שירות מחפיר ב KSP

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20680

שליחה

jacko-il כתב:מדהים.
מדהים איך פותח השרשור מוצא את עצמו במגננה פה ובאיזו קלות חברים פה מבטלים לגמרי דרישה/רצון/זכות של אדם לשמור על הפרטיות הבסיסית שלו. כל הטיעונים כמו שבכל המקומות האלה והללו גם לוקחים פרטים וכו' כלל לא רלוונטים. אנחנו מדברים על קניה כאן, בארץ ובמזומן. אין כאן קשר למימוש אחריות ובכל זאת אם זו הסיבה אז יכלו לומר לו "תשמע, בלי הפרטים שלך במערכת לא נוכל לעזור לך עם אחריות בהמשך" או משהו כזה ואז הלקוח היה חושב ובוחר אם מתאים או לא לתת פרטים אישיים.
...
יכול להיות שאת הצודק, לי זה סתם נראה מוזר.

אולי זה רק אני.
כמובן אני לא מדבר על להתקשר ולבדוק את הטלפון וכו, זה היה מוזר, יחד אם זאת. בכללי אתה קונה משהו, תן פרטים בסיסים וסיים את זה.
גם אם לא נכונים.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352

שליחה

@mp3lll
·
אחלה, לגיטימי, זכותך.

כלומר מקרה כמו:
לקוח: שלום, תעשה לי בבקשה מנה פלאפל.
מוכר: אין שום בעיה, רק תמלא בבקשה טופס פרטים אישיים (שם מלא, טלפון וכתובת), תגיש לי לבדיקה ואם הכל יראה כשר, אכין לך.

נשמע לך טבעי והגיוני לגמרי?
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

sufgi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3748

שליחה

@mp3lll
טלפון וכתובת אלה לא פרטים בסיסיים שנחוצים לצורך רכישת מוצר.
שם על החשבונית מספיק בהחלט.
אם מחר אני אפתח עסק ואבקש ממך בנוסף לטלפון וכתובת, גם מספר ת"ז, הכנסה חודשית, וכו' כי ככה זה במחשב. מה אז?!
מניח שתחליט לא לרכוש ממני.
השאלה אם תעבור על זה לסדר היום, או שתדאג להתלונן בכל מקום אפשרי כי זה מוגזם ?
אז במקרה הזה, ה"פרטים הבסיסיים" מוגזמים בעיני, ועוד יותר מוגזם לנסות ולאמת אותם.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

mp3lll כתב: בכללי אתה קונה משהו, תן פרטים בסיסים וסיים את זה.
גם אם לא נכונים.
...
·

מדוע בדיוק?
רק כי ביקשו?
משה

shuali
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
תגובות: 5010

שליחה

כתובת וטלפון זה נטו בשביל כרטיס לקוח (מאגר נתונים, שאחר כך גם נמכר לחברות כאלו ואחרות) ושלא יערבבו אותכם. כתובת לא קשורה לאחריות, גם הטלפון לא (מה אם אני קונה את זה לחבר \ סבא \ אח וכו...).
אחריות היא לפי קבלה ושם (במידה והאחריות לא ניתנת להעברה).
הרי הוא לא ביקש משלוח ולא שירות כלשהו שקשור לכתובת \ טלפון. מדובר במוצר שגם במקרה ומתקלקל הוא צריך לבוא איתו למעבדה \ חנות הקרובה. התנהגות הזויה של ככל הנראה מוכר ממורמר עם כבוד עצמי מוגזם.
חוק ראשון של ציידי דילים:
Buy first, Ask questions later.

mrunderhill
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2261

שליחה

jacko-il כתב:מדהים.
מדהים איך פותח השרשור מוצא את עצמו במגננה פה ובאיזו קלות חברים פה מבטלים לגמרי דרישה/רצון/זכות של אדם לשמור על הפרטיות הבסיסית שלו. כל הטיעונים כמו שבכל המקומות האלה והללו גם לוקחים פרטים וכו' כלל לא רלוונטים. אנחנו מדברים על קניה כאן, בארץ ובמזומן. אין כאן קשר למימוש אחריות ובכל זאת אם זו הסיבה אז יכלו לומר לו "תשמע, בלי הפרטים שלך במערכת לא נוכל לעזור לך עם אחריות בהמשך" או משהו כזה ואז הלקוח היה חושב ובוחר אם מתאים או לא לתת פרטים אישיים.
...
·מסכים לגמרי. הרי ברור לגמרי למה הם אוספים פרטים, וזכותו של כל אדם לא להזדהות בחנות כשהוא מגיע לקנות משהו, ומראש דובר בפריט זול שאין בו עניין של אחריות.

