pb-1000 נחת
-
avilior
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1629
טוב, אז למי שלא יודע תמיד הייתי פריק של סאונד, בילדותי נהגתי להקליט שירים מהרדיו, קליפים מmtv וקניתי קסטות מקוריות, הכל באמצעות מערכת מיני של סוני שקיבלתי לבר מצווה. בהמשך היה גם cd, מיני דיסק ומה לא. שאפתי למקסם את הדרך שבה אני מאזין והרבה פעמים זה אומר שעות ארוכות של כיוונים כדי שהכל ישמע בדיוק איך שאני אוהב. זה גם אומר שעות ארוכות של ויכוחים עם אשתי אבל זה כבר לשרשור אחר.
הכל התחיל לפני כ-10 שנים, חסכתי קצת כסף והחלטתי שאת כל כולו אני הולך לשים על מערכת סטריאו איכותית. שמעתי לא מעט סטאפים ובסוף התאהבתי בסאונד של opera וקניתי לי את הדגם הכי בכיר בסידרה הquinta ושידכתי להם מגבר היברידי של unico, סה״כ הוצאה לא מבוטלת אבל למען האמת במשך השנים הבנתי שזה בלתי אפשרי להוציא תוצאה טובה בסלון ביתי ממוצע. אז החלפתי את המגבר ברסיבר, רחמנא ליצלן, ושמעו אותו דבר, עובדה שניפצה לי הרבה תיאוריות מקובעות שהיו לי. הבעיה העיקרית הייתה שמערכת הכיול תמיד סירסה לי הסאונד ובלעדיה היו הדהודים מציקים שלא איפשרו הנאה מלאה מהתוצאה הסופית. הבנתי שגם אם אני אשקיע 100 אלף שקל זה לא יעזור, האקוסטיקה בסלון שלי לא תאפשר לי להנות מההשקעה.
שנים חלמתי לקנות זוג של cabasse איכותי. זה מתאים לי ויזואלית וחוסך המון מקום בסלון, אבל החלום הזה יקר, מאוד.
אמרתי לעצמי שהשקעה טובה עושים לשנים אז לפני שמה קפצתי לפיוצ׳ר ותיאמתי האזנה לסט של של baltic, בעודי מקווה שהלסת שלי תיפול זה לא קרה, הרגשתי שאצלי בבית שמעו יותר טוב ועם כל הכבוד לחלום אני לא הולך לשפוך כסף בלי לקבל תמורה.
ואז גיא מפיוצ׳ר הכניס אותי לחדר קולנוע, שם כבר יצאתי המום מהתוצאה, הסאונד היה מעולה ומלהיב והבנתי שכדאי לי לרדת מרעיון הסטריאו ולהשקיע במשהו אחר. בחזית עמד הסאב pb13 המפלצתי ואמרתי לעצמי שהדבר הזה בחיים לא יעבור אצלי בבית. אז אמרתי.
שנה מאוחר יותר הסאב נחת אצלי בבית להאזנה ומה אני אגיד לכם, הגודל שלו לא השתנה.
הדרך היחידה למקם אותו בסלון הייתה בצד הספה, לכבלים תיכננתי כבר חציבה שתסתיר אותם, אבל קודם התחלתי בהאזנה.
אחרי כמה ימים של ניסיונות להגיע לתוצאה דומה כמו בחדר הדגמה של פיוצ׳ר הדבר לא צלח. הסאב נשמע עמום ויותר מזה הוא נשמע לוקאלי מאוד, יכולתי לזהות מאיפה הבאס מגיע וזו תוצאה גרועה מאוד להשאר איתה. בסופו של דבר העמדתי אותו בחזית הקדמית ואז עלה לי חיוך, פתאום הכל נשמע מדויק ובמקום, עדיין לא דומה לחדר הדגמה, אבל אין ספק שמיקום הסאב הוא החלק המשמעותי ביותר בשורה התחתונה.
אז הסאב הוחזר. חבל, אבל למפלץ הזה אין מקום אצלי בסלון וגם למען האמת לא שמעתי כמו שחשבתי שאני אשמע.
התחלתי לחשב גדלים ובדקתי מה כן יכנס בקוביה של 60 ס״מ. היו כמה אופציות, pb1000, את הsb1000/2000 פסלתי בגלל שרציתי את
המקסימום תוצאה לק״ב ונשאר הsb13. משיקולים של עלות מול תועלת בחרתי בpb1000.
לאחר מספר שעות האזנה ובהשוואה לסאב הקודם שלי, sunfire hrs12, הוא נשמע יותר מדויק ויותר כוחני למרות שהוא רק 10 אינצ. זה בהחלט לא מורגש, הוא נמצא אצלי על שליש עוצמה וזה יותר ממספיק לי. למי ששאל לגבי הפאזה, היא הגיעה אצלי על 0 והעברתי אותה ל180 ככה הסאב יותר מורגש מאחור. ב0 הוא יורה לבמה הקדמית, בכל מקרה צריך עד לשמוע לא מעט כדי להחליט מה נשאר.
את המערכת כולה החלפתי לפני מספר חודשים לסט שלם של קליפש שנשמע לי מצוין בק״ב ואפילו בסטריאו הוא נשמע לא רע. לסטריאו אמיתי אני אשאיר את ההשקעה באוזניות איכותיות שיתנו תוצאה הרבה יותר טובה מכל מערכת שרק תהיה אצלי בסלון.
מה הלאה? רסיבר תומך אטמוס, רמקולי אטמוס של קליפש rp140, כי לא הכנתי תשתית מתאימה בסלון מראש ומערכת כיול dirac.
עוד תמונות?
הכל התחיל לפני כ-10 שנים, חסכתי קצת כסף והחלטתי שאת כל כולו אני הולך לשים על מערכת סטריאו איכותית. שמעתי לא מעט סטאפים ובסוף התאהבתי בסאונד של opera וקניתי לי את הדגם הכי בכיר בסידרה הquinta ושידכתי להם מגבר היברידי של unico, סה״כ הוצאה לא מבוטלת אבל למען האמת במשך השנים הבנתי שזה בלתי אפשרי להוציא תוצאה טובה בסלון ביתי ממוצע. אז החלפתי את המגבר ברסיבר, רחמנא ליצלן, ושמעו אותו דבר, עובדה שניפצה לי הרבה תיאוריות מקובעות שהיו לי. הבעיה העיקרית הייתה שמערכת הכיול תמיד סירסה לי הסאונד ובלעדיה היו הדהודים מציקים שלא איפשרו הנאה מלאה מהתוצאה הסופית. הבנתי שגם אם אני אשקיע 100 אלף שקל זה לא יעזור, האקוסטיקה בסלון שלי לא תאפשר לי להנות מההשקעה.
