KS9500 - ריכוז בעיות / חוויות / המלצות
- shaharfs
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 402
- נתן תודות: 21 פעמים
- קיבל תודות: 39 פעמים
@omerg130
·תסתכל בסרטון ששלחו ותראה שהזליגת אור קיימת כשיש תמונה קטנה על רקע מסך שחור, לפי מה שכתבו באתר מחול זה מפריע רק שיושבים בזווית ופחות ממול המסך. הצלחתי להגיע לזה רק במשהו מאוד ספציפי ולא ראיתי שום הפרעה בסרטים/סדרות/ ps אם מתאמצים לחפש בעיות מוצאים אותם.......
·תסתכל בסרטון ששלחו ותראה שהזליגת אור קיימת כשיש תמונה קטנה על רקע מסך שחור, לפי מה שכתבו באתר מחול זה מפריע רק שיושבים בזווית ופחות ממול המסך. הצלחתי להגיע לזה רק במשהו מאוד ספציפי ולא ראיתי שום הפרעה בסרטים/סדרות/ ps אם מתאמצים לחפש בעיות מוצאים אותם.......
סאונד טוב, מסך טוב, הכל טוב...
-
liorlankri
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 148
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 8 פעמים
טוב חברים
לפני כמה ימים דיווחתי על הבעיה הזאת
"מדובר על בעיית מריחה של עצמים שנעים במהירות במסך, הדוגמא הכי בולטת לזה היא תזוזה מהירה למשל של ידים, כאשר יש דמות בסרט שמזיזה את הידיים בתנועות מהירות אז זה נראה כאילו היד נמרחת בתנועה שלה"
היום היה טכנאי , אמר שהוא מכיר את הבעיה אבל אמר שזה לא קשור למסך אלא להבדל בין רמת הטכנולגיה של המסך לרמת הטכנולגיה של הממיר ושל פורמט השידורים (כאלה שהם גם לא HD בכלל)
כלומר - המריחות של תנועות היידים בתנועה מהירה הם טבעיות מאחר ורזולציית המסך לא תואמת את פורמט השידור ואת טכנולוגיית הממיר (ממיר quantro של YES)
מה דעתכם בנושא?
לפני כמה ימים דיווחתי על הבעיה הזאת
"מדובר על בעיית מריחה של עצמים שנעים במהירות במסך, הדוגמא הכי בולטת לזה היא תזוזה מהירה למשל של ידים, כאשר יש דמות בסרט שמזיזה את הידיים בתנועות מהירות אז זה נראה כאילו היד נמרחת בתנועה שלה"
היום היה טכנאי , אמר שהוא מכיר את הבעיה אבל אמר שזה לא קשור למסך אלא להבדל בין רמת הטכנולגיה של המסך לרמת הטכנולגיה של הממיר ושל פורמט השידורים (כאלה שהם גם לא HD בכלל)
כלומר - המריחות של תנועות היידים בתנועה מהירה הם טבעיות מאחר ורזולציית המסך לא תואמת את פורמט השידור ואת טכנולוגיית הממיר (ממיר quantro של YES)
מה דעתכם בנושא?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20190
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2612 פעמים
- יצירת קשר:
דעתי שהוא מדבר שטויות, מה שכן יכול להיות שאופציה כלשהי בהגדרות התמונה גורמת לזה.
הייתי ממליץ לכבות את כל אופציות עיבודי התמונה, במיוחד אופציה לביטול רעשים (Noise reduction או משהו בסגנון) ותבדוק שוב.
אפשרות נוספת היא שהממיר משדר (כנראה, לא יודע לגבי הקוואטרו) ב-1080i. תנסה להעביר אותו ל-1080P אם קיימת האפשרות, או אפילו להוריד ל720P לצורך בדיקה ותראה אם יש שיפור כלשהו.
הייתי ממליץ לכבות את כל אופציות עיבודי התמונה, במיוחד אופציה לביטול רעשים (Noise reduction או משהו בסגנון) ותבדוק שוב.
אפשרות נוספת היא שהממיר משדר (כנראה, לא יודע לגבי הקוואטרו) ב-1080i. תנסה להעביר אותו ל-1080P אם קיימת האפשרות, או אפילו להוריד ל720P לצורך בדיקה ותראה אם יש שיפור כלשהו.
-
liorlankri
-
- חבר פעיל מאוד

גם אני מאמין שהוא מדבר שטויות - מסכי פרימיום אמורים לתמוך בכל פורמט שידור או ממיר.
עובדה שזה קורה לי גם בערוצים שהם HD.