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10924

שליחה

ziv_r כתב:Amir64,
הסברתי את ההגיון של מדיניות הרשת בבקשת פרטים מזהים. אין קשר לחוק.
זוהי מדיניות KSP וכרשת פרטית, היא לא מחוייבת למכור למי שלא מסכים למדיניות כפי שנוכח לראות פותח השרשור.
מעבר לזה, כיום יש לתת פרטים מזהים בכל חנות, אם זוהי חנות רהיטים, מזרונים, כשאתם קונים רכב, במינוי לחדר כושר, כל רשת חשמל בה תרצו לקנות אפילו סוללות ולמעשה - כמעט בכל מקום, גם באמזון. אז שוב, על מה ההתרגשות?
...
איזה דוגמאות הבאת.
רהיטים ומזרונים בד"כ מלווים בהובלה, באמאזון גם מכס, ולכן כתובת וטלפון וגם ת.ז. נדרשים.
בקניית רכב יש תהליך רישוי, חובה לספק את הפרטים (גם הסוכנות חייבת לשמור פרטים אילו, אפילו רק אם זה לצורך recall שהם מחוייבים להודיע ללקוח)
בחדר כושר לא נתתי כתובת, רק טלפון, כדי שיוכלו להודיע אם יש שינוי כל שהוא.
בחיים לא נתתי פרטים אילו בחנויות חשמל או חנויות אחרות, אם לא התכוונתי לעשות חבר מועדון שלהם. גם לא ביקשו.
למוצר עם אחריות - יש שם על החשבונית, זהו.

לא מוצא כרגע את נוסח החוק, אבל קרא את זה...
http://www.calcalist.co.il/marketing/ar ... 67,00.html
זה ממחיש את הנושא.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46462

שליחה

ברור שזה נשמע מוזר לאמת את פרטי הטלפון, אבל בזמן ההמתנה, האם המוכר אימת גם את הטלפון של כל אלו שלפניו? האם יכול להיות שמשהו בהתנהגות של פותח השרשור גרם לו לחשוד? לא לשכוח שאנחנו שמענו רק צד אחד של הסיפור.

בסופו של דבר, האם המאוורר נרכש?

sufgi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

ziv_r כתב:ברור שזה נשמע מוזר לאמת את פרטי הטלפון, אבל בזמן ההמתנה, האם המוכר אימת גם את הטלפון של כל אלו שלפניו? האם יכול להיות שמשהו בהתנהגות של פותח השרשור גרם לו לחשוד? לא לשכוח שאנחנו שמענו רק צד אחד של הסיפור.

בסופו של דבר, האם המאוורר נרכש או לא?
...
·
לחשוד?!?! משהו בהתנהגות?! הלכת רחוק מידי .... סך הכל מוצר של פחות מ 80 שח ותשלום במזומן ולא אשראי.
ברור שהוא חשד שהנייד שהבאתי לא שלי,כיוון שאמרתי לו שאיני מעוניין ושירשום מספר כלשהו, וכשנתתי את הנייד,במקרה הנייד שלי מתחיל במספרים שחוזרים על עצמם, אז מה?!
איזה צד צריך לשמוע? מוכר שלא רוצה למכור כי נראה לו שאני נותן לו כתובת לא נכונה ?! וגם אם כן, אז מה?!
ברור שלא רכשתי בחנות.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

תכנס לנעלים שלנו כאשר אנחנו קוראים את השאלות שנשאלת וכיצד הגבת - לכן אמרתי שזה מחשיד.

