LG55UH617Y סוף סוף מורכב!!

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
orku פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 408
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 86 פעמים

שליחה #21 

אז כמו שהבטחתי אני מעדכן, הבחירה בכבל אופטי הייתה מדוייקת וזה אכן עובד כמו שצריך אז תודה רבה על כל העזרה והפתרונות שנתתם לי :).

אשמח לעזרה גם בעניין התכהות המסך כאשר יש תמונה כהה והתבהרות המסך כאשר יש תמונה בהירה, חיפשתי בהגדרות ולא הצלחתי להבין איך אני מבטל את זה, זה משגע אותי גם בסרטים וגם כשאני גולש באינטרנט בין בפורום כשזה מסך לבן ומסך מתבהר עוד יותר ובין אם נכנסתי לאתר טיפה חשוך והמסך מתכהה אני חייב לעצור את התופעה הזו אשמח לטיפ בעניין.
בעניין המחשב והוצאת אות 4k אני לא כ"כ הבנתי את עניין ה libreelec ואשמח להסבר קטן לגבי המערכת הנ"ל ואם דרכה אני אוכל לבטל את האפשרות של המחשב להוציא אות 4k, נגן הוידאו בו אני משתמש הוא vlc המוכר והטוב.
תודה רבה לכולם הפורום הזה פשוט עמוס באנשים הנכונים לכל שאלה! פשוט כייף להיות פה!
אור
רשימת הציוד: Marantz SR7010 | Lyngdorf TDAI-3400 | Epos Epic5 | SVS Ultra Center | Tannoy Mercury MX2 | SVS Prime Elevation | SVS PC12PLUS | SVS PC-4000 | LG Nano80 75'

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20191
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2612 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #22 

LibreELEC הינה מערכת הפעלה מינימלית המבוססת על לינוקס אשר מריצה קודי בלבד.
אין שם הרבה איך להסתבך, לאחר התקנה של כמה דקות ולאחר שהמחשב עולה מקבלים את הממשק הרגיל של קודי + כמה תפריטים נופסים להגדרות מערכת.
במקרה שלי משום מה המחשב ניסה לעלות עם רזולוציה 4K ולא קיבלתי תמונה, לכן הייתי צריך להתחבר אל LE ממחשב אחר דרך SSH ולשנות את הרזולוציה ידנית דרך שורת הפקודה. (אפשרות נוספת היא לחבר מסך עם רזולוציה נמוכה יותר ואז לקבוע ב-1080P בתוך הממשק של LE לפני החיבור לטלויזיה.

orku פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #23 

אז אם הבנתי נכון-Libreelec היא מערכת ששייכת לתוכנה קודי (תקנו אותי אם אני טועה והיא לא אמורה להשפיעה על שאר הנגנים במחשב), לשמחתי הרבה (או לצערי? :P ) אני לא משתמש בקודי אלא מוריד את הסרטים למחשב ולכן לא הבנתי למה פתאום (זה רק מהרגע שבו המסך החדש חובר, שוב אני אומר-במסך הישן לא חוויתי רגעים של עצירות קטנות במהלך סרט בשום פורמט) יש את התופעה המוזרה הזו. יכול להיות שהכרטיס מסך שלי לא מצליח להריץ את הסרטים ב 100HZ כמו שהמסך דורש ולכן יש את הבעיה הזו? זה ממש מוזר.
אור
רשימת הציוד: Marantz SR7010 | Lyngdorf TDAI-3400 | Epos Epic5 | SVS Ultra Center | Tannoy Mercury MX2 | SVS Prime Elevation | SVS PC12PLUS | SVS PC-4000 | LG Nano80 75'

