ADS L810 נקנו, שופצו, סיום..

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 260 פעמים

שליחה #21 

יכול לבוא לידי ביטוי בגודל הפיזי של הקבל (אולי פי 3 ממה שיש לך עכשיו
...
אל תשכח שקבלים ישנים גדולים יותר מחדשים ככה שזה בטח יתקזז .

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4951
נתן תודות: 878 פעמים
קיבל תודות: 393 פעמים

שליחה #22 

על פי פה http://www.ebay.com/itm/Vintage-ADS-L81 ... 7675.l2557
שזה מקור מאוד גרוע, בתמונה הכי ברורה ראיתי
4.7uf
4.7uf
4.7uf
6.8uF
והכי גדול זה 100uF
כולם 100v לפחות
מתקשה למצוא מקורות אחרים

*בעצם זה לא מקור טוב לדעתי.

ngold7 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 843
נתן תודות: 201 פעמים
קיבל תודות: 133 פעמים

שליחה #23 

יותר טוב?

harel
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1244
שם מלא: harel
נתן תודות: 559 פעמים
קיבל תודות: 533 פעמים

שליחה #24 

לדעתי צריך להתחיל מהענף של המיד.. כל השאר ניתן לעשות אחכ..
נראה לי שסכימה תהייה כאן..
http://sportsbil.com/ads/
ראה פוסטים נוספים שלי ב "סטריאו ישראל" בפייסבוק
האזנה טובה - גם לווינטאג'!

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #25 

רציתי למצוא בשבילו ולא מצאתי.

100uF או במקרה שלך 90uF זה אחד הגדלים הכי גדולים שקיימים ל B-POLAR
@harel
הסלילים בטח תקינים אצלו והנגדים יתכן שגם.
רק את הקבלים חשוב שיחליף. למרות שגם עכשיו הכל עובד אצלו.

אמנם אני רואה שיש לך הרבה ספקות בתכום האלטרוניקה.
אבל אם יש לך זמן לזה ותרצה להיות יותר מדוייק, אז תקנה מודד שיכול למדוד את ערך הקבלים ולדעתי יש סיכוי שהם עוד יחזירו ערך, ותדע אילו רכיבים אתה צריך לקנות.

רונן-ש
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 291
נתן תודות: 81 פעמים
קיבל תודות: 175 פעמים

שליחה #26 

הייתי מחבר 3 במקביל: שניים של 33uF ואחד של 27uF, כל השלשה 150V.
לגבי הקבלים הקטנים יותר (מתחת ל-10uF) - ללכת על מיילר או פולייסטר, במקום אלקטרוליטים.

Janti
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 181
שם מלא: Janti
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 129 פעמים

שליחה #27 

שבוע טוב לכולם.

תתחדש. יופי של רמקולים במחיר נחמד מאוד. כמה קישורים מעניינים:

הסכימה (כנראה היחידה ברשת) של L810:

http://sportsbil.com/ads/xoverschematic.pdf

שיפוץ מ-2011 עם רשימת חלקים ב-DIY אודיו:

http://www.diyaudio.com/forums/multi-wa ... grade.html

קבלי קרוס אינם השטח של דיגיקי או מאוזר ופרנל ואחרים. היות ואתה בארה"ב יהיה לך יותר נוח וזול להזמין מהספקים המקומיים או הקנדיים. להלן מספר קישורים לקבלי קרוס בערך 100uF בעלי מתח עבודה הולם:

Solen ידועים בקבלי הקרוס שלהם ובדרך כלל בוחרים בהם אודיופילים למיניהם. הביקורות עליהם הן שהם יוצרים סאונד מעט בהיר מידי. נשמע לי תמוה אבל זה מה שאומרים... נמצאים כאן:

Solen 100uF 400V Poylpropylene Capacitor

http://www.parts-express.com/solen-100u ... r--027-616

Jantzen בקבלי קרוס הם בחירה של רבים נוספים:

Jantzen Audio 100uF 400V Crosscap Capacitor

http://www.parts-express.com/jantzen-au ... r--027-956

Dayton הם מוצר אמריקאי שתופס תאוצה לאחרונה בזירה האודיופילית.

Dayton Audio DMPC-100 100uF 250V Polypropylene Capacitor

http://www.parts-express.com/dayton-aud ... r--027-447#!