שנים חלמתי לקנות זוג של cabasse איכותי. זה מתאים לי ויזואלית וחוסך המון מקום בסלון, אבל החלום הזה יקר, מאוד.
אמרתי לעצמי שהשקעה טובה עושים לשנים אז לפני שמה קפצתי לפיוצ׳ר ותיאמתי האזנה לסט של של baltic, בעודי מקווה שהלסת שלי תיפול זה לא קרה, הרגשתי שאצלי בבית שמעו יותר טוב ועם כל הכבוד לחלום אני לא הולך לשפוך כסף בלי לקבל תמורה.
ואז גיא מפיוצ׳ר הכניס אותי לחדר קולנוע, שם כבר יצאתי המום מהתוצאה, הסאונד היה מעולה ומלהיב והבנתי שכדאי לי לרדת מרעיון הסטריאו ולהשקיע במשהו אחר. בחזית עמד הסאב pb13 המפלצתי ואמרתי לעצמי שהדבר הזה בחיים לא יעבור אצלי בבית. אז אמרתי.
שנה מאוחר יותר הסאב נחת אצלי בבית להאזנה ומה אני אגיד לכם, הגודל שלו לא השתנה.
הדרך היחידה למקם אותו בסלון הייתה בצד הספה, לכבלים תיכננתי כבר חציבה שתסתיר אותם, אבל קודם התחלתי בהאזנה.
אחרי כמה ימים של ניסיונות להגיע לתוצאה דומה כמו בחדר הדגמה של פיוצ׳ר הדבר לא צלח. הסאב נשמע עמום ויותר מזה הוא נשמע לוקאלי מאוד, יכולתי לזהות מאיפה הבאס מגיע וזו תוצאה גרועה מאוד להשאר איתה. בסופו של דבר העמדתי אותו בחזית הקדמית ואז עלה לי חיוך, פתאום הכל נשמע מדויק ובמקום, עדיין לא דומה לחדר הדגמה, אבל אין ספק שמיקום הסאב הוא החלק המשמעותי ביותר בשורה התחתונה.
אז הסאב הוחזר. חבל, אבל למפלץ הזה אין מקום אצלי בסלון וגם למען האמת לא שמעתי כמו שחשבתי שאני אשמע.
התחלתי לחשב גדלים ובדקתי מה כן יכנס בקוביה של 60 ס״מ. היו כמה אופציות, pb1000, את הsb1000/2000 פסלתי בגלל שרציתי את
לאחר מספר שעות האזנה ובהשוואה לסאב הקודם שלי, sunfire hrs12, הוא נשמע יותר מדויק ויותר כוחני למרות שהוא רק 10 אינצ. זה בהחלט לא מורגש, הוא נמצא אצלי על שליש עוצמה וזה יותר ממספיק לי. למי ששאל לגבי הפאזה, היא הגיעה אצלי על 0 והעברתי אותה ל180 ככה הסאב יותר מורגש מאחור. ב0 הוא יורה לבמה הקדמית, בכל מקרה צריך עד לשמוע לא מעט כדי להחליט מה נשאר.
את המערכת כולה החלפתי לפני מספר חודשים לסט שלם של קליפש שנשמע לי מצוין בק״ב ואפילו בסטריאו הוא נשמע לא רע. לסטריאו אמיתי אני אשאיר את ההשקעה באוזניות איכותיות שיתנו תוצאה הרבה יותר טובה מכל מערכת שרק תהיה אצלי בסלון.
מה הלאה? רסיבר תומך אטמוס, רמקולי אטמוס של קליפש rp140, כי לא הכנתי תשתית מתאימה בסלון מראש ומערכת כיול dirac.
עוד תמונות?
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- תלתל
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 706
תתחדש ותיהנה
נהניתי לקרוא את התהליך שתיארת מקדמת דנא (בר מצווה) ועד כה.קצת הזכיר לי את עצמי...
ושאלה לי אליך-האם בחירתך ב pb-1000 ולא באחיו הגדול יותר נבעה אך ורק משיקולי מקום?
ליאור
נהניתי לקרוא את התהליך שתיארת מקדמת דנא (בר מצווה) ועד כה.קצת הזכיר לי את עצמי...
ושאלה לי אליך-האם בחירתך ב pb-1000 ולא באחיו הגדול יותר נבעה אך ורק משיקולי מקום?
ליאור
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5187
תתחדש ותהנה אחלה סב, לא מכיר סאבים במחיר הזה שמתעלים עליו, כל מילה מיותרת, svs זאת בחירה מצויינת במצב שלך, וברמת מחיר כמובן, לי יש את אחיו הגדול, נהנה איתו מכל רגע, רק שאצלי עדיין לא הגעתי לכיול המושלם, מהסיבה הפשוטה, הרבה יותר קשה לי להגיע איתו לשלמות כי הוא נמצא בבמה האחורית שלי, מצד ימין איך שמסתיימת הספה, (ספה ארוכה כ3 מטר.30 סמט) מצד ימין שלו כניסה לבית מטבח פינת אוכל, דיי בעייתי, אבל מרגיש אותו בכל הסלון ועובד יפה מאוד, ובליי ייחס לכל החלל שהוא צריך לדחוף.
- mulder
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7662
כשהייתי שם גיא עוד התנצל בצניעות שהחדר קולנוע שם לא מטופל אקוסטית. פשוט הזנחה פושעת...avilior כתב:אז הסאב הוחזר. חבל, אבל למפלץ הזה אין מקום אצלי בסלון וגם למען האמת לא שמעתי כמו שחשבתי שאני אשמע.
...
לגבי הבחירה שלך, בהשוואה ל pb 1000 ה sb 2000 יורד גם עד 19 הרץ אבל עם וופר והספק גדולים יותר. מה גרם לך לפסול אותו?
-
avilior
-
- חבר ותיק

