מחפש פתרון להדלקת הדוד חשמל מרחוק בסגנון Switcher
- DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 916
@cafri
תודה, אבל נשמע שיש כאן עוד משהו שאנחנו מפספסים. יש דיבורים על מפסק נוסף שכן ינתק את האפס, וזה מן הסתם יהיה תמיד דולק, כך שאם אני מבין נכון, יש כאן איזשהו מצב נוסף שבו צריכים לנתק לגמרי את הדוד (לאו דווקא כשמישהו מתקלח), אך אני לא מבין מה הוא המצב.
תודה, אבל נשמע שיש כאן עוד משהו שאנחנו מפספסים. יש דיבורים על מפסק נוסף שכן ינתק את האפס, וזה מן הסתם יהיה תמיד דולק, כך שאם אני מבין נכון, יש כאן איזשהו מצב נוסף שבו צריכים לנתק לגמרי את הדוד (לאו דווקא כשמישהו מתקלח), אך אני לא מבין מה הוא המצב.
- נירקו
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 238
·,תריסים מוחרגים ואינם צרכים ניתוק של האפס.DudeShemesh כתב:שתי שאלות תם:
1. מעבר לתקינה, למה ניתוק האפס כל כך חשוב? הרי אנשים גם ככה מפעילים את המים כשהדוד דולק בהרבה מקרים. ניתוק האפס רלבנטי רק כשבאמת מנתקים. מה אני מפספס?
2. לפי התקינה, נראה שיש צורך בניתוק אפס גם בתריסים, אך אני כמעט ולא רואה פה דיונים בנושא. האם המודולים לתריסים כן מנתקים אפס?...
- אבל במקרה של תריסים צריך שיהיה מחבר ניתוק מהיר לכל ארבעת הגידים בקופסת החיבורים.
- נירקו
-
- עוסק בתחום

· מעבר לסיבות שנכתבו כאן הסיבה היותר חשובה שביגללה הוסיפו בתקינה דרישה לאפס ממותג נובעת מהסיבה הבאה.DudeShemesh כתב:@cafri
תודה, אבל נשמע שיש כאן עוד משהו שאנחנו מפספסים. יש דיבורים על מפסק נוסף שכן ינתק את האפס, וזה מן הסתם יהיה תמיד דולק, כך שאם אני מבין נכון, יש כאן איזשהו מצב נוסף שבו צריכים לנתק לגמרי את הדוד (לאו דווקא כשמישהו מתקלח), אך אני לא מבין מה הוא המצב....
- קו האפס במערכת תלת פאזית בדרך כלל שואף להיות מאופס, אבל צרכנים תלת פאזים כמו מנועים לא תמיד מאוזנים וזה יכול להביא למצב שקו האפס עולה בערכו....
- בדרך כלל קו האפס והארקה מאופסים בינהם ברמת ביניין או וילה ואז הסכנה מתבטלת אבל לצערנו לא תמיד האיפוס הזה תקין, ובפרט ביניינים גדולים שמרחקי החיווט ארוך יתכנו מצבים שטכנאי התחזוקה של הדוד "יתחשמל" למרות שהמפסק ואפילו הממט של הדוד מכובים.
- בבתים פרטים ובפרט בבתים ישנים לפעמים הארקה מנותקת בגלל שינויי צנרת (החלפת צינורות ברזל עם פלסטיק) או בגלל חילחול מים סביב מוט הארקה (שכיח בקו החוף) ואז קו הארקה וקו האפס יכולים כבר להגיע לערכים מאוד גבוהים ומסוכנים.
- yakovst3
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 296
הדרישה למפסק שמנתק את שני הגידים היא למקרה תקלה
כך שאין שום בעיה שברוב המקרים מנתקים רק את החיובי
ולכן גם שעון שבת כזה הוא תיקני (החוק קובע שחוץ ממנו צריך עוד מפסק ואת מכון התקנים לא מעניין איפה תשים אותו)
כך שאין שום בעיה שברוב המקרים מנתקים רק את החיובי
ולכן גם שעון שבת כזה הוא תיקני (החוק קובע שחוץ ממנו צריך עוד מפסק ואת מכון התקנים לא מעניין איפה תשים אותו)
- DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