sufgi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

ziv_r כתב:תכנס לנעלים שלנו כאשר אנחנו קוראים את השאלות שנשאלת וכיצד הגבת - לכן אמרתי שזה מחשיד.
...
·
גם אם חושד/יודע בוודאות שאני מפברק טלפון וכתובת, אז מה?!
מה זה קשור לעניין המכירה, בעיקר שנעשית במזומן ?
אפילו עם רכישה באשראי, כל מה שהמוכר צריך לעשות זה לבדוק תעודה מזהה ולאמת שאני בעל הכרטיס. שום דבר מעבר לזה.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה

sufgi,
רק אתה כנראה יכול לענות למה המוכר החליט לבדוק רק את הטלפון שלך ולא של אלו שלפניך.

sufgi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

ziv_r כתב:sufgi,
רק אתה כנראה יכול לענות למה המוכר החליט לבדוק רק את הטלפון שלך ולא של אלו שלפניך.
...
·
אני חוזר שוב, בסיטואציה שנוצרה ועם מספר שמתחיל ב 0525252 סביר שהמוכר חשד שהנייד מפוברק. אז מה?!
למה אני צריך לתת לו את הנייד שלי בעסקת מזומן?
שירשום מספר כלשהו וזהו, לא חייב לתת לו פרטים מזהים.

clip99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1036

שליחה

זה מקומם?

עוד תתגעגעו לימים האלה בהם היתה לכם היכולת (ואולי גם הזכות) לסרב או להמציא פרטים.
כמה מבין המתלוננים הפוטנציאלים על תופעות כאלה נתנו יד לת"ז ביומטרית?
כמה מהנ"ל מבצעים עסקאות באשראי?
כמה מהנ"ל פעילים ברשתות חברתיות שונות ומשונות , בהן הם שוטחים מול כל העולם ואחותו כל פרט ופרט מחייהם האישיים בליווי תמונות ותיוגים?

כמו אותה צפרדע בתנור מכינים את כולנו ליום בו כל אחד יהיה מחוייב לתת אצבע למאגר ביומטרי .
לאט לאט מכשירים את הקרקע למציאות בה תשלום במזומן לא יהיה אופציה יותר ופרטינו האישיים יתועדו בכל עסקה.
לא יתאים להם לתת אצבע ? לא ירצו לוותר על הניירות בארנק?

אין בעיה . יישארו מחוץ למערכת. אפילו לחם כבר לא יוכלו לקנות.

העדר לא יכול לראות מעבר לאף של המשכוכית.
למה אף אחד לא מדבר על הנדסת אקלים?

sufgi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה

נמחק
נערך לאחרונה על ידי sufgi ב 10/11/2016 18:51, נערך פעם 1 בסך הכל.

clip99
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1036

שליחה

ziv_r כתב:sufgi,
...
·

יש 2 משמעויות לנ"ל , שתיהן בעייתיות.

1 - יש רמיזה שהקונה התנהל באופן מחשיד.
2 - יש קביעה , שאינה מבוססת על דברי הקונה אלא ע"פ השערה , לפיה רק מספרו נבדק.

starrywolf
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1064

שליחה

clip99 כתב:זה מקומם?

עוד תתגעגעו לימים האלה בהם היתה לכם היכולת (ואולי גם הזכות) לסרב או להמציא פרטים.
כמה מבין המתלוננים הפוטנציאלים על תופעות כאלה נתנו יד לת"ז ביומטרית?
כמה מהנ"ל מבצעים עסקאות באשראי?
כמה מהנ"ל פעילים ברשתות חברתיות שונות ומשונות , בהן הם שוטחים מול כל העולם ואחותו כל פרט ופרט מחייהם האישיים בליווי תמונות ותיוגים?

כמו אותה צפרדע בתנור מכינים את כולנו ליום בו כל אחד יהיה מחוייב לתת אצבע למאגר ביומטרי .
לאט לאט מכשירים את הקרקע למציאות בה תשלום במזומן לא יהיה אופציה יותר ופרטינו האישיים יתועדו בכל עסקה.
לא יתאים להם לתת אצבע ? לא ירצו לוותר על הניירות בארנק?

אין בעיה . יישארו מחוץ למערכת. אפילו לחם כבר לא יוכלו לקנות.

