המקרן הראשון שלי - [קנייה]
- OmriS
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 543
לא התעמקתי אבל מרפרוף קצר נראה שיש גם שיפור בניגודיות (קונטרסט) ובהצגה נכונה יותר של צבעים. וחיי מנורה בפני עצמם זו סיבה מספיק טובה לשדרג. מה גם שנראה לי שהמחיר שלהם (אם בכלל עדיין מוכרים את הראשון) די דומה. הייתי מכוון לדגם החדש.
.
.
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
ה-142 לא יעלה לדעתי פחות מ-700 דולר עד הבית.
ה-141 ביד שנייה צריך לעלות סביב 1500 ש"ח ולכן אם התקציב מוגבל ל-400 דולר אז זו בין האופציות היחידות.
הנתונים של הסלון שלך מאפשרים ללכת על מקרן כמו ה-141 ללא זום משמעותי וללא צידוד עדשה.
הגודל המתאים מבחינת מרחק הישיבה ומרחק ההקרנה הוא 106" אבל זה היה אפשרי רק עם רוחב קיר צפייה של 2.8 מ' לפחות.
לכן תצטרך ללכת על 100".
בגלל שבגודל כזה מרחק ההקרנה המקסימלי ב-141 הוא 3.6 מ' המקרן ככל הנראה לא יהיה ממש צמוד לקיר אבל זה לא נראה לי בעייתי מידי (תתקין מדף של 40 ס"מ באמצע רוחב התמונה כ-20ס"מ מעל גובה סיום התמונה ותמקם את המקרן בקצהו)
הבעיה היחידה שיכולה להיות לך היא במידה ואתה הולך על מסך חשמלי.
התמונה צריכה להתחיל מגובה של לא יותר מ-70 ס"מ (עדיף אפילו סביב 60 ס"מ) ובגלל גובה התקרה זה יהיה בלתי אפשרי עם מסך ללא דרופ שחור משמעותי אחרת התמונה תתחיל מגובה של 120 ס"מ מה שמאוד בעייתי.
מסך עם דרופ שחור משמעותי ללא מתיחה ככל הנראה יעלה לפחות 3000 ש"ח. אופציה אחרת היא כמובן התקנה על הקיר ולא בתקרה אבל אז זה יכער את הסלון אם לא תסתיר בקרניז גבס שגם יעלה כמה גרושים.
כמובן שכל זה לא רלוונטי במידה והולכים על מסך קבוע ואם זה אפשרי (אין צפייה במהלך היום או באור דולק באזור) זה הכי טוב.
ה-141 ביד שנייה צריך לעלות סביב 1500 ש"ח ולכן אם התקציב מוגבל ל-400 דולר אז זו בין האופציות היחידות.
הנתונים של הסלון שלך מאפשרים ללכת על מקרן כמו ה-141 ללא זום משמעותי וללא צידוד עדשה.
הגודל המתאים מבחינת מרחק הישיבה ומרחק ההקרנה הוא 106" אבל זה היה אפשרי רק עם רוחב קיר צפייה של 2.8 מ' לפחות.
לכן תצטרך ללכת על 100".
בגלל שבגודל כזה מרחק ההקרנה המקסימלי ב-141 הוא 3.6 מ' המקרן ככל הנראה לא יהיה ממש צמוד לקיר אבל זה לא נראה לי בעייתי מידי (תתקין מדף של 40 ס"מ באמצע רוחב התמונה כ-20ס"מ מעל גובה סיום התמונה ותמקם את המקרן בקצהו)
הבעיה היחידה שיכולה להיות לך היא במידה ואתה הולך על מסך חשמלי.
התמונה צריכה להתחיל מגובה של לא יותר מ-70 ס"מ (עדיף אפילו סביב 60 ס"מ) ובגלל גובה התקרה זה יהיה בלתי אפשרי עם מסך ללא דרופ שחור משמעותי אחרת התמונה תתחיל מגובה של 120 ס"מ מה שמאוד בעייתי.
מסך עם דרופ שחור משמעותי ללא מתיחה ככל הנראה יעלה לפחות 3000 ש"ח. אופציה אחרת היא כמובן התקנה על הקיר ולא בתקרה אבל אז זה יכער את הסלון אם לא תסתיר בקרניז גבס שגם יעלה כמה גרושים.
כמובן שכל זה לא רלוונטי במידה והולכים על מסך קבוע ואם זה אפשרי (אין צפייה במהלך היום או באור דולק באזור) זה הכי טוב.
- idan309
-
- חבר מביא חבר

עכשיו שכשמתי לב למזגן אני בטוח שבמידה וחייבים מסך חשמלי הדרך הנכונה היא להתקין מתחתיו (ולא צמוד לתקרה) בגובה של 220-240 ס"מ מהרצפה.
- GalZilberman
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 550
@mightye
·הגיבו פה יפה לפני, אבל אני חייב רק לציין בנושא גודל המסך, כמה שיותר גדול, יותר טוב
אצלי יש מרחק של 5 מטרים בין הקירות וזה נותן לי הקרנה לרוחב של 3 מטר, תענוג
·הגיבו פה יפה לפני, אבל אני חייב רק לציין בנושא גודל המסך, כמה שיותר גדול, יותר טוב
אצלי יש מרחק של 5 מטרים בין הקירות וזה נותן לי הקרנה לרוחב של 3 מטר, תענוג
-
mightye
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 17
·הוספתי מידות יותר מדויקות, הרעיון של הקרניז גבס זה מעולה! וזה באמת מה שחשבתי שאעשה (להתקין צמוד מתחת למזגן).idan309 כתב:עכשיו שכשמתי לב למזגן אני בטוח שבמידה וחייבים מסך חשמלי הדרך הנכונה היא להתקין מתחתיו (ולא צמוד לתקרה) בגובה של 220-240 ס"מ מהרצפה....
1. אז מסך גלילה רגיל מוסתר יעשה את העבודה? האם הוא יכנס בין המזגן לרמקול?
2. המזגן מסתיים בגובה 47ס"מ מהתקרה, מה שמשאיר שטח הקרנה של 243ס"מ (10ס"מ קרניז), האם לדעתך זה מספיק?
3. בנוגע למדף, 20ס"מ מעל חלק העליון של התמונה זה בידיוק מעל התמונות בקיר הנגדי! 💯
הערה לעצמי: הפורום הזה מדהים.
התמונה המעודכנת עם מידות הקיר (מזגן/רמקול):
https://drive.google.com/file/d/0B_F3bl ... sp=sharing
- idan309
-
- חבר מביא חבר

