dynamic volume להפעיל או לא

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
RobotCop
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1579
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 347 פעמים

שליחה #21 

^^ כמו כל דבר בחיים (אלא אם אתה בר-מזל בצורה בלתי רגילה) גם נושא האודיו בבית זה סוג של פשרה.
  • מצד אחד יש את ברי המזל שלא מבינים כלום ולא אכפת להם. מה שתשים, הם נהנים.
  • מצד שני, יש את אלו שמבינים משהו ורוצים שכולם יבינו גם (אני הייתי המייצג של האנשים האלו בשרשור הזה)
  • מצד שלישי, יש את רוב האנשים, אלו שמעדיפים סאונד טוב אבל מציבים גבול מאוד ברור שהלאה ממנו הם לא רוצים ללכת (אשתי לא מוכנה שיהיו רמקולים רצפתיים בבית / הסלון מעוצב מודרני ומינימלי ואני לא מכניס לשם שום דבר נוסף / אין לי כסף להשקיע בכל זה וכדומה).

מה שניסיתי לעשות פה זה (כמו ישראלי טוב) לחנך אנשים אחרים. לומר להם בעצם: תדעו למה אפשר להגיע ותקחו החלטה מושכלת עד כמה רחוק אתם מוכנים ללכת, אבל אל תבססו את ההחלטות שלכם על דברים לא הגיוניים ולא מדידים כמו "טוב לאוזניים שלי" או "ככה אני אוהב".

לדעתי (האישית מאוד) כל מי שחובב מוזיקה בכלל ואודיו בפרט צריך לרצות לבקר לפחות פעם אחת בחלל מטופל אקוסטית. חדר הדגמה איפושהו, חבר עם קולנוע או חדר האזנה ברמה גבוהה או אפילו ביקור באולפן הקלטות/עריכות/מאסטרינג/שידור. אחרי שמקבלים רפרנס של איך זה צריך להישמע אפשר לעשות כל שינוי שרוצים על בסיס הבנה (סוג של) ולא על בסיס "סאונד יותר פתוח" או "חבר שלי עשה את זה וזה עבד לו פצצה".

טוב, אני מקשקש בשכל כבר כמה פוסטים טובים ולגמרי חטפתי את השרשור.
הלכתי לראות סרט בסלון הלא מטופל שלי אחרי כיול אודיסי ובלי שינוי ווליום של ערוצים ספציפים 8)
במטותא מכבודך, אני מאמין שכדור הארץ עגול.

ALFRED3
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 743
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #22 

RobotCop כתב:^^ כמו כל דבר בחיים (אלא אם אתה בר-מזל בצורה בלתי רגילה) גם נושא האודיו בבית זה סוג של פשרה.
  • מצד אחד יש את ברי המזל שלא מבינים כלום ולא אכפת להם. מה שתשים, הם נהנים.
  • מצד שני, יש את אלו שמבינים משהו ורוצים שכולם יבינו גם (אני הייתי המייצג של האנשים האלו בשרשור הזה)
  • מצד שלישי, יש את רוב האנשים, אלו שמעדיפים סאונד טוב אבל מציבים גבול מאוד ברור שהלאה ממנו הם לא רוצים ללכת (אשתי לא מוכנה שיהיו רמקולים רצפתיים בבית / הסלון מעוצב מודרני ומינימלי ואני לא מכניס לשם שום דבר נוסף / אין לי כסף להשקיע בכל זה וכדומה).

לדעתי (האישית מאוד) כל מי שחובב מוזיקה בכלל ואודיו בפרט צריך לרצות לבקר לפחות פעם אחת בחלל מטופל אקוסטית. חדר הדגמה איפושהו, חבר עם קולנוע או חדר האזנה ברמה גבוהה או אפילו ביקור באולפן הקלטות/עריכות/מאסטרינג/שידור. אחרי שמקבלים רפרנס של איך זה צריך להישמע אפשר לעשות כל שינוי שרוצים על בסיס הבנה (סוג של) ולא על בסיס "סאונד יותר פתוח" או "חבר שלי עשה את זה וזה עבד לו פצצה".
...
מסכים ,אבל אז לדעתי יש רק מקום לבאסה בגלל כל מיני מגבלות ,מקום,ממון ,הנהלה וכו' שלא תוכל להגיע לרמות האלה .
כמו הרבה דברים גם בתחום האודיו אין סוף לדבר,ובסוף היום הרוב מתפשרים כמו הרבה דברים ומסתפקים במה שיש .
אני באופן אישי יש לי אוזן מאוד יקרה שלא מגובת ע"י חשבון הע"וש
·

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7662
נתן תודות: 489 פעמים
קיבל תודות: 888 פעמים

שליחה #23 

@RobotCop

זה מה שיפה בסאונד, זה גם מדעי אבל מצד שני חוויה אישית שאי אפשר למדוד.