אני אנסה לבדוק אם יש דרך לשנות הגדרות ממיר.
עובדה שזה קורה לי גם בערוצים שהם HD.
אני אנסה לבדוק אם יש דרך לשנות הגדרות ממיר.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20190
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2612 פעמים
- יצירת קשר:
הכוונה שלי להגדרות תמונה היתה להגדרות תמונה בטלויזיה לא בממיר, רק את הרזולוציה תשנה בממיר ותבדוק.
טוב עדכון - אליה וקוץ בה
תוך כדי צפיה בשלל סוגים של תוכן שבתוכו גם הסדרה מרקו פולו שבהחלט נראית מדהים הבנתי שכדי באמת להנות מהאיכות ומתוכן בHDR יש לאפשר את הפונקציה של הHDR+.
בפועל היא משנה את ההגדרות הוידאו לפי תצורת המקור שמוקרן בטלווזיה, מעצימה את החוויה בHDR אמיתי ועושה סוג של UPSCALE לSDR.
אז באמת שרואים מדהים וזאת פשוט חוויה אחרת כאשר האופציה הזאת דלוקה, אבל היא מגיעה עם לא מעט חסרונות -
- הbacklight משתנה למקסימום (20)
- SMART LED לHIGH
-הAUTO MOTION PLUS לAuto אם אני לא טועה.
השינוים האלהמעצימים באופן ישיר את הזליגות והעננות בצורה משמעותית ויש סצנות במרקו פולו שאני מרגיש שמישהו יושב לי עם פנס מתחת למסך.
זה קורה רק בסצנות שחצי חשוכות וחצי מוארות, אז המסך ממש לא מושלם כמו שחשבתי וקיימת זליגה לא קטנה בכלל באחת הפינות במסך.
AUTO MOTION PLUS במצב אוטומטת לפעמים גורם למריחות בסצנות מהירות ואפקט האופרת סבון.
לא יודע כמה העניין חמור והאם הוא כל כך חריג, אשמח לשמוע את דעתכם?
שתפו את ההגדרות הצפיה שלכם, והאם אתם משתמשים בHDR + MODE?
ועוד עניין, מישהו יודע איך ניתן לראות בנטפליקס את איכות התוכן שמשודרת באותו הרגע?
נערך בעקבות התפתחות שלילית, ומכיוון שכרגע איני יכול להמליץ על המסך---
תוך כדי צפיה בשלל סוגים של תוכן שבתוכו גם הסדרה מרקו פולו שבהחלט נראית מדהים הבנתי שכדי באמת להנות מהאיכות ומתוכן בHDR יש לאפשר את הפונקציה של הHDR+.
בפועל היא משנה את ההגדרות הוידאו לפי תצורת המקור שמוקרן בטלווזיה, מעצימה את החוויה בHDR אמיתי ועושה סוג של UPSCALE לSDR.
אז באמת שרואים מדהים וזאת פשוט חוויה אחרת כאשר האופציה הזאת דלוקה, אבל היא מגיעה עם לא מעט חסרונות -
- הbacklight משתנה למקסימום (20)
- SMART LED לHIGH
-הAUTO MOTION PLUS לAuto אם אני לא טועה.
השינוים האלהמעצימים באופן ישיר את הזליגות והעננות בצורה משמעותית ויש סצנות במרקו פולו שאני מרגיש שמישהו יושב לי עם פנס מתחת למסך.
זה קורה רק בסצנות שחצי חשוכות וחצי מוארות, אז המסך ממש לא מושלם כמו שחשבתי וקיימת זליגה לא קטנה בכלל באחת הפינות במסך.
AUTO MOTION PLUS במצב אוטומטת לפעמים גורם למריחות בסצנות מהירות ואפקט האופרת סבון.
לא יודע כמה העניין חמור והאם הוא כל כך חריג, אשמח לשמוע את דעתכם?
שתפו את ההגדרות הצפיה שלכם, והאם אתם משתמשים בHDR + MODE?
ועוד עניין, מישהו יודע איך ניתן לראות בנטפליקס את איכות התוכן שמשודרת באותו הרגע?
נערך בעקבות התפתחות שלילית, ומכיוון שכרגע איני יכול להמליץ על המסך---
נערך לאחרונה על ידי atraf ב 06/12/2016 12:11, נערך 2 פעמים בסך הכל.
-
liorlankri
-
- חבר פעיל מאוד

תוכל להסביר לי קצת מהו מצב ה HDR ואיך אני משנה את זה?