מסך 16:9 100" הוא בגובה של 125 ס"מ.
גובה הבית הוא כ-10 ס"מ.
הדרופ השחור ברב המסכים הוא סביב 40 ס"מ.
בכדי להתחיל תמונה מגובה של 60 ס"מ מהרצפה זה אומר שהבית צריך להיות בעד 235 ס"מ מהרצפה.
אני הייתי ממקם 230 ס"מ מהרצפה.
מסך 100" אמור להיכנס (לדעתי הבית יהיה האורך של סביב 255 ס"מ בדומה ללינק המצורף) אבל צריך לוודא לפני שקונים.
http://www.getter-tech.co.il/images/sto ... ebsite.pdf
אני לא מסכים שככל היותר גדול זה יותר טוב.
זה קשור ב-2 גורמים:
1. מרחק הצפייה.
2. פורמט המסך.
במסך 16:9 ומרחק הצפייה שלך (כ-3.8 מ') אני מסכים ש-106" היה עדיף על 100" אבל בגלל שיש לך רק 263 ס"מ אני מעריך שגם אם תמצא מסך 106" עם בית של פחות מ-263 ס"מ (בלינק ששלחתי הוא 270 ס"מ) המסך יסתיר לך את הרמקולים הקדמיים ולכן לא רלוונטי.
גובה הבית הוא כ-10 ס"מ.
הדרופ השחור ברב המסכים הוא סביב 40 ס"מ.
בכדי להתחיל תמונה מגובה של 60 ס"מ מהרצפה זה אומר שהבית צריך להיות בעד 235 ס"מ מהרצפה.
אני הייתי ממקם 230 ס"מ מהרצפה.
מסך 100" אמור להיכנס (לדעתי הבית יהיה האורך של סביב 255 ס"מ בדומה ללינק המצורף) אבל צריך לוודא לפני שקונים.
http://www.getter-tech.co.il/images/sto ... ebsite.pdf
אני לא מסכים שככל היותר גדול זה יותר טוב.
זה קשור ב-2 גורמים:
1. מרחק הצפייה.
2. פורמט המסך.
במסך 16:9 ומרחק הצפייה שלך (כ-3.8 מ') אני מסכים ש-106" היה עדיף על 100" אבל בגלל שיש לך רק 263 ס"מ אני מעריך שגם אם תמצא מסך 106" עם בית של פחות מ-263 ס"מ (בלינק ששלחתי הוא 270 ס"מ) המסך יסתיר לך את הרמקולים הקדמיים ולכן לא רלוונטי.
-
mightye
-
- חבר שרק התחיל

@idan309 1.
בנוגע לרגישות לתופעת הקשתות, האם יש סרטון וידיאו שמבצע את הבדיקה בצורה יעודית?
אני רוצה להגיע, לפני קניה ולבדוק את המקרן (Optoma HD26 - יד שניה) עם המחשב שלי ולהריץ את הבדיקה.
בנוגע לרגישות לתופעת הקשתות, האם יש סרטון וידיאו שמבצע את הבדיקה בצורה יעודית?
אני רוצה להגיע, לפני קניה ולבדוק את המקרן (Optoma HD26 - יד שניה) עם המחשב שלי ולהריץ את הבדיקה.
- idan309
-
- חבר מביא חבר

מעריך שיש כזה אבל אני לא יודע.
אולי זה:
אולי זה:
-
mightye
-
- חבר שרק התחיל

צביעת קיר ההקרנה - המלצות
אוקי, חברים קניתי את המקרן הראשון שלי Optoma HD26 DLP 1080p!
וכעת, לאור העבודה שהחלטתי לא להתקין מסך הקרנה ולבצע צביעה (אם צריך בכלל), לכן אשמח לשמוע את דעתכם גבי צביעה.
צירפתי מקבץ תמונות של המקרן, צבע הקיר המדויק והקרנת מסך לבן + וידיאו סרטון הקרנה באיכות p1080
וכעת, לאור העבודה שהחלטתי לא להתקין מסך הקרנה ולבצע צביעה (אם צריך בכלל), לכן אשמח לשמוע את דעתכם גבי צביעה.
צירפתי מקבץ תמונות של המקרן, צבע הקיר המדויק והקרנת מסך לבן + וידיאו סרטון הקרנה באיכות p1080
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- a_eyal
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 175
·mightye כתב:@oferlaor
·האם יש לך חוות דעת בסיסית על Optoma HD141x?...
כמה הוא עלה בסוף?
יד שניה? חדש?
-
mightye
-
- חבר שרק התחיל

@a_eyal
·
יד שניה, 140 שעות צפייה
עלה 2000ש"ח כולל זרוע התקנה וכבל HDMI 10m
·