בקרב משפצי ה-DIY אמריקאים מוצאים לפעמים את אלה שמוסיפים לקבלים של Dayton גם קבלי מעקף קטנים של AudioCap במקביל. נשמע לי אפנתי אבל לך תדע... כמו אלה:

Audiocap PPT Theta 0.01uF 600V Film/Foil Capacitor

http://www.parts-express.com/audiocap-p ... r--027-700

ל-MUNDORF הגרמנים יש סדרת MKP מצויינת לקורסאובר:

MUNDORF-71346 100µF / 250V, M-CAP® MKP Series

http://www.partsconnexion.com/capacitor ... f_mkp.html

ל-Parts Connexion יש במלאי אין ספור קבלי קרוס של מגוון רחב מאוד של יצרנים:

http://www.partsconnexion.com/capacitor_film_all.html

על פי הסכימה קבלי ה-LF של ה-810 אמורים להיות בערך של 100uF. שים לב שקבלי קרוס יעודיים של חברות הנישה אינם זולים כמו התוצרת שמוצאים בדיגי ובמאוזר שמחזיקים מלאי מצויין אך סטנדרטי ומיינסטרימי. קבלי נישה יעודיים יקרים יותר ופעמים רבות לוקים בספסיפיקציות חסרות. מכיוון שזה לא מגיע בחינם, הייתי מחליף קודם כל את הקבלים האלקטרוליטיים הגדולים (100uF) ורק אם מתעורר צורך, הייתי טורח להתעסק עם השאר.

אין צורך לחכות. ברייק-אין של קבלים זה אגדה אורבנית שמפיצים יצרני רכיבי הנישה בקרב פתאים ואודיופילים. אין דבר כזה בתעוד יצרני מיינסטרים. לאט לאט, רכיב רכיב. אין צורך למהר. ייתכן גם שאין צורך להחליף כלום למעט אלקטרוליטיים ישנים.

בהצלחה!

harel
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

Break in

שליחה #28 

ברייק אין רלונטי לשני אלמנטים:
קבלים..
שינויים קטנים הנובעים מכך שבקבלים שטרם חוברו למעגל / מקור מתח מחוברים לראשונה. קים שינוי בתכונות של קבלים מסוימים, אולי לא דרמטי אבל מורגש.
יש פוסט ממצה כאן (רק דוגמה, יש רבים אחרים)
http://www.diyaudio.com/forums/multi-wa ... sover.html
יחידות...
במיוחד יחידות בהן הסראונד והספידר עלולים לסבול מ התקשחות (stiffnes) עקב הרכב חומרים או אי שימוש לאורך זמן ממושך יצרנים מסוימים אף מצינים זאת במדריכים למשתמש. ראה קליפש.
..

רונן-ש
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

Re: Break in

שליחה #29 

harel כתב: קבלים..
שינויים קטנים הנובעים מכך שבקבלים שטרם חוברו למעגל / מקור מתח מחוברים לראשונה. קים שינוי בתכונות של קבלים מסוימים, אולי לא דרמטי אבל מורגש.
...
הי,
יש לך אולי קישור למאמר או תחקיר מבוסס המתייחס לעניין הזה?

harel
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #30 

הי רונן,
יש עשרות פוסטים בנושא אם לא יותר... הנה לדוגמה אחד
http://forums.audioholics.com/forums/th ... ors.56076/
הנאמר למעלה הוא על סמך נסיוני האישי. יצא לי על פני שלושים שנה לשדרג עשרות קרוסים שונים. אחד השינויים הדרמטים היה בבנייה של קרוסים הכל מאפס ל אלטק 19.
השתמשתי בקבלי wima מסורסינג מקומי ו jantzen מפרטס אקספרס.
הבנייה נעשתה עפ' תוכנית של Zilch וכללה כ חמישה קבלים לכל רמקול..ראה אודיו קרמה לפרטים.
הקרוסים חוברו לרמקולים שעבדו קודם עם קרוס אחר. נדמה לי 1285 של אלטק. הרמקול נשמע רדוד ולא מפורט. לקח לו כמה עשרות שעות של נגינה להשמע במיטבו. במקרה זה וברבים אחרים כאמור לא מדובר בstiffness אלא ברמקולים שעבדו קודם לכן עם קבלים אחרים..והשיהוי בשדרוג אם בכלל, היה זניח.