-
liorlankri
-
- חבר פעיל מאוד

@atraf
·
אני אבדוק היום את ההגדרה של HDR, למרות שאתמול שיחקתי בהגדרות ואני לא זוכר שנתקלתי בזה (היה לי אני חושב אפשריות : רגיל, סרט, ספורט וכדומה)
אני נתקל בעננות ובזליגות _זה פשוט מרגיז)
אני חייב לדעת האם גם אתה נתקל בעניין הזה של מריחות - למשל כאשר יש תנועה של עצם מהיר, הכי בולט זה כאשר יש תנועת ידיים מהירה של הדמות בסרט/תוכנית ואז רואים את זה נמרח.
כתבתי ברשור הזה מה אמר לי הטכנאי ואני לא ממש מבין את ההסבר שלו וחשוב לי לבדוק אם זה קיים אצל עוד בעלים של המסל הזה!
·
אני אבדוק היום את ההגדרה של HDR, למרות שאתמול שיחקתי בהגדרות ואני לא זוכר שנתקלתי בזה (היה לי אני חושב אפשריות : רגיל, סרט, ספורט וכדומה)
אני נתקל בעננות ובזליגות _זה פשוט מרגיז)
אני חייב לדעת האם גם אתה נתקל בעניין הזה של מריחות - למשל כאשר יש תנועה של עצם מהיר, הכי בולט זה כאשר יש תנועת ידיים מהירה של הדמות בסרט/תוכנית ואז רואים את זה נמרח.
כתבתי ברשור הזה מה אמר לי הטכנאי ואני לא ממש מבין את ההסבר שלו וחשוב לי לבדוק אם זה קיים אצל עוד בעלים של המסל הזה!
@liorlankri
על המריחות הצלחתי להשתלט דיי בקלות עם ההגדרות שרשמתי בפוסט הקודם -
בכל מקרה יש לך פה הסבר מפורט על ההגדרות והעניין -
http://www.avsforum.com/forum/166-lcd-f ... st39776650
על המריחות הצלחתי להשתלט דיי בקלות עם ההגדרות שרשמתי בפוסט הקודם -
בכל מקרה יש לך פה הסבר מפורט על ההגדרות והעניין -
המקור פה - ובאופן כללי יש הסבר מפורט על כל ההגדרות בטלוויזיה אומנם לדגם הJS אבל אין יותר מידי הבדל, מומלץ לקרוא.
Auto Motion Plus
This setting removes blur and judder from scenes with rapid movement.
Movies and most prime-time TV shows are usually recorded at 24fps; live TV, reality TV, and sports are recorded at 30fps or 60fps. If you have a Blu-ray player that can output at 24Hz/fps, I recommend using this output setting to avoid introducing "3:2 pulldown/telecine judder" (also know as 'presentation' or 'cadence' judder). 'Telecine judder' can be corrected via 'frame-repeat' (e.g. by using 5:5 pulldown on a 120Hz LCD).
However, that said, it's important to also realize that there is a different kind of 'motion judder' that is inherent in the source - especially with content that is filmed at 24fps. This is know as "low-motion/low-framerate judder" or "film judder". Movie directors can reduce the effects of 'film judder' by changing the scene and its lighting, and by reducing extreme camera motions. However, to deal with daylight action scenes, they usually resort to adding 'motion blur' by increasing camera shutter angles or exposure times - the lower the shutter speed, the greater the motion blur.
"Auto Motion Plus" uses 'Motion-Compensated Frame Interpolation' (MCFI) to introduce additional frames between the original frames in order to increase the perceived framerate and reduce 'motion blur' and 'low-motion judder'. This, especially the "Standard" and "Smooth" settings, creates a "Soap Opera Effect" (SOE) and can also introduce undesirable visual artifacts and ghosting, and, sometimes, can even lead to an increase in 'motion judder' (e.g. 'micro stuttering'; 'playback jitter/choppiness'; 'frame skipping').
MCFI estimates motion trajectories and interpolates new images along the motion trajectories. This may yield high quality conversion if the true motion trajectories are accurately estimated and the occlusion areas caused by motion are properly processed. Unfortunately, it is very difficult to accurately estimate the true motion and to properly process motion-occluded areas.
The most advanced 'frame rate conversion' (FRC) methods use 'motion estimation' (ME), which is the process of finding corresponding points between two video frames using complex algorithms, to improve the quality of 'interpolated frames'. However, not all ME technologies are created equal.
