה לכביש באמצע 2015 , הרכב שלי הקודם מאותו הדגם היה עם 50 אלף קילומטר ונסע הרבה יותר טוב...

מה שכן אני יכול להעיד מניסיונם של חברים ובני משפחה קרובה שרכשו מליסינג יד 2 שזה מאוד תלוי גם בנהג שנהג ברכב. רכב חדש בתקופה הראשונה של חייו יכול "לסבול יותר התעללות" אבל לאחר מכן מתחילים לשלם את המחיר בעיקר באירופיות, חלקי גומי שחוקים, מנוע מפוייח, ציריות ובולמים וכו"
אחי רכש אופל קטנה מליסינג יד 2 והוציא בתקופה של כשנה מעל 7000 ש"ח על תיקונים "קטנים" שהאחרון היה פלאנג' המחבר בין ההמצנן לראש המנוע שהחליט להתפרק באמצע נסיעה והרכב העלה עשן לאחר שלא נשארו מים במערכת הקירור :(

זה ישמע אולי פלצני אבל משום מה במשך מעל 20 שנה שאני נוהג מעולם לא נהגתי מעבר לתקופות קצרות ברכב משומש
(שכירות או רכב זמני מהליסינג) וכרגע אני ממתין לקיה נירו הברידית החדשה :D

אגב זה מדהים אותי כל פעם מחדש אבל למי שאין היום בכיס כ 70 אלף ש"ח לרכוש למשל טויוטה קורולה יד שנייה או דומיה משנתון סביר, מכל הבחינות עדיף לרכוש רכב חדש מהניילון בעסקת ליסינג מימוני מהיבואן.

למי שממש אין תמיד אפשר לקנות רכב בן 10כמעט ב 30 אלף ש"ח ולקוות לטוב או
לרכוש "חצי רכב" כלומר ליסינג מימוני לרכב יד 2 מחברות הליסינג, בד"כ רכבים בני 3 עם קילומטראג' של 50 עד ל 100 אלף למשל:
http://camp.lease4u.co.il/2017/Sublease/?ref=site
...
שמע,
יש לנו גישה הפוכה לגמרי לגבי מכוניות :) אני עשיתי פחות או יותר את כל מה שהמלצת לא לעשות.
הרכב שלי הוא פורד פוקוס סטיישן 2013. קניתי אותו לפני שנה מליסינג אחרי שעשה 89,000 ק"מ - ז"א: 30,000 ק"מ בשנה, לא מעט.
אני לא מתמצא ברכבים אבל כן מתמצא בהשוואה צרכנית של מוצרים ומתוך עשרות הצעות שהיו לי באותו שבוע זו הייתה האופציה הטובה ביותר לדעתי. הנה מספר טיעונים בעד הקניה, רק שלא נהפוך את זה לוויכוח, אנשים מחזיקים בדעות שונות:

1. המכונית עשתה 0 בעיות בשנה שהיא אצלי. מדובר ברכב משעמם, לא סקסי, אבל נוסע טוב בעליות עם כל המשפחה והמנוע לא מתאמץ.
2. יש לפורד פוקוס (מהדגמים לפני 2016) את תיבת ההילוכים הרובוטית שישראלים לא אוהבים. קשה למכור את הדגמים האלה אבל יש צד שני למטבע: קל לקנות אותם במחיר טוב. במילים אחרות: את המחיר הנמוך של המכירה גילמתי בזמן הקניה.
3. יש יתרונות בקניה מחברת ליסינג אם לא נופלים על רכב בעייתי. אני עברתי על כל היסטוריית הטיפולים של הרכב לפני הקניה והיא ממש אפסית. הנהג הקודם לא התלונן על בעיות בהילוכים, זה הדבר הראשון שכדאי לבדוק בפורד פוקוס.
קניתי אותו מאלדן בתנאי אחריות משופרים, ומבין החברות ליסינג הם היו הכי בסדר (הם וגם אלבר) מבחינת שקיפות ויחס ללקוח
itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2551
נתן תודות: 241 פעמים
קיבל תודות: 328 פעמים

שליחה #26 

@BUGY
·הטובים באחוריים מהסיבה שאם אתה מאבד אחיזה בקדמיים עוד יש לנהג מה לעשות,

באחוריים- אכלת תחת ואתה בדרך לDESTINATION FUCKED.

nn
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 184
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #27 

גם אני נוקט בשיטת בטיחות קודמת לכל.
מחליף לפי שחיקה או זמן (הקודם מבינהם) ומחילף את כל הארבעה!
לא סיני, רק מותג אייכותי (מישלן, קלבר, yokohama, טויו יפני), כולם מאותו שבוע של ייצור וכולם בני לא יותר מחצי שנה (לא מתאים לי ששכבו בתנאים כאלה או אחרי בפנצ'ריה או במכולה לוהטת בקיץ). ואגב, המחיר לא יקר. לדוגמא רביעיית טלבר בפג'ו 307 (205/55/16) עלתה לי 1300 ש"ח

מיד לאחר ההחלפה נוסע לכיוון פרונט.