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #24 

@orku
·
מנסיון העבר שלי עם מסך LCD של LG :
אני לא הצלחתי להתגבר בשום צורה ושום הגדרה על עניין שינויי התאורה האחורית ביחס למה שמוצג. חפרתי וחפרתי והבנתי שאין לזה פתרון - ככה LG בחרו לעשות את זה. מכנים את זה Global Dimming.
הניחוש שלי הוא שהם עושים את זה כדי "לשפר" את עומק השחור הגרוע שיש לפאנלי IPS וכדי להסתיר בעיות כמו זליגות אור ועננות. הבעיה היא שזה לא משיג את התוצאה הזו וגורם למשהו גרוע הרבה יותר בעיניי.
הנה וידאו שהכנתי בעבר עם המסך הקודם שלי עם הבעיה הזו. הבעיה הזו היא אחת מהסיבות שמסרתי את המסך להורים שלי ועברתי ל- OLED. (בנוסף לזליגות אור, עננות ושחור גרוע באופן כללי וכן הלאה).

הדבר היחיד שאפשר לעשות כדי להפסיק את ההתנהגות הזו, שוב מהנסיון שלי, זה אך ורק בשימוש במסך כמוניטור מחשב. זה אומר להגדיר את הכניסה ככניסת מחשב ושליחה של אות של מחשב. (אצלי זה היה רק 1920x1080 at 60Hz בלבד - שזו הרזולוצייה הטבעית של המסך). לשידורי כבלים/לווין כמו גם סרטים וכו' שמשודרים בקצב אחר (כמו 24p או 50i וכו') לא מצאתי לזה פתרון.

אם תצליח למצוא לזה פתרון, אשמח אם תעדכן. הרבה שואלים אותי על זה ואין לי כאמור פתרון לזה.

*עריכה =
מעניין, בעקבות השאלה שלך, חיפשתי על זה שוב.
מצאתי איזו טענה שאומרת שאפשר להיפתר מההתנהגות הדפוקה זו אם מגדירים HDMI Black Level = HIGH (מה שיגרום לבהירות לקפוץ משמעותית ולא להיות נכונה עבור תכנים קולנועיים) ואז לפחות בעזרת הורדת ערך הבהירות. תבדוק אם ההצעה הזו עוזרת לך.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

orku פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #25 

עידכון לגבי התאורה האחורית, נכנסתי שוב להגדרות התמונה במסך וכאשר בחרתי במצב משתמש (רגיל) יש לי לי אפשרות לכייל (התאמה אישית) את המסך באופן עצמאי, בגוונים ובצבעים לא נגעתי אבל כן הייתה לי אפשרות לשנות את את המד בלשונית של תאורה אחורית, פשוט כיוונתי את זה לתאורה המתאימה לי שלדעתי לא תסנוור אותי אבל גם לא תהיה חשוכה (זה עומד על 75 כרגע) וזהו נפתרה הבעיה, המסך לא מתכהה ולא מתבהר על דעת עצמו, נשאר תמיד באותו המצב וה"בעיה" נפתרה סוף סוף :).

בנוסף רכשתי היום כונן קשיח חיצוני של 1 טרה למרות שהייתי בטוח שהמסך לא יתמוך-זה עובד לחלוטין! אז העברתי את הסרטים מהמחשב לכונן, הוצאתי מהמסך כבל USB3 כדי שלא אצטרך כל פעם להזיז את המסך קדימה וככה הבעיה של הקטיעות גם הסתיימה לשמחתי הרבה!.

אז נכון להיום נשארתי רק עם הבעיה שהמחשב גורם לסרטים לקטיעות קטנות כאלה, אנסה עוד כמה פתרונות "מהשרוול" ואם זה לא יעזור אני אחליף את המחשב בקרוב כי זה בהחלט הרבה יותר נוח לראות סרט מהמחשב מאשר לחבר את הכונן כל פעם שאני רוצה לראות סרט.

בנימה משמחת זו רק אגיד תודה רבה (מאוד!) לכל מי שעזר לי בשירשור החופרני הזה נהנתי מאוד לראות את ההיענות שלכם לעזור (כמו תמיד!) ושכולנו נמשיף להנות מסופ"ש רגוע :) לילה טוב לכולם! אור.
אור

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”