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #31 

מעניין איך מגדירים BREAK IN לציוד ווינטג'.
אני חושב שאפשר לומר שהציוד עבר כל BREAK IN אפשרי

רונן-ש
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #32 

harel כתב:הי רונן,
יש עשרות פוסטים בנושא אם לא יותר... הנה לדוגמה אחד
http://forums.audioholics.com/forums/th ... ors.56076/
הנאמר למעלה הוא על סמך נסיוני האישי. יצא לי על פני שלושים שנה לשדרג עשרות קרוסים שונים. אחד השינויים הדרמטים היה בבנייה של קרוסים הכל מאפס ל אלטק 19.
השתמשתי בקבלי wima מסורסינג מקומי ו jantzen מפרטס אקספרס.
הבנייה נעשתה עפ' תוכנית של Zilch וכללה כ חמישה קבלים לכל רמקול..ראה אודיו קרמה לפרטים.
הקרוסים חוברו לרמקולים שעבדו קודם עם קרוס אחר. נדמה לי 1285 של אלטק. הרמקול נשמע רדוד ולא מפורט. לקח לו כמה עשרות שעות של נגינה להשמע במיטבו. במקרה זה וברבים אחרים כאמור לא מדובר בstiffness אלא ברמקולים שעבדו קודם לכן עם קבלים אחרים..והשיהוי בשדרוג אם בכלל, היה זניח.
...
תודה, או קיי, אני אקרא.
והשינוי הזה הוא תמיד תמיד לטובה?

ואחר כך זה מתייצב ולא ממשיך להשתנות?

עוד שאלה:
אתה מפנה לשירשורים בפורומים בחו"ל, שזה מצויין כשלעצמו.
אבל האם אתה מכיר עבודה מחקרית \ ניסויית שהראתה שינוי במבנה הקבל אחרי שימוש מסויים?

אני כמובן לא מדבר על אלקטרוליטים. אלה משתנים גם משתנים, ממש לא לטובה, וההשתנות לא נעצרת אלא ממשיכה עד פרישת הקבל לגימלאות.
מעניין אותי אם מישהו הראה שינוי בקבלי פילם כלשהם - פוליאסטר, פוליפרופילן, בטכניקות נידוף המתכת השונות - שלא קורה עם הזמן, אבל כן קורה במעבר אותות .

אוף, כמה עריכות ותיקונים אני עושה על הודעה...
אני מזדקן מהר מדי...

harel
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #33 

רונן, מבטיח לשאול את מהנדסי החומרה אצלי מחר בעבודה...
הפוסט למעלה מציין סוגי קבלים שאינם אלקטרוליטיים

ngold7 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #34 

.He who knows the past controls the future
.He who controls the future conquers the past

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #35 

האלו של ה90-100uF זו עיקר ההשקעה שלך
כל השאר לא יהוווה כזה עניין.
כמו שהסכמנו בפורום הזה במשך השנה האחרונה, קבלים בני 30+ שנים מחליפים גם אם לא צריך.
יש לכל דבר סטיות לפה ולשם ולרכיבי אאודיו כנראה יש גם השפעה מיוחדת על ההאודיו. פשוט תקנה ותזרום, מדבר חדש בטוח לא תצטער במיוחד אם הוא איכותי

Janti
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 181
שם מלא: Janti
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 129 פעמים

שליחה #36 

...
ע"פ הסכימה נראה ש-ADS שדרגו ל-100uF. עדיף זה:

http://www.parts-express.com/dayton-aud ... r--027-447#!

legopart
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #37 

עשית לי גם חשק לקנות משהו שנמכר איך-שהוא ואז לשבור את הראש בלשפץ

ngold7 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #38 

Janti- אומנם בקישור מדובר על 100uF אבל לדעתי זה לא אותו קרוס, וכנראה לא אותו רמקול. אין ממש קשר בין רוב הערכים. ובנוסף אין לשדרוג תוצאה, השירשור נגמר ללא חו"ד כל שהיא.

לגו, אני שמח שעשיתי חשק, אבל ממש לא קניתי אותם כדי לשבור את הראש, קניתי בהימור מחושב שהבעיות שלהם מול הפוטנציאל שווה את ההימור. קיוותי שלא אצטרך להחליף וופרים, אבל גם לא ממש חשבתי שבקרוס יהיה קבל שעולה 25$.למזלי ערכי הקבלים האחרים הם לא יותר מ100v מה שמוזיל את כל שאר ההוצעה.

