4K HDR - ריליסים לסרטים מתחילים לזרום
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
נקודה חשובה. אם יש לכם סטרימר שלא מעביר hdr, למרבית המסכים והמקרנים יש אופציה להדלקה מלאכותית של hdr.
המידע הוא אותו מידע, זה רק פיענוח שלו שמשתנה.
המידע הוא אותו מידע, זה רק פיענוח שלו שמשתנה.
@BUGY
·
על הייסנס k700
כנראה שעניין הhdr עדיין לא מבוסס או מפותח מספיק או שנקבעו תקנים... לא יודע, סרטוני התדמית נראים מרשים אבל נטפליקס ואמזון על הפנים... לגבי ריפים של בלוריי תומכים עדיין לא ניסיתי, אצלי האופציה לhdr נדלקת אצלי רק שיש תוכן מתאים והמכשיר שממנו רואים - סטרימר לצורך העניין תומך חומרתית...
·
על הייסנס k700
כנראה שעניין הhdr עדיין לא מבוסס או מפותח מספיק או שנקבעו תקנים... לא יודע, סרטוני התדמית נראים מרשים אבל נטפליקס ואמזון על הפנים... לגבי ריפים של בלוריי תומכים עדיין לא ניסיתי, אצלי האופציה לhdr נדלקת אצלי רק שיש תוכן מתאים והמכשיר שממנו רואים - סטרימר לצורך העניין תומך חומרתית...
·@oferlaoroferlaor כתב:נקודה חשובה. אם יש לכם סטרימר שלא מעביר hdr, למרבית המסכים והמקרנים יש אופציה להדלקה מלאכותית של hdr.
המידע הוא אותו מידע, זה רק פיענוח שלו שמשתנה....
אתה מוכן להרחיב? אם הסטרימר אינו מעביר HDR, האם הוא עדיין שולח לטלויזיה את המידע של הערוץ הזה, רק ללא פענוח?
- oferlaor
- מנהל

·נכון. בעצם הוא מעביר בדיוק את אותו המידע. זה די דומה למסך שמכוון ל-RGB ומקבל YUV אז התמונה יוצאת ורודה סגולה.Gico כתב:·@oferlaor......
אתה מוכן להרחיב? אם הסטרימר אינו מעביר HDR, האם הוא עדיין שולח לטלויזיה את המידע של הערוץ הזה, רק ללא פענוח?...
- LinkMattan
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 464
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 24 פעמים
גם אני לא התרשמתי מהרליסים. Warcraft, Star Trek, Mad Max.
גרסאות ה-REMUX של הסרטים האלה נראות יותר טוב, באופן מפתיע.
גרסאות ה-REMUX של הסרטים האלה נראות יותר טוב, באופן מפתיע.
@oferlaor
·
הבעיה היא שלא בכל מסך אתה יכול להפעיל ידנית את מצב תמונה HDR
אצלי אני לא יכול - רק שיש תוכן תואם ושהמכשיר שמזרים מזוהה ע"י הטלויזיה ככזה שיכול להעביר HDR חומרתית
נשאלת עדיין השאלה מה HDR תורם לתמונה? אצלי הוא תורם לה להראות גרוע...
·
אצלי אני לא יכול - רק שיש תוכן תואם ושהמכשיר שמזרים מזוהה ע"י הטלויזיה ככזה שיכול להעביר HDR חומרתית
נשאלת עדיין השאלה מה HDR תורם לתמונה? אצלי הוא תורם לה להראות גרוע...
- oferlaor
- מנהל

