קונה מחר טלוויזיה חדשה SAMSUNG J5500 ויש לי ספקות לגבי הריצודים HZ..
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20188
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2611 פעמים
- יצירת קשר:
@lior96
הסמסונגים שהזכרת כולם סובלים מהבעיה.
לגבי הסוני, אני לא בטוח, לא מצאתי עליה מידע.
הסמסונגים שהזכרת כולם סובלים מהבעיה.
לגבי הסוני, אני לא בטוח, לא מצאתי עליה מידע.
· רשום כ"כ הרבה דברים במפרטים הטכנים של טלוויזיותlior96 כתב:על הסוני רשום מצב צפייה 24P זה אומר משהו על זה או סתם משהו שיווקי?...
יש דברים שלא קיימים \ לא רלוונטים \ לא מדוייקים , חלק מהדברים החשובים לפעמים לא מופיעים
ככל הנראה בגלל שזה תוכן שיווקי ו\או הבן-אדם שכתב את זה לא מתמצא כ"כ בתחום
שורה תחתונה - אי אפשר להסתמך על זה!
אני מסתמך אך ורק על סקירות מקצועיות מאתרים ידועים
או מאנשים שקנו את הטלוויזיה ואני סומך על חוות דעתם .
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
לא מכיר מסכים כאלה, אבל יכול להיות שיש.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
הפעלת החלקת תנועה, שתוסיף SOE אולי תעזור להקטין את התופעה. סביר להניח שלא תעלים אותה לגמרי.
אישית הייתי לוקח ג'אדר על פני SOE בכל פעם, אבל אני לא סופר רגיש לזה.
אישית הייתי לוקח ג'אדר על פני SOE בכל פעם, אבל אני לא סופר רגיש לזה.
@TheCoolest
·
אני מחפש טלוויזיות עם JUDDER באינטרנט אבל לא מוצא..
למשל פה:
http://ca.rtings.com/tv/reviews/samsung/j6300
רשום למטה לגבי ה 24P:
Judder-free 24p Show Help : Yes
Judder-free 24p via 60p Show Help : No
Judder-free 24p via 60i Show Help : No
There is no judder when a movie is playing via a 24p source (like Blu-ray player). Over 60p or 60i though, it doesn't always succeed at removing the 3:2 pulldown. You can turn on the soap opera effect though to get rid of it.
מה זה אומר? שזה JUDDER או SOE?
כי בהתחלה רשום YES
·
אני מחפש טלוויזיות עם JUDDER באינטרנט אבל לא מוצא..
למשל פה:
http://ca.rtings.com/tv/reviews/samsung/j6300
רשום למטה לגבי ה 24P:
Judder-free 24p Show Help : Yes
Judder-free 24p via 60p Show Help : No
Judder-free 24p via 60i Show Help : No
There is no judder when a movie is playing via a 24p source (like Blu-ray player). Over 60p or 60i though, it doesn't always succeed at removing the 3:2 pulldown. You can turn on the soap opera effect though to get rid of it.
מה זה אומר? שזה JUDDER או SOE?
כי בהתחלה רשום YES
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
אז ככל הנראה טעיתי, משום מה חשבתי שה-J6300 לא תומכת ב-24P. כנראה חשבתי על הJU6400.
שים לב שזה עובד רק עבור תוכן שמשודר למסך ב-24P, זה אומר מחשב או סטרימר צריך להוציא את האות ב-24HZ. זה לא רלוונטי לחיבור של ממיר. מצד שני אצלנו התוכן משודר ב50HZ, כך שיכול להיות שמראש זאת לא בעיה (התוכן מואץ ל25FPS ואז זאת כפולה של 50HZ).
SOE וJUDDER אלו שני דברים שלא קשורים אחד לשני באופן ישיר.
SOE = Soap Opera Effect - אפקט אופרת סבון.
שים לב שזה עובד רק עבור תוכן שמשודר למסך ב-24P, זה אומר מחשב או סטרימר צריך להוציא את האות ב-24HZ. זה לא רלוונטי לחיבור של ממיר. מצד שני אצלנו התוכן משודר ב50HZ, כך שיכול להיות שמראש זאת לא בעיה (התוכן מואץ ל25FPS ואז זאת כפולה של 50HZ).