תודה 🌷תלתל כתב:תתחדש ותיהנה![]()
נהניתי לקרוא את התהליך שתיארת מקדמת דנא (בר מצווה) ועד כה.קצת הזכיר לי את עצמי...![]()
ליאור...
הבחירה אכן רק משיקולי מקום ואסטתיקה בסלון.
-
avilior
-
- חבר ותיק

השיקול העיקרי שלי היה שהוא החליף סאב עם תיבה סגורה ורציתי להשתדרג, וממה שקראתי לקולנוע ביתי עדיף סאב פתוח והוא גם נכנס לי בפינה אז זה התאים לי. אם אני משווה בזיכרון לסאב הקודם שהיה לי הוא אפילו עוצמתי יותר.mulder כתב:כשהייתי שם גיא עוד התנצל בצניעות שהחדר קולנוע שם לא מטופל אקוסטית. פשוט הזנחה פושעת.........הלואי על כולנו חדר כזה.
לגבי הבחירה שלך, בהשוואה ל pb 1000 ה sb 2000 יורד גם עד 19 הרץ אבל עם וופר והספק גדולים יותר. מה גרם לך לפסול אותו?...
- pessik
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6645
@avilior
·
תתחדש , תמיד כיף לקרוא פוסטים "התחדשתי" מפורטים כמו שלך
בטוח שתגיע לנחלה
·
תתחדש , תמיד כיף לקרוא פוסטים "התחדשתי" מפורטים כמו שלך
בטוח שתגיע לנחלה
- MrHicUp
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1571
@avilior
האם כיוונת את הפאזה ל180 לאחר הכיול או לפני הכיול?
ד"א , מה הדגם של הקליפשים שלך?
האם כיוונת את הפאזה ל180 לאחר הכיול או לפני הכיול?
ד"א , מה הדגם של הקליפשים שלך?
- avihuli
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9067
תתחדש. בטח עוד תמונות...
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