משם ממשיך בראש שקט לפחות 3 שנים קדימה.

בהצלחה

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #28 

לא כזה חושב שארץ הייצור משנה, אבל כן משנה איזו חברה (וכמובן דגם וכו') עומדת מאחורי הצמיג. ייצור הצמיגים עצמו הוא מאד LOW TECH ולכן לא כזה משנה לדעתי אם מייצרים אותם ביפן, בסין או בטורקיה וכו'. אבל חברה ומותג סיני לחלוטין זה כבר סיפור אחר לגמרי - לא סתם הם זולים בהרבה - זה מתחיל מהידע בתכן (ידע לגבי חומרים נכונים וכאלה שהוכחו בתפקוד לאורך שנים במסלולי מירוצים ובכבישים ברחבי העולם) דרך ידע בתכן נכון של תעלות פינוי מים ועד לידע בתהליכי הייצור עצמם. כולל עמידה מחמירה בסיבולות בייצור, דהיינו גם לשמור על אחידות בין אצוות שונות בייצור באותו הדגם.
בנוסף לכל זה, גם ביצרנים הבכירים יש דגמים וזה משהו שהרבה אנשים, כולל אנשי מקצוע "מומחים" בתחום לא מפנימים. גם למישלין יש למשל צמיגים לאחיזה וביצועים למהירות גבוהה אבל יש להם גם במקביל דגמים שפונים יותר להיבט של רעש בנסיעה או דגמים זולים יותר שפונים למי שמחפש חיסכון ואריכות שנים על פני ביצועים. צריך להתאים את הצמיגים לתנאי הנסיעה ולדרישות של הנהג ולא סתם לקנות "מישלין" או "דאלנופ" או Whatever, אלא ממש לרדת לרזולוצייה של דגם. יש קטלוגים לכל יצרן בו הוא מסביר את כוונת היוצר, ככה שזו לא צריכה להיות בעיה יותר מידי לבדוק וללמוד מה מתקינים לכם ברכב.
ממליץ מאד גם לוודא תאריך ייצור של הצמיגים. הרבה פעמים נתקלתי במחירים מאד מפתים על צמיגים של מותג מאד בכיר בענף אבל בפועל לקראת התקנה הסתבר לי שמדובר בייצור די ישן, כלומר מעל לשנה אחורה וגם שכל צמיג הגיע עם מועד ייצור שונה. אני לפחות מעדיף לא להיכנס לזה. לא שזה רע בהכרח, אבל עדיף לדעתי לפחות להימנע. אני נוטה ללכת על צמיגים "טריים" שיוצרו עד כמה חודשים אחורה ושתאריך הייצור של כולם זהה.

וכמו שכבר נאמר כמה פעמים לאורך הדיון - אם לא מחליפים את כל הרביעיה אלא רק זוג - אז הזוג החדש והטוב יותר הולך לאחוריים. לא לקדמיים.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78787
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5378 פעמים

שליחה #29 

לא חייבים להחליף שני צמיגים, אם הראשון חדש למדי ומדובר בהחלפה של אותו סוג בדיוק. אם לא, זה יכול לגרום להרבה מאוד בעיות באחיזה בכביש, במיוחד בבלימות פתאומיות או כאשר הרכב מחליק.

מומלץ בחום רב מאוד להחליף את הצמיגים בזוגות.

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 3590
שם מלא: אריה רוטמן
נתן תודות: 413 פעמים
קיבל תודות: 362 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #30 

@gilg7
·
אשרי לך וטוב לך, לא מתווכחים כאן אמור ליהיות דיון לצורך שיתוף מידע וידע.... :)
קולגה שלי רכש רכב פורד פוקוס חדש מהניילונים מאלדן כמדומני כליסינג 0 קילומטר לפני כמעט 5 שנים
קרי 2012, הרכב גמע מעל 150 אלף קילומטר ועד עתה היה באחריות יצרן.
לרכב החליפו אולי 5 פעמים אלטרנטור ולא מזמן החליפו את תיבת ההילוכים מצמד כפול...
תקלות חשמל שונות ומשונות בעיקר התרעה על חוסר טעינה, את הרכב שלו הוא יכול למכור אולי ב 25 אלף ש"ח...
אז כמו כל דבר אחר בחיים צריך מזל אבל מבחינב סטטיסטית לרכבים האלה יש היסטוריה בעייתית.
מחיפוש קטן:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4742861,00.html
http://www.leasing-consultant.co.il/%D7 ... %94%D7%9C/
http://www.cars.com/recalls/ford-focus-2014/
http://www.cars.com/recalls/ford-focus/

