שרשור תגובות: מקרן TW9300 של אפסון עם UHD ו-HDR
- esoreanu
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 363
יכול להיות שאתה צודק, אבל זה נראה פשוט שהנגנים לא תומכים ב- 4:2:2 רק ב- 4:4:4 אם אתה רוצה HDR.
ומכל מה שקראתי עד עכשיו, נראה ש- HDR זה קפיצה גדולה כמו ה-4K מבחינת איכות התמונה...
אם אני קונה מקרן חדש, המינימום שאני רוצה זה תמיכה ב- HDR ל- netflix, Amazon ו- BD UHD.
Xbox one S נראה מושלם מהבחינה הזאת והאפסון לא עובד איתו בכלל ב- HDR, אני מוכן להסתפק ב- Nvidia אם תוספת של נגן BD UHD נוסף.
בגלל זה שאלתי על ה- Shield. במה אתם משתמשים בשביל לראות חומר עם HDR?
ומכל מה שקראתי עד עכשיו, נראה ש- HDR זה קפיצה גדולה כמו ה-4K מבחינת איכות התמונה...
אם אני קונה מקרן חדש, המינימום שאני רוצה זה תמיכה ב- HDR ל- netflix, Amazon ו- BD UHD.
Xbox one S נראה מושלם מהבחינה הזאת והאפסון לא עובד איתו בכלל ב- HDR, אני מוכן להסתפק ב- Nvidia אם תוספת של נגן BD UHD נוסף.
בגלל זה שאלתי על ה- Shield. במה אתם משתמשים בשביל לראות חומר עם HDR?
- dondi
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1968
אתה מדבר על סטרימינג ואכן כרגע יש חוסר תאימות אבל מדובר על בעיות תוכנה ולא חומרה.
הבעיות האלה יפתרו בחלק מהנגנים.
גם ל Roku יש בעיות להצגת התוכן הזה והם עובדים על פתרון , בגירסת התוכנה הבאה זה יפתר. (עוקב אחרי זה )
מעבר לזה יש את הנגן החדש של oppo 203
לא יודע אם גם אצלו קיימת הבעיה או שלא.
אם אפשר לראות סרטים ב hdr לוקלית בלי בעיה אז גם בסטרימינג לא אמורה להיות בעיה
הבעיות האלה יפתרו בחלק מהנגנים.
גם ל Roku יש בעיות להצגת התוכן הזה והם עובדים על פתרון , בגירסת התוכנה הבאה זה יפתר. (עוקב אחרי זה )
מעבר לזה יש את הנגן החדש של oppo 203
לא יודע אם גם אצלו קיימת הבעיה או שלא.
אם אפשר לראות סרטים ב hdr לוקלית בלי בעיה אז גם בסטרימינג לא אמורה להיות בעיה
- MarioMan
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 3539
- שם מלא: יונתן פת-יה
אני חושב שבגלגול האחרון של מקני ה-4K של סוני (לפחות של דגם הביניים מסדרה 5) העניין סודר וישנה לפחות כניסת HDMI אחת עם רוחב פס של 18.2gbps.dondi כתב:מגבלת החומרה היא ברוחב הפס של כניסת ה HDMI שהיא עומדת על 10.2 במקום על 18 gbps , אגב, גם הסוני שעולה בארץ 50 אש"ח הוא עם אותה מגבלת חומרה.
עבור סרטים זה לא מפריע מכיוון שהם לא יוצאים ב 4:4:4 , ולמעשה אין היום שום תוכן שמקודד כך. (עד כמה שידוע לי)...
ב-JVC העניין טופל כבר מזמן יחסית (ב-X5000/7000/9000).
- esoreanu
-
- חבר פעיל מאוד

חפירה נוספת רק מאששת את החשש שלי.
למקרן יש פשוט המון בעיות תאימות עם UHD ונגנים שונים...
עזבו לרגע את הסטרימינג של HDR (למרות שאני חושב שיש לו יותר פוטנציאל תוכן מסרטים), גם נגנים BD UHD לא עובדים איתו (XBOX, Samsung).
בצד החיובי, הוא כנראה מקרן נהדר! גם 1080P וגם 4K בלי פיטצ'רים של UHD נראים נהדר עליו.
ממש בהתלבטות, אף אחד לא ניסע להרציץ שילד יחד איתו? בדגש על HDR
עזבו לרגע את הסטרימינג של HDR (למרות שאני חושב שיש לו יותר פוטנציאל תוכן מסרטים), גם נגנים BD UHD לא עובדים איתו (XBOX, Samsung).
בצד החיובי, הוא כנראה מקרן נהדר! גם 1080P וגם 4K בלי פיטצ'רים של UHD נראים נהדר עליו.
ממש בהתלבטות, אף אחד לא ניסע להרציץ שילד יחד איתו? בדגש על HDR
- istarmini
-
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17940
·esoreanu כתב:חפירה נוספת רק מאששת את החשש שלי.
ממש בהתלבטות, אף אחד לא ניסע להרציץ שילד יחד איתו? בדגש על HDR...
את זה ראית?
https://www.hometheater.co.il/vt266030.html
- esoreanu
-
- חבר פעיל מאוד