העדר לא יכול לראות מעבר לאף של המשכוכית.
...
אני אחד המתלוננים ואני אנסה לענות בשם עצמי בלבד על השאלות שלך:

1. אין לי ולא תהיה לי ת.ז ביומטרית או דרכון ביומטרי - אני אוותר על האזרחות הישראלית לפני שאוותר על הפרטיות שלי.
2. אני מבצע עסקאות בכרטיס אשראי אבל מכיוון שאני לא גר בארץ אני פחות חושש לפרטיות שלי מההיבט הזה.
3. מעולם לא הייתי ולעולם לא אהיה פעיל ברשתות חברתיות שבו אני מספר לכל העולם ואשתו על חיי ובטח שלא אעלה סרטונים או תמונות לרשתות חברתיות.

אין מזומן ? אין בעיה - יש ביטקוין ושאר צורות תשלום שלא מחייבות מזומן ואין עליהן מעקב.

הבעייה הכי גדולה שאני רואה שתתרחש בעתיד היא שאנשים שומרי חוק וישרים כמוני שחוששים לפגיעה בפרטיותם יאולצו להפוך ל"עבריינים" בעל כורחם על מנת לשמור על פרטיותם מרשויות החוק (כמו למשל בשימוש בביטקוין לצרכי תשלום).

jtk
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5177

שליחה

sufgi כתב:לאחר היסטוריה לא כל כך מוצלחת עם מימוש אחריות ברשת ksp ... מתוך מחשבה ששום דבר לא יכול להשתבש מרכישה של מוצר פעוט על אף הנסיון הלא טוב שיש לי עם הרשת.
...
היית צריך לדעת... גם אני חשבתי כך פעם אחת. :)

לגבי הדיון הקודם, מה שחשוד כאן הוא החנות (והציונים הסבירים בזאפ).
starrywolf כתב:1. אין לי ולא תהיה לי ת.ז ביומטרית או דרכון ביומטרי
...
בעיה אחרת היא רשיונות נהיגה.
starrywolf כתב:יש ביטקוין ושאר צורות תשלום שלא מחייבות מזומן ואין עליהן מעקב.
...
אגב, אם מצליחים לקשר עסקת ביטקוין אחת אליך אפשר לקשר את כל השאר, בהנחה שאתה משתמש באותה "כתובת bitcoin" מצידך. כל מישהו שמכר לך משהו ויודע מי אתה יכול לדעת על כל העסקאות האחרות, גם אם הוא לא בהכרח יכול למצוא את הצד השני לכל עסקה.

mp3lll
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 20680

שליחה

sufgi כתב:@mp3lll
טלפון וכתובת אלה לא פרטים בסיסיים שנחוצים לצורך רכישת מוצר.
שם על החשבונית מספיק בהחלט.
אם מחר אני אפתח עסק ואבקש ממך בנוסף לטלפון וכתובת, גם מספר ת"ז, הכנסה חודשית, וכו' כי ככה זה במחשב. מה אז?!
מניח שתחליט לא לרכוש ממני.
השאלה אם תעבור על זה לסדר היום, או שתדאג להתלונן בכל מקום אפשרי כי זה מוגזם ?
אז במקרה הזה, ה"פרטים הבסיסיים" מוגזמים בעיני, ועוד יותר מוגזם לנסות ולאמת אותם.
...
·

ככל שאני חושב, וקורא מה שאתה כותב יש בזה לא מעט הגיון.
צודק (Y)

arotman
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 3590
שם מלא: אריה רוטמן

שליחה

איציק

בפעם הבאה תגיד למוכר שאתה מפחד מקרינה סלולארית קרובה מידי והנייד באוטו (כמובן אל תיכנס לחנות עם נייד, מי לא חושש בימינו אנו אתה לא משקר כמובן ) ותן לו טלפון ציבורי..

אופצייה 2, שים כיפה על הראש (מוזמן גם לומר מודה אני בבוקר) ותגיד שהרב שלך אני אסר עליך להחזיק טלפון נייד...(בפרקי אבות כתוב " עשה לך רק וקנה לך חבר") https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A2%D7 ... 7%A8%D7%91

אופצייה 3 הכי מומלצת לא קונים ב KSP אפילו לא כוס מים ....למוד ניסיון איתם.

אבל ברצינות קורה גם לי לפעמים שאתה מגיע למקום שיש לך דעה שלילית עליו ומראש אתה מקרין עוינות וחשדנות...
ואז כמו נבואה שמגשימה את עצמה האדם שלפניך עובר לתקיפה או מגננה.

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”