@MrHicUp
מה השוני אם מוזיזים לפני או אחרי הכיול?
מה השוני אם מוזיזים לפני או אחרי הכיול?
- MrHicUp
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1571
@FastandFurious
לא יודע, לכן שואל
לא יודע, לכן שואל
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

@MrHicUp
יש כאלה שבכלל יגידו לך " שאודיסי משנה פאזה לבד". עדיף להוזיז לפני הכיול
יש כאלה שבכלל יגידו לך " שאודיסי משנה פאזה לבד". עדיף להוזיז לפני הכיול
- mulder
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7662
מה שעדיף זה סאב מחברה טובה, וזה יש לך.avilior כתב:וממה שקראתי לקולנוע ביתי עדיף סאב פתוח.........
- molvy
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 7048
תתחדש
אין כמו SVS!
אין כמו SVS!
- gal-cohen
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6306
תודה על העדכון, הפירוט, ההשקעה והתמונות.
אז תתחדש ותהנה!

אז תתחדש ותהנה!
- LiorShap
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3068
תתחדש ותהנה אבי !
משהו פסיכולוגי מפריע לי עם זה שהוא 10 אינטש בלבד. מאמין שזה סאב מצוין למחירו ואשמח לשמוע אותו בקרוב.
אני מתעניין בדגם SB2000 , למרות שהוא ללא פורט יש לו יתרונות מסוימים , גודלו הפיזי הקטן , 12אינטש, הגברה חזקה.
שיקול נוסף - קליפש SW112 ו SW115.
קשה לקבל אותם לבחינה בבית ראש בראש. מאוד מסקרן.
מזמן לא היה לנו איזה מבחן סאבים באתר - לתשומת לב חזום
אשמח מאוד למבחן כזה בקרוב. במיוחד עם ההייפ הרציני של SVS לאחרונה.
משהו פסיכולוגי מפריע לי עם זה שהוא 10 אינטש בלבד. מאמין שזה סאב מצוין למחירו ואשמח לשמוע אותו בקרוב.
אני מתעניין בדגם SB2000 , למרות שהוא ללא פורט יש לו יתרונות מסוימים , גודלו הפיזי הקטן , 12אינטש, הגברה חזקה.
שיקול נוסף - קליפש SW112 ו SW115.
קשה לקבל אותם לבחינה בבית ראש בראש. מאוד מסקרן.
מזמן לא היה לנו איזה מבחן סאבים באתר - לתשומת לב חזום
אשמח מאוד למבחן כזה בקרוב. במיוחד עם ההייפ הרציני של SVS לאחרונה.
-
avilior
-
- חבר ותיק

היי ליאור,
מבין אותך, גם לי היה את זה לפני הקנייה, אמרתי לעצמי שכדי להשתדרג לא הגיוני לרדת מ12 ל-10 אינצ.
לא עשיתי השוואה ראש בראש בין הpb1000 לsb2000 ככה שאין לי מושג מה יתאים יותר חוץ מלקרוא נתונים.
אם לא הייתה לי בעיה של מקום הייתי לוקח את הpb2000, אבל מה לעשות שהקולנוע שלנו מצא בסלון ואי אפשר לעשות שם כל מה שאנחנו רוצים....
מבין אותך, גם לי היה את זה לפני הקנייה, אמרתי לעצמי שכדי להשתדרג לא הגיוני לרדת מ12 ל-10 אינצ.
לא עשיתי השוואה ראש בראש בין הpb1000 לsb2000 ככה שאין לי מושג מה יתאים יותר חוץ מלקרוא נתונים.
אם לא הייתה לי בעיה של מקום הייתי לוקח את הpb2000, אבל מה לעשות שהקולנוע שלנו מצא בסלון ואי אפשר לעשות שם כל מה שאנחנו רוצים....
-
avilior
-
- חבר ותיק

אגב, מישהו כאן מחזיק את הrp140 או רמקולי אטמוס אחרים שמכוונים כלפי התקרה ויכול לשפוך אור על התוצאה הסופית?
- itay123
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 7442
·avilior כתב:אבל מה לעשות שהקולנוע שלנו מצא בסלון ואי אפשר לעשות שם כל מה שאנחנו רוצים.......
אצלי יש 18 בסלון
-
avilior
-
- חבר ותיק

·itay123 כתב:·......
אצלי יש 18 בסלון...
כל אחד והסלון שלו