ראיתי, ראיתי... 
הקטע שהייתה לי הזדמנות שהחמצתי לקנות אותו באזור ה-14 אלף וקשה לי להתגבר על זה.
את האפסון אפשר להביא עד הבית גם ב-14 אלף, אז אני שוקל את המשך מעשי.
את האפסון אפשר להביא עד הבית גם ב-14 אלף, אז אני שוקל את המשך מעשי.
- istarmini
-
- חבר במועדון ה-15K

·esoreanu כתב:ראיתי, ראיתי...
את האפסון אפשר להביא עד הבית גם ב-14 אלף, אז אני שוקל את המשך מעשי....
בהצלחה ידידי, תשקול טוב , כי אין מה להשוות.
- dondi
-
- חבר ותיק

·istarmini כתב:·......
בהצלחה ידידי, תשקול טוב , כי אין מה להשוות....
אתה טועה
- dondi
-
- חבר ותיק

·esoreanu כתב:חפירה נוספת רק מאששת את החשש שלי.
ממש בהתלבטות, אף אחד לא ניסע להרציץ שילד יחד איתו? בדגש על HDR...
הבעיות נבעות בעיקר בגלל שאין עדיין סטנדרט, הבעיות אמורות להיפטר כנראה עם עדכוני תוכנה. אני אישית לא רואה מדוע נגני בלוריי בכלל רלוונטים בארץ (זה לא שיש מאיפה להשכיר\לרכוש מעבר לחו"ל) השוק הזה פשוט לא קיים פה.
מבחינת סטרימינג - roku הוציאו עדכון לפני מספר ימים שפתר את הבעיה ועכשיו ניתן להזרים hdr (עובד עם אמזון, נטפליקס לא ניסיתי)
מבחינת iso, יש לי סטרימר Q5 pro שמנגן הכל כולל הכל כולל הכל בלי שום בעיה ומדובר על ריפים מלאים של בלוריי. (4K, HDR, BT2020) ורואים מדהים
-
oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78970
- שם מלא: עפר לאור
- istarmini
-
- חבר במועדון ה-15K

·dondi כתב:·......
אתה טועה...
עבור צפיה באיכות תמונה אני צודק גם צודק, עבור משחקים ? כנראה שאני טועה.
- esoreanu
-
- חבר פעיל מאוד

·לא בטוח.oferlaor כתב:מאוד קשה לי להאמין שהדברים האלה לא פתירים ברמת שדרוג קושחה....
גם לנגנים יש מגבלות מסוימות...
[img2=560x451]http://www.acousticfrontiers.com/wp-con ... _rates.png[/img2]
אם האפסון היה תומך גם ב- 18 גיג'ה זה מרחיב את האופציות של התמיכה בנגנים.
כרגע זה רולטה רוסית (צירפתי קובץ מ- avsforum).
השאלה אם אתה מוכן לנסות נגנים שונים עד שאתה מוצא משהו שעובד...
אם היה נגן BD UHD אם אפליקציה של נטפלקיס ואמזון שידוע שהוא עובד טוב אם האפסון זה היה מפשט את ההחלטה בשבילי.
עכשיו זה נראה שצריך להחזיק 4 מכשירים שונים
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- dondi
-
- חבר ותיק

תבדוק אם הנגן של oppo תומך, נראה לי שכן אבל לא בטוח.
- dondi
-
- חבר ותיק

עבור צפיה באיכות תמונה אני צודק גם צודק, עבור משחקים ? כנראה שאני טועה....
חוץ ממשחקים תוסיף חדות, צבעים, פירוט.
-
oferlaor
-
- מנהל