Unless you are one of the few people who actually enjoys the dreaded "Soap Opera Effect", you should either set "Auto Motion Plus" to "OFF" or "Clear" (the lowest setting) - especially when watching prime-time TV shows or movies. The "Clear" setting helps reduce 'motion blur' without causing any apparent/noticeable SOE or visual artifacts.
The "Standard" and "Smooth" settings can reduce 'motion blur' and 'judder' in fast-paced content such as sports and certain video games.
Selecting "Custom", allows you to adjust "Blur Reduction" and "Judder Reduction" individually (setting both to "0" disables all 'frame interpolation'). Choosing "Custom" also makes available the "LED Clear Motion" option [see next entry below].
Note: It appears that in 3D mode, setting "Auto Motion Plus" to "OFF" doesn't actually disable 'MCFI'. Therefore, to completely disable all 'frame interpolation' in 3D mode, you need to choose "Custom" and set both "Blur Reduction" and "Judder Reduction" to "0".
(I set mine to "Clear" for most content.)...
http://www.avsforum.com/forum/166-lcd-f ... st39776650
- shaharfs
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 402
- נתן תודות: 21 פעמים
- קיבל תודות: 39 פעמים
קיימת עננות/זליגה רק כשהמסך מוחשך לחלוטין ומופיע בו נקודה או תמונה קטנה בהירה לא רואים את זה בסרטים או בתוכניות, לגבי תנועת הידיים תנסה ללכת לחנות ולראות את הסרטון שאתה רואה בבית במסכים אחרים תראה אם יש הבדל. לפי דעתי הכל עיניין של כיול קיימים ברשת המון אופציות לכיול תנסה בסוף תמצא את האחת שתתאים לך
סאונד טוב, מסך טוב, הכל טוב...
חברים תודה רבה על השירשור , קראתי בעיון רב את כל מה שכתבתם
ואני נאלץ לוותר על ה9500
יותר מידי "דברים" שצריך להתמודד איתם ...
אמתין שאולי יביאו את ה 9800 לארץ בגודל של 55 \ 60
או שאני יורד מסמסונג ועובד ל OLED , או לפנסוניק
ואני נאלץ לוותר על ה9500
אמתין שאולי יביאו את ה 9800 לארץ בגודל של 55 \ 60
או שאני יורד מסמסונג ועובד ל OLED , או לפנסוניק
·tall101 כתב:ממליץ לך על KS8500
אין שום בעיות שהוזכרו פה ויותר זולה...
גם חלק מהאנשים לא ניתקלו בבעיות ב 9500 וחלק כן .
אלה שלא ניתקלו אתה לא יכול לדעת אם יש בעיות והם פשוט לא שמו לב אליהן..
כל אחד עם הרגישויות שלו ואני בחור מאוד רגיש
-
liorlankri
-
- חבר פעיל מאוד

היי חברים
1. החלטתי לפנו לסמליין לגבי בעיית המריחות בתנועה מהירה - זה משהו שאני לא מסכים אליו בטח לא במוצר כל כך יקר. כתבתי להפ פניה שבוע שעבר אבל טרם חזרו אלי (נראה לי זה הולך להיות מרדף ארוך.....)
2. שמשחקים GTA V ב XBOX ONE שמחובר ל KS9500 יש לפעמים תקיעות קטנות בתמונה (הם מאוד קטנות אבל ניתן להבחין בהם) האם זה קשור למונח של מספר תמונות בשנייה (איך נקרא המונח הזה PSI או FPS ) מישהו נתקל בזה?
3. אשמר לקבל הסבר קצר על מה זה קודי, איך זה קשור לחיבור לטלוויזיה? כולם אומרים לי שאפשר לראות את הסרטים הכי חדשים דרך זה. אשמח לפרטים
1. החלטתי לפנו לסמליין לגבי בעיית המריחות בתנועה מהירה - זה משהו שאני לא מסכים אליו בטח לא במוצר כל כך יקר. כתבתי להפ פניה שבוע שעבר אבל טרם חזרו אלי (נראה לי זה הולך להיות מרדף ארוך.....)
2. שמשחקים GTA V ב XBOX ONE שמחובר ל KS9500 יש לפעמים תקיעות קטנות בתמונה (הם מאוד קטנות אבל ניתן להבחין בהם) האם זה קשור למונח של מספר תמונות בשנייה (איך נקרא המונח הזה PSI או FPS ) מישהו נתקל בזה?