·נכון. בחלק מהמסכים אין תפריט כזה, ויש מקומות שלהגיע אליו כל כך מורכב (הרבה מאוד הקלקות בשלט) שזה כבר מעייף מדי.bar333 כתב:@oferlaor
·
נשאלת עדיין השאלה מה HDR תורם לתמונה? אצלי הוא תורם לה להראות גרוע......
מה זה נותן?
1. תמונה חלקה - 10 ביט לא הולך ברגל, זה מאלץ את ה-EDID של המקור לעבור ל-10 ביט. התוכן הוא תמיד 10 ביט, כך שיש לך כאן יתרון משמעות.
2. עוצמות אור גבוהות יותר - כיול לפי עוצמות אור ולא לפי IRE
3. טווח צבע מורחב משמעותית - REC2020 כקונטיינר ו-DCI-P3, מה שמביא אותנו לאותה רמה לפחות כמו שיש בקולנוע!
כמובן שזה מגיע עם HEVC ועם ביטרייט גבוה (במקרים מסויימים זה עובר 100Mbps, כך שבפועל זה מקביל ל-200Mbps ב-H264...).
אם ההגדרות לא נכונות, זה ברור לחלוטין שזה לא יראה טוב... קח את Mad Max. אם לא הגדרת את הצבעים, את כמות הביטים ואת עוצמות האור כראוי, הסרט יראה חיוור וחסר חיים. לעומת זאת, עם HDR סצינות כמו החושך הכחול בסצינות האמצע של הסרט, יש קטעים מונוכרומטים מאוד כהים שנראים בבירור, חדים כתער ומדוייקים להפליא.
תודה על ההסבר...יש לציין שאת רובו לא הבנתי...
קודם כל המסך שלי הוא 8 ביט ולא 10 ביט
למייטב הבנתי הוא מכיל רק 400 ניטס ולא 1000 - נדמה לי שהתקן מחייב משהו כמו 1000?
כדי להנות מHDR - אני צריך להגדיר דברים בטלויזיה? אם צריך להיות מהנדס טלויזיות כדי לקבל תמונה טובה עם HDR אז...הממ...
אין לי מושג איך תמונה תקינה עם HDR צריכה להראות כדי להשוות למה שאני מקבל - שזאת תמונה בהירה וחיוורת וחסרת חיים...לעומת מודים אחרים של תמונה בטלויזיה שנראים הרבה יותר טוב...
חבל שזה לא PLUG AND PLAY...
מקריאה באינטרנט השיפור שHDR נותן הוא כנראה לא כזה משמעותי כמו שרואים בסרטוני התדמית של LG וכו'... (כמו הסרטון של השחמט לדוגמא שנראה מדהים - דרך אגב גם ללא HDR) אולי הבאזז סביב הדבר הזה שיגע קצת את האנשים והתמורה שלו האמיתית לתמונה היא לא ממש משמעותית?
כדי להנות מHDR - אני צריך להגדיר דברים בטלויזיה? אם צריך להיות מהנדס טלויזיות כדי לקבל תמונה טובה עם HDR אז...הממ...
אין לי מושג איך תמונה תקינה עם HDR צריכה להראות כדי להשוות למה שאני מקבל - שזאת תמונה בהירה וחיוורת וחסרת חיים...לעומת מודים אחרים של תמונה בטלויזיה שנראים הרבה יותר טוב...
מקריאה באינטרנט השיפור שHDR נותן הוא כנראה לא כזה משמעותי כמו שרואים בסרטוני התדמית של LG וכו'... (כמו הסרטון של השחמט לדוגמא שנראה מדהים - דרך אגב גם ללא HDR) אולי הבאזז סביב הדבר הזה שיגע קצת את האנשים והתמורה שלו האמיתית לתמונה היא לא ממש משמעותית?
- jacko-il
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8352
- נתן תודות: 760 פעמים
- קיבל תודות: 1173 פעמים
@oferlaor
·
עפר, אתה בטוח במאה אחוז לגבי הטענה שלך?
לא נשמע לי הגיוני בעליל.
אם המקור לא מעביר מידע למסך לגבי איך למפות את התכן, מאיפה המסך אמור להשלים את המידע הזה?
ההשערה שלי היא שהוא פשוט מנחש. מותח את התכן ליכולות המסך לפי איך שהמסך רואה לנכון. כלומר, לא שומר בכלל על כוונת היוצר. דומה בעקרון להגדרת גאמוט הצבע לרחב במקום סטנדרטי שהיה פעם - מותח את צבעי התכן לגבולות של יכולות המסך מבלי להתחשב "ברצון" של התכן.
תקן אותי אם אני טועה..
·
לא נשמע לי הגיוני בעליל.
אם המקור לא מעביר מידע למסך לגבי איך למפות את התכן, מאיפה המסך אמור להשלים את המידע הזה?
ההשערה שלי היא שהוא פשוט מנחש. מותח את התכן ליכולות המסך לפי איך שהמסך רואה לנכון. כלומר, לא שומר בכלל על כוונת היוצר. דומה בעקרון להגדרת גאמוט הצבע לרחב במקום סטנדרטי שהיה פעם - מותח את צבעי התכן לגבולות של יכולות המסך מבלי להתחשב "ברצון" של התכן.
תקן אותי אם אני טועה..
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".
- oferlaor
- מנהל