המספרים בצילום הזה לא נראים לי נכונים. תסתכלו כאן:
http://www.cedia.co.uk/cda_/images/Reso ... er_ENG.pdf
בעמודים 5+6 הם מסבירים מה הסטנדרט מתיר עבור UHD ב-HDMI 1.4 וגם ב-HDMI 2.
אגב אני בבית משתמש ב-Dune solo 4K (עובד ב-HDMI 1.4) ואני מוציא 3840x2160 עם 10 ביט ב-4:2:2 בקצב 8.9Gbps
http://www.cedia.co.uk/cda_/images/Reso ... er_ENG.pdf
בעמודים 5+6 הם מסבירים מה הסטנדרט מתיר עבור UHD ב-HDMI 1.4 וגם ב-HDMI 2.
אגב אני בבית משתמש ב-Dune solo 4K (עובד ב-HDMI 1.4) ואני מוציא 3840x2160 עם 10 ביט ב-4:2:2 בקצב 8.9Gbps
- istarmini
-
- חבר במועדון ה-15K

חוץ ממשחקים תוסיף חדות, צבעים, פירוט....
צבעים זה קישקוש בלבוש ,זה טוב ונחמד על הנייר, 0 סיכוי להבחנה בעין אנושית .
חדות? מי שיקרא עוד עלול לחשוב שה JVC מטושטש
לעיני וטעמי קונטרסט זה העיקר ומקרן עם קונטרסט פחות טוב אפילו וחד קצת יותר יראה פחות טוב ,מבחינתי אין בכלל שאלה, זה משליך על עומק תמונה ותלת ממדיות שלה באופן ישיר וניתן להבחנה בקלות .
האפסון קצת בעייתי מבחינת תמיכת רוחב הפס של ה HDMI . אז נכון ,כרגע אין תכנים שמצריכים את רוחב הפס של JVC אבל במידה ויגיעו האפסון בבעיה. אתה אומר יהיה עדכון קושחה לאפסון? סבבה .
תוסיף את ענין הרעש העודף של האפסון במצב מנורה גבוהה (עבור HDR) ואת איכות הבניה המסיבית יותר של ה JVC .
ה JVC לטעמי מיועד ליותר פריקים של התחום אלו שבאמת מחפשים את הטופ, בתקציב נתון , האפסון מיועד לפשרנים
יותר אלו שתוספת חדות קטנה (ואולי אפילו מלאכותית, לא יודע ) גורמת להם לזנוח את העיקר, לדעתי, והוא הקונטרסט.
מבחינתי, הבחירה היא ברורה, אבל כל אחד יעשה מה שהוא מבין.
- esoreanu
-
- חבר פעיל מאוד

עופר תסתכל על הטבלה פה:
http://www.hdmi.org/manufacturer/hdmi_2 ... 0_faq.aspx
היא נראת לי זהה לטבלה שפרסמתי למעלה..
אם היית מכריח אותי לתת איזה תאוריה, הייתי אומר שאפסון לקחו צ'יפ של 1.4 ואפשרו חלק מהפיטצ'רים של 2.0.
זה מסביר הרבה מהבעיות תאימות של המכשיר.
http://www.hdmi.org/manufacturer/hdmi_2 ... 0_faq.aspx
היא נראת לי זהה לטבלה שפרסמתי למעלה..
אם היית מכריח אותי לתת איזה תאוריה, הייתי אומר שאפסון לקחו צ'יפ של 1.4 ואפשרו חלק מהפיטצ'רים של 2.0.
זה מסביר הרבה מהבעיות תאימות של המכשיר.
-
oferlaor
-
- מנהל

זה מסמך של HDMI 2.0 הוא לא ממש מסביר את קצבי הנתונים או את מה שהיה ב-HDMI 1.4
אני חוזר ואומר - HDMI 1.4 חד משמעית תומך ב-4K 24FPS/25FPS/30FPS עם 10 ביט ב-4:2:2.
אני חוזר ואומר - HDMI 1.4 חד משמעית תומך ב-4K 24FPS/25FPS/30FPS עם 10 ביט ב-4:2:2.
- dondi
-
- חבר ותיק