gilg7 פותח השרשור
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #31 

arotman כתב:@gilg7
·
אשרי לך וטוב לך, לא מתווכחים כאן אמור ליהיות דיון לצורך שיתוף מידע וידע.... :)
קולגה שלי רכש רכב פורד פוקוס חדש מהניילונים מאלדן כמדומני כליסינג 0 קילומטר לפני כמעט 5 שנים
קרי 2012, הרכב גמע מעל 150 אלף קילומטר ועד עתה היה באחריות יצרן.
לרכב החליפו אולי 5 פעמים אלטרנטור ולא מזמן החליפו את תיבת ההילוכים מצמד כפול...
תקלות חשמל שונות ומשונות בעיקר התרעה על חוסר טעינה, את הרכב שלו הוא יכול למכור אולי ב 25 אלף ש"ח...
אז כמו כל דבר אחר בחיים צריך מזל אבל מבחינב סטטיסטית לרכבים האלה יש היסטוריה בעייתית.
מחיפוש קטן:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4742861,00.html
http://www.leasing-consultant.co.il/%D7 ... %94%D7%9C/
http://www.cars.com/recalls/ford-focus-2014/
http://www.cars.com/recalls/ford-focus/
...
כן אני מכיר את כל הבעיות האלה.
לפני הקניה תיחקרתי מספר אנשים עם הרכב הזה כולל משפחה, חברים ואפילו לקוחות אקראים של אלדן שהגיעו לסניף.
החלטתי להמר שאם נסעו ברכב מסויים 3 שנים ולא נרשמו בעיות אז נפלתי על רכב ספציפי טוב. בינתיים ההימור הוכיח את עצמו.
יהיה קשה למכור אותו אבל את ה 12,000 ש"ח שורידו לי במכירה כבר קיבלתי בזמן הקניה בהשוואה למשל ל hyundai i30 סטיישן עם תנאים דומים (שנת ייצור, קילומטרז', היסטוריית טיפולים).
hyundai i30 אהוב על הישראלים וקל יחסית למכור אותו אבל בתור רכב הוא לא יותר טוב מהפורד פוקוס, אם לא נפלת עם פורד בעייתי.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6686
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 673 פעמים

Re: הפוך גוטה...

שליחה #32 

lightning כתב:@BUGY
·
חדשים על הציר האחורי. תבדוק אותי
...
·בדקתי, חקרתי, קראתי, דיברתי עם נהגים שאני מכיר, עם מוסכניכים ובכל מני פורומים בחו"ל...קודם כל זה לא כזה שחור ולבן כמו שכולם פה כותבים:

1: בתנאי גשם ושלג, כן יש לשים את הצמיגים החדשים מאחורה, יותר בטיחותי.

2: במזג אוויר חם ולא גשום, זה פחות קריטי במחינת פינוי מים (כי אין מים) ולכן נשארת שאלת האחיזה והבלימה, סוג הרכב, סוג הנהג, אילו עזרים יש לרכב וסגנון הנהיגה. וזה נהיה מאוד אישי ופרטני.

3: כיוון שברוב העולם יש הרבה ימים של גשם/שלג, אז היצרנים הגדולים המליצו חד משמאית לשים את הצמיגים החדשים מקדימה ולכן בהרבה מדינות, כמו ארה"ב לדוגמה, זה רשום בתקנות, בחוק, שכך צריך להרכיב צמיגים ולכן כל מאמר וכל "דעה" שתראו שם היא חייבת להיות ככזאת אבל זה לא אומר שזה נכון לכל המצבים.

4: בארץ יש אפקט האדר בלי להכיניס לפרטים הקטנים. רכב עם הנעה קדמים ביום שמשי חם שצריך לעשות בלימת חרום בכביש מהיר בקטע ישר עם מעכת עזר מתקדמת לבלימה ויציבות, יתפקד טוב יותר עם זוג צמיגים קדמיים חדשים מקדימה. וזה 90% מהמצבים שבהם נהג ישראלי טיפוסי צריך לעשות בלימה חזקה וזה גם 90% מהרכבים. אז מה עדיף, שליטה טובה יותר במצב של הידרופלנינין, ריחוב מים, בקרה הנדיר של פעם בשנה, או יכולת בלימה ואחיזה טובה יותר רוב השנה?

לי אישית, וכל מה שכתוב מעל זה אישי ומתיחס רק לי ולרכב שלי ולסגנון הנהיגה והיכולת האישית שלי, לי עדיף צמיגים אוחזים יותר מקדימה כי אני לא אוהב תת-היגי בשום מצב ואילו היגוי יתר פשוט יותר לתקן ברוב המצבים ולרוב מערכת בקרת האחזיה יכולת לתקן אותו בקלות מה שהיא לא יודע לעשות עם תת היגוי. חוץ מזה, בלימה היא פקטור יותר חשוב, לדעתי מיכולת פינוי מים מהסיבה הפשוטה שאני בולם כמה פעמים, לפחות פעם אחת, ברוב הפעמים שאני הוהג. ואילו כשיש גשם 5 פעמים בשנה, אני פשוט נוהג לאט יותר ובזהירות רבה ונמנע ממצבי קיצון או פשוט נשאר בבית.

שלח תגובה

חזור אל “רכבי ICE וחשמליים”