אתמול הזמנתי את כל הנגדים מ Parts Expres וליכשיגיעו אחליף את כולם. הזמנתי את אותם הערכים בדיוק וכולם תוצרת Dayton. בנוסף אחליף גם את הטרמינלים למודרניים. סך כל ההשקעה עד עכשיו היא 75$.

ngold7 פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #39 

לפני שבוע וחצי הגיעו כל הקבלים, ואיך שאני פותח את החבילה אני מגלה שהקבל של ה90uF גדול פי 5 מהמקורי. אחרי כל מיני משחקים הבנתי שאין ברירה ואני חייב לקדוח לו חיבור חדש. לא סיפור גדול, רק מה שאומר שיפה זה לא נראה.
התחלתי בהליך של החלפת כל הכבלים והקבלים, מה שלוקח כמה שעות טובות, למזלי היה לי את החוכמה לצלם ולרשום כמה פעמים איזה כבל הולך לאן וכו.

אחרי השלמת הקרוס הראשון, וזה שהיה בעיתי כל הדרך, התוצאה היתה עמומה מאוד, מה שאומר שמשהוא לא מחובר כמו שצריך. אז חיברתי את הקרוס ליחידות כשהם מחוץ לרמקול, ובפשטות עברתי עם הכבל מהרסיבר דרך כל אחד מהצמתים כדי לראות איפה הסאונד משתנה לרעה. אני חייב לומר שזו יופי של חוויה לעבור ולשמוע כיצד המיד מתפקד ליפני הנגד הזה ואחרי הקבל ההוא.. למדתי המון רק מזה. מצאתי הלחמה לא טובה (שאני ביצעתי:roll:) ואחרי תיקון הרמקול נשמע כמו שצריך. הקרוס השני עבד ישר ללא בעיות, והם נשמעו לי בסדר גמור.

כבר אמרתי לכם שלאשתי יש שמיעה של חתול? כאשר הפעלתי את שניהם במצב תקין, היא, פלוס מינוס מהמטבח שמופרד עם קיר מהסלון, צועקת "למה הימני כל כך יותר חזק מהשמאלי? אחרי חצי דקה גם אני שמעתי את זה ולא כל כך ידעתי מה יכול להיות, אז ביצאתי כיול אודסי כדי לראות את מה שאני שומע. הכיול הגביר את הימני ב5Db מעל השמאלי, מה שאומר שכרגיל, אשתי צודקת...... בזמן שאני מדבר עם harel כדי לנסות ולמצוא פתרונות, כמו אולי קוטביות הפוכה, אני מספר לו שהמוכר אמר שליפני 15-20 שנה הוא החליף את הוופרים לאחד מהם, לוופרים מקוריים. הראל ישר קפץ ואמר שזה בדיוק זה ולכל רמקול יש דרישות כח אחרות. למרות שמדבר בוופרים מקורים של היצרן ישר החלפתי וופר אחד כדי לאזן בינהם והכיול נהיה דומה מאוד וכך גם התוצאה בפועל.

אז עכשיו הם מחוברים לכמה שבועות כדי לראות מה לעשות איתם. נכון להיום יש לי 7.1 וממש אין לי מקום לזה, הרמקולים הקדמיים הרגילים שלי B&W PM1 יושבים לא מחוברים עד שנחליט מה לעשות.

אני רוצה להמליץ (לחברים שעוד לא ניסו להתעסק עם זה, אין לי ספק שהרוב המכובד פה כבר שכח את מה שאני רק עכשיו לומד) על כמה דברים שעזרו לי מאוד: דבר ראשון, ליפני שמלחימים, לא מדובר בהלחמה של חוט לחוט, זה יותר מסובך ונדרש תנאי עבודה נוחים, לא על הרצפה בלי אור צריך שולחן, כסא, אור ישיר ומספק סטנדים וקליפסים כדי לטפוס את הכל כמו שצריך, הידים צריכות להחזיק את המלחם ואת הבדיל, ולא שום דבר אחר.
דבר שני, לנקנות הלחמה ישנה זה הליך יותר מסובך מלהלחים מחדש ויש מוצרים שמאוד עוזרים ועולים גרושים. אז תקנו סטנד למחלם, כזה שגם בה עם ספוג לניקוי הראש, זה חשוב ויעיל ומקל על העבודה. אני לא יודע מה השם בעיברית אבל יש מוצר בשם Desoldering Braid שזה רשת קטנה מנחושת שפשוט שואבת את הבדיל כשהו במצב נוזלי, מוצר זול ויעיל מאוד. כמו כן רצוי שיהיה Flux שממש עוזר להמסה מהירה של הבדיל, מה שמאוד חשוד כי אנחנו לא רוצים לשרוף נגדים וסלילים רגישים לחום. ובכללי בyoutube יש הרבה סרטוני הדרכה מאוד שימושיים, אני ממליץ לראות כמה מהם כדי להבין במה מדובר.
אם אתם מחליפים חיוות ברמקול, או בכל דבר שיש בו יותר משני חוטים, תצלמו ליפני, ומכל הכיוונים, תרשמו בצורה מסודרת את הסדר, הרבה פעמים החיוות החדש יהיה בצבע שונה מהישן, אל תתעצלו ותרשמו טבלת המרה. אני מצאתי את עצמי מסתכל בה המון פעמים. ודבר אחרון, זמן, זה לוקח המון זמן, ורצוי להיות מוכנים לזה, בימיוחד בהתחלה, כי לומדים בזמן העשייה, הכבל הראשון לקח לי שלוש דקות, האחרון שלושים שניות, צריך זמן כדי ללמוד.
כל מה שכתבתי הוא מה שאם הייתי רואה ליפני, היה עוזר לי, אני שוב מדגיש שרוב החברים, ובמיוחד בפורום וינטיג' יודעים את כל זה והרבה יותר.

