אתה יכול לעשות הרבה דברים בלי לדעת כלום.
אתה יכול גם לטפס על האוורסט ולמות. אף אחד לא יעצור אותך.
או להזמין סמים ונשק בדואר, זה נשמע רעיון טוב. כמה גרגרי מריחואנה להתחיל את הבוקר שלך.
גם אם תתחיל לסחור בבורסה בפעם הראשונה אף אחד לא ימתח לך רשת הצלה כשתפסיד את כל כספך.
אל מי תתלונן אכלו לי שתו לי? האחראיות הסופית לכסף שלך היא שלך.
הוא יכול לא לדעת כלום, זה בסדר, אבל למה אתה מתלונן כאשר אתה מפסיד כסף, או ששלחו אותך לכלא, בגלל שלא טרחת לחקור ולברר את הנושא?
איפה האחראיות האישית שלו מתחילה ואיפה היא נגמרת?
אומר עוד משהו, אתה מתעלם באופן עקבי מדברי פותח השרשור ומצהיר שחוסר הגינות/אחריות זה משהו לגיטימי ומתקבל על הדעת וכתוצאה זה
...
למה? רשמתי, שלטעמי, DHL נושאים באחראיות מאותה נק' זמן X שדיווחו לו ההפך מכך שהחבילה שלו מעוכבת, עד לתאריך Y שדיווחו לו נכון.
במשך זמן זה הוא הפסיד כסף על כל יום נוסף שזה שכב שם במחסנים, עקב הטעות שלהם, ויש להם אחראיות למידע שהם מוסרים ללקוחות שלהם.
כל הדיבורים על תיאום שליח שלא התבצע או בקשת 2 סכומים שונים, אין להם רלוונטיות להצטברות הכסף המדובר, חוץ מהטעייתו במחשבה שהוא לא בממ"ן או מעוכב ובזה זה פסול.
אם הם הודיעו לו רק לאחר שבועיים שהחבילה במכס, ולפני זה לא מסרו לו מידע שגוי, ייתכן שכל השבועיים הראשונים עליו, ואין להם מחוייבות לדווח ולהזהיר אותו בדבר, חוץ משכך היה ראוי לנהוג שירות לקוחות טוב, אבל אין זה אומר בהכרח שיש להם אחראיות ישירה על זה.
יותר מזה, אם הם מסרו לו מידע שגוי מהיום הראשון ובגלל זה החבילה התעכבה חודש עד שהדבר הובא לידיעתו, מעבר לעלויות האחסון, יש לו טוענה אף לבקש את כסף המשלוח חזרה מהם מפאת מסירה מאוחרת.
הם מתחייבים למסירה בזמן.
הדעת וכתוצאה זה בסדר להידפק, אני עוד עלול לחשוב שאתה בעל עניין בדבר.
...
מספיק עם הפרנויה, אוקיי?
ומקבל תשובה שהשליח בדרך אליך והתשלום בגין מס הינו X אך בהספקת המוצר המחיר קופץ פי 4, כיצד היית מתמודד ?
...
הייתי מטיל עליהם את החובה על כל יום שהצטבר ועלה כסף בו הם מסרו לי מידע שגוי שהביא אותי לחשוב אחרת ולא להיות מיודע למצב הנכון.
בנוגע לקפיצת מחיר, מה יש להתמודד? המחיר הנכון הוא המחיר שצריך לשלם.
הייתי מתמודד בזה שלא הייתי סומך על השירות לקוחות שלהם בפעם הבאה, ואת הכסף שאני צריך לשלם אני אשלם.
אז אמרו שקל בהתחלה, אז מה? הם בעצמם מבולבלים.
אין להם רווח אישי מכך והסכום לא הולך אליהם, והחבילה כבר בארץ, בין כה וכה, עם החיובים הנוספים.
זה לא שהתחייבו לי מחיר סופי מראש לפני ההזמנה.
אולי הם נוקטים בזה כאסטרטגיה פסולה על מנת להחליק תשלומים גבוהים עם הלקחות שלהם ולפתות אותם לשלם.
אבל שוב, הסכום הנכון נשאר בעינו ולא השתנה. הם לא המציאו חיובים משלהם.
- אני מקביל את זה למקרה בו הייתי רוכש מחנות KSP מחשב דרך האינטרנט אך אילו במעמד קבלת המוצר הוחלט לגבות ממך מחיר גבוהה יותר למרות שאנשים אחרים רוכשים במחיר רגיל אך היות ושילמת את מכספך אין דרך חזור ואתה מוצא את עצמך חסר אונים ומחוייב להוסיף את ההפרש.
...
דוגמה גרועה מאוד.
אם כבר זה שקול לסטיקר מחיר לא נכון שהודבק על הגלידה ואז תוקן בקופה, או פרסום מחיר שגוי באינטרנט שתוקן בטלפון או בעת ביצוע ההזמנה בפועל.
אפשר גם להקביל את זה להזמנת איש שירות שנתן לך הערכה בטלפון ואתה משלם לו על הביקור, ואז לאחר שבדק את העבודה הנדרשת, הוא מיידע אותך על כל החיובים הנוספים הנדרשים להשלמת העבודה, ואתה זה שמחליט אם אתה מוכן להשיל את הכסף הנוסף או לא.
לא נוצרו לו חיובים נוספים, יש מאין, עקב זה.
הוא יכול גם לסרב במעמד התשלום הראשון, עד שיתרצה, ולבקש תיאום מסירה נוסף, כשהוא כבר מרגיש נוח והשלים עם המחיר החדש, ללא עלות נוספת.
יש פה בעיקר אלמנט של אכזבה ואי מוכנות נפשית או כספית מראש.
מי רוכש במחיר רגיל? כלל הלקוחות שלהם יקבלו שירות זהה ואחיד.
על מה אתה רוצה שיחייבו אותו מראש? אלו סכומים שלא ידועים להם ומתווספים רק בשלב שהם כן.
"אין דרך חזור", כי זה גם לא שירות בייביסיטר.... אין רשת הצלה.
שלם X שקלים יותר לחברה שמבינה בתחום היבוא, ושיכולה/מוכנה להתחייב לך מראש על מחיר סופי, אם זה מה שאתה מחפש.
תן לה לשבור את הראש, או, אופציה נוספת, קנה בארץ.
אבל, כמובן, ישר גם תחשבו שאתם פרייארים... אף אחד לא אוהב לשלם.
ושלא תבינו אותי לא נכון, אני מאוד בעד רכישה מחו"ל, מעודד לעשות כך, וזאת צרכנות נבונה ברוב המקרים.