צבעים זה קישקוש בלבוש ,זה טוב ונחמד על הנייר, 0 סיכוי להבחנה בעין אנושית .
חדות? מי שיקרא עוד עלול לחשוב שה JVC מטושטש, תהיה רציני.
לעיני וטעמי קונטרסט זה העיקר ומקרן עם קונטרסט פחות טוב אפילו וחד קצת יותר יראה פחות טוב ,מבחינתי אין בכלל שאלה, זה משליך על עומק תמונה ותלת ממדיות שלה באופן ישיר וניתן להבחנה בקלות .
האפסון קצת בעייתי מבחינת תמיכת רוחב הפס של ה HDMI . אז נכון ,כרגע אין תכנים שמצריכים את רוחב הפס של JVC אבל במידה ויגיעו האפסון בבעיה. אתה אומר יהיה עדכון קושחה לאפסון? סבבה .
תוסיף את ענין הרעש העודף של האפסון במצב מנורה גבוהה (עבור HDR) ואת איכות הבניה המסיבית יותר של ה JVC .
ה JVC לטעמי מיועד ליותר פריקים של התחום אלו שבאמת מחפשים את הטופ, בתקציב נתון , האפסון מיועד לפשרנים
יותר אלו שתוספת חדות קטנה (ואולי אפילו מלאכותית, לא יודע ) גורמת להם לזנוח את העיקר, לדעתי, והוא הקונטרסט.
מבחינתי, הבחירה היא ברורה, אבל כל אחד יעשה מה שהוא מבין....
אחלה הבחנה "קישוש בלבוש", מאד מקצועית, אני לא אומר שהJVC מטושטש, אבל לפי ביקורות בעולם יש לו תמונה "רכה" יותר וזה משהו שרואים. בנוגע לצבעים, התמיכה ב P3 בJVC עומדת על כ 85% בעוד שבאפסון עומדת על 100% וזה משהו שרואים ועוד איך רואים.
בנוסף, כל מי שחובב ספורט ורוצה לראות גם שידורים חיים לא יבחר בJVC כי הוא פשוט לא יודע להתמודד עם סצנות מהירות.
עניין נוסף והוא משהו שנמצא ברשת באופן נרחב חדר לא מטופל לא יהנה מהשחורים היותר שחורים של ה JVC . עניין נוסף, השחורים באים לידי ביטוי רק בסצנות כהות במהלך סרטים שבדר"כ מסתכמות במספר דקות בסרט, ועולה השאלה מה עדיף לראות יותר שחור כמה דקות בכל שעתיים צפיה? או לראות יותר צבעים בחדות גבוה כל השעתיים? עניין של טעם אישי.
בכלל בזמן האחרון יש פה בפורום זלזול בכל מקרן שאינו JVC ועם כל הכבוד המצב ממש לא כפי שמנסים להציג פה.
אתה מוזמן לפנות לשרשור של מקרני 5040\6040 ב AVS (יש כ 500 עמודים שם) ותתפלא, היו אנשים שהתלבטו בין שני המקרנים האלה (אפסון אל מול JVC) ובחרו באפסון (בארה"ב הם גם סביבת אותה רמת מחיר ולכן המחיר לא היה שם פקטור). ולא כולם שם גיימרים, לJVC יש המון בעיות שונות שהעלו שם, כגון בעיון handshake עם ה HDMI, חוסר החדות, עיוותים בצבעים בעיקר כשמתקרבים לשולי התמונה, לאג גבוה מאד, ועוד.
עבורך העיקר הוא הקונסטראסט, עבורי הוא לא, ולכן לך מתאים יותר ה JVC ועבורי לא.
התפשרות זה משהו סובייקטיבי, אני התפשרתי על "שחורים" אתה התפשרת על לאג, צבעים , חדות. ואני חייב לציין במחינתי השחורים של האפסון מעולים, לא מרגיש פשרה בכלל. כנראה כמו שעבוך הJVC חד וצבעוני.
אני לא אומר שה JVC מקרן לא טוב, מעולם לא אמרתי את זה, וגם לא צריך להיעלב מזה, אני רק מציין שלכל מקרן יש את החולשות והחוזקות שלו.
גם אני הייתי על הגדר ובהתחלה נטיתי לכיוון ה JVC (אפשר לראות שירשורים ישנים שלי מלפני חצי שנה פה) ובסוף הלכתי על האפסון, לקרוא לי פשרן... לא נראה לי שזה נכנס למערכת השיקולים שלי בזמן הבחירה שלי.
- istarmini
-
- חבר במועדון ה-15K