·איזה מסך יש לו רק 8 ביט? כבר שנים מרבית הפאנלים פנימית הם 10-12 ביט.bar333 כתב:תודה על ההסבר...יש לציין שאת רובו לא הבנתי...
מקריאה באינטרנט השיפור שHDR נותן הוא כנראה לא כזה משמעותי כמו שרואים בסרטוני התדמית של LG וכו'... (כמו הסרטון של השחמט לדוגמא שנראה מדהים - דרך אגב גם ללא HDR) אולי הבאזז סביב הדבר הזה שיגע קצת את האנשים והתמורה שלו האמיתית לתמונה היא לא ממש משמעותית?...
גם עם מסך עם 400 ניטים יש רווח ברור בשימוש בתוכן HDR.
אם יש לך נגן ותוכן מתאימים זה כמובן אוטומטי ולא צריך לעשות את כל התרגילים הללו.
אחרי שאני ראיתי את ההבדל עם סרטים כמו Pacific rim ו-Mad max אני לא מסכים שזה לא משמעותי.
@oferlaor
·
אז אולי אני טועה...המסך שלי הוא הייסנס 75' K700
כמו שכבר כתבתי פה - אני מנוי לנטפליקס ולאמזון פריים וידאו - 2 שירותים שתומכים בHDR בחלק מהתכנים שלהם - כשאני בוחר תוכן כזה המסך עובר למוד HDR - אבל כאמור התמונה מאד מוארת ובהירה - חיוורת וחסרת חיים...יש לי ציוד שתומך בHDR -
את הנגן ROKU PREMIERE+ וגם CHROMECAST ULTRA - בכולם התמונה נראית חסרת חיים...דרך נטפליקס...
לא ניסיתי אמנם להוריד סרט תומך BT2020 כמו שאתה מציין - כמו MAD MAX - אולי אנסה - הניסיון שלי כאמור לא היה חיובי...
יש לי גם MINIX U1 - אבל הוא לא מעביר HDR - והטלויזיה לא תשנה מוד באמצעותו אם אנגן תוכן תומך...
דרך מה אתה מנגן את התכנים התומכים?
·
כמו שכבר כתבתי פה - אני מנוי לנטפליקס ולאמזון פריים וידאו - 2 שירותים שתומכים בHDR בחלק מהתכנים שלהם - כשאני בוחר תוכן כזה המסך עובר למוד HDR - אבל כאמור התמונה מאד מוארת ובהירה - חיוורת וחסרת חיים...יש לי ציוד שתומך בHDR -
את הנגן ROKU PREMIERE+ וגם CHROMECAST ULTRA - בכולם התמונה נראית חסרת חיים...דרך נטפליקס...
לא ניסיתי אמנם להוריד סרט תומך BT2020 כמו שאתה מציין - כמו MAD MAX - אולי אנסה - הניסיון שלי כאמור לא היה חיובי...
יש לי גם MINIX U1 - אבל הוא לא מעביר HDR - והטלויזיה לא תשנה מוד באמצעותו אם אנגן תוכן תומך...
דרך מה אתה מנגן את התכנים התומכים?
- oferlaor
- מנהל

·המיפוי כיום קבוע ומגדיר את ה etof והגמוט. למסך כיום ממילא יש את הפריבילגיה להחליט כמה מה etof הוא יממש וכמה הוא יחרוג.jacko-il כתב:@oferlaor
·
לא נשמע לי הגיוני בעליל.
תקן אותי אם אני טועה.....
- oferlaor
- מנהל

·לא מכיר את המסך אז אין לי שמץ של מושג איך ולמה הוא מתנהג ככה.bar333 כתב:@oferlaor
·
דרך מה אתה מנגן את התכנים התומכים?...
אני מנגן דרך הנגן המובנה של המסך. ובנוסף דרך dune solo שלא מעביר hdr והעברה ידית למצב hdr
- oferlaor
- מנהל

·לא מעתיק כלוםbar333 כתב:@oferlaor
·
כלומר - אתה מוריד סרט - מעתיק לכונן כלשהו ומחבר USB לטלויזיה?
ואז מפעיל HDR או שאוטומטית מקבל HDR תקין?...
הקובץ ב nas ברשת.
אופציה ראשונה: ניגש לזה דרך הסטרימר המובנה של המסך. הוא מזהה את ה hdr ועובר אליו.
אופציה שניה: מנגן ב דיון סולו 4K. כאן זה מורכב יותר - המכשיר במצב 10 ביט. מצד המסך או המקרן צריך להעביר ידנית hdr ו-rec2020
@oferlaor
·
אני יודע שזה לא מטרת השרשור - אבל תוכל להסביר בקצרה מה זה NAS ואיך משתמשים בו? האם מדובר במחשב/שרת שפשוט מכיל HDD? איך אתה ניגש לקבצים שמאוחסנים בו - דרך הDUNE - כלומר אתה צריך נגן שמסוגל להריץ HDR - ניגש לNAS - ומריץ?
·
אני יודע שזה לא מטרת השרשור - אבל תוכל להסביר בקצרה מה זה NAS ואיך משתמשים בו? האם מדובר במחשב/שרת שפשוט מכיל HDD? איך אתה ניגש לקבצים שמאוחסנים בו - דרך הDUNE - כלומר אתה צריך נגן שמסוגל להריץ HDR - ניגש לNAS - ומריץ?
- oferlaor
- מנהל

·נכון (בגדול זה אחסון גדול וחכם ברשת). יש באתר לא מעט הסברים וביקורות על מכשירים כאלה. נא לא להסיט את הדיון.bar333 כתב:@oferlaor
·
אני יודע שזה לא מטרת השרשור - אבל תוכל להסביר בקצרה מה זה NAS ואיך משתמשים בו? האם מדובר במחשב/שרת שפשוט מכיל HDD? איך אתה ניגש לקבצים שמאוחסנים בו - דרך הDUNE - כלומר אתה צריך נגן שמסוגל להריץ HDR - ניגש לNAS - ומריץ?...