קח מישהו לקולנוע מסחרי שתוכנן בקפידה על ידי מקצוענים, והוא יגיד לך שעם המערכת ק"ב שלו בבית הוא נהנה יותר. וקראתי לא פעם אחת דיעות כאלה. מה תגיד ? תראה לו גרפים וחישובים ?

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5183
נתן תודות: 1068 פעמים
קיבל תודות: 704 פעמים

שליחה #24 

חברים אני חייב לעדכן.

הקדמה תזכורת קלה, Dyanamic volume היה מופעל אצלי ולא שמתי לב לזה, היה חסר לי משהו מלא זמן מאז שנלחץ בטעות, וסופ'ש שעבר עליתי על התופע המוזרה וביטלתו את ה Dyanamic volume, עכשיו אני ממש בודק את העניין של איך כל השמע ובמיוחד הסב, אנשים זה עולם אחר לפחות עם הציוד שלי, לא יודע מה יש לאחרים, לא מזלז באף אחד ובטעם שלו, ובציוד שלו,
אצלי בחלל שלי הכל שונה,שונה ממה שהיה כאשר ה Dyanamic volume היה פועל, לדעתי מי ששומע בDyanamic volume לא רק בלילה שחס וחלילה מישהו מבני הבית יתעורר, 1. אין לו מערכת בבית שהיא באמת מתאימה לקולנוע ובמילה אחרת אין לו את כל התווך תדרים גם בלי הDyanamic volume, ככה שזה לא משנה לו והוא לא באמת מרגיש בהבדל, להפך זה נשמע לו טוב ואפילו מגביר לו את ה "סאונד"המקומפרס בלימיטיד אחיד וגבוהה תוך שמירה על ייחס של צימצום התווך הדינמי, שזה באמת גרוע למישהו שרוצה לקבל חוויה של קולנוע, וחושב שמקבל משהו כאשר הDyanamic volume דולק ברסיבר.
עכשיו למשל אני רואה מד מקס,חרשתי עליו, ותוך כדי כתיבה אני מרים את הראש לרא מאיפה עכשיו בא מקור הצליל שאני שומע,כי בכלל אני מכיר את הקוע הזה אבל עם צליל שונה אחר לגמרי ואני ממש נפתח כרגע לצלילים שלא שמעו עם הDyanamic volume. אני פשוט בשוק

2 או שפשוט זה לטעמו, אבל ברור שלאותו הדם אין טעם עשיר בסאונד.
Perlisten R7T
Accuphace
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo/Wiim Ultra

RobotCop
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1579
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 347 פעמים

שליחה #25 

mulder כתב:מה תגיד ? תראה לו גרפים וחישובים ?
...
קודם כל, אני אנסה. אולי זה ירשים אותו ואז הוא יבין שבקולנוע אמיתי שומעים יותר טוב :)
ועכשיו ברצינות: יש לי מכר שהוא אקוסטיקאי ויועץ אודיו, יצא לו לבנות כמה עשרות חללים מטופלים בשנים האחרונות ולי יצא לבקר בחלק מהם. אין שום ספק שבעולם שהחדרים האלו הם פסגת השאיפות של כל חובב אודיו. צחקנו ואמרנו שבחדר כזה הדבר היחיד שאתה רוצה לעשות זה להגביר עוד טיפה ועוד טיפה וזה לא נגמר מרוב שזה נשמע טוב.

שוב, אני מוכן לקבל שהספה בסלון של מישהו יותר נוחה לו, או שיותר נעים לו בחלל הפרטי שלו עם הציורים של הבן או אלף ושמונה סיבות מסביב שיכולות לגרום לו ליהנות יותר אצלו בבית. אבל אם הוא יאמר לי שהוא אוהב את הסאונד אצלו בבית יותר ממה שהוא אוהב את הסאונד ה"נכון" במקום מטופל, סביר להניח שארד מהנושא ואקטלג אותו בראש כמישהו שאין טעם להכנס איתו לדיונים כאלו.

בקיצור, אני יכול להסביר למישהו מה ה"נכון" אבל אין לי אפשרות לדחוף לו את זה לראש בכוח. קיבל? יופי, אפשר להמשיך. לא קיבל? גם יופי, תהנה מהמערכת אצלך בבית.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”