3. אשמר לקבל הסבר קצר על מה זה קודי, איך זה קשור לחיבור לטלוויזיה? כולם אומרים לי שאפשר לראות את הסרטים הכי חדשים דרך זה. אשמח לפרטים
liorlankri
1. כנראה שהמסך שלך תקול תנסה לממש אחריות כי לפי איך שאתה מתאר את זה המריחות מוגזמות.. יש לי את הks8500 שהוא דגם נחות לעומת שלך ואין שום מריחות בתנועה מהירה
2. בשביל זה נועד "מצב משחק" מבטל את מנגנוני ההחלקה ומפחית את הלאג
3. קודי זאת תוכנה להרצת סרטים/סדרות וכו' שרצה על כמה סוגי מחשבים.. יש לך פה פורום בשביל זה מוזמן להיכנס לשם להסבר יותר מפורט
1. כנראה שהמסך שלך תקול תנסה לממש אחריות כי לפי איך שאתה מתאר את זה המריחות מוגזמות.. יש לי את הks8500 שהוא דגם נחות לעומת שלך ואין שום מריחות בתנועה מהירה
2. בשביל זה נועד "מצב משחק" מבטל את מנגנוני ההחלקה ומפחית את הלאג
3. קודי זאת תוכנה להרצת סרטים/סדרות וכו' שרצה על כמה סוגי מחשבים.. יש לך פה פורום בשביל זה מוזמן להיכנס לשם להסבר יותר מפורט
- stonedolphin
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 18
- קיבל תודות: 0
שאלה/עזרה קניתי את ה UE65KS9500, היא כבר יושבת אצלי בבית רק מחכה למתקין שיגיע ביום חמישי,
לאור כל השירשורים והביקורות של התקופה האחרונה יש לי רק שאלה אחת לבעלי ה KS9500 ...
האם עכשיו כשהיא כבר אצלכם אתם מרוצים ממנה או שהייתם שמחים להחליף אותה לטלויזיה אחרת (באותו טווח מחירים פלוס מינוס 3000 ש"ח למעלה/למטה) ואם כן לאיזו ?
האם למשתמש הממוצע יקפצו בעיות לעיניים שיהרסו לו את חווית הצפיה ?
האם אני הולך להיות מרוצה מהסמסונג 65 החדשה שלי או שכדאי להתחרט כל עוד אפשר ולמצוא משהו אלטרנטיבי ?
לאור כל השירשורים והביקורות של התקופה האחרונה יש לי רק שאלה אחת לבעלי ה KS9500 ...
האם עכשיו כשהיא כבר אצלכם אתם מרוצים ממנה או שהייתם שמחים להחליף אותה לטלויזיה אחרת (באותו טווח מחירים פלוס מינוס 3000 ש"ח למעלה/למטה) ואם כן לאיזו ?
האם למשתמש הממוצע יקפצו בעיות לעיניים שיהרסו לו את חווית הצפיה ?
האם אני הולך להיות מרוצה מהסמסונג 65 החדשה שלי או שכדאי להתחרט כל עוד אפשר ולמצוא משהו אלטרנטיבי ?
-
liorlankri
-
- חבר פעיל מאוד

אני אגיד לך את האמת. ציפיתי להרבה יותר ממסך שנחשב "ספינת הדגל" של סמסונג. אני אישיתי די התאכזבתי ממה שהגיע.
אני לא אומר שהיא לא טובה, אבל עדיין יש הרבה דברים שמפריעים - זליגות, מריחות, תמונה לא הכי יפה בתצלומי חושך.
ברמה האישת, אם היה לי תקציב של בערך עוד 5 אלך הייתי הולך על ה OLED של LG דג ה B6 או C6.
תעדכן מה עשית בסוף זה מעניין!
אני לא אומר שהיא לא טובה, אבל עדיין יש הרבה דברים שמפריעים - זליגות, מריחות, תמונה לא הכי יפה בתצלומי חושך.
ברמה האישת, אם היה לי תקציב של בערך עוד 5 אלך הייתי הולך על ה OLED של LG דג ה B6 או C6.
תעדכן מה עשית בסוף זה מעניין!
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
לדעתי, הציפיות מהמסך צריכות להיות תואמות לציפיות ממסך LCD עם תאורה מסגרתית, עם כל המשתמע מכך. כל תיאורי הבעיות שיש כאן ובשרשורים אחרים על המסך בסופו של דבר הן בעיות די סטנדרטיות במסכים מהז'אנר הזה. וחובה לדעתי לזכור שכאמור, בסופו של יום, מדובר במסך LCD עם תאורה מסגרתית. גם אחרי כל התמיכה ב- HDR וה- 1000 ומשהו ניטס תאורה. זה עדיין מסך עם תאורת LED במסגרת.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".