יש לי כמה אופציות מה לעשות (6) והייתי שמח להתיעצות:
אפשרות ראשונה, למכור את הADS ולהרווח כ$150 מהסיפור
אפשרות שנייה, למכור את הPM1 ולקבל $2500 שזה תמיד כף אבל אני באמת שאוהב אותם ואם כמה שהADS טובים מאוד, הם לא קרובים.
אפשרות שלישית, מערכת אחת דיגיטלית שתכלול 5.1 של B&W עם מארנץ, ומערכת אנלוגית שתחובר אם הADVENT שברשותי והADS, הבעיה היא שלמרות שהרסיבר הקטן הזה מרעיד את הבניין בחצי ווליום, לחבר לו רמקולים של 6 אום עם שמונה דרייברים זה קצת גדול עליו.
אפשרות רביעית, שני מערכות נפרדות רק שהאנלוגית תקבל את הPM1 (אני חושב שרוב הסיכוים זה יהיה הפתרון)
אפשרות חמישית, לחבר את הPM1 כקדמיים עליונים שזה נשמע לי בזבוז.
אפשרות שישית, (וזה רק רעיון, אל תהרגו אותי בבקשה) אין לי מושג אם זה בכלל יכול לעבוד אבל תאורטית זה יכול להיות טוב. הרעיון הוא כזה, לרסיבר שלי יש אפשרות לB-AMP מובנה, ואולי אני יכול לנתק את המיד והטויטר מהADS ולהשאיר רק את הוופרים, הצד השני של הB-AMP יהיו הPM1. הסיבה היא שהחיסרון היחיד של הPM1 הוא בבאס, זהו חיסרון ידוע כי כמו שאנחנו יודעים, ניסים אין ולוופר של 5 אינץ בתיבה קטנה יהיה מאוד קשה למלא חדר בבאסים. בימיוחד בווליום נמוך. הרעיון אומר שאני יהנה מהיתרונות של כל אחד מהרמקולים. הADS נחתך ב500HRZ ככה שיהיה לי המון כפילויות בסאונד, ואין לי מושג איך זה ישמע. אז מה כדי לעשות?? תודה!!

ושוב תודה מיוחדת להראל שמלווה אותי בכל התהליך(f)

harel
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #40 

ngold7 הי
כל הכבוד על השלמת התהליך. אני חושב שיש לך את אחד הרמקולים עם ה VFM מהטובים בשוק ...
יש עוד כמה חברים כאן עם רמקולים דומים שיגידו לך ש ADS לא מוכרים...
אני נוטה לעשות את ה "אקספרימנטים" מפשוט - לפשוט פחות ולכן הייתי מחבר את שני הזוגות לאותו מגבר
ומעביר מאחד לשני במשך כשבועיים בכדי ללמוד מהם ההבדלים ומה מתאים יותר לטעמך - אח"כ עובד לנסיונות יותר פרוגרסיביים...
אם המגבר שלך לא יודע למתג שני זוגות רמקולים ישנן קופסאות מיתוג לכך בכמה דולארים בחנות האלקטרוניקה הקרובה...
לדעתי האדוונט שלך יכול להפעיל ADS... נכון, זו לא סיטואציה "אידאלית" אבל אם הוא תקין ואתה לא "קורע אתו" לא צריכה להיות בעייה..
כן הייתי בודק שהוא לא מתחמם בתהליך...
בהצלחה ויישר כוח

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”