SOE וJUDDER אלו שני דברים שלא קשורים אחד לשני באופן ישיר.
SOE = Soap Opera Effect - אפקט אופרת סבון.
@TheCoolest
·
שמע אני לא כלכך מהתחום ולא מבין את העניין כמוך, אבל לפני מה שאני מבין ממך זה שבסופו של דבר אני אסבול פחות מתופעת ה JUDDER מאשר הטלוויזיה הנוכחית?
ותודה על כל העזרה שלך!
@pessik
·
אני יודע ומבין את זה אבל אני מחפש את הטלוויזיה שתיתן לי את התמורה הכי גדולה למחיר.
·
שמע אני לא כלכך מהתחום ולא מבין את העניין כמוך, אבל לפני מה שאני מבין ממך זה שבסופו של דבר אני אסבול פחות מתופעת ה JUDDER מאשר הטלוויזיה הנוכחית?
ותודה על כל העזרה שלך!
@pessik
·
אני יודע ומבין את זה אבל אני מחפש את הטלוויזיה שתיתן לי את התמורה הכי גדולה למחיר.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@lior96
עם כיוון נכון של הנגן (מחשב\סטרימר וכו') שלך, כדי שהוא יעביר את המסך ל-24HZ בזמן ניגון סרט\סדרה, לא יהיה לך ג'אדר.
אבל זה לא יעזור בחיבור ליס\הוט, במידה וגם שם אתה סובל מזה. הפעלת פונקציית החלקת תנועה תעזור להקטין את התופעה, אבל גם תוסיף לך SOE. אישית אני לא סובל את זה, אבל כל אחד וההעדפות שלו.
עם כיוון נכון של הנגן (מחשב\סטרימר וכו') שלך, כדי שהוא יעביר את המסך ל-24HZ בזמן ניגון סרט\סדרה, לא יהיה לך ג'אדר.
אבל זה לא יעזור בחיבור ליס\הוט, במידה וגם שם אתה סובל מזה. הפעלת פונקציית החלקת תנועה תעזור להקטין את התופעה, אבל גם תוסיף לך SOE. אישית אני לא סובל את זה, אבל כל אחד וההעדפות שלו.
@TheCoolest
·
תודה
אלך לראות בחנות את האפקט הזה כי אני לא מכיר אותו כלכך..
שאלה לי אליך, דגם ה KU7000 תומך 4K אך גם יש לו את בעיית הJUDDER
מצד שני הJ6300 לא תומך 4K אך אין לו את בעיית ה JUDDER
400 שקל לטובת ה4K, מה נראלך עדיף?
·
תודה
אלך לראות בחנות את האפקט הזה כי אני לא מכיר אותו כלכך..
שאלה לי אליך, דגם ה KU7000 תומך 4K אך גם יש לו את בעיית הJUDDER
מצד שני הJ6300 לא תומך 4K אך אין לו את בעיית ה JUDDER
400 שקל לטובת ה4K, מה נראלך עדיף?
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
ג'אדר לא מפריע לי יותר מדי, כך שאישית הייתי בוחר בKU7000 מבלי לחשוב יותר מדי.
אך למי שרגיש לזה, אני לא יודע מה להגיד. מה חשוב לך יותר? טלויזיה עדכנית עם איכות תמונה מצויינת, שתומכת ב-HDR או טלויזיה ללא ג'אדר בתכני 24P.
אך למי שרגיש לזה, אני לא יודע מה להגיד. מה חשוב לך יותר? טלויזיה עדכנית עם איכות תמונה מצויינת, שתומכת ב-HDR או טלויזיה ללא ג'אדר בתכני 24P.
@TheCoolest
·
אוקי לפי זה אני אחליט, הKU7000 היא HDR10BIT או לא?
אני קורא בחלק מהמקומות שרשום שכן וחלק לא..
למשל:
http://www.hometheater.co.il/vp2487535
ולעומת זאת:
https://www.reddit.com/r/PS4/comments/5 ... rt_hdr_10/
כתוב שם שיש עדכון שמעדכן את זה ל10BIT, אך לפי מה שאני יודע שבארץ שלנו העדכונים לא כלכך מעניינים אז כנראה שאין את העדכון.. ידוע לך משהו על כך?