אחלה הבחנה "קישוש בלבוש", מאד מקצועית, אני לא אומר שהJVC מטושטש, אבל לפי ביקורות בעולם יש לו תמונה "רכה" יותר וזה משהו שרואים. בנוגע לצבעים, התמיכה ב P3 בJVC עומדת על כ 85% בעוד שבאפסון עומדת על 100% וזה משהו שרואים ועוד איך רואים.
בנוסף, כל מי שחובב ספורט ורוצה לראות גם שידורים חיים לא יבחר בJVC כי הוא פשוט לא יודע להתמודד עם סצנות מהירות.
עניין נוסף והוא משהו שנמצא ברשת באופן נרחב חדר לא מטופל לא יהנה מהשחורים היותר שחורים של ה JVC . עניין נוסף, השחורים באים לידי ביטוי רק בסצנות כהות במהלך סרטים שבדר"כ מסתכמות במספר דקות בסרט, ועולה השאלה מה עדיף לראות יותר שחור כמה דקות בכל שעתיים צפיה? או לראות יותר צבעים בחדות גבוה כל השעתיים? עניין של טעם אישי.
בכלל בזמן האחרון יש פה בפורום זלזול בכל מקרן שאינו JVC ועם כל הכבוד המצב ממש לא כפי שמנסים להציג פה.
אתה מוזמן לפנות לשרשור של מקרני 5040\6040 ב AVS (יש כ 500 עמודים שם) ותתפלא, היו אנשים שהתלבטו בין שני המקרנים האלה (אפסון אל מול JVC) ובחרו באפסון (בארה"ב הם גם סביבת אותה רמת מחיר ולכן המחיר לא היה שם פקטור). ולא כולם שם גיימרים, לJVC יש המון בעיות שונות שהעלו שם, כגון בעיון handshake עם ה HDMI, חוסר החדות, עיוותים בצבעים בעיקר כשמתקרבים לשולי התמונה, לאג גבוה מאד, ועוד.
עבורך העיקר הוא הקונסטראסט, עבורי הוא לא, ולכן לך מתאים יותר ה JVC ועבורי לא.
התפשרות זה משהו סובייקטיבי, אני התפשרתי על "שחורים" אתה התפשרת על לאג, צבעים , חדות. ואני חייב לציין במחינתי השחורים של האפסון מעולים, לא מרגיש פשרה בכלל. כנראה כמו שעבוך הJVC חד וצבעוני.
אני לא אומר שה JVC מקרן לא טוב, מעולם לא אמרתי את זה, וגם לא צריך להיעלב מזה, אני רק מציין שלכל מקרן יש את החולשות והחוזקות שלו.
גם אני הייתי על הגדר ובהתחלה נטיתי לכיוון ה JVC (אפשר לראות שירשורים ישנים שלי מלפני חצי שנה פה) ובסוף הלכתי על האפסון, לקרוא לי פשרן... לא נראה לי שזה נכנס למערכת השיקולים שלי בזמן הבחירה שלי....
סצנות שחורים של 2 דקות ?? הבנתי , לא מסכים.
רק לאחרונה צפיתי בגיסון בורן, חצי סרט חושך, בסרט עם 3 הילדים ששודדים העיוור, 80% חושך, סרטי מלחמות הכוכבים והרשימה עוד ארוכהההה. יש מספיק סרטים, שכוללים סצנות חשוכות, הרבה מעבר לשתי דקות, הרבה מעבר.
אתה מבחין ב 15% הבדל מבחינת הצבעים? התברכת בראייה מעולה , תהנה.
שוב כל ״ההיתרונות״ של האפסון מתגמדים ,לדעתי, לעומת השחורים הנחותים יחסית, כי שחורים, לטעמי, זה מה שעושה את התמונה. שוב ,זה עומק, זו תמונה תלת מימדית, זה לחלוטין לא בר השוואה לתמונה חדה /רכה יותר או ״ליתרון״ ה 15% בצבעים.
בנוסף ל jvc תוכנת כיול מעולה ואוטומטית (נדרש לרכוש סנסור) ,שזה יתרון נוסף שמאפשר לנצל את מקסימום יכולות המקרן ,בכל תקופה נתונה של חיי המנורה.
לגבי ספורט .
שמע, הבן שלי רואה כדורגל ולא שמעתי תלונות. הוא משחק פיפא , שוב, לא נשמעו תלונות בבית. כנראה שקיימת בעיה בתכנים תובעניים יותר ולכן מי שזה חשוב לו כנראה יעשה נכון ויבחר באפסון.
היו לי שני מקרני אפסון בעבר אני לא אנטי אפסון ממש לא(הייתי קרוב לרכוש את ה 9300) אבל עד לאחרונה ,מבחינתי ,jvc היו מחוץ לתחום ,בגלל חוסר ביבואן ומחיר גבוה.(תמיד הייתי מגיע לרן ,לסלון לא מטופל יש להדגיש, נדהם מהתמונה וחוזר בבאסה לצפות באפסון אצלי בחדר, מטופל גם מטופלחחחחח. כששתי המגבלות הללו הוסרו קפצתי על העגלה ולטעמי זה היה צעד נכון עבורי, כנראה שעבורך לא.
דרך אגב לפני האפסון הזה איזה מקרן היה לך ?