נשמע שבמקרה כזה עדיף שהמתג שמנתק גם את האפס יהיה ליד הדוד, ולא במקום המתג הרגיל, לא?נירקו כתב:- בדרך כלל קו האפס והארקה מאופסים בינהם ברמת ביניין או וילה ואז הסכנה מתבטלת אבל לצערנו לא תמיד האיפוס הזה תקין, ובפרט ביניינים גדולים שמרחקי החיווט ארוך יתכנו מצבים שטכנאי התחזוקה של הדוד "יתחשמל" למרות שהמפסק ואפילו הממט של הדוד מכובים....
- ahiel
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1307
@DudeShemesh
·אכן, לא מזמן כשהגיע אלי מתקין דוד שמש הוא אמר לי שעל פי החוק חייב להיות מפסק גם ליד הדוד (בחלק מהדודים אצלנו בבניין יש את זה)
·אכן, לא מזמן כשהגיע אלי מתקין דוד שמש הוא אמר לי שעל פי החוק חייב להיות מפסק גם ליד הדוד (בחלק מהדודים אצלנו בבניין יש את זה)
-
yanniper
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 110
השרשור ( החשוב מאד ) קצת ברח מהנושא שפתחתי
מישהו יכול לתת חוות דעת על מדליק הדוד של switchbee ?
Smart Switches for the Boiler
מישהו יכול לתת חוות דעת על מדליק הדוד של switchbee ?
Smart Switches for the Boiler
- נירקו
-
- עוסק בתחום

· כן ולאDudeShemesh כתב:נשמע שבמקרה כזה עדיף שהמתג שמנתק גם את האפס יהיה ליד הדוד, ולא במקום המתג הרגיל, לא?.........
כן -> מבחינת שירות אחזקה לדוד ובטיחות בכלל, עדיף שיהיה סמוך לדוד.
לא -> מבחינת משתמש הקצה, כאשר מפסק פחת החשמלי קופץ בבית כתוצאה מזליגה, זה בעייתי מבחינת הלקוח לעלות לגג ולנתק את הדוד במטרה לאמת שהזליגה בדוד....
- DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

זה כבר נשמע כמו מצב שהאפס מעביר פאזה על בסיס קבוע, לא רגעי (כי אחרת מספיק לכבות את המתג שמנתק רק פאזה). די קיצוני, לא? במקרה הזה גם אפשר לנתק את המאמ"ת של הדוד, לא?נירקו כתב: לא -> מבחינת משתמש הקצה, כאשר מפסק פחת החשמלי קופץ בבית כתוצאה מזליגה, זה בעייתי מבחינת הלקוח לעלות לגג ולנתק את הדוד במטרה לאמת שהזליגה בדוד.......
- נירקו
-
- עוסק בתחום

·לא,הורדת הממט (של הדוד) לא תאפשר להחזיר את החשמל לבית.DudeShemesh כתב:זה כבר נשמע כמו מצב שהאפס מעביר פאזה על בסיס קבוע, לא רגעי (כי אחרת מספיק לכבות את המתג שמנתק רק פאזה). די קיצוני, לא? במקרה הזה גם אפשר לנתק את המאמ"ת של הדוד, לא?.........
למה, וכאן אני נכנס לאיך עובד מפסק הגנה בפני התחשמלות:
החוט הראשי של כל הבית "אפס" והחוט "פאזה" נכנסים למפסק ההתחשמלות והיציאה שלהם מתפצלת לכל הממטים ולסרגיל האפסים.
ברגע שמפסק ההתחשמלות מזהה שהזרם בקו האפס אינו תואם לזרם של הפזה הוא מבין שישנה בעייה והוא מקפיץ את המפסק.
(רוב הפסקי ההתחשמלות הביתיים מתעלמים מסטייה של עד 10-30 מילי אמפר בין המזה לאפס),
חוזר לדוד....
מה שקורה די הרבה בדודים, זה שהפלנש בדוד מתחיל לנזול (ולא ניכנס לסיבה אבל יש הרבה סיבות)
במצב כזה המים והלחות באזור המכסה של החיבורים של הדוד מביאים למצב שישנה זליגה בין הפאז או האפס לכיוון הארקה.
אם הפאזה זולגת לכיון הארקה, אז אתה צודק אפשר להוריד את ממט ולהחזיר את החשמל.
אבל אם הזליגה היא בין חוט האפס לארקה, לא תוכל להרים את מפסק ההתחשמלות גם אם הורדת את הממט המתאים!!!
למה, כי מפסק ההתחשמלות ייזהה שבקו האפס זורם יותר זרם מקו הפאזה (מעבר למותר) והוא לא יאפשר להחזיר את החשמל.
שם לב, הממט מנתק רק את חוט הפאזה!!! ולא את חוט האפס.
- DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

בשביל שתהיה זליגה מהאפס לארקה כשהמאמ"ת מנותק, צריך שתגיע פאזה לאפס. אני מבין שזה יכול לקרות רגעית, אבל מה שאתה מתאר זו כבר פאזה קבועה (או לפחות ארוכת טווח). איך דבר כזה יכול לקרות?
- נירקו
-
- עוסק בתחום