תודה רבה שאתה לא מתאייש ממני
·
אוקי לפי זה אני אחליט, הKU7000 היא HDR10BIT או לא?
אני קורא בחלק מהמקומות שרשום שכן וחלק לא..
למשל:
http://www.hometheater.co.il/vp2487535
ולעומת זאת:
https://www.reddit.com/r/PS4/comments/5 ... rt_hdr_10/
כתוב שם שיש עדכון שמעדכן את זה ל10BIT, אך לפי מה שאני יודע שבארץ שלנו העדכונים לא כלכך מעניינים אז כנראה שאין את העדכון.. ידוע לך משהו על כך?
תודה רבה שאתה לא מתאייש ממני
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
lior96
לא ידעתי שגם עם ציוד מלא של HD + שידור HD יכולים ליהיות ריצודים ?!?!? זה דבר שאני שומע בפעם הראשונה.
שתבין אני נגעל מריצודים ובגלל זה עד היום יש לי בבית סוני טרינטרון CRT (הגדולות של פעם)
מעולם לא היה לי ריצוד או מריחה אחת.
אני כל הזמן רוצה לעבור לטלוייזיות LED חדשה אבל מפחד מהריצודים והמריחות.
המדהים הוא שאפילו בחנויות הם לא טורחים להסתיר את הריצודים,ובכל זאת אנשים קונים את המסכים הדקים האלה.
אגב סצנת ריחוף אתה מתכוון למצלמת רחף שעוברת מלמעלה בין האנשים שבקהל ? או למשל כשמצלמים מתוך מטוס ?
לא ידעתי שגם עם ציוד מלא של HD + שידור HD יכולים ליהיות ריצודים ?!?!? זה דבר שאני שומע בפעם הראשונה.
שתבין אני נגעל מריצודים ובגלל זה עד היום יש לי בבית סוני טרינטרון CRT (הגדולות של פעם)
מעולם לא היה לי ריצוד או מריחה אחת.
אני כל הזמן רוצה לעבור לטלוייזיות LED חדשה אבל מפחד מהריצודים והמריחות.
המדהים הוא שאפילו בחנויות הם לא טורחים להסתיר את הריצודים,ובכל זאת אנשים קונים את המסכים הדקים האלה.
אגב סצנת ריחוף אתה מתכוון למצלמת רחף שעוברת מלמעלה בין האנשים שבקהל ? או למשל כשמצלמים מתוך מטוס ?
נערך לאחרונה על ידי תושב ב 28/11/2016 23:20, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
מה הקשר לציוד או שידור ב-HD? ג'אדר קשור לאיך המסך מטפל בתוכן 24P ומציג אותו על פאנל שקצב הריענון הטבעי שלו הוא 60HZ.
מאחר וזה בלתי אפשרי, אתה תראה ג'אדר. המסכים שלא סובלים מהבעיה בד"כ מגיעים עם פאנל 120HZ, וקיימים גם כאלה עם פאנל 60HZ שיודעים לעבור ל-48HZ ע"מ להציג את התוכן ללא ג'אדר. בטווח המחירים של ה-KU7000 עד כמה שידוע לי אין מסכים שאין בהם ג'אדר.
מאחר וזה בלתי אפשרי, אתה תראה ג'אדר. המסכים שלא סובלים מהבעיה בד"כ מגיעים עם פאנל 120HZ, וקיימים גם כאלה עם פאנל 60HZ שיודעים לעבור ל-48HZ ע"מ להציג את התוכן ללא ג'אדר. בטווח המחירים של ה-KU7000 עד כמה שידוע לי אין מסכים שאין בהם ג'אדר.
אני עדיין לא בטוח שפותח הדיון מדבר על judder ולא על תוצאה של השילוב של מסך גדול, קצב תמונה איטי (24fps), ו-sample and hold.
ואולי חלק מהאנשים כאן מדברים גם על משהו אחר, כי לשני הדברים לעיל לא הייתי קורא "ריצודים".
ואולי חלק מהאנשים כאן מדברים גם על משהו אחר, כי לשני הדברים לעיל לא הייתי קורא "ריצודים".