·ממש אבל ממש לא נכון.DudeShemesh כתב:בשביל שתהיה זליגה מהאפס לארקה כשהמאמ"ת מנותק, צריך שתגיע פאזה לאפס. אני מבין שזה יכול לקרות רגעית, אבל מה שאתה מתאר זו כבר פאזה קבועה (או לפחות ארוכת טווח). איך דבר כזה יכול לקרות?...
אני מזמין אותך לעשות ניסוי פשוט.
- תוריד את החשמל בבית (ראשי + התחשמלות).
- לך לאחד השקעים בבית ותקצר עם חוט חשמל את האפס והארקה.
עכשיו לך לארון החשמל ותנסה להרים בחזרה את מפסק ההתחשמלות ותראה שלא תצליח גם אם תוריד את כל הממטים למטה (פרט לרשי כמובן)!!!
למען הסר ספק, עם תפעל לפי הצעדים שרשמתי, אין שום סכנה לבצע את הניסוי, וזו גם דרך מעולה לבדוק את הארקה בבית וואת מפסק ההתחשמלות שלך.
- yoavidor
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 558
אתה שולח אנשים לעשות ניסויים מסוכנים, בידיעה ובהבנה ברורה של חוק החשמל.נירקו כתב:אני מזמין אותך לעשות ניסוי פשוט.......
עכשיו לך לארון החשמל ותנסה להרים בחזרה את מפסק ההתחשמלות ותראה שלא תצליח גם אם תוריד את כל הממטים למטה (פרט לרשי כמובן)!!!
למען הסר ספק, עם תפעל לפי הצעדים שרשמתי, אין שום סכנה לבצע את הניסוי, וזו גם דרך מעולה לבדוק את הארקה בבית וואת מפסק ההתחשמלות שלך....
- DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

נשמע לי כמו הארקה לא תקינה - לא אמור להיות הפרש פוטנציאלים בין אפס לארקה, ולכן לא אמור להיות שום זרם חשמלי.נירקו כתב:·ממש אבל ממש לא נכון.
אני מזמין אותך לעשות ניסוי פשוט.
למען הסר ספק, עם תפעל לפי הצעדים שרשמתי, אין שום סכנה לבצע את הניסוי, וזו גם דרך מעולה לבדוק את הארקה בבית וואת מפסק ההתחשמלות שלך....
- נירקו
-
- עוסק בתחום

· בכל בית שתעשה את הבדיקה הזו מפסק ההתחשמלות צריך לקפוץ, אם לא קופץ אז המשמעות שיש תקלה בקו הארקה או במפסק של ההתחשמלות.DudeShemesh כתב:נשמע לי כמו הארקה לא תקינה - לא אמור להיות הפרש פוטנציאלים בין אפס לארקה, ולכן לא אמור להיות שום זרם חשמלי..........
- נירקו
-
- עוסק בתחום

·אין בזה שום סיכון.yoavidor כתב:אתה שולח אנשים לעשות ניסויים מסוכנים, בידיעה ובהבנה ברורה של חוק החשמל..........
יותר מזה, התקע שאתה קונה בהום סנטר שבודק את השקעים עם הלחצן לבדיקה, עושה בדיוק את אותה בדיקה!!!
ולפי ההוראות אפילו לא מורידים את החשמל, הכל נעשה על חיי....
תקרא שוב, הדגשתי במפורש פעמים לבצע את הבדיקה לפי סדר הפעולות כאשר הפעולה הראשונה "מנתקים את החשמל לבית"!!!
- DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

אוקי, אחרי קצת קריאה נוספת, נראה לי שאני מבין. מכיוון שהאפס מחובר לכל האפסים האחרים בבית, הרי הקיצור של האפס והארקה יגרום לזרם שמגיע מצרכנים אחרים להתנקז לארקה במקום לחזור דרך האפס (בגלל ההתנגדות הנמוכה יותר), ולכן הפחת יקפוץ.
- yoavidor
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 558
אבל זה עם תקע יעודי ולא עם חוט חשמל.נירקו כתב:·אין בזה שום סיכון.......
יותר מזה, התקע שאתה קונה בהום סנטר שבודק את השקעים עם הלחצן לבדיקה, עושה בדיוק את אותה בדיקה!!!
ולפי ההוראות אפילו לא מורידים את החשמל, הכל נעשה על חיי....
תקרא שוב, הדגשתי במפורש פעמים לבצע את הבדיקה לפי סדר הפעולות כאשר הפעולה הראשונה "מנתקים את החשמל לבית"!!!...
ואתה בטוח שכל מי שקורא ורוצה לעשות ניסויים בחשמל מבין למה התכוונת.
·
- Tamir159
-
- חבר פעיל

- תגובות: 72
·mp3lll כתב:Tamir159
נראה טוב, בכפתור פיזי יש רק הדלקה וכיבוי או גם קביעת זמן?
האפלקציה עובדת לוקאלי או על ענן?...
רואה רק עכשיו את השאלה..וגם אנסה לחזור לנושא השרשור.
אין כפתור פיזי, זה נראה בדיוק כמו בתמונה בלינק.
לצערי עדיין לא חיברתי, צריך להמיר קופסא 4 מקומות ל 3.. לזה כבר צריך השראה:)
להבנתי האפליקציה בענן, אחרי סנכרון ראשון על רשת הווי-פי, מבטיח לעדכן.